Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 34

Liepājā 2020. gada 20. augustā (prot. Nr. 12, 8. §)

Grozījums Liepājas pilsētas domes 2016. gada 28. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 3 "Par kārtību, kādā tiek saskaņota ielu tirdzniecība un sabiedriskās ēdināšanas
pakalpojumu sniegšana"

Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta 2010. gada 12. maija
noteikumu Nr. 440 "Noteikumi par tirdzniecības veidiem,
kas saskaņojami ar pašvaldību, un tirdzniecības
organizēšanas kārtību" 8. un 9. punktu

Izdarīt Liepājas pilsētas domes 2016. gada 28. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 3 "PAR KĀRTĪBU, KĀDĀ TIEK SASKAŅOTA IELU TIRDZNIECĪBA UN SABIEDRISKĀS ĒDINĀŠANAS PAKALPOJUMU SNIEGŠANA" (Latvijas Vēstnesis, 2016, 248. nr.; 2019, 19. nr.) grozījumu un svītrot VIII nodaļu "ADMINISTRATĪVĀ ATBILDĪBA PAR NOTEIKUMU NEIEVĒROŠANU UN NOTEIKUMU IZPILDES KONTROLE".

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs J. Vilnītis

 

Saistošo noteikumu "Grozījums Liepājas pilsētas domes 2016. gada 28. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 3 "Par kārtību, kādā tiek saskaņota ielu tirdzniecība un sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšana""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojumu raksta sadaļas

Informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Lēmums nepieciešams, lai varētu apstiprināt saistošos noteikumus "Grozījums Liepājas pilsētas domes 2016. gada 28. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 3 "PAR KĀRTĪBU, KĀDĀ TIEK SASKAŅOTA IELU TIRDZNIECĪBA UN SABIEDRISKĀS ĒDINĀŠANAS PAKALPOJUMU SNIEGŠANA"" (turpmāk - saistošie noteikumi).
2. Īss projekta satura izklāsts 2020. gada 1. jūlijā stājās spēkā Administratīvās atbildības likums, kas paredz jaunu administratīvo sodu sistēmu.

Patērētāju tiesību aizsardzības likuma IX nodaļā "Administratīvie pārkāpumi patērētāju tiesību aizsardzības, tirdzniecības un pakalpojumu sniegšanas jomā un kompetence administratīvo pārkāpumu procesā" ir noteikta administratīvā atbildība un kompetence administratīvo pārkāpumu procesā par ielu tirdzniecības pārkāpumiem, kas saistīti ar Ministru kabineta 2010. gada 12. maija noteikumiem Nr. 440 "Noteikumi par tirdzniecības veidiem, kas saskaņojami ar pašvaldību, un tirdzniecības organizēšanas kārtību" (turpmāk - Noteikumi Nr. 440). Liepājas pilsētas domes 2016.gada 28. janvāra saistošo noteikumu Nr. 3 "PAR KĀRTĪBU, KĀDĀ TIEK SASKAŅOTA IELU TIRDZNIECĪBA UN SABIEDRISKĀS ĒDINĀŠANAS PAKALPOJUMU SNIEGŠANA" izdošanas pamats ir Noteikumu Nr. 440 8. un 9. punkts.

Likuma "Par pašvaldībām" 43. panta pirmās daļas 3. punkts dod tiesības domei saistošajos noteikumos paredzēt administratīvo atbildību par tirdzniecību publiskajās vietās, ja tas nav paredzēts likumos.

Ievērojot, ka administratīvā atbildība par ielu tirdzniecības pārkāpumiem ir noteikta Patērētāju tiesību aizsardzības likumā, ar saistošajiem noteikumiem tiek svītrota Liepājas pilsētas domes 2016. gada 28. janvāra saistošo noteikumu Nr. 3 "PAR KĀRTĪBU, KĀDĀ TIEK SASKAŅOTA IELU TIRDZNIECĪBA UN SABIEDRISKĀS ĒDINĀŠANAS PAKALPOJUMU SNIEGŠANA" VIII nodaļa "ADMINISTRATĪVĀ ATBILDĪBA PAR NOTEIKUMU NEIEVĒROŠANU UN NOTEIKUMU IZPILDES KONTROLE".

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav ietekmes.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav nepieciešams.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošie noteikumi tiks nosūtīti izskatīšanai un atzinuma sniegšanai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un Liepājas pilsētas pašvaldības mājaslapā www.liepaja.lv
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Nav notikušas.

7. Kas sagatavoja paskaidrojuma rakstu?

- amats

- vārds, uzvārds

- tālruņa numurs

- paraksts

Juridiskās daļas juriste

Kristīna Balode

63 404 742

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs J. Vilnītis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījums Liepājas pilsētas domes 2016. gada 28. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 3 "Par kārtību, .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Liepājas pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 34Pieņemts: 20.08.2020.Stājas spēkā: 27.08.2020.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 164, 26.08.2020. OP numurs: 2020/164.9
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
316938
27.08.2020
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"