Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Dienvidkurzemes novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 15

Grobiņā 2021. gada 30. novembrī

Grozījumi Dienvidkurzemes novada pašvaldības 2021. gada 30. septembra saistošajos noteikumos Nr. 11 "Par sociālās palīdzības pabalstiem Dienvidkurzemes novadā"

APSTIPRINĀTI
Dienvidkurzemes novada pašvaldības domes
30.11.2021. sēdē (prot. Nr. 13, 23. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu, Sociālo pakalpojumu un
sociālās palīdzības likuma 3. panta otro daļu
un 36. panta sesto daļu

1. Izdarīt Dienvidkurzemes novada pašvaldības 2021. gada 30. septembra saistošajos noteikumos Nr. 11 "Par sociālās palīdzības pabalstiem Dienvidkurzemes novadā" šādus grozījumus:

1.1. Izteikt 29.2. punktu šādā redakcijā: gadījumos, kas iestājušies no mājsaimniecības gribas neatkarīgu apstākļu dēļ laikā, kad valstī izsludināta ārkārtējā situācija un vienu kalendāra mēnesi pēc ārkārtējās situācijas beigām saistībā ar Covid-19 katrai mājsaimniecībā dzīvojošai personai, tai skaitā audžuģimenei, aizbildnim ne vairāk kā 100.00 euro mēnesī, kā arī palielina izmaksājamā pabalsta apmēru par 50.00 euro mēnesī par katru personas aprūpē esošu bērnu līdz 18 gadu vecumam, ja izpildās viens no šādiem nosacījumiem:

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākošajā dienā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Dienvidkurzemes novada
pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Priedols

 

Paskaidrojuma raksts
Dienvidkurzemes novada pašvaldības 2021. gada 30. novembra saistošajiem noteikumiem Nr. 15 "Grozījumi Dienvidkurzemes novada pašvaldības 2021. gada 30. septembra saistošajos noteikumos Nr. 11/2021 "Par sociālās palīdzības pabalstiem Dienvidkurzemes novadā""

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Īss projekta satura izklāsts Pašvaldība ir saņēmusi no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas atzinumu ar lūgumu precizēt saistošo noteikumu 29.2. apakšpunktu.
2. Projekta nepieciešamības pamatojums Saistošo noteikumu 29.2. apakšpunktā ir svītrots vārds "darbspējīgai", jo Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma Pārejas noteikumu 37.2 punkta 2. apakšpunkts paredz kompensēt 50 procentus no personai izmaksātā pabalsta apmēra, kā arī veikts precizējums 29.2. apakšpunktā par aprūpē esošu bērnu.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Sociālā palīdzība tiek sniegta plānotā budžeta ietvaros.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Saistošo noteikumu projektam nav ietekmes uz uzņēmējdarbības vidi.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošie noteikumi izskatīti Dienvidkurzemes novada domes Sociālo un veselības jautājumu komitejā un apstiprināti Dienvidkurzemes novada domes sēdē.

Saistošos noteikumus publicē oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", Dienvidkurzemes novada pašvaldības informatīvajā bezmaksas izdevumā "Dienvidkurzeme" un pašvaldības tīmekļa vietnē - www.grobina.lv.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav notikušas.

Dienvidkurzemes novada
pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Priedols

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Dienvidkurzemes novada pašvaldības 2021. gada 30. septembra saistošajos noteikumos Nr. .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Dienvidkurzemes novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 15Pieņemts: 30.11.2021.Stājas spēkā: 12.01.2022.Tēma: Covid-19 pašvaldībāsPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 7, 11.01.2022. OP numurs: 2022/7.15
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
329047
12.01.2022
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"