Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr. 502

Rīgā 2020. gada 11. augustā (prot. Nr. 47 14. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2017. gada 28. marta noteikumos Nr. 186 "Kārtība, kādā kredītiestāde, krājaizdevu sabiedrība un maksājumu pakalpojumu sniedzējs sniedz informāciju kontu reģistram un kontu reģistra informācijas lietotāji saņem kontu reģistra informāciju"

Izdoti saskaņā ar Kontu reģistra likuma
5. panta desmito daļu un 8. panta otro daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2017. gada 28. marta noteikumos Nr. 186 "Kārtība, kādā kredītiestāde, krājaizdevu sabiedrība un maksājumu pakalpojumu sniedzējs sniedz informāciju kontu reģistram un kontu reģistra informācijas lietotāji saņem kontu reģistra informāciju" (Latvijas Vēstnesis, 2017, 73., 224. nr.; 2018, 8. nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt noteikumu tekstā vārdus "Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienests" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "Finanšu izlūkošanas dienests" (attiecīgā locījumā).

2. Papildināt 1.1. apakšpunktu aiz vārda "kontiem" ar vārdiem "un individuālajiem seifiem".

3. Izteikt 8. punktu šādā redakcijā:

"8. Ziņu sniedzējs, sniedzot reģistram ziņas par fiziskas vai juridiskas personas kontu, lietošanā esošu individuālo seifu un ar šo kontu un individuālo seifu saistītu informāciju, norāda katrai ziņai unikālo identifikatoru."

4. Papildināt 9. un 10. punktu aiz vārda "turētāju" ar vārdiem "vai individuālā seifa pakalpojuma saņēmēju".

5. Papildināt 11. punktu aiz vārda "konta" ar vārdiem "vai individuālā seifa".

6. Papildināt 19.1. apakšpunktu aiz vārda "pašvaldībām" ar vārdiem "maksātnespējas procesa administratoram un Maksātnespējas kontroles dienestam".

7. Papildināt 19.1.1. apakšpunktu aiz vārda "konts" ar vārdiem "vai saņemts individuālā seifa pakalpojums".

8. Izteikt 19.1.6. apakšpunktu šādā redakcijā:

"19.1.6. par individuālā seifa pakalpojuma saņēmēju - fizisko personu, kas ir Latvijas Republikas rezidents, - vārds, uzvārds, personas kods, individuālā seifa vai līguma numurs vai cits unikāls seifa pakalpojuma identifikators, nomas vai īres līguma noslēgšanas un izbeigšanas datums;".

9. Papildināt noteikumus ar 19.1.7., 19.1.8., 19.1.9. un 19.1.10. apakšpunktu šādā redakcijā:

"19.1.7. par individuālā seifa pakalpojuma saņēmēju - fizisko personu, kas ir Latvijas Republikas nerezidents, - vārds, uzvārds, dzimšanas datums, personu apliecinoša dokumenta numurs un izsniedzējas valsts nosaukums, individuālā seifa vai līguma numurs vai cits unikāls seifa pakalpojuma identifikators, nomas vai īres līguma noslēgšanas un izbeigšanas datums;

19.1.8. par individuālā seifa pakalpojuma saņēmēju - juridisko personu, kas ir Latvijas Republikas rezidents vai nerezidenta pastāvīgā pārstāvniecība Latvijā, - nosaukums, reģistrācijas numurs, individuālā seifa vai līguma numurs vai cits unikāls seifa pakalpojuma identifikators, nomas vai īres līguma noslēgšanas un izbeigšanas datums;

19.1.9. par individuālā seifa pakalpojuma saņēmēju - juridisko personu, kas ir Latvijas Republikas nerezidents, - nosaukums, reģistrācijas numurs, reģistrācijas valsts nosaukums, individuālā seifa vai līguma numurs vai cits unikāls seifa pakalpojuma identifikators, nomas vai īres līguma noslēgšanas un izbeigšanas datums;

19.1.10. vienlaikus ar šo noteikumu 19.1.2., 19.1.3., 19.1.4. vai 19.1.5., 19.1.6., 19.1.7., 19.1.8. un 19.1.9. apakšpunktā minētajām ziņām izsniedz Kontu reģistra likuma 5. panta trešajā un 3.1 daļā minētās ziņas. Kontu reģistra likuma 5. panta trešajā un 3.1 daļā minētās ziņas nesniedz zvērinātiem tiesu izpildītājiem un pašvaldībām;".

10. Papildināt 19.2.1. apakšpunktu aiz vārda "konts" ar vārdiem "vai saņemts individuālā seifa pakalpojums".

11. Papildināt noteikumus ar 19.2.4. un 19.2.5. apakšpunktu šādā redakcijā:

"19.2.4. par individuālā seifa pakalpojuma saņēmēju - fizisko personu, kas ir Latvijas Republikas rezidents, - vārds, uzvārds, personas kods, individuālā seifa vai līguma numurs vai cits unikāls seifa pakalpojuma identifikators, nomas vai īres līguma noslēgšanas un izbeigšanas datums;

19.2.5. par individuālā seifa pakalpojuma saņēmēju - fizisko personu, kas ir Latvijas Republikas nerezidents, - vārds, uzvārds, dzimšanas datums, personu apliecinoša dokumenta numurs un izsniedzējas valsts nosaukums, individuālā seifa vai līguma numurs vai cits unikāls seifa pakalpojuma identifikators, nomas vai īres līguma noslēgšanas un izbeigšanas datums;".

12. Papildināt 19.3.1. un 19.3.2. apakšpunktu aiz vārda "beigām" ar vārdiem "un individuālo seifu nomas un īres līgumu skaitu, kuri ir spēkā uz pārskata perioda beigām".

13. Papildināt noteikumus ar 19.3.5. un 19.3.6. apakšpunktu šādā redakcijā:

"19.3.5. par fizisku un juridisku personu - Latvijas Republikas rezidentu vai nerezidenta pastāvīgo pārstāvniecību Latvijā - to personu skaits, kuras saņem individuālā seifa pakalpojumu un seifu nomas un īres līgumi ir spēkā uz pārskata perioda beigām. Skaitu norāda sadalījumā pēc tās iestādes nosaukuma un reģistrācijas numura, kurā ir saņemts individuālā seifa pakalpojums, ziņu sniedzēja veida (kredītiestāde, krājaizdevu sabiedrība vai maksājumu iestāde), pakalpojuma saņēmēja personas veida (fiziska vai juridiska persona);

19.3.6. par fizisku un juridisku personu - Latvijas Republikas nerezidentu - to personu skaits, kuras saņem individuālā seifa pakalpojumu un seifu nomas un īres līgumi ir spēkā uz pārskata perioda beigām. Skaitu norāda sadalījumā pēc tās iestādes nosaukuma un reģistrācijas numura, kurā ir saņemts individuālā seifa pakalpojums, ziņu sniedzēja veida (kredītiestāde, krājaizdevu sabiedrība vai maksājumu iestāde), pakalpojuma saņēmēja personas veida (fiziska vai juridiska persona), pakalpojuma saņēmēja, kas ir Latvijas Republikas nerezidents, rezidences valsts nosaukuma;".

14. Papildināt noteikumus ar 19.5. un 19.6. apakšpunktu šādā redakcijā:

"19.5. Valsts ieņēmumu dienestam papildus šo noteikumu 19.1. un 19.4. apakšpunktā noteiktajam - par fizisku un juridisku personu - Latvijas Republikas nerezidentu - to personu skaits, kurām ir atvērti konti un tie nav slēgti uz pārskata perioda beigām. Skaitu norāda sadalījumā pēc tās iestādes nosaukuma un reģistrācijas numura, kurā ir atvērts vai slēgts konts, ziņu sniedzēja veida (kredītiestāde, krājaizdevu sabiedrība vai maksājumu iestāde), konta turētāja personas veida (fiziska vai juridiska persona), kontu turētāja, kas ir Latvijas Republikas nerezidents, rezidences valsts nosaukuma, konta veida (pieprasījuma, noguldījuma vai maksājumu konts);

19.6. kredītiestādēm un maksājumu pakalpojumu sniedzējiem:

19.6.1. par fizisko personu, kura atvērusi vai vēlas atvērt kontu, - kontu esība pie cita ziņu sniedzēja;

19.6.2. par fizisko un juridisko personu, kura atvērusi vai vēlas atvērt kontu, - kontu skaitu pie cita ziņu sniedzēja;

19.6.3. par citu ziņu sniedzēju skaitu, pie kuriem atvērti šo noteikumu 19.6.2. apakšpunktā minēto personu konti;

19.6.4. ja kontu reģistrs satur ziņas par šo noteikumu 19.6.2. apakšpunktā minēto personu patiesā labuma guvēju, - par patiesajam labuma guvējam atvērto kontu skaitu pie cita ziņu sniedzēja;

19.6.5. ja kontu reģistrs satur ziņas par šo noteikumu 19.6.2. apakšpunktā minēto personu patiesā labuma guvēju, - par citu ziņu sniedzēju skaitu, pie kuriem atvērti patiesā labuma guvēja konti."

15. Papildināt 22. un 23. punktu aiz vārda "pašvaldības" ar vārdiem "maksātnespējas procesa administratori, Maksātnespējas kontroles dienests, kredītiestādes un maksājumu pakalpojumu sniedzēji".

16. Izteikt 57. punkta pirmo teikumu šādā redakcijā:

"Valsts ieņēmumu dienests automātiski saņem ziņas par kontiem un individuālajiem seifiem, kuru turētāji vai lietotāji ir juridiskas personas." 

17. Izteikt 58. un 59. punktu šādā redakcijā:

"58. Valsts ieņēmumu dienests automātiski aktualizē to kontu un individuālo seifu statusu, kuri atrodas citās informācijas sistēmās un kuru turētāji vai lietotāji ir fiziskas personas.

59. Reģistra lietotāji no reģistra saņemtās ziņas elektroniskā formā glabā ne ilgāk kā piecus gadus pēc reģistrā iekļautā konta slēgšanas vai individuālā seifa nomas vai īres līguma izbeigšanās, izņemot gadījumus, kas noteikti normatīvajos aktos par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanu."

18. Papildināt noteikumus ar 64. punktu šādā redakcijā:

"64. Ziņu sniedzējs:

64.1 līdz 2020. gada 31. augustam iesniedz ziņas par spēkā esošajiem individuālo seifu nomas vai īres līgumiem;

64.2. no 2020. gada 1. septembra iesniedz ziņas par spēkā esošajiem, izbeigtajiem un no jauna noslēgtajiem individuālo seifu nomas vai īres līgumiem."

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Finanšu ministrs J. Reirs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2017. gada 28. marta noteikumos Nr. 186 "Kārtība, kādā kredītiestāde, .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 502Pieņemts: 11.08.2020.Stājas spēkā: 18.08.2020.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 157, 17.08.2020. OP numurs: 2020/157.7
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Skaidrojumi
316711
18.08.2020
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"