Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Konkurences padomes lēmums Nr. 13

Rīgā 2020. gada 10. septembrī (prot. Nr. 42, 4. §)

Par tirgus dalībnieku apvienošanos

Lieta Nr. KL\2.2-4\20\6
Par Krievijas Federācijas AS
 United Chemical Company Uralchem izšķirošas ietekmes iegūšanu pār Krievijas Federācijas AS Uralkali

Konkurences padome (turpmāk - KP) 11.08.2020. saņēma AS United Chemical Company Uralchem (turpmāk - AS Uralchem) (Krievijas Federācijā reģistrēta akciju sabiedrība "ОБЪЕДИНЕННАЯ ХИМИЧЕСКАЯ КОМПАНИЯ "УРАЛХИМ", reģistrācijas Nr. 1077761874024) saīsināto apvienošanos ziņojumu par izšķirošas ietekmes iegūšanu pār AS Uralkali (Krievijas Federācijā reģistrēta publiska akciju sabiedrība "Уралкалий", reģistrācijas Nr.1025901702188).

Izvērtējot Ziņojumā ietverto un KP rīcībā esošo informāciju, KP

konstatēja:

Apvienošanās rezultātā AS Uralchem iegūs izšķirošu ietekmi pār AS Uralkali. Ņemot vērā, ka Latvijā darbojas arī vairāki AS Uralchem un AS Uralkali saistītie uzņēmumi, apvienošanās atbilst Konkurences likuma 15. panta pirmās daļas 3. punktam un saskaņā ar Konkurences likuma 15. panta otro daļu ir paziņojama KP.

Apvienošanās ir saistīta ar minerālmēslu un ķīmisko vielu izplatīšanu vairāku valstu teritorijās, tai skaitā Latvijā AS Uralchem grupas galvenie produkti ir slāpekli un fosfātus saturoši un kompleksi kālija mēslojumi, bet AS Uralkali ražo un eksportē potašu (kāliju saturošus produktus).

Latvijā darbojas šādi ar AS Uralchem saistīti uzņēmumi: SIA "URALCHEM Trading", kas pārdod un reklamē tās produktus ārpus Krievijas Federācijas, Trading house HaloPolymer LLC, kas darbojas Latvijas fluorpolimēru produktu tirgū un piegādā Latvijas tirgum ķīmiskos produktus, SIA "Riga fertilizer terminal", kuras pamatdarbības veids ir minerālmēslu pārkraušana (kravas pieņemšana ar vagoniem un iekraušana kuģos) un īstermiņa glabāšana, SIA "VENTAMONJAKS", kuras pamatdarbības veids ir amonjaka saņemšana, glabāšana, transportēšana un eksports. Savukārt URALCHEM-TRANS LLC ir specializēta loģistikas struktūrvienība AS Uralchem ietvaros. AS Uralkali Latvijā pārstāv SIA "Uralkali Trading", ar kuras palīdzību tiek eksportēta AS Uralkali produkcija.

Izvērtējot Ziņojumā sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, secināms, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis nevienā no minētajiem minerālmēslu tirgiem Latvijas teritorijā.

Līdz ar to atbilstoši Konkurences likuma 16. panta ceturtajai daļai apvienošanās ir atļaujama.

Ņemot vērā minēto un saskaņā ar Konkurences likuma 8. panta pirmās daļas 5. punktu, 15. panta pirmās daļas 3. punktu un 16. panta pirmo un ceturto daļu, Konkurences padome

nolēma:

atļaut apvienošanos, Krievijas Federācijas AS United Chemical Company Uralchem iegūstot izšķirošu ietekmi pār Krievijas Federācijas AS Uralkali.

Saskaņā ar Konkurences likuma 8. panta otro daļu KP lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā viena mēneša laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas.

Konkurences padomes priekšsēdētāja p.i. J. Račko

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par tirgus dalībnieku apvienošanos Izdevējs: Konkurences padome Veids: lēmums Numurs: 13Pieņemts: 10.09.2020.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 182, 21.09.2020. OP numurs: 2020/182.4
Saistītie dokumenti
  • Saistītie dokumenti
317436
136
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"