Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Daugavpils pilsētas domes 2023. gada 17. augusta saistošos noteikumus Nr. 11 "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību pašvaldības izglītības iestādēs, kuras īsteno profesionālās ievirzes un interešu izglītības sporta programmas".
Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 54

Daugavpilī 2021. gada 14. oktobrī (prot. Nr. 41, 12. §)
Saistošie noteikumi par līdzfinansējumu izglītības ieguvei pašvaldības dibinātajās profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādēs
APSTIPRINĀTI
ar Daugavpils domes 2021. gada 14. oktobra lēmumu Nr. 649

Izdoti saskaņā ar Izglītības likuma 12. panta 2.1 daļu

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka līdzfinansējuma maksu, tās apmēru un samaksas kārtību par izglītības ieguvi Daugavpils valstspilsētas pašvaldības (turpmāk - pašvaldība) dibinātajās profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādēs (turpmāk – sporta skola).

2. Līdzfinansējuma apmērs EUR 10.00 (desmit euro 00) mēnesī.

3. Līdzfinansējumu maksā par 10 kalendārajiem mēnešiem gadā.

4. Līdzfinansējumu maksā likumiskie pārstāvji, kuru bērni sporta skolā apgūst profesionālās ievirzes sporta izglītības programmas.

5. Pamatojoties uz izglītojamā likumiskā pārstāvja iesniegumu, no līdzfinansējuma maksas attiecīgajā mācību gadā tiek atbrīvoti:

5.1. izglītojamie ar invaliditāti;

5.2. izglītojamie, kuri atrodas aizbildnībā vai ievietoti audžuģimenē;

5.3. izglītojamie no trūcīgām vai maznodrošinātām mājsaimniecībām;

5.4. bāreņi;

5.5. izglītojamie, kas ir iekļauti Latvijas sporta veidu federāciju apstiprinātajā izlašu dalībnieku sarakstā individuālajos sporta veidos un Latvijas sporta veidu federāciju apstiprinātajā izlašu dalībnieku un kandidātu sarakstā komandu sporta veidos, sākot no U-15 grupas;

5.6. sākuma sagatavošanas grupas izglītojamie pirmos četrus mēnešus.

6. Pamatojoties uz izglītojamā likumiskā pārstāvja iesniegumu, atvieglojumi tiek piemēroti attiecīgajā mācību gadā izglītojamajiem, kuru deklarētā dzīvesvieta ir Daugavpilī:

6.1. 50 % apmērā, par katru izglītojamo no daudzbērnu ģimenes;

6.2. 25 % par katru izglītojamo, ja izglītības programmu apgūst divi bērni no vienas ģimenes.

7. Ja izglītojamais sakarā ar slimību nav apmeklējis treniņus ilgāk par divām nedēļām, par kavēto laika periodu līdzfinansējuma maksu neaprēķina, pamatojoties uz likumiskā pārstāvja iesniegumu un ārsta izziņu.

8. Lēmumu par atbrīvojumu no līdzfinansējuma maksas, atvieglojumu piešķiršanu vai atteikumu, atskaitīšanu no sporta skolas pieņem sporta skolas direktors, pamatojoties uz pedagoģiskās padomes lēmumu.

9. Līdzfinansējumu maksā uz sporta skolas norādīto norēķinu kontu, pamatojoties uz sporta skolas izrakstīto rēķinu.

10. Rēķins par iepriekšējo mēnesi tiek izrakstīts līdz kārtējā mēneša 15. datumam, un līdzfinansējums par iepriekšējo mēnesi atbilstoši rēķinam samaksājams līdz kārtējā mēneša beigām.

11. Līdzfinansējuma maksu par visu mācību gadu var veikt avansā. Ja izglītojamais izstājas no sporta skolas, avansā iemaksātais līdzfinansējums tiek atmaksāts likumiskajam pārstāvim.

12. Līdzfinansējuma maksa tiek izmantota treneru algu likmju palielināšanai, izvērtējot trenera darba intensitāti un personīgo ieguldījumu sporta skolas attīstībā.

13. Ja vairāk nekā 3 mēnešus nav veikta līdzfinansējuma maksa, izglītojamais tiek atskaitīts no sporta skolas.

14. Ja treniņi nav notikuši ārkārtējās situācijas vai valstī noteikto ierobežojumu dēļ, vai pedagoga prombūtnes laikā, par attiecīgo periodu līdzfinansējuma maksa netiek aprēķināta.

15. Direktora lēmumu vai faktisko rīcību var apstrīdēt pašvaldības iestādē "Sporta pārvalde" (turpmāk – Sporta pārvalde).

16. Sporta pārvaldes lēmumu var apstrīdēt Daugavpils domē.

17. Daugavpils domes lēmumu var pārsūdzēt Administratīvā procesa likuma noteiktajā kārtībā.

18. Noteikumi stājas spēkā no 2022. gada 1. janvāra.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs A. Elksniņš
Daugavpils domes 2021. gada 14. oktobra saistošo noteikumu Nr. 54 "Saistošie noteikumi par līdzfinansējumu izglītības ieguvei pašvaldības dibinātajās profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādēs"
paskaidrojuma raksts
Paskaidrojuma raksta sadaļasNorādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojumsAtbilstoši Izglītības likuma 12. panta 2.ˡ daļai, pašvaldība saistošajos noteikumos var paredzēt daļēju maksu kā līdzfinansējumu par izglītības ieguvi pašvaldības dibinātājās profesionālās ievirzes izglītības iestādēs.

Saistošo noteikumu izdošanas mērķis ir nodrošināt kvalitatīvu profesionālās ievirzes sporta izglītības procesu un tā materiālo tehnisko bāzi.

2. Īss projekta satura izklāstsAr saistošajiem noteikumiem noteikts līdzfinansējuma maksas apmērs Daugavpils pašvaldības dibinātajās profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādēs, līdzfinansējums tiks izmantots treneru algu likmju palielināšanai.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetuDaugavpils pašvaldības budžetu būtiski neietekmē.

Ikmēneša līdzfinansējumu Sporta skolas plāno saņemt par aptuveni 2052 izglītojamajiem, kas kopumā ir EUR 198 875.00 gadā.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijāNav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrāmSaistošo noteikumu ievērošanu un līdzfinansējuma iemaksas izpildes kontroli organizēs un nodrošinās Sporta skolas.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonāmKonsultācijas ar Daugavpils pilsētas dibināto profesionālo ieviržu sporta izglītības iestāžu pedagoģisko sastāvu.
Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs A. Elksniņš
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Saistošie noteikumi par līdzfinansējumu izglītības ieguvei pašvaldības dibinātajās profesionālās .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Daugavpils pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 54Pieņemts: 14.10.2021.Stājas spēkā: 01.01.2022.Zaudē spēku: 30.08.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 209, 28.10.2021. OP numurs: 2021/209.16
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
327189
01.01.2022
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"