Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 23

Ventspilī 2020. gada 22. decembrī (prot. Nr. 27; 3. §)

Grozījumi Ventspils pilsētas domes 2015. gada 9. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 7 "Par kārtību, kādā reģistrējami iesniegumi par bērna uzņemšanu 1. klasē Ventspils pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
15. panta pirmās daļas 4. punktu,
43. panta trešo daļu, Izglītības likuma
17. panta pirmo daļu

1. Izdarīt Ventspils pilsētas domes 2015. gada 9. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 7 "Par kārtību, kādā reģistrējami iesniegumi par bērna uzņemšanu 1. klasē Ventspils pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs" (Latvijas Vēstnesis, 2015, 213. nr., 2016, 252. nr.) šādus grozījumus:

1.1. aizstāt 6. punktā vārdu "februāra" ar vārdu "aprīļa";

1.2. aizstāt 19. punktā vārdu "martam" ar vārdu "maijam".

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldīšanas likuma 24. pantā noteiktajā kārtībā.

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja
1. vietnieks infrastruktūras jautājumos J. Vītoliņš

 

Paskaidrojuma raksts
Ventspils pilsētas domes 2020. gada 22. decembra saistošajiem noteikumiem Nr. 23 "Grozījumi Ventspils pilsētas domes 2015. gada 9. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 7 "Par kārtību, kādā reģistrējami iesniegumi par bērna uzņemšanu 1. klasē Ventspils pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs""

1.  Projekta nepieciešamības pamatojums Ņemot vērā valstī saskaņā ar Ministru kabineta 2020. gada 6. novembra rīkojumu Nr. 655 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" izsludināto ārkārtējo situāciju saistībā ar Covid-19 infekcijas izplatīšanos, kas paredz pulcēšanās ierobežojumus, kā arī ierobežojumus attiecībā uz valsts un pašvaldības iestāžu (tostarp izglītības iestāžu) darba organizāciju, ir izstrādāti saistošie noteikumi par grozījumu izdarīšanu Ventspils 2015. gada 9. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 7 "Par kārtību, kādā reģistrējami iesniegumi par bērna uzņemšanu 1. klasē Ventspils pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs" (turpmāk - Noteikumi).

Spēkā esošie Noteikumi paredz, ka iesniegumu par bērnu uzņemšanu Ventspils pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs (turpmāk - Izglītības iestādes) reģistrācija Izglītības iestādēs gan klātienē, gan elektroniski tiek uzsākta ar februāra pirmo darba dienu. Ņemot vērā, ka šobrīd nav iespējams prognozēt, kā tālāk valstī attīstīsies situācija epidemioloģiskās drošības jomā saistībā ar Covid-19 infekcijas izplatību un nolūkā mazināt riskus vīrusa izplatībai, ir izstrādāti saistošie noteikumi, kas paredz bērnu pieteikšanu uzņemšanai Izglītības iestāžu 1. klasēs noteikt par diviem mēnešiem vēlāku nekā līdz šim.

2. Īss projekta satura izklāsts Ar saistošajiem noteikumiem tiek izdarīti grozījumi Noteikumu 6. un 19. punktā un tie paredz, ka:

1) iesniegumu pieņemšana bērnu reģistrēšanai uzņemšanai 1.klasē, vērtējot tos prioritārajā kārtībā, Ventspils pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs tiek uzsākta no kārtējā kalendārā gada aprīļa mēneša pirmās darba dienas;

2) Izglītības iestāde ne vēlāk kā līdz kārtējā gada 5. maijam paziņo bērna likumiskajam pārstāvim par bērna iekļaušanu 1. klašu pretendentu sarakstā.

3. Informācija par plānoto ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav ietekmes.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Noteikumi uzņēmējdarbības vidi neietekmē.

5. Informācija par administratīvajām

procedūrām

Tā kā saistošie noteikumi izstrādāti saistībā ar Covid-19 infekcijas izplatību, tiem, atbilstoši Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likuma 24.pantam, ir noteikta īpaša spēkā stāšanās kārtība, saskaņā ar ko saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis". Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai saistošie noteikumi tiks nosūtīti zināšanai trīs dienu laikā pēc to parakstīšanas elektroniski.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav notikušas.

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja
1. vietnieks infrastruktūras jautājumos J. Vītoliņš

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ventspils pilsētas domes 2015. gada 9. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 7 "Par kārtību, .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ventspils pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 23Pieņemts: 22.12.2020.Stājas spēkā: 30.12.2020.Zaudē spēku: 31.03.2021.Tēma: Covid-19 pašvaldībāsPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 250, 29.12.2020. OP numurs: 2020/250.31
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
319838
30.12.2020
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"