Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Gulbenes novada domes 2020. gada 29. oktobra saistošos noteikumus Nr. 23 "Par Gulbenes novada pašvaldības līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai".
Gulbenes novada domes saistošie noteikumi Nr. 26

Gulbenē 2019. gada 28. novembrī (prot. Nr. 18, 13. §)
Par Gulbenes novada pašvaldības līdzfinansējuma apmēru nekustamo īpašumu pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai
Izdoti saskaņā ar Ūdenssaimniecības
pakalpojumu likuma
6. panta sesto daļu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi nosaka Gulbenes novada pašvaldības (turpmāk tekstā – Pašvaldība) līdzfinansējuma apmēru un tā saņemšanas nosacījumus nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes un/vai kanalizācijas sistēmai.

2. Saistošo noteikumu mērķis ir veicināt dzīvojamo māju pieslēgšanu centralizētajai ūdensapgādes un/vai kanalizācijas sistēmai.

3. Noteikumos lietotie termini:

3.1. Nekustamais īpašums – dzīvojamā māja vai zemes gabals, kura apbūvei ir spēkā esoša būvatļauja dzīvojamās mājas būvniecībai;

3.2. Pieslēgums – ārējo ūdensvada un kanalizācijas tīklu un būvju kopums no ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzēja centralizētās ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas līdz pakalpojumu lietotāja īpašumā vai valdījumā esošai sistēmas daļai, kas nodrošinās lietotājam ūdenssaimniecības pakalpojuma saņemšanu;

3.3. Pretendents – dzīvojamās mājas īpašnieks, zemes gabala īpašnieks vai daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku kopība.

4. Līdzfinansējumu Nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes un/vai kanalizācijas sistēmai ir tiesīgi saņemt nekustamā īpašuma īpašnieki – fiziskas personas un dzīvokļu īpašnieku kopības.

5. Līdzfinansējums tiek piešķirts projektēšanas un būvniecības izmaksu segšanai Nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes un/vai kanalizācijas sistēmai Gulbenes novada pašvaldības administratīvajā teritorijā.

II. Pašvaldības līdzfinansējuma apmērs

6. Pašvaldības līdzfinansējums tiek piešķirts 50 % apmērā, bet ne vairāk kā 1000,00 euro (viens tūkstotis euro), būvniecības izmaksām viena Nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes un/vai kanalizācijas sistēmai.

7. Netiek atbalstītas šādas izmaksas:

7.1. lietus notekūdeņu kanalizācijas būvniecība vai pārbūve;

7.2. esošās ūdensapgādes un komunālo notekūdeņu kanalizācijas sistēmas vai tās daļas pārbūve vai nojaukšana (izņemot septiķus, ja tos ir iespējams pārbūvēt kanalizācijas sistēmas nepieciešamajā sastāvdaļā, piemēram, skatakā);

7.3. jaunas ūdensapgādes sistēmas izbūve, ja Nekustamajā īpašumā jau ir Pieslēgums centralizētajai ūdensapgādes sistēmai;

7.4. jaunas kanalizācijas sistēmas izbūve, ja Nekustamajā īpašumā jau ir Pieslēgums centralizētajai kanalizācijai sistēmai, izņemot, ja ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzējs izsniedzis tehniskos noteikumus jaunas kanalizācijas sistēmas izbūvei.

III. Līdzfinansējuma saņemšanas noteikumi

8. Pretendents līdzfinansējuma saņemšanai Pašvaldībā iesniedz iesniegumu, pievienojot:

8.1. nekustamā īpašuma piederību apliecinošu dokumentu;

8.2. dzīvokļu īpašnieku kopība Pašvaldībā iesniedz dokumentu (kopīpašnieku lēmumu/protokolu), no kura izriet, ka, atbilstoši normatīvo aktu prasībām, pieņemts lēmums par Pieslēguma izbūves nepieciešamību un noteiktas personas pilnvarojumu iesniegt iesniegumu līdzfinansējuma saņemšanai, kā arī slēgt līgumus par Pieslēguma izbūvi, to saistīto izdevumu segšanu un ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanu;

8.3. Būvniecības likumā noteikto dokumentāciju, dokumentus, kas apliecina projektēšanas darbu apmaksu, un sertificēta būvinženiera apstiprinātu būvdarbu tāmi;

8.4. apliecinājumu par finanšu līdzekļu pietiekamību Pieslēguma priekšfinansēšanai. Avansa nepieciešamības gadījumā, norādot tā lielumu procentuāli. Avanss nevar būt lielāks par 50 % no pašvaldības piešķirtā līdzfinansējuma apmēra.

9. Pēc iesnieguma saņemšanas viena mēneša laikā Pašvaldība pārbauda iesniegtos dokumentus, nepieciešamības gadījumā pieprasa Pretendentam precizējumus vai papildinājumus. Iesniegumi tiek skatīti to reģistrēšanas secībā.

10. Lēmumu par pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu vai atteikumu pieņem Gulbenes novada dome.

11. Pēc lēmuma pieņemšanas par līdzfinansējuma piešķiršanu pašvaldība rakstveidā paziņo par to Pretendentam un uzaicina noslēgt pašvaldības līdzfinansējuma līgumu.

12. Pieslēguma būvniecības darbi jāveic ne vēlāk kā sešu mēnešu laikā no pašvaldības līdzfinansējuma līguma spēkā stāšanās dienas. Minēto termiņu var pagarināt pašvaldības līdzfinansējuma līgumā noteiktajā kārtībā. Termiņa pagarinājums nedrīkst pārsniegt 12 mēnešus no pašvaldības līdzfinansējuma līguma spēkā stāšanās dienas.

13. Līdzfinansējums tiek piešķirts gadskārtējā budžeta šim mērķim paredzēto līdzekļu apjomā. Ja gadskārtējā budžeta šim mērķim paredzētais līdzekļu apjoms nav pietiekams, lai līdzfinansētu visus iesniegtos pieteikumus, tie tiek finansēti no nākamajā gadā šim mērķim paredzētā budžeta, ja tāds tiek paredzēts.

Gulbenes novada domes priekšsēdētājs N. Audzišs
Paskaidrojuma raksts
Gulbenes novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem Nr. 26 "Par Gulbenes novada pašvaldības līdzfinansējuma apmēru nekustamo īpašumu pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai"
Paskaidrojuma raksta sadaļasNorādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojumsSaistošie noteikumi izdoti saskaņā ar Ūdenssaimniecības pakalpojumu likuma 6. panta sesto daļu, kas noteic, ka pašvaldība var izdot saistošos noteikumus par līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes vai centralizētajai kanalizācijas sistēmai, nosakot līdzfinansējuma apmēru un saņemšanas nosacījumus.

Viena no pašvaldības autonomajām funkcijām ir ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas organizēšana savā administratīvajā teritorijā. Pašvaldības līdzfinansējums sekmēs dzīvojamo māju pieslēgšanos centralizētajai ūdensapgādes un/vai kanalizācijas sistēmai, attīstot pakalpojumu sniegšanā efektīvas, ekonomiskas un drošas tehnoloģijas, nodrošinot vides aizsardzību, samazinot vides piesārņojuma risku, tādējādi veicinot dabas resursu ilgtspējīgu izmantošanu.

Pašvaldībā daudzviet ir nodrošināta iespēja saņemt sabiedriskos ūdenssaimniecības pakalpojumus. Tomēr, ņemot vērā administratīvo slogu un izmaksas, kuras nepieciešamas, lai izpildītu būvniecību regulējošo normatīvo aktu prasības, pieslēgumu skaits varētu būt lielāks, tāpēc ir nepieciešams sniegt pašvaldības finansiālu atbalstu centralizētajai ūdensapgādes un/vai kanalizācijas sistēmas pieslēgumu būvniecībai.

2. Īss projekta satura izklāstsSaistošo noteikumu mērķis ir veicināt dzīvojamo māju pieslēgšanu centralizētajai ūdensapgādes un/vai kanalizācijas sistēmai.

Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā dzīvojamās mājas īpašnieks, zemes gabala īpašnieks vai daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku kopība var pieteikties uz Gulbenes novada pašvaldības līdzfinansējumu dzīvojamo māju pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes un/vai kanalizācijas sistēmai, līdzfinansējuma apmēru, piešķiršanas un saņemšanas kārtību.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetuPašvaldības budžetā kārtējam gadam tiek iekļauti finanšu līdzekļi līdzfinansējumam atbilstoši pašvaldības budžeta iespējām.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijāProjekts uzņēmējdarbības vidi neietekmē.
5. Informācija par administratīvajām procedūrāmJaunas institūcijas netiks radītas un esošo institūciju funkcijas netiks paplašinātas.

Institūcija, kurā persona var vērsties saistošo noteikumu piemērošanā, ir Gulbenes novada pašvaldības Īpašumu pārraudzības nodaļa.

Normatīvais akts tiks publicēts laikrakstā "Gulbenes Novada Ziņas" un Gulbenes novada pašvaldības mājaslapā internetā.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonāmSaistošo noteikumu izstrādes procesā konsultācijas ar privātpersonām ir notikušas.

Konsultācijas notikušas ar Gulbenes novada pašvaldības kapitālsabiedrību SIA "Alba".

Gulbenes novada domes priekšsēdētājs N. Audzišs
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par Gulbenes novada pašvaldības līdzfinansējuma apmēru nekustamo īpašumu pieslēgšanai centralizētajai .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Gulbenes novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 26Pieņemts: 28.11.2019.Stājas spēkā: 16.01.2020.Zaudē spēku: 04.12.2020.Publicēts: Gulbenes Novada Ziņas, 1(130), 15.01.2020.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
316858
16.01.2020
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"