Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Gulbenes novada domes saistošie noteikumi Nr. 17

Gulbenē 2021. gada 30. jūnijā (prot. Nr. 7, 107. p.)

Grozījumi Gulbenes novada domes 2020. gada 19. marta saistošajos noteikumos Nr. 6 "Par pabalstiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem un audžuģimenēm"

Redakcionāli precizējumi
29.07.2021. domes sēdē (prot. Nr. 11, 80. p.)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"
25.2 panta pirmo un piekto daļu, likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu, Ministru kabineta 2005. gada 15. novembra
noteikumu Nr. 857 "Noteikumi par sociālajām garantijām bārenim un bez
vecāku gādības palikušajam bērnam, kurš ir ārpusģimenes aprūpē, kā arī
pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās" 22., 27., 30., 31. un 31.1 punktu,
Ministru kabineta 2018. gada 26. jūnija noteikumu Nr. 354
"Audžuģimenes noteikumi" 78. punktu

Izdarīt Gulbenes novada domes 2020. gada 19. marta saistošajos noteikumos Nr. 6 "Par pabalstiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem un audžuģimenēm" (Gulbenes Novada Ziņas, 2020, 5. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 4. punktu šādā redakcijā:

"4. Lai saņemtu saistošajos noteikumos paredzētos pabalstus, pabalsta pieprasītājs vēršas Sociālajā dienestā ar iesniegumu, kuram atbilstoši normatīvo aktu prasībām pievienoti attiecīgie dokumenti, ja tādi nepieciešami. Iesniedzot iesniegumu klātienē, pabalsta pieprasītājs uzrāda personu apliecinošu dokumentu."

2. Izteikt 5. punktu šādā redakcijā:

"5. Pašvaldības sniegto pabalstu veidi un apmērs Bārenim:

5.1. pabalsts patstāvīgas dzīves uzsākšanai - vienreizējs pabalsts, kas nav mazāks par Ministru kabineta noteikumos par sociālajām garantijām bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam noteikto apmēru;

5.2. pabalsts sadzīves priekšmetu un mīkstā inventāra iegādei - vienreizējs pabalsts, kas nav mazāks par Ministru kabineta noteikumos par sociālajām garantijām bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam noteikto apmēru;

5.3. pabalsts ikmēneša izdevumiem - pabalsts, kas nav mazāks par Ministru kabineta noteikumos par sociālajām garantijām bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam noteikto apmēru, ja sekmīgi tiek turpinātas mācības vispārējās vidējās, profesionālās izglītības iestādē, augstskolā vai koledžā;

5.4. mājokļa pabalsts - pabalstu aprēķina un piešķir atbilstoši normatīvo aktu par mājsaimniecības materiālās situācijas izvērtēšanu un sociālās palīdzības saņemšanu paredzētajām izdevumu pozīciju minimālajām normām, nevērtējot Bāreņa materiālo situāciju."

3. Izteikt III nodaļas nosaukumu šādā redakcijā:

"III. Mājokļa pabalsts Bārenim".

4. Izteikt 7. un 8. punktu šādā redakcijā:

"7. Mājokļa pabalstu Bārenim piešķir no 18 gadiem līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai.

8. Papildus saistošo noteikumu 4. punktā minētajam iesniegumam Bārenis iesniedz dokumentus mājokļa pabalsta piešķiršanai par iepriekšējo mēnesi, kas apliecina ar mājokļa lietošanu saistītos izdevumus, kā arī uzrāda mājokļa lietošanu apliecinošus dokumentus (piemēram, īres līgums), ja šādu dokumentu nav Sociālā dienesta rīcībā."

5. Svītrot 9. punktu.

6. Izteikt 10. punktu šādā redakcijā:

"10. Piešķirto Mājokļa pabalstu Sociālais dienests pārskaita uz apsaimniekotāja vai komunālo pakalpojumu sniedzēju kontiem kredītiestādē atbilstoši Bāreņa iesniegtajiem dokumentiem (rēķiniem). Savukārt pabalstu cietā kurināmā iegādei izmaksā vienā vai vairākās reizēs kalendāra gada laikā, pārskaitot to uz iesniegumā norādīto Bāreņa kredītiestādes kontu vai pakalpojuma sniedzēja kontu."

7. Izteikt 12. punktu šādā redakcijā:

"12. Ja Bārenis pamatotu iemeslu dēļ laikā nav iesniedzis saistošo noteikumu 8. punktā minētos dokumentus pabalsta saņemšanai, viņam ir tiesības lūgt Sociālo dienestu pieņemt lēmumu par mājokļa pabalsta izmaksāšanu par iepriekšējiem mēnešiem, bet ne ilgāk kā par 3 mēnešiem."

Gulbenes novada domes priekšsēdētājs A. Caunītis

 

Paskaidrojuma raksts
Gulbenes novada pašvaldības 2021. gada 30. jūnija saistošajiem noteikumiem Nr. 17 "Grozījumi Gulbenes novada domes 2020. gada 19. marta saistošajos noteikumos Nr. 6 "Par pabalstiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem un audžuģimenēm""

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Veiktie grozījumi Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 35. pantā cita starpā paredz noteikt mājokļa pabalstu, kā arī paredz (36. panta piektā daļa) deleģējumu Ministru kabinetam noteikt mājokļa pabalsta aprēķināšanas, piešķiršanas un izmaksas kārtību un izdevumu pozīciju minimālās normas mājokļa pabalsta apmēra aprēķināšanai. Atbilstoši minētajiem grozījumiem likumā, mājokļa pabalsta aprēķināšanas, piešķiršanas un izmaksas kārtību un izdevumu pozīciju minimālās normas mājokļa pabalsta apmēra aprēķināšanai nosaka 2020. gada 17. decembra Ministru kabineta noteikumi Nr. 809 "Noteikumi par mājsaimniecības materiālās situācijas izvērtēšanu un sociālās palīdzības saņemšanu".

Izvērtējot minēto ārējo normatīvo aktu paredzēto regulējumu, nepieciešams veikt atbilstošus grozījumus Gulbenes novada domes 2020. gada 19. marta saistošajos noteikumos Nr. 6 "Par pabalstiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem un audžuģimenēm".

2. Īss projekta satura izklāsts Precizēts saistošo noteikumu regulējums attiecībā uz mājokļa pabalsta piešķiršanu un izmaksu bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam, kurš ir sasniedzis pilngadību.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Mājokļa pabalsts tiks nodrošināts piešķirto Gulbenes novada pašvaldības budžeta līdzekļu ietvaros.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās Gulbenes novada sociālais dienests.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Saistošo noteikumu izstrādes procesā nav notikušas konsultācijas ar privātpersonām.

Gulbenes novada domes priekšsēdētājs A. Caunītis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Gulbenes novada domes 2020. gada 19. marta saistošajos noteikumos Nr. 6 "Par pabalstiem bāreņiem .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Gulbenes novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 17Pieņemts: 30.06.2021.Stājas spēkā: 05.08.2021.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 148, 04.08.2021. OP numurs: 2021/148.3
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
325093
05.08.2021
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"