Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Talsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 20

Talsos 2020. gada 29. oktobrī (prot. Nr. 26, 11. p., lēmums Nr. 472)

Grozījumi Talsu novada domes 2015. gada 29. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 4 "Par Talsu novada pašvaldības stipendiju piešķiršanu"

Izdoti saskaņā ar Latvijas Republikas likuma
"Par pašvaldībām" 12. pantu, 43. panta trešo daļu

Veikt Talsu novada domes 2015. gada 29. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 4 "Par Talsu novada pašvaldības stipendiju piešķiršanu" (Talsu novada domes 29.01.2015. sēdes protokols Nr. 2, 35. §, lēmums Nr. 63) šādus grozījumus:

1. Izteikt saistošo noteikumu 3. punktu šādā redakcijā:

"3. Talsu novada dome (turpmāk tekstā - Dome) ar atsevišķu lēmumu, ne vēlāk kā līdz attiecīgā kalendārā gada 1. jūnijam nosaka atbalstāmās 2.1. un 2.2. punktā minēto studiju programmu specialitātes prioritārā secībā. Ja Dome attiecīgajā kalendārajā gadā nav noteikusi atbalstāmās studiju specialitātes, tad Dome piemēro pēdējās noteiktās atbalstāmās studiju specialitātes."

2. Izteikt saistošo noteikumu 6. punktu šādā redakcijā:

"6. Izvērtējot pretendentu iesniegumus par stipendijas piešķiršanu un ņemot vērā budžetā paredzētos līdzekļus, stipendijas piešķir konkursa kārtībā. Ja saistošajos noteikumos minētajā termiņā (līdz 20. septembrim) neviens pretendents uz konkrēto atbalstāmo iesniedzēja izvēlēto specialitāti nav pieteicies vai nav iesniedzis dokumentus atbilstoši saistošo noteikumu prasībām, komisijai ir tiesības pieņemt un izskatīt pretendentu iesniegumus, kas iesniegti pēc noteiktā termiņa to iesniegšanas secībā. Šajā gadījumā stipendiju izmaksa tiek uzsākta pēc novada domes lēmuma pieņemšanas ar nākamā mēneša 1. datumu."

3. Izteikt saistošo noteikumu 8.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"8.2. sekmju vidējais vērtējums nav zemāks par 7 ballēm (attiecināms uz studenta stipendijas kandidātu);"

4. Izteikt saistošo noteikumu 9. punktu šādā redakcijā:

"9. Studenta stipendijas vai rezidenta stipendijas pretendentam Pašvaldībā jāiesniedz šādi dokumenti:

9.1. iesniegums par stipendijas piešķiršanu, kurā norādīts - vārds, uzvārds, personas kods, deklarētās dzīvesvietas adrese, iegūstamā studiju kvalifikācija, studiju programmas nosaukums, augstskola un fakultāte /attiecīgi norādot adresi, tālruņus/, studiju uzsākšanas gads augstskolā;

9.2. izziņa no augstskolas par studiju faktu; līguma kopija ar augstskolu; sekmju izraksts par iepriekšējo studiju periodu vai iepriekšējās izglītības iestādes sekmju izraksts (1. kursa 1. mācību semestra studentiem);

9.3. rezidenta stipendijas kandidātam papildus jāiesniedz arī sadarbības līgums ar personām, kuras reģistrētas Komercreģistrā un ārstniecības iestāžu reģistrā, kuru darbības teritorija ir Talsu novads, un kur pēc studiju beigšanas pretendents apņemas nostrādāt pamatdarbā attiecīgajā specialitātē pilnas slodzes darba laiku saskaņā ar iestādes darba kārtības noteikumiem un maiņu grafikiem turpmākos piecus gadus."

5. Svītrot saistošo noteikumu 13. punktā tekstu iekavās.

6. Izteikt saistošo noteikumu 16. punktu šādā redakcijā:

"16. Lēmumu par stipendijas izmaksu, pārtraukšanu un izmaksas atsākšanu izvērtē, izskata un pieņem Komisija."

7. Svītrot saistošo noteikumu pielikuma 6.3.2. apakšpunktu.

8. Svītrot saistošo noteikumu pielikuma 9.6. punktā tekstu iekavās.

Talsu novada domes priekšsēdētāja S. Pētersone

 

Saistošo noteikumu Nr. 20 "Grozījumi Talsu novada domes 2015. gada 29. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 4 "Par Talsu novada pašvaldības stipendiju piešķiršanu""
paskaidrojuma raksts

Sadaļas nosaukums Sadaļas paskaidrojums
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Pašvaldību viena no autonomajām funkcijām ir nodrošināt veselības aprūpes un izglītības pieejamību pašvaldības administratīvajā teritorijā.

Stipendiju piešķiršanas mērķis ir piesaistīt Talsu novada pašvaldībā kvalificētus speciālistus.

Izvērtējot noteikumus, ir secināts, ka jādod iespēja iesniegt pieteikumus pēc noteiktā termiņa, kā arī jāprecizē atbalstāmo speciālistu iesniegšanas datums līdz attiecīgā gada 1. jūnijam. Precizēta norma, ka iesniegumu pretendenti var iesniegt arī pēc noteiktā termiņa un stipendija, apstiprināšanas gadījumā, tiek uzsākta izmaksāt ar nākamo mēnesi pēc lēmuma pieņemšanas.

Precizēta norma, ka vidējais vērtējums piemērojams studenta stipendijas pretendentiem, savukārt studenta stipendijas pretendentiem nav nepieciešams sadarbības līgums ar nākamo darba devēju, jo pašvaldības atbalstāmo speciālistu saraksts apstiprināts ar novada domes lēmumu, pamatojoties uz pašvaldības iestādes nepieciešamību nākotnē. 9.2. punkta papildināts ar normu, ka nepieciešams iesniegt arī līguma kopiju ar augstskolu.

Ar saistošajiem noteikumiem svītroti pielikumā prasība pēc vidējā vērtējuma studiju laikā, bet atstāta norma par apliecinājuma iesniegšanu par sekmīgu studiju turpināšanu.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā tiek piešķirtas studentu stipendijas un stipendijas medicīnas specialitātes 4. kursa vai rezidentūras studentiem, kā arī studenta stipendijas topošajiem speciālistiem.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Pašlaik nav attiecināms
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Stipendiju piešķiršana veicinās kvalificētu speciālistu piesaisti novadam, un iedzīvotājiem nodrošinās kvalificētu veselības aprūpi un izglītības pakalpojuma nodrošināšanu.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Pretendentiem, lai saņemtu stipendiju pašvaldībā jāiesniedz: pieteikums, izziņa no augstskolas par studiju faktu un apgūstamo specialitāti, sekmju izraksts par pēdējo noslēgto mācību gadu un citi dokumenti. Pieteikumus izskata Talsu novada domes izveidota komisija, lēmumu par stipendijas piešķiršanu pieņem Talsu novada dome.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas veiktas ar SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca".

Talsu novada domes priekšsēdētāja S. Pētersone

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Talsu novada domes 2015. gada 29. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 4 "Par Talsu novada .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Talsu novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 20Pieņemts: 29.10.2020.Stājas spēkā: 18.11.2020.Zaudē spēku: 08.10.2021.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 223, 17.11.2020. OP numurs: 2020/223.23
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
318719
18.11.2020
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"