Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 23

Liepājā 2021. gada 16. decembrī (prot. Nr. 16, 29. §)

Grozījumi Liepājas pilsētas domes 2016. gada 28. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 3 "Par kārtību, kādā tiek saskaņota ielu tirdzniecība un sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšana"

Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta
2010. gada 12. maija noteikumu Nr. 440
"Noteikumi par tirdzniecības veidiem, kas saskaņojami
ar pašvaldību, un tirdzniecības organizēšanas
kārtību" 8. un 9. punktu

Izdarīt Liepājas pilsētas domes 2016. gada 28. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 3 "Par kārtību, kādā tiek saskaņota ielu tirdzniecība un sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšana" (Latvijas Vēstnesis, 2016., 33. nr.; 2016., 248. nr.; 2019., 19. nr.; 2020., 164. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 10. punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"10. Lai saņemtu atļauju ielu tirdzniecībai, izņemot Parku zonu, Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes "Liepājas pilsētas pašvaldības administrācija" Klientu apkalpošanas un pakalpojuma centrā (turpmāk - Klientu apkalpošanas un pakalpojumu centrs) vai pašvaldības e-pakalpojumu portālā pieteikumi.liepaja.lv atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu noformētu iesniedz:".

2. Papildināt ar 10.1 punktu šādā redakcijā:

"10.1 Parka zonā pēc nomas līguma noslēgšanas un ielu tirdzniecības vietas iekārtošanas tirdzniecības dalībnieks Klientu apkalpošanas un pakalpojuma centrā vai pašvaldības e-pakalpojumu portālā pieteikumi.liepaja.lv atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu noformētu iesniedz iesniegumu, kurā norāda:

10.11.1. fiziskās personas vārdu, uzvārdu un personas kodu (ja fiziskā persona nav reģistrējusi saimniecisko darbību) vai nodokļu maksātāja reģistrācijas kodu (ja fiziskā persona ir reģistrējusi saimniecisko darbību), adresi vai juridiskās personas nosaukumu (firmu) un nodokļu maksātāja reģistrācijas kodu, juridisko adresi;

10.11.2. realizējamo preču grupas;

10.11.3. paredzēto norises vietu, laiku un ilgumu.".

3. Izteikt 11. punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"11. Lai saņemtu pašvaldības atļauju ielu tirdzniecības organizēšanai un kļūtu par tirdzniecības organizatoru, juridiskā vai fiziskā persona, kura reģistrējusi saimniecisko darbību, vai publiskā persona Klientu apkalpošanas un pakalpojumu centrā vai pašvaldības e-pakalpojumu portālā pieteikumi.liepaja.lv atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu noformētu iesniedz pašvaldībā iesniegumu, norādot šādu informāciju un pievienojot šādus dokumentus:".

4. Izteikt 20. punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"20. Lai saņemtu ielu tirdzniecības atļauju pašvaldības iekārtotajās ielu tirdzniecības vietās, tirdzniecības dalībnieks Klientu apkalpošanas un pakalpojuma centrā vai pašvaldības e-pakalpojumu portālā pieteikumi.liepaja.lv atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu noformētu iesniedz:".

5. Izteikt 32. punktu šādā redakcijā:

"32. Pirms dokumentu iesniegšanas saskaņojuma saņemšanai sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanai publiskā vietā, izņemot Pludmales un Parku zonu, privātpersona iesniedz Klientu apkalpošanas un pakalpojumu centrā pašvaldības izpilddirektoram adresētu skici un idejas aprakstu par sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas vietas izveidi.".

6. Izteikt 35. punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"35. Pēc būvniecības ieceres dokumentācijas saskaņošanas vai akceptēšanas Būvvaldē un sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas vietas pieņemšanas ekspluatācijā persona Klientu apkalpošanas un pakalpojumu centrā vai pašvaldības e-pakalpojumu portālā pieteikumi.liepaja.lv atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu noformētu iesniedz:".

Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs G. Ansiņš

 

Saistošo noteikumu "Grozījumi Liepājas pilsētas domes 2016. gada 28. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 3 "Par kārtību, kādā tiek saskaņota ielu tirdzniecība un sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšana""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saistošie noteikumi "Grozījumi Liepājas pilsētas domes 2016. gada 28. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 3 "Par kārtību, kādā tiek saskaņota ielu tirdzniecība un sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšana"" (turpmāk - saistošie noteikumi) izstrādāti, lai mainītu kārtību, uz kā pamata tiek izsniegtas atļaujas ielu tirdzniecībai un sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanai Parku zonās.

Tiek mainīts iesniegumu un nepieciešamās dokumentācijas iesniegšanas veids, lai nodrošinātu drošu elektronisko dokumentu iesniegšanu.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi nosaka kārtību un veidu, kādā iesniedzama dokumentācija atļaujas saņemšanai ielu tirdzniecības veikšanai un sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanai Liepājas valstspilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā, paredzot Parku zonās rīkot nomas tiesības izsoli, veicinot godīgu konkurenci gadījumos, kad uz vienu ielu tirdzniecības vietu tiek saņemti vairāki pieteikumi.

Plānots, ka turpmāk Parku zonā tiks rīkotas nomas tiesības izsoles par atsevišķu ielu tirdzniecības vietu nomu.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Turpmāk netiks iekasēta pašvaldības nodeva par tirdzniecību publiskās vietās, bet saņemta nomas maksa.

Nav iespējams prognozēt ietekmi uz budžetu.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sociāli ekonomisko stāvokli (uzņēmējdarbības vidi) pašvaldības teritorijā Tiks veicināta godīga konkurence.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošie noteikumi tiks nosūtīti atzinuma sniegšanai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai un pēc atzinuma saņemšanas tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", Liepājas valstspilsētas pašvaldības tīmekļa vietnē www.liepaja.lv.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Ir notikušas. Uzņēmēji izteikuši vēlmi veikt saimniecisko darbību Parku zonās ilgākā laika periodā, lai varētu plānot savu uzņēmējdarbību ilgākā laika periodā.

Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs G. Ansiņš

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Liepājas pilsētas domes 2016. gada 28. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 3 "Par kārtību, .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Liepājas pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 23Pieņemts: 16.12.2021.Stājas spēkā: 23.12.2021.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 247, 22.12.2021. OP numurs: 2021/247.2
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
328620
23.12.2021
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"