Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr. 572

Rīgā 2020. gada 15. septembrī (prot. Nr. 54 26. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2019. gada 12. marta noteikumos Nr. 116 "Prasības personām, kas nodarbojas ar lauksaimniecības dzīvnieku vērtēšanu, snieguma pārbaudi un pārraudzību, mākslīgo apsēklošanu, olšūnu un embriju transplantāciju"

Izdoti saskaņā ar Dzīvnieku audzēšanas un
ciltsdarba likuma 14. panta piekto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2019. gada 12. marta noteikumos Nr. 116 "Prasības personām, kas nodarbojas ar lauksaimniecības dzīvnieku vērtēšanu, snieguma pārbaudi un pārraudzību, mākslīgo apsēklošanu, olšūnu un embriju transplantāciju" (Latvijas Vēstnesis, 2019, 52. nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt 10. punktā vārdus "pārbaudes testu par dzīvnieku audzēšanu un ciltsdarbu" ar vārdiem "pārbaudes testu, kas ietver jautājumus par lauksaimniecības dzīvnieku vērtēšanu, snieguma pārbaudi un pārraudzību, mākslīgo apsēklošanu, olšūnu un embriju transplantāciju, kā arī par dzīvnieku audzēšanu un ciltsdarbu reglamentējošiem normatīvajiem aktiem".

2. Svītrot 12.3. apakšpunktā vārdus un skaitli "un šo noteikumu 9. punktā minētās teorētiskās apmācības apliecinoša dokumenta kopiju".

3. Izteikt 21. un 22. punktu šādā redakcijā:

"21. Persona, kas ir saņēmusi sertifikātu lauksaimniecības dzīvnieku vērtēšanā, pārraudzībā, mākslīgajā apsēklošanā vai olšūnu un embriju transplantācijā, ne retāk kā reizi piecos gados paaugstina kvalifikāciju, apmeklējot kvalifikācijas paaugstināšanas pasākumus, kursus, seminārus un konferences (turpmāk - kvalifikācijas paaugstināšanas pasākumi) attiecīgajā darbības jomā vismaz 16 stundu apjomā katrā sertifikātā norādītajā darbības jomā.

22. Izglītības iestāde, datu centrs, biedrība, organizācija vai komersants (turpmāk visi kopā - kvalifikācijas paaugstināšanas pasākumu organizētāji) septiņu darbdienu laikā pēc personas apmeklētā kvalifikācijas paaugstināšanas pasākuma, izmantojot elektroniskās paziņošanas sistēmu, informē datu centru par kvalifikācijas paaugstināšanas pasākumu, norādot attiecīgo stundu skaitu konkrētajā darbības jomā."

4. Papildināt noteikumus ar 22.1 punktu šādā redakcijā:

"22.1 Kvalifikācijas paaugstināšanas pasākumu organizētāji sagatavoto kvalifikācijas paaugstināšanas pasākuma programmu pirms kvalifikācijas paaugstināšanas pasākuma saskaņo ar datu centru."

5. Izteikt 23. punktu šādā redakcijā:

"23. Ja persona kvalifikācijas paaugstināšanas pasākumus apmeklējusi citur, nevis pie kvalifikācijas paaugstināšanas pasākumu organizētājiem, tā iesniedz datu centrā kvalifikācijas paaugstināšanu apliecinošu dokumentu. Datu centrs septiņu darbdienu laikā pēc dokumenta saņemšanas iekļauj sertifikātu un apliecību ieguvušo personu reģistrā informāciju par kvalifikācijas paaugstināšanas pasākumu, norādot attiecīgo stundu skaitu konkrētajā darbības jomā."

6. Papildināt 29. punkta ievaddaļu aiz vārda "apliecību" ar vārdiem "attiecīgās sugas lauksaimniecības dzīvnieku pārraudzībā vai mākslīgajā apsēklošanā".

7. Papildināt 32. punktu ar ceturto teikumu šādā redakcijā:

"Komersants sagatavoto apmācības kursa programmu saskaņo ar datu centru."

8. Izteikt 36. un 37. punktu šādā redakcijā:

"36. Persona, kas ir saņēmusi apliecību lauksaimniecības dzīvnieku pārraudzībā vai mākslīgajā apsēklošanā, ne retāk kā reizi piecos gados paaugstina kvalifikāciju, apmeklējot kvalifikācijas paaugstināšanas pasākumus attiecīgajā darbības jomā vismaz 16 stundu apjomā katrā apliecībā norādītajā darbības jomā.

37. Kvalifikācijas paaugstināšanas pasākumu organizētājs septiņu darbdienu laikā pēc personas apmeklētā kvalifikācijas paaugstināšanas pasākuma, izmantojot elektroniskās paziņošanas sistēmu, informē datu centru par kvalifikācijas paaugstināšanas pasākumu, norādot attiecīgo stundu skaitu konkrētajā darbības jomā."

9. Papildināt noteikumus ar 37.1 punktu šādā redakcijā:

"37.1 Kvalifikācijas paaugstināšanas pasākumu organizētāji sagatavoto kvalifikācijas paaugstināšanas pasākuma programmu pirms kvalifikācijas paaugstināšanas pasākuma saskaņo ar datu centru."

10. Izteikt 38. punktu šādā redakcijā:

"38. Ja persona kvalifikācijas paaugstināšanas pasākumus apmeklējusi citur, nevis pie kvalifikācijas paaugstināšanas pasākumu organizētājiem, tā iesniedz datu centrā kvalifikācijas paaugstināšanu apliecinošu dokumentu. Datu centrs septiņu darbdienu laikā pēc dokumenta saņemšanas iekļauj sertifikātu un apliecību ieguvušo personu reģistrā informāciju par kvalifikācijas paaugstināšanas pasākumu, norādot attiecīgo stundu skaitu konkrētajā darbības jomā."

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Zemkopības ministrs K. Gerhards

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2019. gada 12. marta noteikumos Nr. 116 "Prasības personām, kas nodarbojas .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 572Pieņemts: 15.09.2020.Stājas spēkā: 19.09.2020.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 181, 18.09.2020. OP numurs: 2020/181.8
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
317382
19.09.2020
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"