Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Gulbenes novada domes saistošie noteikumi Nr. 10

Gulbenē 2012. gada 22. martā

Grozījumi Gulbenes novada domes 2010. gada 23. septembra saistošajos noteikumos Nr. 19 "Sadzīves atkritumu apsaimniekošanas noteikumi Gulbenes novadā"

APSTIPRINĀTI
Gulbenes novada domes
2012. gada 22. marta sēdē Nr. 5, 20. §

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
15. panta pirmās daļas 2. punktu,
21. panta pirmās daļas 16. punktu,
43. panta pirmās daļas 13. punktu,
Atkritumu apsaimniekošanas likuma
8. panta pirmās daļas 3. punktu un
39. panta pirmo daļu

Izdarīt Gulbenes novada domes 2010. gada 23. septembra saistošajos noteikumos Nr. 19 "Sadzīves atkritumu apsaimniekošanas noteikumi Gulbenes novadā" (turpmāk - saistošie noteikumi) šādus grozījumus:

1. Papildināt saistošo noteikumu 3.1. punktu aiz vārdiem "atkritumu savākšanai" ar vārdiem "arī minimālo sadzīves atkritumu savākšanas biežumu".

2. Izteikt saistošo noteikumu 3.4. punktu šādā redakcijā:

"3.4. Gulbenes novada administratīvā teritorija ir viena atkritumu apsaimniekošanas zona."

3. Papildināt saistošo noteikumu 3.5. punktu aiz vārda "tikai" ar vārdu "Malienas".

4. Papildināt saistošo noteikumu 5.3. punktu ar teikumu šādā redakcijā:

"Līgumā jāparedz regulāra atkritumu izvešana, ņemot vērā īpašumā radīto atkritumu daudzumu (apjomu), bet ne retāk kā:

a) Gulbenes novada pilsētas un ciemu administratīvajā teritorijā - 1 (vienu) reizi mēnesī;

b) pārējā Gulbenes novada administratīvajā teritorijā - 1 (vienu) reizi 3 (trijos) mēnešos."

5. Papildināt saistošos noteikumus ar 5.21. punktu šādā redakcijā:

"5.21. Atkritumu radītājam, kurš atbilstoši normatīvajiem aktiem par dabas resursu nodokļa piemērošanu atbrīvots no dabas resursu nodokļa samaksas un atbilst Ministru kabineta noteiktajiem kritērijiem, un ir noslēdzis līgumu ar komersantu, kuru tas izvēlējies un kurš saņēmis atbilstošu atļauju, par savā komercdarbības veikšanas vietā radīto atkritumu savākšanu, pārvadāšanu un uzglabāšanu, 10 (desmit) darba dienu laikā jāinformē Gulbenes novada domi par atkritumu apsaimniekotāju, ar kuru tas noslēdzis līgumu, un par šā līguma darbības termiņu."

6. Papildināt saistošo noteikumu 7.4. punktu aiz vārda "tikai" ar vārdu "Malienas".

7. Izteikt saistošo noteikumu 10. nodaļu "Maksa par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu" šādā redakcijā:

"10. Maksa par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu.

10.1. Maksu par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu nosaka Gulbenes novada dome ar savu lēmumu, pamatojoties uz Atkritumu apsaimniekošanas likumu un šajos noteikumos noteikto kārtību.

10.2. Maksu par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu veido:

10.2.1. maksa par sadzīves atkritumu savākšanu, pārvadāšanu, pārkraušanu, uzglabāšanu, dalītās atkritumu savākšanas, šķirošanas un pārkraušanas infrastruktūras objektu uzturēšanu atbilstoši līgumam, ko noslēgusi Gulbenes novada dome un atkritumu apsaimniekotājs;

10.2.2. sabiedrisko pakalpojumu regulatora apstiprināts tarifs par sadzīves atkritumu apglabāšanu Malienas reģionālajā sadzīves atkritumu poligonā "Kaudzītes" Gulbenes novada Litenes pagastā, attiecinot to uz vienu kubikmetru sadzīves atkritumu, piemērojot koeficientu 0,2;

10.2.3. dabas resursu nodoklis par atkritumu apglabāšanu normatīvajos aktos noteiktajā apmērā, attiecinot to uz vienu kubikmetru, piemērojot koeficientu 0,2.

10.3. Gulbenes novada dome mēneša laikā pēc šo noteikumu 10.2. punktā minētā atkritumu apsaimniekošanas maksas projekta saņemšanas lemj par atkritumu apsaimniekošanas maksas noteikšanu un lēmumu 10 (desmit) dienu laikā pēc tā pieņemšanas, publicē savā mājaslapā www.gulbene.lv.

10.4. Apstiprinātā atkritumu apsaimniekošanas maksa stājas spēkā trīsdesmitajā dienā pēc šo noteikumu 10.3. minētā lēmuma publicēšanas Gulbenes novada domes mājaslapā www.gulbene.lv."

Gulbenes novada domes priekšsēdētāja S. Daudziņa

 

Gulbenes novada domes 2012. gada 22. marta saistošo noteikumu Nr. 10 "Grozījumi Gulbenes novada domes 2010. gada 23. septembra saistošajos noteikumos Nr. 19 "Sadzīves atkritumu apsaimniekošanas noteikumi Gulbenes novadā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums 2010. gada 28. oktobrī Saeimā pieņemts jauns Atkritumu apsaimniekošanas likums un spēku zaudēja 2000. gada 14. decembra Atkritumu apsaimniekošanas likums. Atbilstoši Atkritumu apsaimniekošanas likuma 8. panta pirmās daļas 3. punktam, pašvaldība izdod saistošos noteikumus par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu savā administratīvajā teritorijā.

Izvērtējot atbilstību šā likuma prasībām un atkritumu apsaimniekošanas valsts plānam un reģionālajiem plāniem, ar grozījumiem tiek precizēts Gulbenes novada domes 2010. gada 23. septembra saistošo noteikumu Nr. 19 "Sadzīves atkritumu apsaimniekošanas noteikumi Gulbenes novadā" (turpmāk - saistošie noteikumi) teksts.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošo noteikumu projekts izstrādāts, pamatojoties uz likuma "Par pašvaldībām" 43. panta pirmās daļas 13. punktu, Atkritumu apsaimniekošanas likuma 8. panta pirmās daļas 3. punktu un 39. panta pirmo daļu.

Saistošo noteikumu izdošanas mērķis ir atbilstoši normatīvajiem aktiem:

- precizēt atkritumu poligona nosaukumu;

- noteikt minimālo sadzīves atkritumu savākšanas biežumus;

- noteikt jaunu maksas par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu noteikšanas kārtību;

- noteikt vienu atkritumu apsaimniekošanas zonu;

- noteikt kārtību, kādā atkritumu radītājs, kurš atbilstoši normatīvajiem aktiem par dabas resursu nodokļa piemērošanu atbrīvots no dabas resursu nodokļa samaksas un atbilst Ministru kabineta noteiktajiem kritērijiem, informē pašvaldību par izvēlēto atkritumu apsaimniekotāju un noslēgto līgumu.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu īstenošanai netiek prognozēta finansiāla ietekme uz pašvaldības budžetu.

Saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanai nav nepieciešams veidot jaunas pašvaldības institūcija, darba vietas un paplašināt esošo institūciju kompetenci.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Saistošo noteikumu tiesiskais regulējums attiecas uz fiziskām un juridiskām personām, kuras ir atkritumu radītājas Gulbenes novada administratīvajā teritorijā.

Saistošo noteikumu īstenošanai netiek prognozēta tieša ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām Visas personas, kuras skar saistošo noteikumu piemērošana, var griezties Gulbenes novada domē, Ābeļu ielā 2, Gulbenē, Gulbenes novadā.

Saistošo noteikumu projekts neskar administratīvās procedūras un nemaina privātpersonām veicamās darbības līdzšinējo kārtību.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas nav notikušas.

Saistošo noteikumu projekts un tam pievienotais paskaidrojuma raksts pēc izskatīšanas domes komiteju sēdēs publicēts pašvaldības mājaslapā internetā www.gulbene.lv.

Gulbenes novada domes priekšsēdētāja S. Daudziņa

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Gulbenes novada domes 2010. gada 23. septembra saistošajos noteikumos Nr. 19 "Sadzīves atkritumu .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Gulbenes novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 10Pieņemts: 22.03.2012.Stājas spēkā: 03.04.2012.Zaudē spēku: 23.07.2021.Publicēts: Gulbenes Novada Ziņas, 4(31), 02.04.2012.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
318705
03.04.2012
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"