Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Gulbenes novada domes saistošie noteikumi Nr. 15

Gulbenē 2011. gada 28. jūlijā

Grozījumi Gulbenes novada domes 2011. gada 24. marta saistošajos noteikumos Nr. 8 "Par ielu tirdzniecību un tirgus statusa piešķiršanas kārtību Gulbenes novadā"

APSTIPRINĀTI
Gulbenes novada domes
2011. gada 28. jūlija sēdē Nr. 11, 17. §

Grozīt Gulbenes novada domes 2011. gada 24. marta saistošos noteikumus Nr. 8 "Par ielu tirdzniecību un tirgus statusa piešķiršanas kārtību Gulbenes novadā":

1. IZTEIKT jaunā redakcijā noteikumu 8. punktu: "8. Atļauju ielu tirdzniecībai (4. pielikums) izsniedz uz laiku līdz vienam gadam, bet tirdzniecībai no pārvietojamā mazumtirdzniecības punkta, uz laiku līdz pieciem gadiem."

2. PAPILDINĀT saistošos noteikumu ar 9. punktu ar otro teikumu šādā redakcijā: "Iesniegumu par tirdzniecības atļaujas izsniegšanu attiecībā par tirdzniecību no pārvietojamā mazumtirdzniecības punkta, ja tirdzniecība paredzēta vairākās Gulbenes novada pagastu administratīvajās teritorijās, izskata un vienotu atļauju ielu tirdzniecībai izsniedz Gulbenes novada domes izpilddirektors."

Gulbenes novada domes priekšsēdētāja S. Daudziņa

 

Gulbenes novada domes 2011. gada 28. jūlija saistošo noteikumu Nr. 15 "Grozījumi Gulbenes novada domes 2011. gada 24. marta saistošajos noteikumos Nr. 8 "Par ielu tirdzniecību un tirgus statusa piešķiršanas kārtību Gulbenes novadā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums 2011. gada 24. marta saistošajos noteikumos Nr. 8 "Par ielu tirdzniecību un tirgus statusa piešķiršanas kārtību Gulbenes novadā", turpmāk - Saistošie noteikumi, veicami grozījumi, jo nepieciešams pagarināt izsniegto ielu tirdzniecības atļaujas termiņu līdz pieciem gadiem, ja atļauja attiecas uz tirdzniecību no pārvietojamā mazumtirdzniecības punkta, kā arī noteikt vēl citas personas, kuras ir tiesīgas izsniegt atļauju ielu tirdzniecībai, ja atļauja attiecas uz tirdzniecību no pārvietojamā mazumtirdzniecības punkta. Līdz ar to nepieciešams veikt papildinājumus Saistošo noteikumu 8. punktā un papildināt ar 9.1. apakšpunktu.
2. Īss projekta satura izklāsts Saistošo noteikumu grozījumu projekts izstrādāts, pamatojoties uz pastāvošo situāciju saistošajos noteikumos, kad izsniedzot atļauju ielu tirdzniecībai - attiecībā uz tirdzniecību no pārvietojamā mazumtirdzniecības punkta, kad uzņēmējiem ir paredzēta tirdzniecība vairākos pagastos vienā novada teritorijā, tad pašreizējā kārtība paredzēja, ka katrā pagasta pārvaldē uzņēmējam ir jāgriežas, lai saņemtu atļauju ielu tirdzniecībai, līdz ar to gan patērējot uzņēmēja laiku un finanšu līdzekļus, gan palielinot pašvaldības materiālos resursus.

Saistošajos noteikumos tiek papildināts punkts, kas paredz izsniegtās atļaujas termiņu līdz pieciem gadiem un papildināts apakšpunkts, kas paredz personu, kura ir tiesīga izsniegt atļauju ielu tirdzniecībai, ja atļauja attiecas uz tirdzniecību no pārvietojamā mazumtirdzniecības punkta.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Atvieglota procedūra /ātrāka/ uzņēmējiem iegādāties atļauju ielu tirdzniecībai, ja atļauja attiecas uz tirdzniecību no pārvietojamā mazumtirdzniecības punkta, kā arī pašvaldībai būs iespējas augstāk minēto atļauju izsniegt uz laiku līdz pieciem gadiem, tādējādi uzņēmējam nebūs katru gadu jāatjauno šī atļauja.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Par saistošo noteikumu piemērošanu var griezties Gulbenes novada domē.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav.
7. Cita informācija Veiktas mutiskas pārrunas ar uzņēmējiem, kas nodarbojas ar tirdzniecību no pārvietojamā mazumtirdzniecības punkta.

Gulbenes novada domes priekšsēdētāja S. Daudziņa

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Gulbenes novada domes 2011. gada 24. marta saistošajos noteikumos Nr. 8 "Par ielu tirdzniecību .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Gulbenes novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 15Pieņemts: 28.07.2011.Stājas spēkā: 16.08.2011.
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
318545
16.08.2011
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"