Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Gulbenes novada domes saistošie noteikumi Nr. 6

Gulbenē 2018. gada 26. aprīlī (prot. Nr. 7, 33. §)

Grozījumi Gulbenes novada domes 2013. gada 31. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 25 "Gulbenes novada pašvaldības nolikums"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
21. panta pirmās daļas 1. punktu un 24. pantu

1. IZDARĪT Gulbenes novada domes 2013. gada 31. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 25 "Gulbenes novada pašvaldības nolikums" šādus grozījumus:

1.1. Aizstāt 5.1. apakšpunktā vārdu "dome" ar vārdu "pašvaldība".

1.2. Izteikt 6. punktu šādā redakcijā:

"6. Domes padotībā ir Gulbenes novada pašvaldības aģentūra "Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs, kuras sastāvā ir struktūrvienības: Tūrisma informācijas centrs "Stāmeriena" un "Izglītojošs un interaktīvs centrs "Dzelzceļš un Tvaiks""."

1.3. Aizstāt 5.13.4. apakšpunktā vārdu "klubs" ar vārdiem "tautas nams";

1.4. Izteikt 7. punktu šādā redakcijā:

"7. Gulbenes novada pašvaldība (turpmāk - pašvaldības administrācija) ir pašvaldības iestāde, kas nodrošina domes pieņemto lēmumu izpildi, kā arī darba organizatorisko un tehnisko apkalpošanu, un tā sastāv no:

7.1. Administratīvi juridiskās nodaļas;

7.2. Attīstības un projektu nodaļas;

7.3. Finanšu un ekonomikas nodaļas;

7.4. Iepirkumu nodaļas;

7.5. Informācijas tehnoloģiju kompetences centra;

7.6. Īpašumu pārraudzības nodaļas;

7.7. Izglītības, kultūras un sporta nodaļas;

7.8. atsevišķiem speciālistiem (sabiedrisko attiecību speciālisti).

Pašvaldības administrācija darbojas uz domes apstiprināta nolikuma pamata. Pašvaldības administrācijas struktūrvienības darbojas, pamatojoties uz pašvaldības administrācijas nolikumu un pašvaldības izpilddirektora (administrācijas vadītāja) apstiprinātiem pašvaldības administrācijas struktūrvienību nolikumiem."

1.5. Aizstāt visā noteikumu tekstā vārdus "domes sekretārs" (attiecīgajā locījumā) ar vārdiem "kancelejas pārzinis" (attiecīgajā locījumā).

1.6. Aizstāt visā noteikumu tekstā vārdus "domes izpilddirektors" (attiecīgajā locījumā) ar vārdiem "pašvaldības izpilddirektors" (attiecīgajā locījumā).

1.7. Papildināt 10. punktu ar 10.14. un 10.5. apakšpunktu šādā redakcijā:

"10.14. biedrība "Vidzemes Tūrisma asociācija";

10.15. biedrība "Latvijas Zaļo ceļu asociācija"."

1.8. Svītrot 11.21. apakšpunktu.

1.9. Aizstāt 16.3., 16.5. un 16.20. apakšpunktā vārdu "domes" ar vārdu "pašvaldības".

1.10. Izteikt 16.11. apakšpunktu šādā redakcijā:

"16.11. nosaka pašvaldības administrācijas darba laiku, saskaņojot to ar domes priekšsēdētāju;"

1.11. Papildināt 18. punktu pēc vārdiem "izpilddirektors un" ar vārdiem "pašvaldības administrācijas".

1.12. Aizstāt 28. punktā vārdus "domes attiecīgajiem speciālistiem" ar vārdiem "attiecīgajiem pašvaldības darbiniekiem".

1.13. Izteikt 29. punkta pirmo teikumu šādā redakcijā:

"29. Komiteju darba organizatorisko un tehnisko apkalpošanu nodrošina: Finanšu komitejai - pašvaldības administrācijas Finanšu un ekonomikas nodaļas darbinieki, Sociālai un veselības komitejai - Gulbenes novada sociālā dienesta darbinieki, Izglītības, kultūras un sporta komitejai - pašvaldības administrācijas Izglītības, kultūras un sporta nodaļas darbinieki, Tautsaimniecības komitejai - pašvaldības administrācijas Īpašumu pārraudzības nodaļas darbinieki."

1.14. Svītrot 36. punktā vārdus "un priekšsēdētāju".

1.15. Izteikt 41. punktu šādā redakcijā:

"41. Domes lēmumu projektus, pirms to iekļaušanas sēdes darba kārtībā, nodod izskatīšanai un rakstveida atzinuma sniegšanai pašvaldības administrācijas Administratīvi juridiskās nodaļas darbiniekam un pašvaldības institūcijām vai tās darbiniekiem atbilstoši kompetencei. Pašvaldības saistošo noteikumu projektam, kas izstrādāts, lai pašvaldība varētu pildīt autonomo funkciju vai brīvprātīgo iniciatīvu, papildus šo noteikumu 40. punktā minētajam, izskatīšanai domes sēdē jāiesniedz pašvaldības jurista atzinumu par saistošo noteikumu projekta atbilstību augstākstāvošajiem normatīvajiem aktiem un juridiskās tehnikas noteikumiem."

1.16. Svītrot 42. punktā vārdus "iereģistrē un".

1.17. Izteikt 47. punktu šādā redakcijā:

"47. Līgumus pašvaldības vārdā slēdz domes priekšsēdētājs, domes priekšsēdētāja vietnieks vai izpilddirektors, vai cita amatpersona uz domes lēmuma vai domes priekšsēdētāja rīkojuma vai pilnvaras pamata.

Līgumus, kuros viena no līgumslēdzējām pusēm ir pašvaldības administrācija, sagatavo vai pārbauda pašvaldības administrācijas Administratīvi juridiskā nodaļa. Visi līgumi pirms parakstīšanas tiek nodoti saskaņošanai pašvaldības administrācijas Finanšu un ekonomikas nodaļai.

Ja tiek gatavoti līdzīga veida līgumi (piemēram, nekustamā īpašuma noma), darbinieks, kura kompetencē ir minētais jautājums, sagatavo līgumu, pamatojoties uz pašvaldības administrācijas Administratīvi juridiskās nodaļas izstrādāto līgumu paraugu. Pirms līguma nodošanas parakstīšanai, līguma projekti jāiesniedz izskatīšanai un saskaņošanai pašvaldības administrācijas Finanšu un ekonomikas nodaļai un Administratīvi juridiskai nodaļai. Katru līgumu un tam pievienoto tāmi, tehnisko specifikāciju un citus pielikumus saskaņo arī atbildīgais darbinieks par līguma saistību izpildi.

Ja līguma projekts apstiprināts ar domes lēmumu, pašvaldības administrācijas darbinieku saskaņojums uz līguma nav nepieciešams."

1.18. Izteikt 48.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"48.2. darba līgumus ar domes izpilddirektoru, pakļautībā esošo iestāžu vadītājiem;"

1.19. Aizstāt 49. punktā skaitli "46" ar skaitli "48".

1.20. Papildināt 56. punktu aiz vārda "izpilddirektoram" ar vārdiem "pašvaldības administrācijas".

1.21. Aizstāt 80. punktā vārdus "domes Informācijas nodaļa" ar vārdiem "pašvaldības administrācijas Administratīvi juridiskā nodaļa un sabiedrisko attiecību speciālisti."

1.22. Aizstāt 89. punktā vārdus "Administratīvi juridiskās nodaļas lietvedības sekretārs" vārdiem "pašvaldības administrācijas Administratīvi juridiskā nodaļa".

1.23. Izteikt 91. punktu šādā redakcijā:

"91. Ja pašvaldībai ir pienākums atbilstoši kompetencei reaģēt uz iesniegumā norādīto informāciju, tad pašvaldības darbinieks, kurš izskata attiecīgo iesniegumu, par to informē tiešo vadītāju."

2. Saistošo noteikumu 1.1. un 5.13.4. apakšpunkts stājas spēkā 2018. gada 1. jūnijā.

Gulbenes novada domes priekšsēdētājs N. Audzišs

 

Gulbenes novada domes 2018. gada 26. aprīļa saistošo noteikumu Nr. 6 "Grozījumi Gulbenes novada domes 2013. gada 31. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 25 "Gulbenes novada pašvaldības nolikums""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Atbilstoši likuma "Par pašvaldībām" 24. panta pirmajai daļai pašvaldības nolikums ir saistošie noteikumi, kas nosaka pašvaldības pārvaldes organizāciju, lēmumu pieņemšanas kārtību, iedzīvotāju tiesības un pienākumus vietējā pārvaldē, kā arī citus pašvaldības darba organizācijas jautājumus.

Saistošie noteikumi nepieciešami, lai:

1) svītrotu, atbilstoši Gulbenes novada domes 2018. gada 22. februāra lēmumam "Gulbenes novada Bērnu tiesību aizsardzības sadarbības grupas izveidošanu" (protokols Nr. 3, 51. §) likvidēto, Starpinstitucionālo komisiju;

2) papildinātu Gulbenes novada pašvaldības institucionālo struktūru ar Gulbenes novada pašvaldības aģentūras "Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs" struktūrvienību "Izglītojošs un interaktīvs centrs "Dzelzceļš un Tvaiks"", atbilstoši Gulbenes novada domes 2018. gada 22. februāra lēmumam "Par struktūrvienības "Izglītojošs un interaktīvs centrs "Dzelzceļš un Tvaiks"" izveidi" (protokols Nr. 3, 23. §);

3) atbilstoši Gulbenes novada domes 2010. gada 28. janvāra lēmumam "Par Gulbenes novada domes iestāšanos biedrībā "Vidzemes Tūrisma asociācija" (protokols Nr. 1, 41. §), atbilstoši Gulbenes novada domes 2014. gada 29. maija lēmumam (protokols Nr. 12, 44. §) precizētu biedrību (nodibinājumu) sarakstu, kurās pašvaldība ir dalībnieks.

4) atbilstoši Gulbenes novada domes 2018. gada 26. aprīļa lēmumam "Par Gulbenes novada pašvaldības administrācijas nosaukuma maiņu" (protokols Nr. 7, 33. §) veiktu izmaiņas Gulbenes novada pašvaldības administrācijas nosaukumā;

5) atbilstoši Gulbenes novada domes 2018. gada 26. aprīļa lēmumam "Par grozījumiem Gulbenes novada Stāmerienas pagasta pārvaldes nolikumā" (protokols Nr. 7, 50. §) veiktu izmaiņas Gulbenes novada Stāmerienas pagasta pārvaldes struktūrvienības nosaukumā;

6) precizētu pašvaldības darbinieku amata nosaukumus atbilstoši likuma "Par pašvaldībām" normām, kā arī Gulbenes novada pašvaldības administrācijas amatu sarakstam un Gulbenes novada pašvaldības administrācijas nolikumā izdarītajiem grozījumiem.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošajos noteikumos tiek veiktas izmaiņas Gulbenes novada pašvaldības institucionālajā struktūrā, precizēti pašvaldības darbinieku amatu nosaukumi un to kompetence, precizēts biedrību (nodibinājumu) saraksts un labotas redakcionālas kļūdas.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Neietekmē.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sabiedrību (mērķgrupām) un uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Neietekmē.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Personas saistošo noteikumu piemērošanas jautājumos var griezties Gulbenes novada pašvaldības administrācijā.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas nav notikušas.

Saistošo noteikumu projekts un tam pievienotais paskaidrojuma raksts publicēts pašvaldības mājaslapā internetā www.gulbene.lv.

Gulbenes novada domes priekšsēdētājs N. Audzišs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Gulbenes novada domes 2013. gada 31. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 25 "Gulbenes novada .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Gulbenes novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 6Pieņemts: 26.04.2018.Stājas spēkā: 04.05.2018.Zaudē spēku: 01.01.2024.Tēma: Covid-19 pašvaldībāsPublicēts: Gulbenes Novada Ziņas, 6(110), 06.06.2018.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
318293
04.05.2018
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"