Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Talsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 8

Talsos 2020. gada 25. jūnijā (prot. Nr. 18, 10. p., lēmums Nr. 255)

Grozījumi Talsu novada domes 2010. gada 29. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 23 "Par trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas statusa noteikšanu Talsu novadā"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta 1. daļas 13. punktu
un Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma
33. panta 2. daļu

Izdarīt Talsu novada pašvaldības 2010. gada 29. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 23 "Par trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas statusa noteikšanu Talsu novadā" (Talsu novada domes 29.04.2010. sēdes protokols Nr. 10, 49. punkts, lēmums Nr. 321) šādus grozījumus:

Izteikt saistošo noteikumu 2.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.2. Ģimene (persona) atzīstama par maznodrošinātu, ja tā atbilst sekojošiem kritērijiem:

2.2.1. vientuļš pensionārs vai invalīds, kuram nav likumīgu apgādnieku, kurš saņem vecuma pensiju vai invaliditātes pensiju un kura vidējie ienākumi pēdējo triju mēnešu laikā nepārsniedz 75 % no valstī noteiktās minimālās darba algas, un ir ievēroti pārējie šo saistošo noteikumu nosacījumi;

2.2.2. visi ģimenes locekļi ir vecuma pensijas vai invaliditātes pensijas, vai valsts sociālās nodrošinājuma pabalsta saņēmēji, un viņu vidējie ienākumi katram ģimenes loceklim mēnesī pēdējo triju mēnešu laikā nepārsniedz 65 % no valstī noteiktās minimālās darba algas, un ir ievēroti pārējie šo saistošo noteikumu nosacījumi;

2.2.3. kāds no ģimenes locekļiem (persona) ir darbspējīgā vecumā, un to vidējie ienākumi katram ģimenes loceklim mēnesī pēdējo triju mēnešu laikā nepārsniedz 50 % no valstī noteiktās minimālās darba algas, un ir ievēroti pārējie šo saistošo noteikumu nosacījumi."

Talsu novada domes priekšsēdētāja vietnieks N. Tropiņš

 

Saistošo noteikumu Nr. 8 "Grozījumi Talsu novada domes 2010. gada 29. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 23 "Par trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas statusa noteikšanu Talsu novadā""
paskaidrojuma raksts

Sadaļas nosaukums Sadaļas paskaidrojums
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Talsu novada Domes saistošo noteikumu projekts "Par grozījumiem "Talsu novada domes 2010. gada 29. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 23 "Par trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas statusa noteikšanu Talsu novadā"" (turpmāk - noteikumu projekts) izstrādāti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43. panta 1. daļas 13. punktu un Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 33. panta 2. daļu, saskaņā ar kuru sociālās palīdzības saņemšanas kārtību nosaka pašvaldību Dome, pieņemot saistošos noteikumus.

Projektā veiktas izmaiņas ienākuma līmeņiem, lai ģimenei (personai) noteiktu maznodrošinātas ģimenes (personas) statusu, veiktas izmaiņas ienākuma līmeņa summai, kas netiek norādīta noteiktas summas apmērā, bet procentuāli no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas apmērā.

2. Īss projekta satura izklāsts Grozījumi "Talsu novada domes 2010. gada 29. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 23 "Par trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas statusa noteikšanu Talsu novadā" nepieciešami, lai palielinātu ienākuma līmeni maznodrošinātas ģimenes (personas) statusa saņemšanai noteiktām mērķgrupām - vientuļa pensionāra vai invalīda, kopā dzīvojoši pensionāri vai invalīdi un ģimenes, kurā viena no personām ir darbspējīgā vecumā, kuras nav atzītas par trūcīgu.

Saskaņā ar pensiju indeksāciju lielai daļai ģimeņu (personām), kurām tika sniegts atbalsts un atvieglojumi kā maznodrošinātai ģimenei (personai), uz doto brīdi atbalsts vairs nav pieejams pensijas pieauguma dēļ. Talsu novadā sniegtais materiālais atbalsts un atvieglojumi ir būtiski pamatvajadzību nodrošināšanai, jo ģimenes (personas) labklājība nav uzlabojusies. Lai saglabātu dzīves kvalitāti, būtu nepieciešams paaugstināt ienākuma līmeņa kritērijus, lai noteiktu maznodrošinātas ģimenes (personas) statusu.

Ienākuma līmeņa izmaiņas, salīdzinot ar saistošajiem noteikumiem Nr. 23 (spēkā esošie), un plānotie grozījumi:

1. vientuļš pensionārs vai invalīds, vai valsts sociālā nodrošinājuma saņēmējs, kuram nav likumīgu apgādnieku, kurš saņem vecuma pensiju vai invaliditātes pensiju un kura vidējie ienākumi pēdējo triju mēnešu laikā nepārsniedz 75 % no valstī noteiktā minimālās darba algas un ja ir ievēroti pārējie šo saistošo noteikumu nosacījumi;

2. ja visi ģimenes locekļi ir vecuma vai invaliditātes pensijas vai valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta saņēmēji un viņu ienākumi katram ģimenes loceklim mēnesī pēdējo triju mēnešu laikā nepārsniedz 65 % no valstī noteiktās minimālās darba algas un ja ir ievēroti pārējie šo saistošo noteikumu nosacījumi;

3. ja kāds no ģimenes locekļiem (persona) ir darbspējīgā vecumā, un to vidējie ienākumi viņu ienākumi katram ģimenes loceklim mēnesī pēdējo triju mēnešu laikā nepārsniedz 50 % no valstī noteiktās minimālās darba algas un ja ir ievēroti pārējie šo saistošo noteikumu nosacījumi.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Noteikumu realizēšanai naudas līdzekļi iepriekš nav plānoti.

Prognozējamā ietekme uz budžetu 60000 euro. Papildus līdzekļi Talsu novada Sociālā dienesta budžetā būs nepieciešami. Līdzekļi tiks rasti pašvaldības budžeta ietvaros, veicot apropriācijas pārdali starp budžeta programmām.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Noteikumu izpildi un piemērošanu nodrošina Talsu novada sociālais dienests. Izmaiņas noteikumu projektā neparedz administratīvo procedūru palielināšanu.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav attiecināms.

Talsu novada domes priekšsēdētāja vietnieks N. Tropiņš

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Talsu novada domes 2010. gada 29. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 23 "Par trūcīgas .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Talsu novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 8Pieņemts: 25.06.2020.Stājas spēkā: 18.07.2020.Zaudē spēku: 22.04.2021.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 136, 17.07.2020. OP numurs: 2020/136.39
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
316083
18.07.2020
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"