Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr. 179

Rīgā 2021. gada 18. martā (prot. Nr. 28 21. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2019. gada 15. janvāra noteikumos Nr. 46 "Valsts vienotā jurista profesionālās kvalifikācijas eksāmena kārtība"

Izdoti saskaņā ar Augstskolu likuma
58. panta ceturto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2019. gada 15. janvāra noteikumos Nr. 46 "Valsts vienotā jurista profesionālās kvalifikācijas eksāmena kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2019, 14. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 10. punktu šādā redakcijā:

"10. Darbam komisijā izvirza augstskolas pārstāvi, kurš ir ieguvis doktora grādu tiesību zinātnē un ir ievēlēts akadēmiskajā amatā vai kurš ir ieguvis jurista profesionālo kvalifikāciju un ir bijis ievēlēts akadēmiskajā amatā vismaz piecus gadus."

2. Izteikt 12. punktu šādā redakcijā:

"12. Ģenerālprokuratūra un juridisko nozari pārstāvošās profesionālās organizācijas - Latvijas Zvērinātu advokātu padome, Latvijas Zvērinātu notāru padome, Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padome - pēc tieslietu ministra uzaicinājuma dalībai komisijā izvirza tieslietu ministra noteiktu komisijas pārstāvju skaitu un informāciju par pārstāvjiem iesniedz apstiprināšanai tieslietu ministram. Tieslietu ministrs dalībai komisijā var uzaicināt tiesu sistēmas institūciju un starptautisko institūciju pārstāvjus."

3. Aizstāt 14. punktā vārdu "vietnieku" ar vārdu "vietniekus".

4. Izteikt 15. punktu šādā redakcijā:

"15. Komisijas locekļi, atklāti balsojot, ar vienkāršu balsu vairākumu no sava vidus ievēlē komisijas priekšsēdētāju un piecus komisijas priekšsēdētāja vietniekus - pa vienam katrā šo noteikumu 24. punktā minētajā jomā - un nosaka secību, kādā komisijas priekšsēdētāja vietnieki aizvieto komisijas priekšsēdētāju viņa prombūtnē. Komisijas priekšsēdētājs un komisijas priekšsēdētāja vietnieki nevar būt augstskolas pārstāvji, kā arī šo noteikumu 12. punktā minēto institūciju pārstāvji, kas piedalās studiju programmas īstenošanā augstskolā."

5. Aizstāt 16. punktā vārdus "komisijas priekšsēdētāja vietnieks" ar vārdiem "attiecīgais komisijas priekšsēdētāja vietnieks".

6. Papildināt 26. punktu ar otro teikumu šādā redakcijā:

"Katrs komisijas priekšsēdētāja vietnieks organizē kvalifikācijas eksāmena jautājumu un uzdevumu (kāzusu) sagatavošanu tajā šo noteikumu 24. punktā minētajā jomā, kurā ir ievēlēts par komisijas priekšsēdētāja vietnieku."

7. Izteikt 28. punktu šādā redakcijā:

"28. Komisijas priekšsēdētāja vietnieki iesniedz komisijas priekšsēdētājam sagatavotos kvalifikācijas eksāmena jautājumus un uzdevumus (kāzusus) katrā no šo noteikumu 24. punktā minētajām jomām. Katrā no šo noteikumu 24. punktā minētajām jomām izstrādā lielāku iespējamo kvalifikācijas eksāmena jautājumu skaitu, nekā tas paredzēts šo noteikumu 25.1. apakšpunktā."

8. Izteikt 30. punktu šādā redakcijā:

"30. Konkrētus kvalifikācijas eksāmena jautājumus nosaka komisijas priekšsēdētājs, komisijas priekšsēdētāja vietnieki un šo noteikumu 12. punktā minēto institūciju pārstāvji. Nosakot konkrētus kvalifikācijas eksāmena jautājumus, komisijas sēdē nepiedalās šo noteikumu 12. punktā minēto institūciju pārstāvji, kuri piedalās studiju programmas īstenošanā augstskolās."

9. Papildināt noteikumus ar 30.1 punktu šādā redakcijā:

"30.1 Komisijas locekļiem ir aizliegts izpaust fizisko personu datus un jebkādu ar kvalifikācijas eksāmena norises kārtību un jautājumu un uzdevumu (kāzusu) saturu un to izstrādi saistītu ierobežotas pieejamības informāciju."

10. Papildināt noteikumus ar III1 nodaļu šādā redakcijā:

"III1. Fizisko personu datu apstrāde elektroniskajā vidē

32.1 Piekļuves tiesības elektroniskajai videi ir:

32.1 1. Latvijas Universitātei - pilnā apjomā;

32.1 2. Tieslietu ministrijas pārstāvim - pilnā apjomā;

32.1 3. komisijas loceklim - kvalifikācijas eksāmena sadaļai;

32.1 4. augstskolas pārstāvim - šo noteikumu 8. un 32.5 punktā minētajai informācijai;

32.1 5. studējošajam - šo noteikumu 32. un 32.5 punktā minētajai informācijai un kvalifikācijas eksāmena sadaļai kvalifikācijas eksāmena norises laikā. Piekļuves tiesības tiek nodrošinātas laikposmā līdz diviem mēnešiem pēc kvalifikācijas eksāmena rezultāta paziņošanas.

32.2 Elektroniskās vides lietotāja tiesības piešķir, maina vai anulē:

32.2 1. Tieslietu ministrijas pārstāvim - Latvijas Universitātes pārstāvis vai cits Tieslietu ministrijas pārstāvis;

32.2 2. komisijas loceklim un augstskolas pārstāvim - Tieslietu ministrijas pārstāvis vai, izņēmuma gadījumā, Latvijas Universitātes pārstāvis pēc Tieslietu ministrijas pārstāvja rakstveida pieprasījuma;

32.2 3. studējošajam - augstskolas pārstāvis.

32.3 Lietotājam elektroniskajā vidē izveido unikālu lietotāja kontu un piešķir autentifikācijas datus (lietotājvārdu un paroli), ko nosūta uz lietotāja elektroniskā pasta adresi.

32.4 Par Tieslietu ministrijas pārstāvi, komisijas locekli un augstskolas pārstāvi elektroniskajā vidē iesniedz šādu informāciju:

32.4 1. vārds, uzvārds;

32.4 2. personas kods;

32.4 3. elektroniskā pasta adrese.

32.5 Augstskola par studējošo, kas kārtos kvalifikācijas eksāmenu, ne vēlāk kā trīs nedēļas pirms kvalifikācijas eksāmena pirmās jomas kārtošanas dienas iesniedz elektroniskajā vidē šādu informāciju:

32.5 1. vārds, uzvārds;

32.5 2. personas kods vai augstskolas piešķirtais personas identifikācijas numurs, ja personai Latvijā nav piešķirts personas kods;

32.5 3. augstskola;

32.5 4. elektroniskā pasta adrese.

32.6 Augstskola ir atbildīga par ievadīto datu precizitāti. Studējošais ne vēlāk kā divas darbdienas pirms kvalifikācijas eksāmena pirmās jomas kārtošanas dienas pieslēdzas elektroniskajai videi, lai pārliecinātos par piekļuvi tai.

32.7 Studējošā personas datus pēc attiecīgās kvalifikācijas eksāmena daļas kārtošanas elektroniskā vide pseidonimizē, piešķirot identifikācijas numuru (kodu).

32.8 Šo noteikumu 32.5 punktā minēto informāciju studējošais ir tiesīgs lūgt labot līdz kvalifikācijas eksāmena rezultātu paziņošanas brīdim.

32.9 Elektroniskajā vidē iesniegto informāciju par studējošo, tostarp kvalifikācijas eksāmena rezultātu, glabā piecus gadus pēc kvalifikācijas eksāmena rezultātu paziņošanas dienas un pēc tam automātiski dzēš.

32.10 Kvalifikācijas eksāmena auditācijas pierakstus elektroniskajā vidē glabā piecus gadus."

11. Svītrot 33. punkta otro teikumu.

12. Svītrot 38. punkta otro teikumu.

13. Aizstāt 46. punktā vārdu "daļām" ar vārdu "jomām".

14. Aizstāt 54. punktā vārdus "daļas (jomas)" ar vārdu "jomas".

15. Izteikt 61. punktu šādā redakcijā:

"61. Noteikumus piemēro attiecībā uz studējošajiem, kuri studijas profesionālajā maģistra studiju programmā uzsākuši ar 2019. gada rudens semestri. Ar 2022. gada 1. janvāri kvalifikācijas eksāmenu kārto visi profesionālajā maģistra studiju programmā studējošie."

16. Papildināt noteikumus ar 63. punktu šādā redakcijā:

"63. Ja Covid-19 infekcijas izplatības laikā nav iespējams ievērot noteiktos epidemioloģiskās drošības pasākumus, kārtojot kvalifikācijas eksāmenu elektroniskajā vidē, komisija ne vēlāk kā mēnesi pirms kvalifikācijas eksāmena pirmās jomas kārtošanas dienas var lemt par kvalifikācijas eksāmena kārtošanu papīra formā, nodrošinot epidemioloģiskās drošības pasākumu ievērošanu kvalifikācijas eksāmena kārtošanas telpās."

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Ministru prezidenta biedrs,
tieslietu ministrs J. Bordāns

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2019. gada 15. janvāra noteikumos Nr. 46 "Valsts vienotā jurista profesionālās .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 179Pieņemts: 18.03.2021.Stājas spēkā: 23.03.2021.Tēma: Covid-19Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 56, 22.03.2021. OP numurs: 2021/56.7
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
321826
23.03.2021
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"