Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts zaudēs spēku 2028. gada 1. janvārī.
Ministru kabineta noteikumi Nr. 464

Rīgā 2020. gada 28. jūlijā (prot. Nr. 46 12. §)
Kārtība, kādā piešķir Eiropas kultūras galvaspilsētas nosaukumu 2027. gadam
Izdoti saskaņā ar
Ministru kabineta iekārtas likuma
31. panta pirmās daļas 3. punktu

1. Noteikumi nosaka:

1.1. kārtību, kādā iesniedzami pieteikumi Eiropas kultūras galvaspilsētas nosaukuma piešķiršanas atlasei Latvijā 2027. gadam (turpmāk – atlase);

1.2. kārtību, kādā tiek izraudzīti un apstiprināti Latvijas eksperti darbam Eiropas kultūras galvaspilsētas nosaukuma piešķiršanas žūrijā (turpmāk – žūrija);

1.3. Eiropas kultūras galvaspilsētas statusam izvirzītās Latvijas pilsētas apstiprināšanas un paziņošanas kārtību.

2. Kultūras ministrija Eiropas kultūras galvaspilsētas nosaukuma piešķiršanas priekšatlasi (turpmāk – priekšatlase) izsludina oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un nosaka 10 mēnešu pieteikšanās termiņu.

3. Pieteikumu par pilsētas izvirzīšanu Eiropas kultūras galvaspilsētas nosaukuma piešķiršanai iesniedz Latvijas Republikas pilsētas pašvaldība, pilsētas pārvalde, novada pilsētas vai novada pašvaldība, kas piesaka attiecīgo pilsētu atlasei (turpmāk – pieteikuma iesniedzējs).

4. Pieteikuma iesniedzējs:

4.1. sagatavo pieteikumu, kurā atbild uz priekšatlases vai atlases jautājumiem, kas publicēti Eiropas Komisijas oficiālajā Eiropas kultūras galvaspilsētu tīmekļvietnē. Pieteikumā norāda ziņas, kas tieši saistītas ar pasākumu "Eiropas kultūras galvaspilsēta". Pieteikumam pievieno dokumentus un citus materiālus, kas pamato pieteikuma iesniedzēja norādītās ziņas. Pieteikuma iesniedzējs, sagatavojot pieteikumu, ievēro priekšatlases un atlases jautājumu secību;

4.2. sagatavo pieteicējpilsētas goda deklarāciju (Declaration of Honour by the Applicant City) atbilstoši veidlapai, kura publicēta Eiropas Komisijas oficiālajā Eiropas kultūras galvaspilsētu tīmekļvietnē.

5. Pieteikuma iesniedzējs pieteikumu un atbildes uz priekšatlases vai atlases jautājumiem sagatavo datorrakstā angļu valodā. Pieteikuma iesniedzējs ir atbildīgs par sniegto ziņu pareizību un precizitāti.

6. Pieteikuma iesniedzējs pieteikumu un pieteicējpilsētas goda deklarāciju (Declaration of Honour by the Applicant City) iesniedz Kultūras ministrijā.

7. Iesniedzot Kultūras ministrijā pieteikumu priekšatlasei un atlasei, pieteikumā papildus norāda šādu informāciju:

7.1. Kultūras ministrijas nosaukums un adrese;

7.2. norāde "Eiropas kultūras galvaspilsētas nosaukuma piešķiršanas atlase";

7.3. pilns pieteikuma iesniedzēja nosaukums un adrese.

8. Pieteikuma iesniedzējs izstrādā Eiropas kultūras galvaspilsētas kultūras programmu (turpmāk – kultūras programma), kas aptver Eiropas kultūras galvaspilsētas norises gadu laikposmā no 2027. gada 1. janvāra līdz 2027. gada 31. decembrim. Kultūras programma atbilst attiecīgās pilsētas ilgtermiņa stratēģijai.

9. Kultūras programmas veidotāji pēc iespējas sasaista Latvijas kultūras programmu ar Portugāles Eiropas kultūras galvaspilsētas kultūras programmu.

10. Darbam žūrijā izvirza vienu Kultūras ministrijas un vienu Nacionālās kultūras padomes pārstāvi.

11. Kultūras ministrija līdz 2020. gada 10. augustam nosūta Nacionālajai kultūras padomei uzaicinājumu deleģēt ekspertu darbam žūrijā. Nacionālā kultūras padome līdz 2020. gada 10. septembrim iesniedz Kultūras ministrijā deleģējuma vēstuli un kandidāta dzīvesgaitas aprakstu (Curriculum vitae) angļu valodā.

12. Latvijas ekspertus darbam žūrijā apstiprina kultūras ministrs. Kultūras ministrija triju mēnešu laikā pēc Latvijas ekspertu apstiprināšanas informē par to Eiropas Komisiju.

13. Kultūras ministrija nosūta žūrijai izskatīšanai pieteikumus, kas saņemti 10 mēnešu laikā pēc priekšatlases izsludināšanas. Ja pieteikums saņemts pēc minētā termiņa beigām, to neatver, atstāj bez virzības un informē par to pieteikuma iesniedzēju. Kultūras ministrija informē Eiropas Komisiju par pieteikumiem, kas saņemti noteiktajā termiņā.

14. Kultūras ministrija līdz 2021. gada 1. septembrim sasauc žūrijas priekšatlases sanāksmi. Priekšatlases sanāksme ir slēgta. Priekšatlases sanāksmē, izskatot saņemtos pieteikumus, tiek pieaicināts attiecīgā pieteikuma iesniedzējs.

15. Priekšatlasē atlasīto kandidātu sarakstu apstiprina kultūras ministrs.

16. Kultūras ministrija priekšatlases ziņojumu nosūta visiem pieteikumu iesniedzējiem.

17. Pieteikuma iesniedzējs papildina vai pārstrādā pieteikumu atbilstoši žūrijas priekšatlases sanāksmē sniegtajiem ieteikumiem un priekšlikumiem, kas norādīti priekšatlases ziņojumā, kā arī sniedz atbildes uz atlases jautājumiem.

18. Pieteikuma iesniedzējs pārstrādāto pieteikumu iesniedz Kultūras ministrijā līdz žūrijas noteiktajam datumam, bet ne vēlāk kā deviņus mēnešus pēc žūrijas priekšatlases sanāksmes.

19. Kultūras ministrija nosūta žūrijai izskatīšanai un Eiropas Komisijai informācijai pārstrādātos pieteikumus, kas saņemti noteiktajā termiņā. Ja pārstrādātais pieteikums saņemts pēc noteiktā termiņa beigām, to neatver, atstāj bez virzības un informē par to pieteikuma iesniedzēju.

20. Kultūras ministrija sasauc žūrijas atlases sanāksmi 90 dienu laikā pēc atlases pieteikumu pieņemšanas termiņa beigām.

21. Žūrija atlases sanāksmē izvirza pilsētu Eiropas kultūras galvaspilsētas nosaukuma piešķiršanai.

22. Kultūras ministrija atlases ziņojumu nosūta visiem pieteikumu iesniedzējiem.

23. Kultūras ministrs apstiprina žūrijas atlases ziņojumā izvirzīto pilsētu, kurai tiek piešķirts Eiropas kultūras galvaspilsētas nosaukums.

24. Kultūras ministrija līdz 2022. gada 31. decembrim paziņo par Eiropas kultūras galvaspilsētas nosaukuma piešķiršanai izvirzīto pilsētu Eiropas Parlamentam, Eiropas Savienības Padomei, Eiropas Komisijai un Eiropas Reģionu komitejai.

25. Noteikumi ir spēkā līdz 2027. gada 31. decembrim.

Ministru prezidenta vietā –
Ministru prezidenta biedrs,
aizsardzības ministrs A. Pabriks

Kultūras ministra vietā –
zemkopības ministrs K. Gerhards
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā piešķir Eiropas kultūras galvaspilsētas nosaukumu 2027. gadam Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 464Pieņemts: 28.07.2020.Stājas spēkā: 01.08.2020.Zaudē spēku: 01.01.2028.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 146, 31.07.2020. OP numurs: 2020/146.4
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
316396
01.08.2020
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"