Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr. 546

Rīgā 2020. gada 2. septembrī (prot. Nr. 51 5. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2017. gada 22. augusta noteikumos Nr. 500 "Muitas noliktavu, pagaidu uzglabāšanas un brīvo zonu noteikumi"

Izdoti saskaņā ar Muitas likuma
6. panta 5., 12. un 13. punktu, 23.3 panta otro daļu
un 25. panta otrās daļas 1., 3. un 4. punktu

Izdarīt Ministru kabineta 2017. gada 22. augusta noteikumos Nr. 500 "Muitas noliktavu, pagaidu uzglabāšanas un brīvo zonu noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 2017, 173. nr.; 2018, 245. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt norādi, uz kāda likuma pamata noteikumi izdoti, šādā redakcijā:

"Izdoti saskaņā ar Muitas likuma 6. panta 5., 12. un 13. punktu, 23.3 panta otro daļu un 25. panta otrās daļas 1., 3. un 4. punktu".

2. Izteikt 1.9. apakšpunktu šādā redakcijā:

"1.9. kārtību, kādā atļaujas muitas noliktavas darbībai vai atļaujas pagaidu uzglabāšanas vietas darbībai turētājs izpilda saistības pēc attiecīgās atļaujas atcelšanas vai anulēšanas;".

3. Papildināt noteikumus ar 1.11. un 1.12. apakšpunktu šādā redakcijā:

"1.11. nosacījumus ārpus pagaidu uzglabāšanas vietas esošajai preču svēršanas vietai un tās saskaņošanas kārtību, kā arī kārtību un nosacījumus atteikumam saskaņot minēto vietu;

1.12. kārtību, kādā saskaņo preču nogādāšanu no pagaidu uzglabāšanas vietas uz svēršanas vietu."

4. Papildināt 53. punktu aiz vārda "noliktavā" ar vārdu "ārpussavienības".

5. Papildināt 54. punktu aiz vārda "konstatētajām" ar vārdiem "ārpussavienības preču".

6. Papildināt 56. punktu aiz vārda "konstatē" ar vārdu "ārpussavienības".

7. Papildināt 62. punktu aiz vārdiem "vietā pēc" ar vārdu "ārpussavienības".

8. Papildināt noteikumus ar 6.1 nodaļu šādā redakcijā:

"6.1 Pagaidu uzglabāšanā esošas preces izvešana uz preču svēršanas vietu

65.1 Pagaidu uzglabāšanā esošas preces var uz laiku, kas nepieciešams svēršanas darbību veikšanai, izvest no pagaidu uzglabāšanas vietas uz muitas iestādes saskaņotu vietu, lai tās nosvērtu pirms nākamās muitas procedūras piemērošanas (turpmāk - svēršanas vieta). Svēršanas vietu pirms svēršanas darbību veikšanas saskaņo ar to muitas kontroles punktu, kurā iesniegta pagaidu uzglabāšanas deklarācija.

65.2 Lai saskaņotu šo noteikumu 65.1 punktā minēto preču svēršanas vietu, pagaidu uzglabāšanas vietas turētājs pirms svēršanas darbību veikšanas elektroniski iesniedz muitas kontroles punktam, kurā iesniegta pagaidu uzglabāšanas deklarācija, informāciju, kurā norāda plānotās preču svēršanas vietas adresi.

65.3 Muitas kontroles punkts, kurā iesniegta pagaidu uzglabāšanas deklarācija, triju darbdienu laikā pēc pagaidu uzglabāšanas vietas turētāja elektroniski sniegtās informācijas saņemšanas elektroniski nosūta viņam saskaņojumu attiecībā uz plānoto preču svēršanas vietu, ja svēršanas vietā precēm ir iespējams veikt muitas uzraudzību, vai arī informē par atteikumu saskaņot plānoto preču svēršanas vietu, ja svēršanas vietā precēm nav iespējams veikt muitas uzraudzību. Lēmumu par svēršanas vietas saskaņošanu vai atteikumu saskaņot svēršanas vietu izdod un paziņo Valsts ieņēmumu dienesta Elektroniskās deklarēšanas sistēmā, norādot tikai Administratīvā procesa likuma 67. panta otrās daļas 8. un 9. punktā minēto informāciju.

65.4 Katru svēršanas vietu saskaņo ar muitas kontroles punktu, kurā iesniegta pagaidu uzglabāšanas deklarācija, vienu reizi - pirms pirmās preču nogādāšanas tajā svēršanas darbību veikšanai.

65.5 Pirms katras pagaidu uzglabāšanā esošu preču nogādāšanas svēršanas vietā pagaidu uzglabāšanas vietas turētājs ar muitas kontroles punktu, kurā iesniegta pagaidu uzglabāšanas deklarācija, elektroniski saskaņo preču nogādāšanu svēršanas vietā.

65.6 Lai saņemtu šo noteikumu 65.5 punktā minēto saskaņojumu, pagaidu uzglabāšanas vietas turētājs elektroniski iesniedz muitas kontroles punktam, kurā iesniegta pagaidu uzglabāšanas deklarācija, informāciju, kurā norāda:

65.6 1. attiecīgās pagaidu uzglabāšanas deklarācijas numuru;

65.6 2. svēršanai nogādājamo preču daudzumu;

65.6 3. transportlīdzekļa veidu un numuru, ar kuru preces nogādās svēršanai;

65.6 4. plānoto svēršanas termiņu.

65.7 Muitas kontroles punkts, kurā iesniegta pagaidu uzglabāšanas deklarācija, triju stundu laikā pēc elektroniski sniegtās informācijas saņemšanas elektroniski nosūta pagaidu uzglabāšanas vietas turētājam saskaņojumu vai atteikumu preču nogādāšanai svēršanai."

9. Papildināt 7.2. apakšnodaļu ar 79.1, 79.2, 79.3, 79.4 un 79.5 punktu šādā redakcijā:

"79.1 Ja, novietojot brīvajā zonā preces, persona konstatē atšķirības starp preču pavaddokumentos norādīto un faktisko preču daudzumu vai cita veida atšķirības, tā nekavējoties, bet ne vēlāk kā vienas darbdienas laikā, izmantojot EDS, informē Valsts ieņēmumu dienestu par konstatētajām atšķirībām.

79.2 Persona 14 dienu laikā no neatbilstību konstatēšanas dienas iesniedz Valsts ieņēmumu dienestā no kravas īpašnieka vai nosūtītāja saņemtu dokumentāri apstiprinātu informāciju par neatbilstības iemesliem un veic atbilstošus labojumus preču uzskaitē. Valsts ieņēmumu dienests izvērtē iesniegto informāciju un informē personu par muitas maksājumu parādu, ja tāds ir radies.

79.3 Ja preču glabāšanas laikā brīvajā zonā konstatē preču zudumus, kas nav preču dabiskie zudumi vai kas pārsniedz normatīvajos aktos muitas jomā noteikto preču dabisko zudumu normu, persona līdz nākamā mēneša piecpadsmitajam datumam iesniedz Valsts ieņēmumu dienestā informāciju par iepriekšējā mēnesī konstatēto un dokumentus, kas apliecina preču zudumu rašanos.

79.4 Valsts ieņēmumu dienests izvērtē saskaņā ar šo noteikumu 79.3 punktu iesniegto informāciju un, ņemot vērā regulas Nr. 952/2013 124. panta 4. punktā noteikto, informē personu par muitas maksājumu parādu.

79.5 Persona pēc muitas maksājumu parāda samaksas nekavējoties veic atbilstošus labojumus preču uzskaitē."

10. Papildināt 81. punktu aiz vārda "izvest" ar vārdiem "vai uz kuras brīvās zonas teritoriju preces paredzēts vest".

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Finanšu ministrs J. Reirs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2017. gada 22. augusta noteikumos Nr. 500 "Muitas noliktavu, pagaidu uzglabāšanas .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 546Pieņemts: 02.09.2020.Stājas spēkā: 09.09.2020.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 173, 08.09.2020. OP numurs: 2020/173.2
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Citi saistītie dokumenti
317144
09.09.2020
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"