Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Ministru kabineta rīkojums Nr. 371

Rīgā 2020. gada 2. jūlijā (prot. Nr. 42 59. §)
Grozījumi Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda 2014.–2020. gada plānošanas perioda darbības programmā "Izaugsme un nodarbinātība"

1. Atbalstīt grozījumus Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda 2014.–2020. gada plānošanas perioda darbības programmā "Izaugsme un nodarbinātība" (atbalstīta ar Ministru kabineta 2015. gada 4. februāra rīkojumu Nr. 62 "Par Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda 2014.–2020. gada plānošanas perioda darbības programmu "Izaugsme un nodarbinātība"").

2. Finanšu ministrijai nedēļas laikā iesniegt Valsts kancelejā precizēto Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda 2014.–2020. gada plānošanas perioda darbības programmu "Izaugsme un nodarbinātība".

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Finanšu ministrs J. Reirs
(Ministru kabineta
2020. gada 2. jūlija
rīkojums Nr. 371)
Grozījumi Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda 2014.–2020. gada plānošanas perioda darbības programmā "Izaugsme un nodarbinātība"

Izdarīt Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda 2014.–2020. gada plānošanas perioda darbības programmā "Izaugsme un nodarbinātība" (apstiprināta ar Ministru kabineta 2015. gada 4. februāra rīkojumu Nr. 62 "Par Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda 2014.–2020. gada plānošanas perioda darbības programmu "Izaugsme un nodarbinātība"" šādus grozījumus:

1. Izteikt 1.2. apakšsadaļas "Plānoto investīciju pamatojums" (turpmāk – 1.2. apakšsadaļa) 103., 104., 105., 106., 107., 108. un 109. punktu šādā redakcijā:

"(103) P&A&I jomai plānots novirzīt 19,89% no kopējā ERAF finansējuma, to koncentrējot divās ieguldījumu prioritātēs atbilstoši ERAF regulas 5.panta 1.punktā noteiktajiem prioritārajiem virzieniem.

(104) Lai sasniegtu pamatiniciatīvas "Digitālā programma Eiropai" noteikto mērķi attiecībā uz platjoslas interneta pieejamību, stiprinātu un attīstītu pakalpojumus un IKT iespējas dažādās tautsaimniecībai nozīmīgās jomās, jāveic ieguldījumi 2. tematiskā mērķa ietvaros, kas ļaus uzlabot publiskās pārvaldes darbības efektivitāti, datu pieejamību, elektronisko pakalpojumu saturu, komercdarbības vidi, darījumu drošību elektroniskā vidē, padarot publisko informāciju viegli pieejamu, mazinot administratīvo slogu. IKT jomai plānots novirzīt 6,93% no kopējā ERAF finansējuma.

(105) Atbilstoši NIP un RIS3 identificētajām vajadzībām un noteiktajām prioritātēm, kā arī lai dotu ieguldījumu "Eiropa 2020" stratēģijas mērķa sasniegšanā –uzlabot saimnieciskās darbības vidi, īpaši MVK, un atbalstīt stingra un ilgtspējīga rūpnieciskā pamata izveidi, jāveic ieguldījumi 3. tematiskā mērķa ietvaros attiecībā uz finansiālu atbalstu komercdarbības attīstībai dažādās tās attīstības stadijās, apstrādes rūpniecības infrastruktūras attīstībai un jaunu, radošu produktu radīšanai. MVK konkurētspējas stiprināšanai plānots novirzīt 12,56% no kopējā ERAF finansējuma.

(106) 4. tematiskā mērķa ietvaros, novirzot 11,38% no ERAF atbilstoši ERAF regulas 5. panta 4. punkta c) un e) apakšpunktam, ieguldījumu prioritātēm un 22,64% no KF finansējuma atbilstoši KF regulas 4. panta a) apakšpunkta i), ii) un v) punktam ieguldījumu prioritātēm, sniedzot ieguldījumu primārās enerģijas ietaupījumu 0,670 Mtoe un 40% atjaunojamās enerģijas īpatsvars bruto enerģijas gala patēriņā nodrošināšanai, ņemot vērā, ka 2012. gadā AER īpatsvars bruto enerģijas galapatēriņā bija 35,8%.

(107) Nodrošinot stratēģijas "Eiropa 2020" un ESSBJR mērķu sasniegšanu 5. tematiskā mērķa ietvaros, novirzot 2,48% no ERAF kopējā finansējuma atbilstoši ERAF regulas 5. panta a) apakšpunktam ieguldījumu prioritātei, plānoti ieguldījumi klimata pārmaiņu rezultātā izraisīto plūdu un erozijas risku apdraudēto iedzīvotāju skaita samazinājumam ap 30% no identificēta plūdu un erozijas riskam pakļauto iedzīvotāju skaita, kā arī plūdu apdraudējuma hidrobūvju aizsargāto platību samazināšanai.

(108) Nodrošinot stratēģijas "Eiropa 2020" mērķu sasniegšanu, kā arī direktīvu prasību vides monitoringa, ES nozīmes sugu un biotopu aizsardzības jomā, Savienības vides acquis notekūdeņu apsaimniekošanas, ūdens resursu vides kvalitātes un gruntsūdeņu aizsardzības jomā izpildi, 6. tematiskā mērķa ietvaros plānots novirzīt 14,22% no KF kopējā finansējuma atbilstoši KF regulas 4. panta c) apakšpunkta i), ii) un iii) punktam ieguldījumu prioritātēm. 14,29% no ERAF kopējā finansējuma atbilstoši ERAF regulas 5. panta 6. punkta c) un e) apakšpunktam ieguldījumu prioritātēm paredzēti ieguldījumiem nacionālās un reģionālas nozīmes attīstības centru revitalizācijā, vides kvalitātes uzlabošanā, kā arī ilgtspējīgu tūrisma produktu attīstībā teritorijās ar atbilstošu potenciālu uz dabas un kultūras kapitāla pamata.

(109) Lai nodrošinātu stratēģijā "Eiropa 2020", ESSBJR, NRP un Transporta attīstības pamatnostādnēs noteiktos mērķus, investīcijas 7. tematiskā mērķa ietvaros plānots novirzīt 55,65% no KF finansējuma atbilstoši KF regulas 4. panta d) apakšpunkta i) un iii) punktam ieguldījuma prioritātēm un 9,54% no ERAF finansējuma atbilstoši ERAF regulas 5. panta 7. punkta b) apakšpunktam ieguldījuma prioritātei resursefektīvas transporta sistēmas izveidei, kas palīdz risināt ar klimata pārmaiņām un vidi saistītas problēmas un sekmēt teritoriālo kohēziju.".

2. Izteikt 1.2. apakšsadaļas 111. un 112. punktu šādā redakcijā:

"(111) Nodarbinātības jautājumu risināšanai tiks novirzīti 15,69% no ESF finansējuma, to koncentrējot trīs ieguldījumu prioritātēs (ESF regulas 3. panta a) apakšpunkta i); ii) un v) punkts).

(112) Lai izpildītu ES Padomes 2013. un 2014. gada rekomendācijas par ilgstošā bezdarba mazināšanu, sociālo un veselības aprūpes pakalpojumu pieejamības nodrošināšanu un nabadzības mazināšanu, 9. tematiskā mērķa ietvaros plānots veikt ESF investīcijas divās ieguldījumu prioritātēs (ESF regulas 3.panta b) apakšpunkta i) un iv) punkts), kas veido 39,25% no ESF, nodrošinot ESF regulas prasību par vismaz 20% novirzīšanu 9.tematiskajam mērķim. Plānotie atbalsta pasākumi tiks papildināti ar ERAF ieguldījumiem 9,91% apmērā sociālajā un veselības infrastruktūrā (ERAF regulas 5. panta 9. punkta a) apakšpunkts).".

3. Izteikt 1.2. apakšsadaļas 114., 115., 116. un 117. punktu šādā redakcijā:

"(114) Lai nodrošinātu plānoto reformu īstenošanu izglītības jomā, ESF finansējumu 39,04% apmērā no ESF plānots novirzīt četrās ieguldījumu prioritātēs (ESF regulas 3. panta c) apakšpunkta i); ii) iii) un iv) punkts) un ESF ieguldījumus papildinās plānotais ERAF finansējums 11,05% apmērā no ERAF vienā ieguldījumu prioritātē (ERAF regulas 5. panta 10) punkts).

(115) Lai izpildītu ES Padomes 2013. un 2014. gada rekomendācijas par tiesu sistēmas pārvaldības un efektivitātes uzlabošanu, celtu valsts pārvaldes darbinieku kapacitāti, publisko pakalpojumu efektivitāti un attīstītu sociālo dialogu, plānoti ieguldījumi 11. tematiskajā mērķī, novirzot ESF finansējumu 2,75% no ESF.

(116) Lai nodrošinātu stratēģijā "Eiropa 2020", ES Padomes 2013. un 2014. gada rekomendācijās un NRP norādīto mērķu sasniegšanu ar KP fondu atbalstu, plānotas investīcijas KP fondu administrēšanā, katram no fondiem sniedzot ieguldījumu kopējā sistēmas vadības procesā – 3,31% no ESF, 1,59% no ERAF un 3,27% no KF tiks novirzīti TP.

(117) Lai izpildītu ESF regulas 4. panta 3.c) punkta nosacījumu, ka 60% no ESF finansējuma tiek koncentrēti vismaz piecās ieguldījumu prioritātēs, ESF finansējums 80,77% apmērā tiek koncentrēts piecās lielākajās ESF ieguldījumu prioritātēs (ESF regulas 3. panta a) apakšpunkta i) punkts, b) apakšpunkta i) un iv) punkts, un c) apakšpunkta i) un ii) punkts).".

4. Izteikt 1.2. apakšsadaļas tabulu Nr. 1.2. (2) "Pārskats par programmas investīciju stratēģiju" šādā redakcijā:

"Prioritārais virziens

Fonds

ES līdzfinansējums (EUR)

ES līdzfinansējuma īpatsvars darbības programmai (dalījumā pa fondiem un prioritārajiem virzieniem)

Tematiskais mērķis

Ieguldījumu prioritāte

Ieguldījumu prioritātei atbilstošs specifiskais atbalsta mērķis

Kopējais un specifiskais rezultāta rādītājs

1. Pētniecība, tehnoloģiju attīstība un inovācijasERAF490 732 20211,11 %1. Nostiprināt pētniecību, tehnoloģiju attīstību un inovāciju1.1. Uzlabot P&I infrastruktūru un spēju attīstīt P&I izcilību, kā arī veicināt kompetences centru, it īpaši Eiropas nozīmes centru, izveidi1.1.1. Palielināt Latvijas zinātnisko institūciju pētniecisko un inovatīvo kapacitāti un spēju piesaistīt ārējo finansējumu, ieguldot cilvēkresursos un infrastruktūrāValsts un augstākās izglītības sektora piesaistītais ārējais finansējums zinātniski pētnieciskajam darbam
Vidējais zinātnisko publikāciju uz vienu zinātniskā personāla pilna darba laika ekvivalentu skaits gadā
1.2. Sekmēt uzņēmumu investīcijas P&I un veidot saiknes un sinerģiju starp uzņēmumiem, pētniecības un izstrādes centriem un augstākās izglītības nozari, jo īpaši veicināt investīcijas produktu un pakalpojumu (tai skaitā radošu produktu) attīstībā, tehnoloģiju nodošanu, sociālās inovācijas, ekoinovācijas, sabiedrisko pakalpojumu lietotnes, pieprasījuma stimulēšanu, tīklu veidošanu, kopu izveidi un atvērtās inovācijas ar viedās specializācijas palīdzību un atbalstīt tehnoloģisko un lietišķo pētniecību, izmēģinājuma projektus, ražojumu apstiprināšanu to agrīnā izstrādes stadijā, ražošanas spēju palielināšanu un pirmo ražošanu, jo īpaši attiecībā uz svarīgākajām pamattehnoloģijām un universālo tehnoloģiju izplatīšanu1.2.1. Palielināt privātā sektora investīcijas P&APrivāto investīciju P&A apjoms

1.2.2. Veicināt inovāciju ieviešanu komersantos

Inovatīvo komersantu īpatsvars
2. IKT pieejamība, e-pārvalde un pakalpojumiERAF171 083 8293,87%2. Uzlabot informācijas un komunikācijas tehnoloģiju pieejamību, izmantošanu un kvalitāti2.1. Paplašināt platjoslas pakalpojumu izvietojumu un sekmējot ātrgaitas tīklu attīstību un atbalstot jauno tehnoloģiju un tīklu ieviešanu digitālās ekonomikas vajadzībām 2.1.1. Uzlabot elektroniskās sakaru infrastruktūras pieejamību lauku teritorijās Mājsaimniecības laukos, kurām pieejami platjoslas piekļuves pakalpojumi ar vismaz 30 Mb/s datu pārraides ātrumu
Pieslēgumu ar vismaz 30 Mb/s datu pārraides ātrumu īpatsvars
2.2. Stiprināt IKT lietojumprogrammas e-pārvaldes, e- mācību, e-iekļaušanas, e-kultūras un e-veselības jomā2.2.1. Nodrošināt publisko datu atkalizmantošanas pieaugumu un efektīvu publiskās pārvaldes un privātā sektora mijiedarbībuIedzīvotāju īpatsvars, kas izmanto e-pakalpojumus1
Komersantu īpatsvars, kas izmanto e-pakalpojumus2
Vidējais publiskā sektora informācijas atkalizmantošanas indekss
3. Mazo un vidējo komersantukonkurētspējaERAF309 994 2337,02%3. Mazo un vidējo komersantu konkurētspēja3.1. Veicināt uzņēmējdarbību, jo īpaši atvieglojot jaunu ideju izmantošanu ekonomikā un atbalstot jaunu uzņēmumu izveidi, tostarp ar uzņēmumu inkubatoru palīdzību3.1.1. Sekmēt MVK izveidi un attīstību, īpaši apstrādes rūpniecībā un RIS3 prioritārajās nozarēsMVK skaits uz 1000 iedzīvotājiem
MVK produktivitāte uz vienu nodarbināto
3.1.2. Palielināt straujas izaugsmes komersantu skaituStraujās izaugsmes komersanti pēc apgrozījuma pieauguma
3.2. Atbalstīt MVK spēju panākt izaugsmi reģionālos, valsts un starptautiskos tirgos un iesaistīties inovāciju procesos3.2.1. Palielināt augstas pievienotās vērtības produktu un pakalpojumu eksporta proporciju

MVK eksporta apjoms

3.3. Atbalstīt uzlabotu spēju radīšanu un paplašināšanu produktu un pakalpojumu attīstībai.

3.3.1. Palielināt privāto investīciju apjomu reģionos, veicot ieguldījumus uzņēmējdarbības attīstībai atbilstoši pašvaldību attīstības programmās noteiktajai teritoriju ekonomiskajai specializācijai un balstoties uz vietējo uzņēmēju vajadzībām

Nefinanšu investīcijas nemateriālajos ieguldījumos un pamatlīdzekļos pa darbības veidiem3 ārpus Rīgas (faktiskajās cenās, EUR)

ESF17 799 8570,40%11. Uzlabot publisko iestāžu un ieinteresēto personu institucionālās spējas un valsts pārvaldes efektivitāti3.4. Investīcijas institucionālajās spējās, efektīvā valsts pārvaldē un publiskajos pakalpojumos valsts, reģionālajā un vietējā līmenī, lai panāktu reformas, labāku regulējumu un labu pārvaldību3.4.1. Paaugstināt tiesu un tiesībsargājošo institūciju personāla kompetenci komercdarbības vides uzlabošanas sekmēšanaiTiesu, tiesībsargājošo institūciju un tiesu sistēmai piederīgo personu skaits, kuras paaugstinājušas profesionālo kompetenci komercdarbības vides uzlabošanas sekmēšanai
3.4.2. Valsts pārvaldes profesionālā pilnveide, publisko pakalpojumu un sociālā dialoga attīstība mazo un vidējo komersantu atbalsta, korupcijas novēršanas un ēnu ekonomikas mazināšanas sekmēšanai

Valsts pārvaldes darbinieku skaits, kuri paaugstinājuši profesionālo kompetenci labāka regulējuma izstrādē MVK atbalsta, korupcijas novēršanas un ēnu ekonomikas mazināšanas jomās

Nozaru darba devēju un darba ņēmēju organizāciju noslēgto ģenerālvienošanos skaits
4. Pāreja uz ekonomiku ar zemu oglekļa emisijas līmeni visās nozarēsERAF290 594 2296,58%4. Atbalstīt pāreju uz ekonomiku ar zemu oglekļa dioksīda emisiju līmeni visās nozarēs

 

4.2. Atbalstīt energoefektivitāti, viedu energovadību un atjaunojamo energoresursu izmantošanu sabiedriskajā infrastruktūrā, tostarp sabiedriskajās ēkās un mājokļu sektorā4.2.1. Veicināt energoefektivitātes paaugstināšanu valsts un dzīvojamās ēkāsVidējais siltumenerģijas patēriņš apkurei
4.2.2. Atbilstoši pašvaldības integrētajiem attīstības programmām sekmēt energoefektivitātes paaugstināšanu un AER izmantošanu pašvaldību ēkāsVidējais siltumenerģijas patēriņš apkurei
4.4. Veicināt zemu oglekļa emisiju stratēģijas visu veidu teritorijām, jo īpaši pilsētām, tostarp ilgtspējīgu multimodālo mobilitāti pilsētās un ar ietekmes mazināšanu saistītus pielāgošanās pasākumus4.4.1. Attīstīt ETL uzlādes infrastruktūru LatvijāReģistrēto elektroauto skaits Latvijā
KF320 273 1287,25%4.1. Veicināt energoefektivitāti un atjaunojamo energoresursu izmantošanu uzņēmumos4.1.1. Veicināt efektīvu energoresursu izmantošanu un enerģijas patēriņa samazināšanu un pāreju uz AER apstrādes rūpniecības nozarē 

Enerģijas intensitāte apstrādes rūpniecībā

Atjaunojamo energoresursu īpatsvars apstrādes rūpniecības enerģijas patēriņā

4.3. Veicināt no atjaunojamiem energoresursiem iegūtas enerģijas ražošanu un sadali4.3.1. Veicināt energoefektivitāti un vietējo atjaunojamo energoresursu izmantošanu centralizētajā siltumapgādēAtjaunojamo energoresursu īpatsvars saražotajā centralizētajā siltumenerģijā

Kopējā atjaunojamo energoresursu siltumjauda centralizētajā siltumapgādē

4.5. Veicināt zemu oglekļa emisiju stratēģijas visu veidu teritorijām, jo īpaši pilsētām, tostarp ilgtspējīgu multimodālo mobilitāti pilsētās un ar ietekmes mazināšanu saistītus pielāgošanās pasākumus4.5.1. Attīstīt videi draudzīgu sabiedriskā transporta infrastruktūruVidei draudzīgā sabiedriskajā transportā pārvadātie pasažieri
5. Vides aizsardzība un resursu izmantošanas efektivitāteERAF411 851 2239,32%5. Veicināt pielāgošanos klimata pārmaiņām, riska novēršanu un pārvaldību5.1. Atbalstīt investīcijas, kas paredzētas, lai pielāgotos klimata pārmaiņām, tostarp izmantojot uz ekosistēmām balstītas pieejas 5.1.1. Novērst plūdu un krasta erozijas risku apdraudējumu pilsētu teritorijāsTo piesārņoto vietu un piesārņojumu emitējošo objektu skaits, kuriem jāsamazina vides un sociālekonomisko zaudējumu risks, kas rastos applūšanas gadījumā
5.1.2. Samazināt plūdu riskus lauku teritorijāsPlūdu apdraudēto iedzīvotāju skaits Latvijā lauku teritorijās
Plūdu apdraudējums būvju aizsargātās platībās
6. Aizsargāt vidi un veicināt resursu efektivitāti5.4. Aizsargāt un atjaunot bioloģisko daudzveidību un augsni un veicināt ekosistēmu pakalpojumus, tostarp ar Natura 2000 un zaļo infrastruktūru5.4.1. Saglabāt un atjaunot bioloģisko daudzveidību un aizsargāt ekosistēmasNodrošināts labvēlīgs aizsardzības statuss ES nozīmes biotopiem
Nodrošināts labvēlīgs aizsardzības statuss ES nozīmes sugām
5.5. Saglabāt, aizsargāt, veicināt un attīstīt dabas un kultūras mantojumu5.5.1. Saglabāt, aizsargāt un attīstīt nozīmīgu kultūras un dabas mantojumu, kā arī attīstīt ar to saistītos pakalpojumus

Pavadītās naktis tūristu mītnēs Latvijas teritorijā gada laikā

5.6. Veikt darbības, lai uzlabotu pilsētvidi, revitalizētu pilsētas, atjaunotu un attīrītu pamestas rūpnieciskās teritorijas (tai skaitā pārveidei paredzētās zonas), samazinātu gaisa piesārņojumu un veicinātu trokšņa mazināšanas pasākumus5.6.1. Veicināt Rīgas pilsētas revitalizāciju, nodrošinot teritorijas efektīvu sociālekonomisko izmantošanuPiesaistītās privātās investīcijas atbalstītajās teritorijās 3 gadus pēc projekta pabeigšanas
5.6.2. Teritoriju revitalizācija, reģenerējot degradētās teritorijas atbilstoši pašvaldības integrētajām attīstības programmāmStrādājošo skaits (privātajā sektorā) uzņēmumos, kuru ražošanas vai pakalpojuma sniegšanas vieta ir nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centri un to funkcionālās teritorijas
5.6.3. Vēsturiski piesārņoto vietu sanācijaTo piesārņoto vietu skaits, kas radušās naftas pārstrādes produktu ražošanas laikā un kurās nav veikta sanācija
KF191 923 7244,34%6. Aizsargāt vidi un veicināt resursu efektivitāti5.2. Investēt atkritumu apsaimniekošanas nozarē, lai ievērotu Savienības acquis noteiktās prasības vides jomā un nodrošinātu dalībvalstu identificētās vajadzības pēc investīcijām, kas pārsniedz minētās prasības, vides saglabāšana un aizsardzība un resursu efektīvas izmantošanas veicināšana5.2.1. Veicināt dažādu veidu atkritumu atkārtotu izmantošanu, pārstrādi un reģenerācijuPārstrādei un reģenerācijai nodoto atkritumu daudzums attiecībā pret attiecīgajā gadā radīto atkritumu daudzumu
5.3. Investēt ūdenssaimniecības nozarē, lai ievērotu Savienības acquis noteiktās prasības vides jomā un nodrošinātu dalībvalstu identificētās investīciju vajadzības, kas pārsniedz minētās prasības5.3.1. Attīstīt un uzlabot ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas pakalpojumu kvalitāti un nodrošināt pieslēgšanas iespējas

Iedzīvotāju īpatsvars, kuriem nodrošināti normatīvo aktu prasībām atbilstošu centralizēto notekūdeņu apsaimniekošanas pakalpojumu pieslēgumi

Iedzīvotāju skaits, kuriem nodrošināti faktiski centralizēto notekūdeņu apsaimniekošanas pakalpojumu pieslēgumi

5.4. Aizsargāt un atjaunot bioloģisko daudzveidību un augsni un veicināt ekosistēmu pakalpojumus, tostarp ar Natura 2000 un zaļo infrastruktūru

5.4.2. Nodrošināt vides monitoringa kontroles sistēmas attīstību un savlaicīgu vides risku novēršanu, kā arī sabiedrības līdzdalību vides pārvaldībāVides monitoringa vietu skaits, kurās tiek veikts vides monitorings atbilstoši direktīvu prasībām
5.4.3. Pasākumi biotopu un sugu aizsardzības labvēlīga statusa atjaunošanaiNodrošināts labvēlīgs aizsardzības statuss ES nozīmes biotopiem
Nodrošināts labvēlīgs aizsardzības statuss ES nozīmes sugām
6. Ilgtspējīga transporta sistēmaERAF235 477 5635,33%7. Veicināt ilgtspējīgu transportu un novērst trūkumus galvenajās tīkla infrastruktūrās6.3. Pastiprināt reģionālo mobilitāti, pievienojot sekundāros un terciāros transporta mezglus, tostarp multimodālos mezglus, TEN-T infrastruktūrai6.3.1. Palielināt reģionālo mobilitāti, uzlabojot valsts reģionālo autoceļu kvalitātiValsts reģionālo autoceļu sliktā un ļoti sliktā stāvoklī īpatsvars
Vidējais laika ietaupījums uz vienu kilometru rekonstruējot valsts reģionālo autoceļu ar asfalta segumu
KF693 722 03015,70%6.1. Atbalstīt multimodālu Eiropas vienoto transporta telpu, investējot TEN-T6.1.1. Palielināt ostu drošības līmeni un uzlabot transporta tīkla mobilitātiLaika apstākļu ietekmētās kuģu dīkstāves samazinājums
Pievadceļu sliktā un ļoti sliktā stāvoklī īpatsvars
6.1.2. Palielināt drošību un vides prasību ievērošanu starptautiskajā lidostā "Rīga"Ielidojošo reisu ar kursu RWY18 gaisa kuģu dzinēju radītais vidējais CO2 apjoms manevrēšanas laikā (taxi-in)
Notekūdeņu ķīmiskā skābekļa patēriņa vērtība
6.1.3. Nodrošināt nepieciešamo infrastruktūru uz Rīgas maģistrālajiem pārvadiem un novērst maģistrālo ielu fragmentāro raksturuVidējais transportlīdzekļu aizkavējuma laiks
6.1.4. Pilsētu infrastruktūras sasaiste ar TEN-T tīkluLielo pilsētu skaits, kur izveidoti alternatīvi maršruti TEN-T tranzīta un kravu transportam
6.1.5. Valsts galveno autoceļu segu pārbūve, nestspējas palielināšanaValsts galveno autoceļu sliktā un ļoti sliktā stāvoklī īpatsvars
6.2. Attīstīt un atjaunot visaptverošu, kvalitatīvu un savstarpēji savietojamu dzelzceļa sistēmu un veicināt trokšņa mazināšanas pasākumus6.2.1. Nodrošināt konkurētspējīgu un videi draudzīgu TEN-T dzelzceļa tīklu, veicinot tā drošību, kvalitāti un kapacitātiModernizētās dzelzceļa pasažieru infrastruktūras īpatsvars
Vilcienu kustības ātruma palielināšanās modernizētajā līnijā
7. Nodarbinātība un darbaspēka mobilitāte

 

ESF

101 607 623

2,30%8. Veicināt stabilas un kvalitatīvas darba vietas un atbalstīt brīvprātīgu darbaspēka mobilitāti7.1. Nodarbinātības pieejamības nodrošināšana darba meklētājiem un neaktīvām personām, tostarp ilgstošiem bezdarbniekiem un no darba tirgus attālinātām personām, kā arī izmantojot vietējās nodarbinātības iniciatīvas un atbalstu darbaspēka mobilitātei7.1.1. Paaugstināt bezdarbnieku kvalifikāciju un prasmes atbilstoši darba tirgus pieprasījumamKvalifikāciju ieguvušie dalībnieki tūlīt pēc dalības apmācībās
Pasākuma dalībnieki nodarbinātībā sešus mēnešus pēc pasākuma beigām
7.1.2. Izveidot Darba tirgus apsteidzošo pārkārtojumu sistēmu, nodrošinot tās sasaisti ar Nodarbinātības barometruIzveidota Darba tirgus apsteidzošo pārkārtojumu sistēma
7.2. Jauniešu ilgtspējīga integrācija darba tirgū, īpašu uzmanību pievēršot nodarbinātībā, izglītībā vai apmācībā neiesaistītiem jauniešiem, tostarp jauniešiem, kuriem ir sociālās atstumtības risks, un jauniešiem no sociāli atstumtām kopienām, tostarp ar garantijas jauniešiem shēmas īstenošanu7.2.1. Palielināt nodarbinātībā, izglītībā vai apmācībās neiesaistītu jauniešu nodarbinātību un izglītības ieguvi Jauniešu garantijas ietvarosNodarbinātībā iesaistītie dalībnieki sešos mēnešos pēc aiziešanas
Kvalifikāciju ieguvušie nodarbinātie dalībnieki tūlīt pēc dalības apmācībās
7.3. Darba ņēmēju, uzņēmumu un uzņēmēju pielāgošanās pārmaiņām7.3.1. Uzlabot darba drošību, it īpaši bīstamo nozaru uzņēmumosAtbalstīto mikrouzņēmumu, mazo un vidējo uzņēmumu skaits bīstamajās nozarēs, kas ir ieviesuši darba aizsardzības prasības
7.3.2. Paildzināt gados vecāku nodarbināto darbspēju saglabāšanu un nodarbinātībuAtbalstu saņēmušo gados vecāku nodarbināto personu skaits labākā darba tirgus situācijā sešus mēnešus pēc atbalsta saņemšanas
JNI58 021 2781,31%8. Veicināt stabilas un kvalitatīvas darba vietas un atbalstīt brīvprātīgu darbaspēka mobilitāti

7.2. Jauniešu ilgtspējīga integrācija darba tirgū, īpašu uzmanību pievēršot nodarbinātībā, izglītībā vai apmācībā neiesaistītiem jauniešiem, tostarp jauniešiem, kuriem ir sociālās atstumtības risks, un jauniešiem no sociāli atstumtām kopienām, tostarp ar garantijas jauniešiem shēmas īstenošanu

7.2.1. Palielināt nodarbinātībā, izglītībā vai apmācībās neiesaistītu jauniešu nodarbinātību un izglītības ieguvi Jauniešu garantijas ietvarosKvalifikāciju ieguvušie dalībnieki tūlīt pēc dalības apmācībās
Dalībnieki, kas ir bezdarbnieki un pabeidz JNI atbalstīto intervenci
Dalībnieki, kas ir bezdarbnieki un pēc aiziešanas saņem darba, pieaugušo izglītības, mācekļa vai prakses vietas piedāvājumu
Dalībnieki, kas ir bezdarbnieki un pēc aiziešanas iesaistījušies izglītībā/apmācībā, kvalifikācijas ieguvē, vai ir nodarbināti, tostarp pašnodarbināti
Dalībnieki, kas ir ilgstošie bezdarbnieki, un pabeidz JNI atbalstīto intervenci
Dalībnieki, kas ir ilgstošie bezdarbnieki un saņem darba, pieaugušo izglītības, mācekļa vai prakses vietas piedāvājumu pēc aiziešanas
Neaktīvie dalībnieki, kas nav iesaistīti izglītībā vai apmācībā un pabeidz JNI atbalstīto intervenci
Dalībnieki, kas ir ilgstošie bezdarbnieki un pēc aiziešanas iesaistījušies izglītībā/apmācībā, kvalifikācijas ieguvē, vai ir nodarbināti, tostarp pašnodarbināti
Neaktīvie dalībnieki, kas nav iesaistīti izglītībā vai apmācībā un saņem darba, pieaugušo izglītības, mācekļa vai prakses vietas piedāvājumu pēc aiziešanas
Neaktīvie dalībnieki, kas nav iesaistīti izglītībā vai apmācībā un pēc aiziešanas iesaistījušies izglītībā/apmācībā, kvalifikācijas ieguvē, vai ir nodarbināti, tostarp pašnodarbināti
Dalībnieki, kas piedalās pieaugušo izglītībā, apmācības programmās, kuras pabeidzot, tiek iegūta kvalifikācija, mācekļa praksē vai stažēšanās pasākumos sešos mēnešos pēc aiziešanas
Pašnodarbinātībā iesaistītie dalībnieki sešos mēnešos pēc aiziešanas
8. Izglītība, prasmes un mūžizglītībaERAF

272 565 440

6,17%10. Investēt izglītībā, apmācībā un profesionālajā izglītībā prasmju nodrošināšanai un mūžizglītībā8.1. Investīcijas izglītībā un apmācībā, tostarp profesionālajā apmācībā, lai nodrošinātu prasmju apgūšanu un mūžizglītību, attīstot izglītības un apmācības infrastruktūru8.1.1. Palielināt modernizēto STEM t.sk. medicīnas un radošās industrijas, studiju programmu skaituModernizēto augstākās izglītības STEM, t.sk. medicīnas un radošās industrijas, studiju programmu īpatsvars to kopskaitā
8.1.2. Uzlabot vispārējās izglītības iestāžu mācību vidiPilnībā modernizēto vispārējās izglītības iestāžu skaits
Izglītojamo īpatsvars, kuriem ir pieejama pilnībā modernizēta vispārējās izglītības mācību vide, to kopskaitā
8.1.3. Palielināt modernizēto profesionālās izglītības iestāžu skaituPilnībā modernizēto profesionālās izglītības iestāžu īpatsvars to kopskaitā
8.1.4. Uzlabot pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības STEM, t. sk. medicīnas un radošās industrijas, studiju mācību vidi koledžāsKoledžu īpatsvars, kurās ir pilnībā modernizēta pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības STEM, t. sk. medicīnas un radošās industrijas, studiju programmu mācību vide, no kopējā koledžu skaita, kas īsteno minētās prioritārās programmas
ESF

252 647 648

5,72 %10. Investēt izglītībā, apmācībā un profesionālajā izglītībā prasmju nodrošināšanai un mūžizglītībā

8.2. Augstākās izglītības vai pielīdzināma līmeņa izglītības kvalitātes, efektivitātes un pieejamības uzlabošana nolūkā palielināt līdzdalības un sasniegumu līmeni, jo īpaši nelabvēlīgā situācijā esošām grupām

8.2.1. Samazināt studiju programmu fragmentāciju un stiprināt resursu koplietošanu.Slēgto studiju programmu skaits, uz kuru bāzes izveidotas atbalstītās jaunās studiju programmas
Atbalstīto jauno kopīgo doktorantūras studiju programmu skaits, kuras saņēmušas EQAR aģentūras akreditāciju
Atbalstīto jauno studiju programmu skaits ES valodās, kas nav latviešu valoda, kuras saņēmušas EQAR aģentūras akreditāciju
Atbalstīto jauno pedagoģijas studiju programmu skaits, kas saņēmušas EQAR aģentūras akreditāciju
8.2.2. Stiprināt augstākās izglītības institūciju akadēmisko personālu stratēģiskās specializācijas jomāsAtbalstu saņēmušo doktorantu skaits, kas ieguvuši doktora grādu un sešu mēnešu laikā pēc grāda iegūšanas strādā par akadēmisko personālu augstākās izglītības institūcijā
Atbalstu saņēmušo ārvalsts pasniedzēju skaits, kas sešu mēnešu laikā pēc atbalsta beigām turpina akadēmisko darbu Latvijas augstākās izglītības institūcijā (kā akadēmiskais personāls vai ārvalsts pasniedzējs)
Akadēmiskā personāla skaits, kas pilnveidojuši kompetenci
8.2.3. Nodrošināt labāku pārvaldību augstākās izglītības institūcijāsAugstākās izglītības institūciju skaits, kuras ir ieviesušas attīstības stratēģijas un rezultātu pārvaldību
8.2.4. Nodrošināt atbalstu EQAR aģentūrai izvirzīto prasību izpildeiInstitūciju skaits Latvijā, kas atbilst EQAR aģentūrai izvirzītajām prasībām
8.3. Priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšana un novēršana un vienlīdzīgas pieejas veicināšana kvalitatīvai pirmsskolas, pamatskolas un vidusskolas izglītībai, tostarp formālām, neformālām un ikdienējām mācību iespējām, kas ļauj mācības pametušajām personām atsākt izglītības iegūšanu un mācības

 

8.3.1. Attīstīt kompetenču pieejā balstītu vispārējās izglītības saturuApstiprināto vadlīniju un valsts standartu skaits vispārējā izglītībā, kas nodrošina kompetenču pieejā balstīta mācību satura īstenošanu
8.3.2. Palielināt atbalstu vispārējās izglītības iestādēm izglītojamo individuālo kompetenču attīstībaiVispārējās izglītības iestāžu skaits, kas ieviesušas individuālu pieeju izglītojamo kompetenču attīstībai
8.3.3. Attīstīt NEET jauniešu prasmes un veicināt to iesaisti izglītībā, NVA īstenotajos pasākumos Jauniešu garantijas ietvaros un nevalstisko organizāciju vai jauniešu centru darbībāNEET jauniešu skaits, kas sekmīgi izpildījuši individuālo pasākumu programmu ESF atbalsta ietvaros
8.3.4. Samazināt priekšlaicīgu mācību pārtraukšanu, īstenojot preventīvus un intervences pasākumusIzglītības iestāžu skaits, kas ieviesušas un nodrošina sistēmisku atbalstu PMP riska mazināšanai
8.3.5. Uzlabot pieeju karjeras atbalstam izglītojamiem vispārējās un profesionālās izglītības iestādēsVispārējās un profesionālās izglītības iestāžu skaits, kas, nodrošina karjeras atbalstu izglītojamiem
8.3.6. Ieviest izglītības kvalitātes monitoringa sistēmuIeviesto izglītības kvalitātes monitoringa sistēmu skaits
  8.4. Formālas, neformālas un ikdienējas mūžizglītības vienlīdzīgas pieejamības uzlabošana visām vecuma grupām, darbaspēka zināšanu, prasmju un kompetenču uzlabošana un elastīgu mācību iespēju veicināšana, tostarp ar profesionālo orientāciju un iegūto kompetenču apstiprināšanu8.4.1. Pilnveidot nodarbināto personu profesionālo kompetenciNodarbināto personu skaits vecumā no 17 gadiem, kas pilnveidojuši kompetenci pēc dalības ESF mācībās, izņemot nodarbinātos ar zemu izglītības līmeni
Nodarbināto personu skaits ar zemu izglītības līmeni vecumā no 17 gadiem, kuras pilnveidojušas kompetenci pēc dalības ESF mācībās
8.5. Darba tirgus nozīmes palielināšana izglītības un apmācības sistēmās, pārejas veicināšana no izglītības uz nodarbinātību un profesionālās izglītības un apmācības sistēmu un to kvalitātes uzlabošana, tostarp ar vajadzīgo prasmju prognozēšanas mehānismiem, studiju programmu pielāgošanu un uz darbu balstītu mācību programmu, tostarp duālu mācību programmu un māceklības shēmu, izstrādi8.5.1. Palielināt kvalificētu profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu skaitu pēc to dalības darba vidē balstītās mācībās vai mācību praksē uzņēmumāAtbalstīto audzēkņu īpatsvars, kuri pēc dalības darba vidē balstītās mācībās ir ieguvuši profesijas apguvi vai kvalifikāciju apliecinošu dokumentu un sešu mēnešu laikā pēc kvalifikācijas ieguves ir nodarbināti
Atbalstīto audzēkņu īpatsvars, kuri pēc dalības mācību praksē uzņēmumā ir ieguvuši profesijas apguvi vai kvalifikāciju apliecinošu dokumentu un sešu mēnešu laikā pēc kvalifikācijas ieguves ir nodarbināti, to kopskaitā
8.5.2. Nodrošināt profesionālās izglītības atbilstību Eiropas kvalifikācijas ietvarstruktūraiAtbalstīto un apstiprināto profesijas standartu un profesionālās kvalifikācijas pamatprasību skaits
8.5.3. Nodrošināt profesionālās izglītības iestāžu efektīvu pārvaldību un iesaistītā personāla profesionālās kompetences pilnveidiKvalifikāciju ieguvušo personu skaits pēc dalības ESF apmācībās profesionālās kompetences pilnveidei (pedagogi, administratori, prakses vadītāji un amata meistari, kas pilnveidojuši profesionālo kompetenci)
9. Sociālā iekļaušana un nabadzības apkarošanaERAF

244 403 886

5,53%9. Veicināt sociālo iekļaušanu un apkarot nabadzību un jebkādu diskrimināciju9.3. Investējot veselības aprūpes un sociālajā infrastruktūrā, kas sniedz ieguldījumu valsts, reģionālajā un vietējā attīstībā, mazinot atšķirības veselības stāvokļa ziņā, un veicinot sociālo iekļaušanu ar sociālo, kultūras un atpūtas pakalpojumu uzlabotas pieejamības palīdzību un veicinot pāreju no institucionāliem uz pašvaldību pakalpojumiem9.3.1. Attīstīt pakalpojumu infrastruktūru bērnu aprūpei ģimeniskā vidē un personu ar invaliditāti neatkarīgai dzīvei un integrācijai sabiedrībāPalielināts personu ar garīga rakstura traucējumiem īpatsvars, kas dzīvo ārpus institūcijas un kam pieejami sabiedrībā balstīti pakalpojumi
9.3.2. Uzlabot kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību, jo īpaši sociālās, teritoriālās atstumtības un nabadzības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem, attīstot veselības aprūpes infrastruktūruAmbulatoro apmeklējumu relatīvā skaita atšķirība starp iedzīvotājiem novadu teritorijās un lielajās pilsētās
Uzlaboto ārstniecības iestāžu skaits, kurās attīstīta infrastruktūra veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanai
ESF254 219 0185,75%9. Veicināt sociālo iekļaušanu un apkarot nabadzību un jebkādu diskrimināciju

9.1. Aktīva iekļaušana ar mērķi veicināt nodarbinātību, tostarp, lai veicinātu vienlīdzīgas iespējas un aktīvu līdzdalību un uzlabotu nodarbinātību

9.1.1. Palielināt sociālās atstumtības riskam pakļauto mērķa grupu, tostarp nelabvēlīgākā situācijā esošu bezdarbnieku, iekļaušanos darba tirgūNodarbinātībā vai pašnodarbinātībā iesaistītie dalībnieki pēc aiziešanas
Pasākuma dalībnieki, kas iesaistījušies izglītībā/apmācībā, kvalifikācijas ieguvē vai ir nodarbināti, tostarp pašnodarbinātie sešu mēnešu laikā pēc dalības pasākumā
9.1.2. Palielināt bijušo ieslodzīto integrāciju sabiedrībā un darba tirgūBijušie ieslodzītie, kas pēc atbrīvošanās no ieslodzījuma un atbalsta saņemšanas sākuši darba meklējumus
9.1.3. Paaugstināt resocializācijas sistēmas efektivitātiPilnveidotie riska un vajadzību novērtēšanas (RVN) instrumenti, kuri ir ieviesti praksē
Profesionālo kompetenci paaugstinājušo ieslodzījuma vietu un probācijas speciālistu skaits, kas strādā ar ieslodzītajiem un bijušajiem ieslodzītajiem
9.1.4. Palielināt diskriminācijas riskiem pakļauto personu integrāciju sabiedrībā un darba tirgūNelabvēlīgā situācijā esoši dalībnieki, kas pēc aiziešanas sākuši darba meklējumus, iesaistījušies izglītībā/apmācībā, kvalifikācijas ieguvē, nodarbinātībā, tostarp pašnodarbinātie
9.2. Piekļuves uzlabošana cenas ziņā pieejamiem, ilgtspējīgiem un kvalitatīviem pakalpojumiem, tostarp veselības aprūpei un vispārējas nozīmes sociālajiem pakalpojumiem9.2.1. Paaugstināt sociālo dienestu darba efektivitāti un darbinieku profesionalitāti darbam ar riska situācijā esošām personāmSociālā darba speciālistu skaits, kas pilnveidojuši profesionālo kompetenci (gadā)
Speciālistu skaits, kas paaugstinājuši profesionālo kvalifikāciju bērnu tiesību aizsardzības jomā
9.2.2. Palielināt kvalitatīvu institucionālai aprūpei alternatīvu sociālo pakalpojumu dzīvesvietā un ģimeniskai videi pietuvinātu pakalpojumu pieejamību personām ar invaliditāti un bērniemPersonu ar garīga rakstura traucējumiem skaits, kas uzsāk patstāvīgu dzīvi ārpus ilgstošās sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijas
Institucionālā aprūpē esošo bērnu skaita samazināšanās
Slēgto ilgstošās sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūciju/filiāļu skaits
9.2.3. Atbalstīt prioritāro (sirds un asinsvadu, onkoloģijas, bērnu (sākot no perinatālā un neonatālā perioda) aprūpes un garīgās veselības) veselības jomu veselības tīklu attīstības vadlīniju un kvalitātes nodrošināšanas sistēmas izstrādi un ieviešanu, jo īpaši sociālās atstumtības un nabadzības riskam pakļauto iedzīvotāju veselības uzlabošanaiIzstrādāto un ieviesto veselības attīstības vadlīniju skaits
Izstrādāto un ieviesto kvalitātes nodrošināšanas sistēmu skaits

9.2.4. Uzlabot pieejamību veselības veicināšanas un slimību profilakses pakalpojumiem, jo īpaši, nabadzības un sociālās atstumtības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem

Iedzīvotāju skaits, kuri iekļaujas 6 mērķa grupās (sk. DP 966.punktu), ir apmeklējuši ģimenes ārstu un ir profilaktiski izmeklēti
Iedzīvotāju skaits, kas iekļaujas 6 mērķa grupās (sk. DP 966. punktu), kuri pēdējā gada laikā veselības apsvērumu dēļ ESF veselības veicināšanas pasākumu ietekmē ir mainījuši uztura un citus dzīvesveida paradumus
9.2.5. Uzlabot pieejamību ārstniecības un ārstniecības atbalsta personām, kuras sniedz pakalpojumus prioritārajās veselības jomās un sabiedrības veselības krīžu novēršanai iedzīvotājiem, kas dzīvo ārpus RīgasAtbalstīto ārstniecības personu skaits, kuras strādā teritoriālajās vienībās ārpus Rīgas gadu pēc atbalsta saņemšanas
9.2.6. Uzlabot ārstniecības un ārstniecības atbalsta personāla kvalifikācijuĀrstniecības, ārstniecības atbalsta personu un farmaceitiskās aprūpes pakalpojumu sniedzēju skaits, kam pilnveidota profesionālā kvalifikācija tālākizglītības pasākumu ietvaros
      9.2.7. Atbalsts ārstniecības personām, kas nodrošina pacientu ārstēšanu sabiedrības veselības krīžu situāciju novēršanaiDalībnieku skaits, kas strādā sešus mēnešus pēc atbalsta saņemšanas
10. Tehniskā palīdzība "ESF atbalsts KP fondu ieviešanai un vadībai"ESF

21 420 040

0,48 %N/AN/A 10.1.1. Palielināt KP fondu izvērtēšanas kapacitātiPilnībā ieviesto izvērtējumu ieteikumu īpatsvars
KP fondu izvērtēšanā iesaistīto personu skaits
10.1.2. Paaugstināt informētību par KP fondiem, sniedzot atbalstu informācijas un komunikācijas pasākumiemSabiedrības vērtējums, ka Eiropas Savienības piešķirtie līdzekļi pozitīvi ietekmē Latvijas tautsaimniecības un sabiedrības attīstību
Iedzīvotāju īpatsvars, kuri uzskata, ka informācija par ES fondiem ir pietiekamā apjomā
10.1.3. Atbalstīt un uzlabot KP fondu ieviešanu, uzraudzību, kontroli, revīziju, horizontālās politikas principu koordinēšanu un pilnveidot e-kohēzijuDarbinieku mainība
Audita dienu skaits, kas patērēts vidēji uz viena projekta revīziju
KP fondu vadībā, īstenošanā, uzraudzībā iesaistīto personu skaits, kas paaugstinājušas kompetenci pēc atbalsta saņemšanas
11. Tehniskā palīdzība "ERAF atbalsts KP fondu ieviešanai un vadībai"ERAF

39 180 554

0,89 %N/A N/A 11.1.1. Atbalstīt un pilnveidot KP fondu plānošanu, ieviešanu, uzraudzību un kontroliDarbinieku mainība
KP fondu vadībā, īstenošanā un uzraudzībā iesaistīto personu skaits, kas paaugstinājušas savu kompetenci pēc atbalsta saņemšanas
12. Tehniskā palīdzība "KF atbalsts KP fondu ieviešanai un vadībai"KF

40 715 710

0,92 %N/AN/A 12.1.1. Uzlabot KP fondu plānošanu, ieviešanu, uzraudzību, kontroli, revīziju un atbalstīt e-kohēzijuDarbinieku mainība
Projektu īpatsvars, kuros izmanto elektronisko datu apmaiņas sistēmu, pret kopējo projektu skaitu attiecīgajā kalendārajā gadā
Audita dienu skaits, kas patērēts vidēji uz viena projekta revīziju4
KP vadībā, īstenošanā, izvērtēšanā un uzraudzībā iesaistīto personu skaits, kas paaugstinājušas savu kompetenci pēc atbalsta saņemšanas".

5. Izteikt 2.1. apakšsadaļas "Pētniecība, tehnoloģiju attīstība un inovācija" 152. punktu šādā redakcijā:

"(152) Atbalsts jaunizveidotu komersantu attīstībai ir savstarpēji papildinošs pasākumu kopums, kas ietver gan finanšu pieejamību, gan atvieglotos nosacījumus mikrouzņēmumu dibināšanai, gan konsultatīvā atbalsta sistēmu, cita starpā, nodrošinot informatīvu un konsultatīvu atbalstu un apmācības ideju autoriem, t.sk. jaunajiem doktorantiem un potenciālajiem komercdarbības uzsācējiem, lai veidotu izpratni par inovāciju, motivāciju uzsākt saimniecisko darbību un pilnveidotu prasmes komercdarbības uzsākšanai. Pasākumi šīs ieguldījumu prioritātes ietvaros būs savstarpēji papildinoši ar atbalstu, kas tiks sniegts 3. prioritārā virziena "Mazo un vidējo uzņēmumu komersantu konkurētspēja" ietvaros. Vienlaikus 1.prioritārā virziena ietvaros ir būtiski stiprināt atbalstu inovatīvu produktu ražojošiem un eksportējošiem komersantiem, kas ir Latvijai stratēģiski svarīgi ilgtermiņā un sniedz būtisku pienesumu Latvijas IKP.".

6. Papildināt 2.1. apakšsadaļu "Pētniecība, tehnoloģiju attīstība un inovācija" ar 1531. punktu šādā redakcijā:

"(1531) Atbilstoši Latvijas Bankas 2020. gada aprīlī publicētajiem secinājumiem par Covid-19 ietekmi tautsaimniecībā, apstrādes rūpniecība piedzīvos kritumu sākotnēji piegādes ķēžu pārtraukumu un sekojoša pieprasījuma sarukuma dēļ. Pieprasījuma pieaugums ir vērojams tikai atsevišķās šaurās jomās, līdz ar to paredzams, ka nozarē cietīs gan uz iekšzemes noietu vērstie apstrādes rūpniecības uzņēmumi, gan eksports. Covid-19 izraisīta nedrošība un noteiktie ierobežojumi Covid-19 izplatības mazināšanai tirgos turpmākajos mēnešos krasi ietekmēs lielo komersantu ražošanas jaudu saglabāšanu un eksportspēju. Covid-19 krīzei ieilgstot un palielinoties neziņai par pasaules ekonomikas atgūšanās tempiem, plānotie investīciju projekti un to izstrāde varētu tikt atlikta, t.sk., ierobežotas finansējuma ar ilgu atmaksāšanas periodu pieejamības dēļ, tādējādi vēl vairāk samazinot ekonomiskās izaugsmes potenciālu. Pieprasījums pēc aizņēmumiem var pieaugt saistībā ar krājumu papildināšanu un uzņēmuma apgrozāmo līdzekļu palielināšanu. Līdz ar to ir jau šobrīd ir identificējams finanšu pieejamības trūkums tādiem vidējiem un lielajiem eksportējošajiem uzņēmumiem, kas ir Latvijai ilgtermiņā stratēģiski svarīgi uzņēmumi (t.i., sniedz būtisku pienesumu Latvijas IKP un veido ieņēmumus, uz kuriem varam balstīt valsts nākotnes izaugsmi), kuru darbība tehnoloģiski ir ļoti grūti atjaunojama pēc dīkstāves vai jaudu samazināšanas, kuri nodarbojas ar konkurētspējīgu vai inovatīvu ražošanu un produkciju eksportē, kā arī IT pakalpojumus eksportējošus uzņēmumus, vai uzņēmumus ar lielu ietekmi tautsaimniecībā.".

7. Izteikt 2.1. apakšsadaļas "Pētniecība, tehnoloģiju attīstība un inovācija" 155. punktu šādā redakcijā:

"(155) 1.2.1.SAM indikatīvās atbalstāmās darbības: atbalsts nepieciešamajai infrastruktūrai pētījumu izstrādei, kā arī atbalsta pētījumu izstrādei atbilstoši privātā sektora vajadzībām, jaunu produktu, pakalpojumu, tehnoloģiju un procesu izstrādei un ieviešanai ražošanā, t.sk., inovācijas vaučeri MVK un tehnoloģiju pārneses pakalpojumu nodrošināšanai vienotas tehnoloģiju pārneses sistēmas ietvaros, t.sk. jaunradītā intelektuālā īpašuma aizsardzībai, pētniecības rezultātu ar komercializācijas potenciālu sagatavošanai licencēšanai, tīklošanās iespēju radīšanai izglītības institūcijām, zinātniskajām institūcijām, studentiem un uzņēmējiem inovatīvu starpnozaru produktu un pakalpojumu izstrādei, testēšanai un ieviešanai tirgū. Tāpat būtiska atbalsta pieejamība aizdevumu formā privāto investīciju kapacitātes stiprināšanai Covid – 19 krīzes apstākļos, tādējādi sniedzot atbalstu vidējo un lielo komersantu ražošanas jaudu saglabāšanai un eksportspējai viedās specializācijas (RIS3) jomās.".

8. Izteikt 2.1. apakšsadaļas "Pētniecība, tehnoloģiju attīstība un inovācija" tabulu Nr. 2.1.5. (5) "ERAF kopējie un specifiskie iznākuma rādītāji" šādā redakcijā:

"ID

Rādītājs

Mērvienība

Finansējuma avots

Plānotā vērtība (2023. gadā)

Datu avots

Ziņošanas regularitāte

i.1.2.1.ak (CO01)Atbalstīto komersantu skaitsKomersantiERAF523Projektu datiReizi gadā
i.1.2.1.bk

(CO02)

Atbalstīto komersantu skaits, kas saņem grantusKomersantiERAF473Projektu datiReizi gadā
i.1.2.1.fk

(CO03)

To komersantu skaits, kuri saņem finansiālu atbalstu, kas nav grantiKomersantiERAF50Projektu datiReizi gadā
i.1.2.1.ck (CO28)To komersantu skaits, kuri saņem atbalstu, lai laistu tirgū jaunus produktusKomersantiERAF498Projektu datiReizi gadā

i.1.2.1.d

Atbalstīto pētniecības rezultātu komercializācijas projektu skaitsProjektiERAF100Projektu datiReizi gadā
i.1.2.1.ek

(CO27)

Privātās investīcijas, kas papildina valsts atbalstu inovācijām vai pētniecības un izstrādes projektiemEURERAF121 049 217Projektu datiReizi gadā
i.1.2.1.gk (CV21)Apgrozāmā kapitāla atbalsta vērtība MVU, kas saistīts ar COVID-19, kas nav dotācijas (finanšu instrumenti) (kopējās publiskās izmaksas)EURERAF25 000 000Projektu datiReizi gadā
i.1.2.1.hk (CV23)MVU skaits, kuri saņem apgrozāmā kapitāla atbalstu, kas saistīts ar COVID-19, kas nav dotācijas (finanšu instrumenti)KomersantiERAF25Projektu datiReizi gadā
i.1.2.1.ik (CV26)Apgrozāmā kapitāla atbalsta vērtība lielajiem komersantiem, kas saistīts ar COVID-19, kas nav dotācijas (finanšu instrumenti) (kopējās publiskās izmaksas)EURERAF25 000 000Projektu datiReizi gadā
i.1.2.1.jk (CV27)Lielo komersantu skaits, kuri saņem apgrozāmā kapitāla atbalstu, kas saistīts ar COVID-19, kas nav dotācijas (finanšu instrumenti)KomersantiERAF25Projektu datiReizi gadā
i.1.2.2.ak

(CO01)

Atbalstīto komersantu skaitsKomersantiERAF1300Projektu datiReizi gadā
i.1.2.2.bk

(CO02)

Atbalstīto komersantu skaits, kas saņem grantusKomersantiERAF1300Projektu datiReizi gadā

i.1.2.2.c

Personu skaits, kuras saņem nefinansiālu atbalstuPersonasERAF34 320Projektu datiReizi gadā".

9. Izteikt 2.1. apakšsadaļas "Pētniecība, tehnoloģiju attīstība un inovācijas" tabulu Nr. 2.1.6. (6) "Prioritārā virziena snieguma ietvars" šādā redakcijā:

Indikatora tips

ID.
Rādītāja nosaukums

Definīcija

Mērvienība

Fonds

Reģiona kategorija

Starpposma vērtība 2018. gads

Mērķa vērtība

 

Rādītāja nozīmīguma apraksts

Siev.

Vīr.

Kopā

Datu avots

Finanšu rādītājs (F01) Finanšu rādītājs 1.PV (ERAF)

EUR

ERAF

Mazāk attīstītie reģioni

83 094 259

577 332 004

Sertifikācijas iestādes uzskaites sistēma

Iznākuma rādītājsi.1.1.1.ak

To pētnieku skaits, kuri strādā uzlabotos pētniecības infrastruktūras objektos

(CO25)

Kopējais

pilnslodzes ekvivalents

ERAF

Mazāk attīstītie reģioni

0

2 163

Projektu datiRādītājs iekļauj darbības, kas saistītas zinātniskās infrastruktūras modernizēšanu un atbilst 20,95 % no kopējā prioritārā virziena finansējuma
Galvenais īstenošanas posmsi. 1.1.1.ak

Izsludināti iepirkuma konkursi, % no kopējā plānoto darbu apjoma

(S111)

Izsludināti iepirkuma konkursi par SAM ietvaros plānotajām infrastruktūras aktivitātēm % no kopējās plānotās mērķa rādītājam - To pētnieku skaits, kuri strādā uzlabotos pētniecības infrastruktūras objektos

%

ERAF

Mazāk attīstītie reģioni

30

Projektu dati

 

Iznākuma rādītājsi.1.2.1.a

i.1.2.2.a

Atbalstīto komersantu skaits

(CO01)

Kopējais

uzņēmumi

ERAF

Mazāk attīstītie reģioni

0

1 773

Projektu datiRādītājs ietver darbības no SAM 1.2.1. un 1.2.2. un atbilst

39,37 % no kopējā ERAF finansējuma prioritārajam virzienam

Galvenais īstenošanas posmsi.1.2.1.a

i.1.2.2.a

Noslēgtie līgumi ar finansējuma saņēmēju par projektu ieviešanu

(S121)

Noslēgto līgumu skaits ar finansējuma saņēmējiem par specifiskā atbalsta mērķa projektu (tai skaitā ilgtermiņa projektu) īstenošanu.

Līgumi

ERAF

Mazāk attīstītie reģioni

55

Projektu dati ".

10. Izteikt 2.1. apakšsadaļas "Pētniecība, tehnoloģiju attīstība un inovācijas" tabulu Nr. 2.1.7. (7–12) "Intervences kategorijas" šādā redakcijā:

"ERAF: Mazāk attīstītie reģioni

Intervences kategorijas

Finansējuma veids

Teritorija

Teritoriālie sasniegšanas mehānismi

ESF sekundāras tēmas

(tikai ESF)

Tematiskie mērķi

KodsEURKodsEURKodsEURKodsEURKodsEURKodsEUR
5643 820 4701490 732 2021272 877 0207490 732 202N/AN/A1490 732 202
5743 820 469  210 607 360      
58111 453 724  7207 247 822      
60217 630 167          
6246 069 924          
6427 937 448         

".

 

11. Izteikt 2.2. apakšsadaļas "IKT pieejamība, e-pārvalde un pakalpojumi" tabulu Nr. 2.2.5. (6) "Prioritārā virziena snieguma ietvars" šādā redakcijā:

Rādītāja tips

ID.
Rādītāja nosaukums

Definīcija

Mērvienība

Fonds

Reģiona kategorija

Starposma vērtība 2018. gads

Mērķa vērtība

 

Rādītāja nozīmīguma apraksts

Siev.

Vīr.

Kopā

Datu avots

Finanšu rādītājs

(F02) Finanšu rādītājs 2.PV (ERAF)

EURERAF

Mazāk attīstītie reģioni

23 975 988

201 275 093  Sertifikācijas iestādes uzskaites sistēma

Iznākuma rādītājs

I.2.2.1.a

Pilnveidoti darbības procesi

Publiskās pārvaldes pamatdarbības procesu skaits, kas ir pilnveidoti projektu ietvaros

Publiskās pārvaldes pamatdarbības process - noteiktu loģisku darbību/ notikumu secība, kas nodrošina kādu konkrētu rezultātu (piem.. pakalpojumu, saziņu, informācijas apmaiņu, utml.). Projekta iesnieguma ietvaros tiks definēts process, kurš tiks pilnveidots, un tiks norādīts, kā, ieviešot konkrēto risinājumu, attiecīgais process un tā izpildes rādītāji uzlabosies (piemēram, iedzīvotāju apkalpošanas izmaksas, uzturēšanas izmaksu samazinājums utml.).

Publiskās pārvaldes pamatdarbības procesu pilnveidošana nozīmē, ka ar IKT palīdzību tiek optimizēts viens vai vairāki darbības procesu posmi, t.sk., modernizēti publiskie pakalpojumi.

Darbības procesiERAF

Mazāk attīstītie reģioni

0205Projektu datiRādītājā iekļautas galvenās darbības, kas prioritārā virziena ietvaros tiks veiktas, lai uzlabotu e-pakalpojumu pieejamību un tas atbilst 49,82% no prioritārā virziena finansējuma
Galvenais īstenošanas posms

I.2.2.1.a

Noslēgtie līgumi par informāciju sistēmu/ e-pakalpojumu izstrādi/piegādi procentos no kopējā pilnveidojamo procesu skaita

(S221)

Noslēgti līgumi ar piegādātājiem par IS izstrādi/piegādi IKT darbības procesu pilnveidošanai, kas izteikti procentos no kopējā pilnveidojamo procesu skaita.

Pilnveidots darbības process — ar IKT palīdzību optimizēti viena vai vairāku darbības procesu posmi un uzlabota publisko pakalpojumu kvalitāte un pieejamība sabiedrībai.

Viens līgums var aptvert vairāku darbības procesu pilnveidošanu.

%ERAF

Mazāk attīstītie reģioni

30Projektu datiGalvenais īstenošanas posms
Iznākuma rādītājs

I.2.2.1.b

Centralizētas atvērtas informācijas sistēmu platformas, skaits

Centralizētu informācijas sistēmu platformu skaits, kas ir izveidotas projektu ietvaros.

Centralizēta informācijas sistēmu platforma ir centralizēts IKT kopums centralizētai viena vai vairāku IKT pakalpojumu sniegšanai, t.sk. informācijas sistēmu darbības nodrošināšanai.

Projekta ietvaros tiks definēta konkrētā centralizētā informācijas sistēmas platforma, tās funkcijas un saturs.

Informāciju sistēmu platformasERAF

Mazāk attīstītie reģioni

4  18Projektu datiRādītājā iekļautas galvenās darbības, kas prioritārā virziena ietvaros tiks veiktas, lai uzlabotu sistēmu savietojamību un tas atbilst

24,73% no prioritārā virziena finansējuma

12. Izteikt 2.2. apakšsadaļas "IKT pieejamība, e-pārvalde un pakalpojumi" tabulu Nr. 2.2.6. (7–12) "Intervences kategorijas" šādā redakcijā:

"ERAF: Mazāk attīstītie reģioni

Intervences kategorijas

Finansējuma veids

Teritorija

Teritoriālie sasniegšanas mehānismi

ESF sekundāras tēmas (tikai ESF)

Tematiskie mērķi

KodsEURKodsEURKodsEURKodsEURKodsEURKodsEUR
4642 274 1151171 083 8297128 809 7147171 083 829N/AN/A2171 083 829
487 000 000  342 274 115      
7842 423 858          
7954 585 880          
805 154 593          
817 000 000          
8212 645 383         

".

 

13. Izteikt 2.3. apakšsadaļas "Mazo un vidējo komersantu konkurētspēja" tabulu Nr. 2.3.3. (5) "ERAF kopējie iznākuma rādītāji" šādā redakcijā:

"ID

Rādītājs

Mērvienība

Finansējums avots

Plānotā vērtība (2023. gadā)

Datu avots

Ziņošanas regularitāte

i.3.1.1.ak

(CO01)

To komersantu skaits, kuri saņem atbalstuKomersantiERAF1 285Projektu datiReizi gadā
i.3.1.1.bk

(CO03)

To komersantu skaits, kuri saņem finansiālu atbalstu, kas nav grantiKomersantiERAF1 030Projektu datiReizi gadā
i.3.1.1.ck

(CO02)

Atbalstīto komersantu skaits, kas saņem grantusKomersantiERAF439Projektu datiReizi gadā
i.3.1.1.dk

(CO05)

Atbalstīto jaunizveidoto komersantu skaitsKomersantiERAF1340Projektu datiReizi gadā
i.3.1.1.ek

(CO06)

Privātais finansējums, kas piesaistīts publiskajam finansējumam, kas ir grantiEURERAF61 000 000Projektu datiReizi gadā
i.3.1.1.fk

(CO07)

Privātais finansējums, kas piesaistīts publiskajam finansējumam (ne grantiem)EURERAF280 000 000Projektu datiReizi gadā
i.3.1.1.gk (CO08)Nodarbinātības pieaugums atbalstītajos uzņēmumosPilnslodzes ekvivalentsERAF1 667Projektu datiReizi gadā
i.3.1.1.hk (CO04)To komersantu skaits, kuri saņem nefinansiālu atbalstuKomersantiERAF1000Projektu datiReizi gadā
i.3.1.2.ak

(CO01)

To komersantu skaits, kuri saņem atbalstuKomersantiERAF100Projektu datiReizi gadā
i.3.1.2.bk

(CO03)

To komersantu skaits, kuri saņem finansiālu atbalstu, kas nav grantiKomersantiERAF100Projektu datiReizi gadā
i.3.1.2.ck

(CO05)

Atbalstīto jaunizveidoto komersantu skaitsKomersantiERAF60Projektu datiReizi gadā
i.3.1.2.dk

(CO07)

Privātais finansējums, kas piesaistīts publiskajam finansējumam (ne grantiem)EURERAF23 375 000Projektu datiReizi gadā".

14. Papildināt 2.3. apakšsadaļu "Mazo un vidējo komersantu konkurētspēja" ar 2411. punktu šādā redakcijā:

"(2411) 2020. gadā Eiropā un pasaulē notiekošās izmaiņas un procesi saistībā ar COVID-19 vīrusa izplatību un izsludināto ārkārtas situāciju Latvijā, šobrīd atstāj negatīvu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi un Latvijas uzņēmumu starptautisko konkurētspēju. Ņemot vērā to, ka nozaru starptautiskās izstādes, tirdzniecības misijas, kontaktbiržas, konferences un citi uzņēmējdarbības un eksporta veicinošie pasākumi klātienē tiek atcelti vai pārcelti tiešsaistē, ir aktuāla nepieciešamība sniegt atbalstu Latvijas ražotājiem un pakalpojumu sniedzējiem savas konkurētspējas nodrošināšanai digitālajā vidē, kā arī jaunu eksporta tirgu veiksmīgai apgūšanai caur dažādām tiešsaistes platformām Lai stiprinātu Latvijas uzņēmumu kompetenci kvalificēta pieprasījuma radīšanai starptautiskajos tirgos, veicinātu to ātrāku iekļūšanu tirdzniecības un eksporta datu bāzēs vai tiešsaistes platformās, kā arī nodrošinātu digitālo publikāciju un mārketinga materiālu kvalitatīvu izstrādi un profesionālu konsultāciju saņemšanu digitālo mārketinga mērķu sasniegšanai ir nepieciešams attīstīt un izstrādāt kvalitatīvus digitālos pakalpojumus. Tieši tiešsaistes tirdzniecība demonstrē izteiktu pieaugumu un plašas iespējas aizsniegt gala patērētājus eksporta tirgos.".

15. Izteikt 2.3. apakšsadaļas "Mazo un vidējo komersantu konkurētspēja" 244. punktu šādā redakcijā:

"(244) Kapacitātes palielināšana gan preču, gan pakalpojumu eksportā ir būtiska Latvijas konkurētspējas ārējos tirgos stiprināšanai. Tūrisms ir Latvijas vadošā pakalpojumu eksporta nozare, kas 2012. gadā valsts ekonomikā sniedza ieguldījumu 581,2 milj. EUR apmērā, veidojot 16,5% no kopējā pakalpojumu eksporta (saskaņā ar Latvijas Bankas Maksājumu bilances datiem). 2014. gada 1.jūlijā tika apstiprinātas Latvijas Tūrisma attīstības pamatnostādnes 2014.–2020. gadam, kas paredz paaugstināt tūrisma piedāvājuma konkurētspēju, veicinot ilgtspējīgu tūrisma produktu attīstību, samazinot sezonalitāti un pagarinot tūristu uzturēšanās ilgumu Latvijā. Lai nodrošinātu resursu koncentrāciju un sniegtu vislielāko ieguvumu Latvijas tautsaimniecībai, Latvijas Tūrisma attīstības pamatnostādnes 2014.–2020. gadam identificē konkrētus mērķa tirgus un tirgus nišas, kur iespējams sasniegt vislielāko atdevi. Latvija ir definējusi vēl šaurākas nišas KP fondu ieguldījumiem – darījumu un pasākumu tūrisms (MICE ), kā arī labsajūtas tūrisms, kas ir noteikti kā prioritārie tūrisma sektori Latvijā. Atbalsts plānots tikai konkrēti definētām tirgus nišām. Atbalsta pasākumu īstenošana radīs labvēlīgāku vidi tūrisma sektora komersantiem, tā kā palielināsies maksātspējīgo tūristu skaits un tiks samazināta sezonalitātes ietekme tūristu plūsmā. Atbalsta pasākumi veicinās informētību par MICE un labsajūtas tūrismu un, pieaugot investīciju atdevei, komersanti būs ieinteresēti veidot klasterus, lai piedāvātu kvalitatīvākus un diversificētākus pakalpojumus. Tāpat, specializējoties uz noteiktiem segmentiem, tūrisma nozares komersanti var specializēties un sasniegt augstāku kvalitāti piedāvātajos pakalpojumos. Lai nodrošinātu tūrisma nozares komersantu ātrāku atveseļošanos un to darbības uzsākšanu pēc COVID-19 izraisītās krīzes, veicinātu komersantu pielāgošanos jauniem apstākļiem un ļautu tiem veiksmīgi konkurēt starptautiskajā tirgū, atbalsts paredzēts gan vietējā, gan starptautiskā tūrisma veicināšanai. Atbalstot aktivitātes vietējam tirgum, komersantiem būs iespēja izstrādāt jaunus produktus un celt pakalpojumu kvalitāti, lai šos produktus varētu efektīvi piedāvāt starptautiskajai auditorijai, jo tie būs sasnieguši atbilstošu kvalitātes līmeni un kopumā veicinās starptautisko konkurētspēju.".

16. Izteikt 2.3. apakšsadaļas "Mazo un vidējo komersantu konkurētspēja" tabulu Nr. 2.3.5. (5) "ERAF kopējie iznākuma rādītāji" šādā redakcijā:

"ID

Rādītājs

Mērvienība

Finansējuma avots

Plānotā vērtība (2023. gadā)

Datu avots

Ziņošanas regularitāte

i.3.2.1.ak

(CO01)

To komersantu skaits, kuri saņem atbalstuKomersantiERAF2 680Projektu datiReizi gadā
i.3.2.1.bk

(CO02)

To komersantu skaits, kuri saņem atbalstu (granti)KomersantiERAF2 140Projektu datiReizi gadā
i.3.2.1.ck

(CO04)

To komersantu skaits, kuri saņem nefinansiālu atbalstuKomersantiERAF1 360Projektu datiReizi gadā
i.3.2.1.dk

(CO07)

Privātais finansējums, kas piesaistīts publiskajam finansējumam, kas ir grantiEURERAF19 000 000Projektu datiReizi gadā".
 

17. Izteikt 2.3. apakšsadaļas "Mazo un vidējo komersantu konkurētspēja" tabulu Nr. 2.3.11. (6) "Prioritārā virziena snieguma ietvars" šādā redakcijā:

"Indikatora tips

ID.
Rādītāja nosaukums

Definīcija

Mērvienība

Fonds

Reģiona kategorija

Starpposma vērtība 2018. gadā

Mērķa vērtība

Datu avots

Rādītāja nozīmīguma apraksts

sievietes

vīrieši

kopā

Finanšu rādītājs(F03) Finanšu rādītājs 3.PV (ERAF)

EURERAF Mazāk attīstītie reģioni79 669 032364 699 101Sertifikācijas iestādes uzskaites sistēma 
Finanšu rādītājs(F04) Finanšu rādītājs 3.PV (ESF)

EURESF Mazāk attīstītie reģioni

7 012 838

20 941 009Sertifikācijas iestādes uzskaites sistēma 
Iznākuma rādītājsi.3.1.1.a

i.3.1.2.a

Atbalstīto komersantu skaits

(CO01)

KopējaisKomersantiERAFMazāk attīstītie reģioni1201 385Projektu datiRādītājs iekļauj 3.1.1. SAM un 3.1.2. SAM paredzētās darbības (t. sk. finansiālu atbalstu uzņēmumiem ar finanšu instrumentiem un grantiem, kā arī nefinansiālu atbalstu biznesa inkubātoros). Rādītājs atbilst 60,59% no kopējā ERAF finansējuma prioritārajam virzienam
Iznākuma rādītājs

i.3.4.1.a

Tiesu varas, tiesībaizsardzības iestāžu un tiesu sistēmai piederīgo personu skaits, kuras piedalījušās apmācībās komercdarbības vides uzlabošanas sekmēšanai

Rādītājs raksturo apmācību apmeklējumu skaitu (nevis unikālo apmācību dalībnieku skaitu), t. i. rādītājs atspoguļo, cik reizes tiesu varas, tiesībaizsardzības iestāžu un tiesu sistēmai piederīgās personas (tiesneši, tiesu darbinieki, zvērināti notāri, zvērināti advokāti, zvērināti tiesu izpildītāji, prokurori, izmeklētāji, tiesu eksperti, mediatori) ir piedalījušās tiesībsargājošo institūciju personāla kompetences paaugstināšanas apmācībās komercdarbības vides uzlabošanas sekmēšanai. Apmācības ar komercdarbību saistītos jautājumos, piemēram, spēkā stājušos tiesu nolēmumu efektīva izpildes nodrošināšana, jaunākie grozījumi Civilprocesa likumā, ES tiesas praksekomercdarbību regulējošos jautājumosPersonu skaitsESF

Mazāk attīstītie reģioni 

456

  12 133Projektu datiRādītājs iekļauj darbības, kas saistītas ar publiskā sektora darbinieku(tiesībsargājošo iestāžu) profesionālo pilnveidi, lai nodrošinātu uzņmējdarbībai būtisku lietu ātrāku izskatīšanu. Rādītājs atbilst 51,86 % no kopējā finansējuma prioritārajam virzienam ESF atbalsta ietvaros".

18. Izteikt 2.3. apakšsadaļas "Mazo un vidējo komersantu konkurētspēja" tabulu Nr. 2.3.12. (7–12) "Intervences kategorijas" šādā redakcijā:

ERAF: Mazāk attīstītie reģioni

Intervences kategorijasFinansējuma veids

Teritorija

Teritoriālie sasniegšanas mehānismiESF sekundāras tēmas (tikai ESF)Tematiskie mērķi
KodsEURKodsEURKodsEURKodsEURKodsEURKodsEUR
511 803 3481208 994 2337250 977 4917250 977 491N/AN/A3309 994 233
75 901 674332 200 000110 911 633110 911 633    
215 901 674424 000 000337 193 476548 105 109    
3417 705 023544 800 000210 911 633      
636 200 001          
6650 357 916          
67125 900 000          
7267 252 225          
7518 972 372         

".

 

19. Izteikt 2.3. apakšsadaļas "Mazo un vidējo komersantu konkurētspēja" tabulu Nr. 2.3.13. (7–12) "Intervences kategorijas" šādā redakcijā:

"ESF: Mazāk attīstītie reģioni

Intervences kategorijas

Finansējuma veids

Teritorija

Teritoriālie sasniegšanas mehānismi

ESF sekundāras tēmas (tikai ESF)

Tematiskie mērķi

KodsEURKodsEURKodsEURKodsEURKodsEURKodsEUR
11917 799 857117 799 857717 799 857717 799 857817 799 8571117 799 857".
 

20. Izteikt 2.4. apakšsadaļas "Pāreja uz ekonomiku ar zemu oglekļa emisijas līmeni visās nozarēs" tabulu Nr. 2.4.5. (5) "ERAF kopējie un specifiskie iznākuma rādītāji" šādā redakcijā:

"IDRādītājsMērvienībaFinansējuma avotsPlānotā vērtība (2023. gadā)Datu avotsZiņošanas regularitāte
i.4.2.1.ak

(CO31)

Mājsaimniecību skaits ar uzlabotu enerģijas patēriņa klasifikācijuMājsaimniecībasERAF16 186Projektu datiReizi gadā
i.4.2.1.bk

(CO32)

Primārās enerģijas gada patēriņa samazinājums sabiedriskajās ēkāskWh/gadāERAF34 676 000Projektu dati

Reizi gadā

i.4.2.1.c

Vidējais siltumenerģijas patēriņš apkurei daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkās pēc energo-efektivitātes paaugstināšanas pasākumu īstenošanaskWh/m2/gadāERAF90Projektu dati

Reizi gadā

i.4.2.1.dk

(CO30)

No atjaunojamiem energoresursiem ražotā papildjaudaMWERAF1,2Projektu dati

Reizi gadā

i.4.2.1.ek

(CO34)

Aprēķinātais siltumnīcefekta gāzu samazinājums gadāCO2

ekvivalenta tonnas

ERAF21 889Projektu dati

Reizi gadā

i.4.2.2.ak

(CO32)

Primārās enerģijas gada patēriņa samazinājums sabiedriskajās ēkāskWh/gadāERAF15 683 302Projektu dati

Reizi gadā

i.4.2.2.bk

(CO30)

No atjaunojamiem energoresursiem ražotā papildjaudaMWERAF1,2Projektu dati

Reizi gadā

i.4.2.2.ck

(CO34)

Aprēķinātais siltumnīcefekta gāzu samazinājums gadāCO2

ekvivalenta tonnas

ERAF3 956Projektu dati

Reizi gadā".

 

21. Izteikt 2.4. apakšsadaļas "Pāreja uz ekonomiku ar zemu oglekļa emisijas līmeni visās nozarēs" 362. punktu šādā redakcijā:

"(362) SAM īstenošanas rezultātā tiks veicināta sabiedriskā transporta izmantošana – palielināsies videi draudzīgu sabiedrisko transporta līdzekļu un to maršrutu skaits, kā arī tiks stiprināta dzelzceļa loma pasažieru pārvadājumos, tādejādi veicinot iedzīvotāju pārsēšanos no privātā autotransporta uz konkurētspējīgu, ērtu, drošu un integrētu sabiedrisko transportu. Ieguldījumi modernā un efektīvā sabiedriskā transporta infrastruktūrā ir būtisks nosacījums turpmākai ilgtspējīgas intermodālās mobilitātes attīstībai. Sabiedriskā transporta līdzekļu un to maršrutu skaita pieaugums veicinās sabiedriskā transporta pakalpojumu pieejamību un ļaus efektīvāk organizēt sabiedriskā transporta pasažieru plūsmas, veicinot ilgtspējīgu intermodālo mobilitāti pilsētās. Tas ļaus novirzīt pasažieru plūsmu no privātā uz sabiedrisko transportu, mazinot autotransporta plūsmu pilsētās. Tādējādi tiks attīstīta efektīvāka pilsētu transporta infrastruktūra, samazināta autotransporta radītā ietekme uz klimata pārmaiņām (transporta sektors Latvijā rada 29% no visām siltumnīcefekta gāzēm) un mazināts gaisa piesārņojums. Laba gaisa kvalitāte ir svarīgs priekšnosacījums ilgtspējīgai attīstībai un iedzīvotāju labklājībai. Īpaši aktuāls šis jautājums ir pilsētās, kur aktīvi norisinās ekonomiskā darbība, kā arī vērojama intensīva transporta plūsma. Nozīmīgs siltumnīcefekta gāzu emisiju un gaisa piesārņojuma avots Latvijā ir tieši autotransports – no kopējām slāpekļa dioksīda emisijām transports veido apmēram 42%, un transportlīdzekļu emisiju daudzumu gaisā pārsvarā nosaka vieglās automašīnas.".

22. Izteikt 2.4. apakšsadaļas "Pāreja uz ekonomiku ar zemu oglekļa emisijas līmeni visās nozarēs" 366. punktu šādā redakcijā:

"(366) Indikatīvās atbalstāmās darbības: nacionālās nozīmes attīstības centros Rīgā, Liepājā un Daugavpilī – tramvaju maršrutu tīklu attīstība (esošo līniju pagarināšana, pārbūve, jaunu līniju būvniecība un saistītā ritošā sastāva iegāde), ievērojot pilsētas prioritārās attīstības teritorijas, Daugavpilī – jauna videi draudzīga sabiedriskā transporta (autobusu) iegāde, savukārt Rīgā, Pierīgā un Rīgas aglomerācijā – dzelzceļa pasažieru apkalpošanai paredzētā elektrovilcienu ritošā sastāva iegāde. Nacionālās nozīmes attīstības centros, kuros nav tramvaju maršrutu tīkla, – jaunu videi draudzīgu sabiedrisko transportlīdzekļu (autobusu) iegāde, esošo sabiedrisko transportlīdzekļu (autobusu) aprīkošana to videi draudzīgākai darbībai, tai skaitā ar AER vai citiem Direktīvā 2014/94/ES par alternatīvo degvielu infrastruktūras ieviešanu obligāti paredzētajiem alternatīvās degvielas veidiem, kā arī saistītās uzlādes/uzpildes infrastruktūras izveide. Būtisks priekšnoteikums investīcijām ir laba transporta sistēmas pārvaldība, kas spētu nodrošināt investīciju ekonomisko efektivitāti. Infrastruktūras prioritizācija tiks nodrošināta projektu iesniegumu atlases procesā.".

23. Izteikt 2.4. apakšsadaļas "Pāreja uz ekonomiku ar zemu oglekļa emisijas līmeni visās nozarēs" 369. punktu šādā redakcijā:

"(369) Lielā projekta ietvaros plānota pasažieru elektrovilcienu ritošā sastāva iegāde, un plānotās izmaksas veido ne mazāk kā 44% no SAM plānotā finansējuma.".

24. Izteikt 2.4. apakšsadaļas "Pāreja uz ekonomiku ar zemu oglekļa emisijas līmeni visās nozarēs" tabulu Nr. 2.4.11. (5) "KF kopējie un specifiskie iznākuma rādītāji" šādā redakcijā:

"IDRādītājsMērvienībaFinansējuma avotsPlānotā vērtība (2023. gadā)Datu avotsZiņošanas regularitāte
I.4.5.1.ak

(CO15)

Jaunuzbūvēto vai uzlaboto tramvaja un metro līniju kopējais garumskmKF20Projektu datiReizi gadā

I.4.5.1.b

Jaunu videi draudzīgu sabiedriskā transporta transportlīdzekļu skaitsTransportlīdzekļiKF85Projektu datiReizi gadā".

25. Izteikt 2.4. apakšsadaļas "Pāreja uz ekonomiku ar zemu oglekļa emisijas līmeni visās nozarēs" tabulu Nr. 2.4.12. (6) "Prioritārā virziena snieguma ietvars" šādā redakcijā:

"Indikatora tips

ID.
Rādītāja nosaukums

Definīcija

Mērvienība

Fonds

Reģiona kategorija

Starpposma vērtība 2018. gads

Mērķa vērtība

Datu avots

Rādītāja nozīmīguma apraksts

Siev.Vīr.Kopā
Finanšu rādītājs(F05) Finanšu rādītājs 4.PV (KF)

 EURKF31 678 051376 039 155Sertifikācijas iestādes uzskaites sistēma 
Finanšu rādītājs(F06) Finanšu rādītājs 4.PV (ERAF)

 EURERAF56 161 288

 

341 875 566Sertifikācijas iestādes uzskaites sistēma 
Iznākuma rādītājsi.4.2.1.ak

Mājsaimniecību skaits ar uzlabotu energopatēriņa klasifikāciju

(CO31)

KopējaisMājsaimniecībasERAF016 186Projektu datiIznākuma rādītājs ietver SAM 4.2.1. plānotās darbības, kas saistītas ar daudzdzīvokļu ēku siltināšanu. Iznākuma rādītājs atbilst 49,42  % no ERAF finansējuma prioritārajam virzienam
Galvenais īstenošanas posmsi.4.2.1.a

Noslēgtie līgumi ar finansējuma saņēmēju par ēku siltināšanu (S421)

Noslēgtie līgumi ar finansējuma saņēmēju par ēku siltināšanuLīgumiERAF70Projektu dati 
Iznākuma rādītājsi.4.5.1.ak

Jaunuzbūvētu vai uzlaboto tramvaja un

metro līniju kopējais garums (CO15)

KopējaiskmKF0

20Projektu datiIznākuma rādītājs iekļauj galvenās darbības, kas plānotas SAM 4.5.1. ietvaros videi draudzīga transporta nodrošināšanai. Rādītājs atbilst 37,79  % no kopējā finansējuma.
Galvenais īstenošanas posmsi.4.5.1.a

Noslēgtie līgumi ar finansējuma saņēmēju

(S451)

Noslēgto līgumu skaits ar finansējuma saņēmēju par projekta īstenošanuLīgumiKF2Projektu dati

".

26. Izteikt 2.4. apakšsadaļas "Pāreja uz ekonomiku ar zemu oglekļa emisijas līmeni visās nozarēs" tabulu Nr. 2.4.14. (7–12) "Intervences kategorijas" šādā redakcijā:

"KF: Mazāk attīstītie reģioni

Intervences

kategorijas

Finansējuma veids

Teritorija

Teritoriālie sasniegšanas mehānismi

ESF sekundāras tēmas (tikai ESF)

Tematiskie mērķi

KodsEURKodsEURKodsEURKodsEURKodsEURKodsEUR
7011 866 9131301 127 787783 744 0957 320 273 128N/AN/A4320 273 128
1122 605 664419 145 3411236 539 033      
1628 992 420          
43244 941 218          
6811 866 913         

".

27. Izteikt 2.5. apakšsadaļas "Vides aizsardzība un resursu izmantošanas efektivitāte" tabulu Nr. 2.5.16. (6) "Prioritārā virziena snieguma ietvars" šādā redakcijā:

Indikatora tipsID.
Rādītāja nosaukums
DefinīcijaMērvienībaFondsReģiona kategorijaStarposma vērtība 2018. gadsMērķa vērtība Datu avotsRādītāja nozīmīguma apraksts
Siev.Vīr.Kopā
Finanšu rādītājs(F07) Finanšu rādītājs 5.PV (ERAF)

EURERAFMazāk attīstītie reģioni109 957 466484 530 854Sertifikācijas iestādes uzskaites sistēma 
Finanšu rādītājs (F08) Finanšu rādītājs 5.PV (KF)

EURKFMazāk attīstītie reģioni35 200 539

225 792 618

Sertifikācijas iestādes uzskaites sistēma 
Iznākuma rādītājsi.5.3.1.ak Uzlabotās notekūdeņu attīrīšanas sistēmas apkalpoto iedzīvotāju skaita pieaugums (CE)

(CO19)

kopējaisIedzīvotāju ekviavalentsKFMazāk attīstītie reģioni117541 790Projektu datiRādītājs iekļauj darbības SAM 5.3.1. ietvaros, kur plānotas investīcijas notekūdeņu attīrīšanas infrastruktūrā.

Rādītājs atbilst 62,45  % no kopējā KF finansējuma prioritārajam virzienam.

Iznākuma rādītājsi.5.6.2.ak

Kopējā atjaunotās zemes platība (CO22)

kopējaishaERAFMazāk attīstītie reģioni0  556Projektu datiRādītājs atspoguļo SAM 5.6.2. investīcijas degradēto teritoriju sakārtošanā un rūpniecisko teritoriju sakārtošanā.

Rādītājs atbilst 54,64  % no kopējā ERAF finansējuma prioritārajam virzienam

Galvenais īstenošanas posms5.6.2. Noslēgtie līgumi ar finansējuma saņēmējiem par projektu ieviešanu

(S562)

Noslēgtie līgumi ar finansējuma saņēmējiem par projektu ieviešanu nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centros, atbilstoši pašvaldību integrētajām attīstības programmāmLīgumiERAFMazāk attīstītie reģioni10   Projektu datiN/A

28. Izteikt 2.5. apakšsadaļas "Vides aizsardzība un resursu izmantošanas efektivitāte" tabulu Nr. 2.5.17. (7–12) "Intervences kategorijas" šādā redakcijā:

"ERAF: Mazāk attīstītie reģioni

Intervences kategorijas

Finansējuma veids

Teritorija

Teritoriālie sasniegšanas mehānismi

ESF sekundāras tēmas (tikai ESF)

Tematiskie mērķi

KodsEURKodsEURKodsEURKodsEURKodsEURKodsEUR
511 826 2191411 851 2237110 309 570775 853 505N/AN/A561 170 173
711 826 219  1172 521 4641921 38 673  6350 681 050
2111 826 219  336 881 5165243 859 045    
3423 652 438  292 138 673      
7282 783 529          
863 072 721          
8761 180 784          
89186 592 539          
92700 555          
9418 390 000         

".

 

29. Izteikt 2.5. apakšsadaļas "Vides aizsardzība un resursu izmantošanas efektivitāte" tabulu Nr. 2.5.18. (7–12) "Intervences kategorijas" šādā redakcijā:

"KF: Mazāk attīstītie reģioni

Intervences kategorijas

Finansējuma veids

Teritorija

Teritoriālie sasniegšanas mehānismi

ESF sekundāras tēmas (tikai ESF)

Tematiskie mērķi

KodsEURKodsEURKodsEURKodsEURKodsEURKodsEUR
1749 833 7231191 923 724789 361 2177191 923 724N/AN/A6191 923 724
189 184 249      
191 588 415  151 367 342      
21102 562 507  328 127 809      
220  223 067 356      
8528 754 830         

".

 

30. Izteikt 2.6. apakšsadaļas "Ilgtspējīga transporta sistēma" 508. punktu šādā redakcijā:

"(508) KF un ERAF atbalsts ir plānots tā, lai sekmētu kvalitatīvas transporta infrastruktūras (ceļi, dzelzceļš, TEN-T sasaiste ar pilsētām, lidosta "Rīga", lielās ostas) nodrošināšanu, kas ir pamats konkurētspējīgas, ilgtspējīgas, komodālas transporta sistēmas attīstībai, vienlaikus veicinot augstas kvalitātes mobilitāti, efektīvi izmantojot resursus. Atbalsts tiek sniegts dažāda mēroga nozīmes ceļu infrastruktūras pilnveidošanai un attīstībai, novēršot ceļu sabrukšanu, lielo ostu un lidostas "Rīga" drošības pasākumu uzlabošanai un vides piesārņojuma mazināšanai, kā arī dzelzceļa infrastruktūras modernizācijai, nodrošinot vienotu transporta sistēmu.".

31. Papildināt 2.6. apakšsadaļu "Ilgtspējīga transporta sistēma" aiz tabulas Nr. 2.6.5. (3) ar tabulu Nr. 2.6.5.1. (3) "KF specifiskie rezultātu rādītāji" šādā redakcijā:

"Tabula Nr. 2.6.5.1. (3)

KF specifiskie rezultātu rādītāji

ID

Rādītājs (rādītāja nosaukums)

Mērvienība

Sākotnējā vērtība (2012. g.)

Finansējuma avots

Plānotā vērtība (2023.gadā)

Datu avots

Ziņošanas biežums

r.6.1.6.a

Transporta nozares informācijas nacionālajā (valsts) piekļuves punktā pieejamo datu kategoriju skaits5Datu kategoriju skaits0KF20Valsts akciju sabiedrība "Latvijas Valsts ceļi" izveidotajā nacionālās piekļuves punktā iekļautās datu kategorijasProjekta īstenošanas noslēgumā

32. Izteikt 2.6. apakšsadaļas "Ilgtspējīga transporta sistēma" 557. punktu šādā redakcijā:

"(557) Veicot dzelzceļa infrastruktūras modernizāciju, vienlaikus īstenojot arī drošības pasākumus, tiks uzlabota cilvēku un kravu mobilitāte dzelzceļa pārvadājumos, tādejādi attīstot dzelzceļu kā ilgtspējīga transporta sistēmas nozīmīgu komponenti.".

33. Izteikt 2.6. apakšsadaļas "Ilgtspējīga transporta sistēma" 559. punktu šādā redakcijā:

"(559) Investīcijas Rīgas dzelzceļa mezglā sekmēs TEN-T dzelzceļa tīkla attīstību, veicinot tā drošību, kvalitāti, kapacitāti, vienlaikus paaugstinot pārvadājumu efektivitāti. Investīciju vilcienu kustības ātruma palielināšanā būtiskākais ieguvums saistāms ar blīvi apdzīvoto centru sasniegšanu, kuros vērojama liela pasažieru plūsmas apgrozība, samazinot vilcienu braukšanas laiku. Ieviešot drošības pasākumus dzelzceļa infrastruktūrā, sevišķi blīvi apdzīvotās vietās ar intensīvu satiksmi tiks samazināti negadījumu riski publiskās dzelzceļa infrastruktūras šķērsošanas vietās un paaugstināta gājēju drošība.".

34. Izteikt 2.6. apakšsadaļas "Ilgtspējīga transporta sistēma" tabulu Nr. 2.6.7. (3) "KF specifiskie rezultātu rādītāji" šādā redakcijā:

"ID

Rādītājs

Mērvienība

Sākotnējā vērtība (2012.gadā)

Finansējuma avots

Plānotā vērtība (2023. gadā)

Datu avots

Ziņošanas biežums

r.6.2.1.cModernizētās dzelzceļa pasažieru infrastruktūras īpatsvars%18%KF49%

VAS "Latvijas dzelzceļš"

Projektu īstenošanas noslēgumā

r.6.2.1.d

Vilcienu kustības ātruma palielināšanās modernizētajā līnijākm/h

līdz 120 km/h

KF

līdz 140 km/h

VAS "Latvijas dzelzceļš"

Projekta īstenošanas noslēgumā
 

35. Izteikt 2.6. apakšsadaļas "Ilgtspējīga transporta sistēma" 561. un 562. punktu šādā redakcijā:

"(561) Dzelzceļa transports ir viens no perspektīvākajiem sauszemes transporta veidiem gan drošības, gan ekoloģiskajā ziņā un tam ir būtiska loma pasažieru un kravu pārvadājumos. Pieaugot dzelzceļa pasažieru pārvadājumiem ir būtiski modernizēt un attīstīt dzelzceļa infrastruktūru, kas šobrīd ir mūsdienu prasībām neatbilstoša, tajā skaitā, nepiemērota personām ar īpašām vajadzībām. Negadījumu risku samazināšana un gājēju drošība, palielinoties pasažieru pārvadājumu apjomiem, ir būtisks faktors ilgtspējīgas dzelzceļa infrastruktūras attīstībā. Lai dzelzceļa transports kļūtu pievilcīgāks pasažieriem, kā viens no ietekmējošiem faktoriem ir laiks, ko pasažieri pavada ceļā līdz gala mērķim, savukārt, kravu pārvadājumos ir būtiski paaugstināt efektivitāti, attiecīgi, veicot ieguldījumus dzelzceļa infrastruktūrā, paaugstinot vilcienu kustības ātrumu, uzlabojot dzelzceļa infrastruktūras kvalitāti savstarpējiem savienojumiem ar Eiropas transporta tīkla komponentēm.

(562) SAM ietvaros paredzētās kompleksās investīcijas dzelzceļa sistēmā, attīstot Rīgas dzelzceļa mezglu un modernizējot pasažieru apkalpošanas infrastruktūru, nodrošinot vilcienu kustības ātruma palielināšanu un drošību, sniegs ieguldījumu dzelzceļa pārvadājumu efektivitātes uzlabošanā.".

36. Izteikt 2.6. apakšsadaļas "Ilgtspējīga transporta sistēma" 564., 565. un 566. punktu šādā redakcijā:

"(564) Indikatīvās atbalstāmās darbības: lai uzlabotu dzelzceļa sistēmas efektivitāti un drošību, tiks veikta esošās infrastruktūras modernizācija, tai skaitā, dzelzceļa pasažieru infrastruktūras modernizācija, signalizācijas sistēmas modernizācija un jaunas dzelzceļa infrastruktūras izveide.

(565) Indikatīvie finansējuma saņēmēji: VAS "Latvijas dzelzceļš", VAS "Pasažieru vilciens".

(566) Lielie projekti: N/A.".

37. Svītrot 2.6. apakšsadaļas "Ilgtspējīga transporta sistēma" 567. punktu.

38. Izteikt 2.6. apakšsadaļas "Ilgtspējīga transporta sistēma" tabulu Nr. 2.6.8. (5) "KF kopējie un specifiskie iznākuma rādītāji" šādā redakcijā:

"ID

Rādītājs

Mērvienība

Finansējums avots

Plānotā vērtība (2023. gadā)

Datu avots

Ziņošanas regularitāte

i.6.2.1.ak

(CO12a)

Rekonstruēto vai modernizēto dzelzceļa līniju kopējais garumskmKF150Projekta dati

Projekta īstenošanas noslēgumā

i.6.2.1.bStaciju skaits kurās uzbūvēti paaugstinātie peroniStacijasKF45Projekta dati

Projekta īstenošanas noslēgumā".

 

39. Izteikt 2.6. apakšsadaļas "Ilgtspējīga transporta sistēma" tabulu Nr. 2.6.11. (6) "Prioritārā virziena snieguma ietvars" šādā redakcijā:

"Indikatora tips

ID.
Rādītāja nosaukums

Definīcija

Mērvienība

Fonds

Reģiona kategorija

Starpposma vērtība 2018. gadā

Mērķa vērtība

Datu avots

Rādītāja nozīmīguma apraksts

SievietesVīriešiKopā
Finanšu rādītājs(F09) Finanšu rādītājs 6.PV (ERAF)

EURERAFMazāk attīstītie reģioni72 852 630277 032 428Sertifikācijas iestādes uzskaites sistēma
Finanšu rādītājs(F10) Finanšu rādītājs 6.PV (KF)

EURKFMazāk attīstītie reģioni306 148 623816 143 568Sertifikācijas iestādes uzskaites sistēma
Iznākuma rādītājsi.6.1.5.ak

Rekonstruēto vai modernizēto autoceļu kopējais garums (TEN-T)

(CO14a)

KopējaiskmKFMazāk attīstītie reģioni0296Projektu datiRādītājs ietver 6.1.5. plānotās investīcijas TEN-T ceļu rekonstrukcijā un modernizācijā. Rādītājs atbilst

37,72 %no KF finansējuma prioritārajam virzienam.

Galvenais īstenošanas posmsi.6.1.5..a

Izsludinātie būvniecības iepirkumi % no kopējo rekonstruējamo ceļa posmu (TEN-T) skaita.

(S615)

Projekta īstenotāja izsludinātie būvniecības iepirkumi % no kopējo rekonstruējamo ceļa posmu skaita. Rekonstruējamo posmu skaits tiks definēts projektu ieviešanas laika grafikā (project pipeline) atbilstoši 7.1.ex-ante nosacījumam.%KFMazāk attīstītie reģioni50Projektu dati 
Iznākuma rādītājsi.6.2.1.ak

Rekonstruēto vai modernizēto dzelzceļa līniju kopējais garums

(CO12a)

KopējaiskmKFMazāk attīstītie reģioni0150Projektu datiRādītājs iekļauj SAM 6.2.1. plānotās investīcijas dzelzceļa un līniju rekonstrukcijā un modernizācijā. Rādītājs atbilst

11,84 %

no KF finansējuma prioritārajam virzienam.

Galvenais īstenošanas posmsi.6.2.1.a

Ar projekta īstenotāju noslēgtie līgumi par projekta īstenošanu % no kopējā 6.2.1. SAM finansējuma.

(S621)

Ar projekta īstenotāju noslēgts līgums par summu % no SAM ietvaros paredzētā finansējuma%KFMazāk attīstītie reģioni15Projektu dati 
Iznākuma rādītājsi.6.3.1.ak Rekonstruēto vai modernizēto autoceļu kopējais garums

(CO14)

KopējaiskmERAFMazāk attīstītie reģioni0305Projektu datiRādītājs atbilst 100,00% no ERAF finansējuma prioritārajam virzienam Rādītājs ietver 6.3.1. plānotās investīcijas reģionālo ceļu rekonstrukcijā un modernizācijā
Galvenais īstenošanas posmsi.6.3.1.a Izsludinātie būvniecības iepirkumi % no kopējo rekonstruējamo ceļa posmu skaita.

(S631)

Projekta īstenotāja izsludinātie būvniecības iepirkumi % no kopējo rekonstruējamo ceļa posmu skaita. Rekonstruējamo posmu skaits tiks definēts projektu ieviešanas laika grafikā (project pipeline) atbilstoši 7.1.ex-ante nosacījumam%ERAFMazāk attīstītie reģioni20Projektu dati

".

40. Izteikt 2.6. apakšsadaļas "Ilgtspējīga transporta sistēma" tabulu Nr. 2.6.13. (7–12) "Intervences kategorijas" šādā redakcijā:

"KF: Mazāk attīstītie reģioni

Intervences kategorijas

Finansējuma veids

Teritorija

Teritoriālie sasniegšanas mehānismi

ESF sekundāras tēmas (tikai ESF)

Tematiskie mērķi

KodsEURKodsEURKodsEURKodsEURKodsEURKodsEUR
132 106 6401693 722 0307268 252 8747693 722 030N/AN/A7693 722 030
221 015 580  1426 109 004      
24190 554 243          
2548 887 515          
262 500 000          
33346 982 882          
3431 700 000          
379 862 545          
3955 112 625          
445 000 000         

".

41. Izteikt 2.7. apakšsadaļas "Nodarbinātība un darbaspēka mobilitāte" tabulu Nr. 2.7.8. (4) "ESF specifiskais rezultāta rādītājs" šādā redakcijā:

"IDRādītājsReģiona kategorija vai JNI7MērvienībaKopējais iznākuma rādītājsSākotnējā vērtībaSākotnējās vērtības gadsSākotnējās un mērķa vērtības mērvienībaPlānotā vērtība (2023. gadā)Datu avotsZiņošanas regularitāte
r.7.3.2.aAtbalstu saņēmušo gados vecāku nodarbināto personu skaits labākā darba tirgus situācijā sešus mēnešus pēc atbalsta saņemšanasMazāk attīstītie reģioniDalībnieku skaitsN/A4162012Dalībnieku skaits250Apsekojums2023. gadā"

42. Izteikt 2.7.apakšsadaļas "Nodarbinātība un darbaspēka mobilitāte" 596. punktu šādā redakcijā:

"(596) 7.1.1.SAM indikatīvās atbalstāmās darbības: Profesionālā apmācība, pārkvalifikācija, kvalifikācijas paaugstināšana, apmācība pie darba devēja (t.sk. nevalstiskajā sektorā), konkurētspējas paaugstināšanas pasākumi (t.sk. mazinot aizspriedumus par kādu no dzimumiem noteiktā profesionālā jomā (piemēram, "dzimumam netipiskas profesijas", "neatbilstošs amats vai nodarbošanās" u.c.), neformālās izglītības programmu apguve, kas ietver darba tirgum nepieciešamo pamatprasmju un iemaņu apguvi, specifisku pakalpojumu (piemēram, zīmju valodas tulks) sniegšana mērķa grupu bezdarbniekiem apmācību laikā, elastīgu apmācību formu (piemēram, e-apmācības) izstrāde un īstenošana personām ar invaliditāti un citiem mērķa grupu bezdarbniekiem. Vienlaikus, sākot ar 2019. gadu, SAM ietvaros ir atbalstāma jauniešu bezdarbnieku dalība pasākumos ar mērķi izdarīt pamatotu tālākās izglītības un profesionālās darbības jomas izvēli, ievērojot jauniešu bezdarbnieku intereses un vajadzības. Minētās darbības tiks īstenotas sadarbībā ar darba devējiem, darba devēju organizācijām un to apvienībām, izglītības iestādēm, īpaši profesionālās izglītības kompetences centriem. Lai nodrošinātu kvalitatīvu izglītības pakalpojumu sniegšanu bezdarbniekiem, tiks pilnveidota un nodrošināta bezdarbnieku apmācībā iesaistīto izglītības iestāžu uzraudzība un mācību procesa kvalitātes kontrole, t.sk. nodrošinot apmācību programmu ekspertīzi, metodoloģisko vadību un ieviešanas uzraudzību. Izglītības programmas un prasmes, kurās nepieciešams veikt bezdarbnieku apmācību, vismaz reizi gadā nosaka sadarbībā ar sociālajiem partneriem un citiem kompetentiem valsts un pašvaldību, kā arī biedrību un nodibinājumu pārstāvjiem un ekspertiem.".

43. Izteikt 2.7. apakšsadaļas "Nodarbinātība un darbaspēka mobilitāte" tabulu Nr. 2.7.8. (4) "ESF specifiskais rezultāta rādītājs" šādā redakcijā:

ID

Rādītājs

Reģiona kategorija vai JNI7

Mērvienība

Kopējais iznākuma rādītājs

Sākotnējā vērtība

Sākotnējās vērtības gads

Sākotnējās un mērķa vērtības mērvienība

Plānotā vērtība (2023. gadā)

Datu avots

Ziņošanas regularitāte

r.7.3.2.a

Atbalstu saņēmušo gados vecāku nodarbināto personu skaits labākā darba tirgus situācijā sešus mēnešus pēc atbalsta saņemšanasMazāk attīstītie reģioniDalībnieku skaitsN/A4162012Dalībnieku skaits250Apsekojums2023.gadā

44. Izteikt 2.7. apakšsadaļas "Nodarbinātība un darbaspēka mobilitāte" 626. punktu šādā redakcijā:

"(626) 7.3.1. SAM indikatīvās atbalstāmās darbības: informēšanas, izglītošanas, apmācību un konsultāciju aktivitātes, atbalsts (kolektīvā formātā) iekļaujošas nodarbinātības veicināšanai, t.sk. kolektīvajām pārrunām starp darba devējiem un darba ņēmējiem , situācijas monitorings un analīze darba apstākļu un risku, darba tiesību un darba aizsardzības jomā, elektronisko un vizualizēto darba vides palīgrīku un izglītojošo materiālu izveide, Valsts darba inspekcijas inspektoru zināšanu un prasmju uzlabošana. Minētais atbalsts tiks īstenots sadarbībā ar sociālajiem partneriem (darba devēju, darba ņēmēju organizācijām un to apvienībām), citiem kompetentiem ekspertiem, biedrībām un nodibinājumiem, komersantiem, zinātniskajām institūcijām, izglītības iestādēm kā pakalpojuma sniedzējiem.".

45. Izteikt 2.7. apakšsadaļas "Nodarbinātība un darbaspēka mobilitāte" tabulu Nr. 2.7.9. (5) "ESF kopējais un specifiskais iznākuma rādītājs" šādā redakcijā:

"IDRādītājsMērvienībaFinansējums avotsPlānotā vērtība

(2023. gadā)

Datu avotsZiņošanas regularitāte

i.7.3.1.ak

Atbalstīto mikrouzņēmumu, mazo un vidējo uzņēmumu skaitsSaimnieciskās darbības veicējiESF

900

Projektu datiReizi gadā
i.7.3.1.bDarba vietu skaits bīstamajās nozarēs, kurās veikts darba vides risku novērtējumsDarba vietu skaitsESF

3 600

Projektu datiReizi gadā

i.7.3.2.a

Atbalstu saņēmušo gados vecāku nodarbināto personu skaitsDalībniekiESF

500

Projektu datiReizi gadā".
 

46. Izteikt 2.7. apakšsadaļas "Nodarbinātība un darbaspēka mobilitāte" Nr. 2.7.10. (6) "Prioritārā virziena snieguma ietvars" šādā redakcijā:

Indikatora tipsID.
Rādītāja nosaukums
DefinīcijaMērvienībaFondsReģiona kategorijaStarpposma vērtība 2018. gadāMērķa vērtībaDatu avotsRādītāja nozīmīguma apraksts
sievietesvīriešikopā
Finanšu rādītājs(F11) Finanšu rādītājs 7. PV (ESF)

EURESFMazāk attīstītie reģioni49 376 694  119 538 382 Sertifikācijas iestādes uzskaites sistēma

Finanšu rādītājs(F12) Finanšu rādītājs 7. PV (JNI)

EURJauniešu nodarbinātības iniciatīvaMazāk attīstītie reģioni 48 708 012  63 140 804Sertifikācijas iestādes uzskaites sistēma

Iznākuma rādītājs

i.7.1.1.ak

Bezdarbnieki, tostarp ilgstošie bezdarbnieki (dalībnieki)

KopējaisDalībniekiESFMazāk attīstītie reģioni42 000  88 034Projektu datiIznākuma rādītājs iekļauj 7.1.1. SAM plānotās investīcijas, kas atbilst 82 % no prioritārajam virzienam plānotā kopējā finansējuma ESF atbalsta ietvaros
Iznākuma rādītājsi.7.2.1.a

Bezdarbnieki, tostarp ilgstošie bezdarbnieki (dalībnieki)

KopējaisDalībniekiJauniešu nodarbinātības iniciatīvaMazāk attīstītie reģioni19 000  19 000Projektu datiIznākuma rādītājs aptver 53 % no 7.2.1. SAM ietvaros plānotā Jauniešu nodarbinātības iniciatīvas finansējuma jauniešu nodarbinātības veicināšanai.
 

47. Izteikt 2.7. apakšsadaļas "Nodarbinātība un darbaspēka mobilitāte" tabulu Nr. 2.7.11. (7–12) "Intervences kategorijas" šādā redakcijā:

"ESF: Mazāk attīstītie reģioni

Intervences kategorijas

Finansējuma veids

Teritorija

Teritoriālie sasniegšanas mehānismi

ESF sekundāras tēmas (tikai ESF)

Tematiskie mērķi

KodsEURKodsEURKodsEURKodsEURKodsEURKodsEUR
10294 139 8091159 628 9017159 628 9017159 628 9018159 628 9018159 628 901
10358 021 278          
1067 467 814         

".

 

48. Izteikt 2.8. apakšsadaļas "Izglītība, prasmes un mūžizglītība" tabulu Nr. 2.8.16. (5) "ESF specifiskie rezultāta rādītāji" šādā redakcijā:

"ID

Rādītājs

Reģiona kategorija vai JNI8

Mērvienība

Kopējais iznākuma rādītājs

Sākotnējā vērtība

Sākotnējās vērtības gads

Sākotnējās un mērķa vērtības mērvienība

Plānotā vērtība (2023. gadā)

Datu avots

Ziņošanas regularitāte

r.8.4.1.a

Nodarbināto personu skaits vecumā no 17 gadiem, kas pilnveidojušas kompetenci pēc dalības ESF mācībās, izņemot nodarbinātos ar zemu izglītības līmeniMazāk attīstītie reģioniPersonu skaitsN/A

6 517

2013Personu skaits22 728

Projektu dati

Projekta īstenošanas noslēgumā, reizi gadā
r.8.4.1. bNodarbināto personu ar zemu izglītības līmeni skaits vecumā no 17 gadiem, kas pilnveidojušas kompetenci pēc dalības ESF mācībāsMazāk attīstītie reģioniPersonu skaitsN/A

1 342

2013Personu skaits15 374

Projektu dati

Projekta īstenošanas noslēgumā, reizi gadā".

49. Izteikt 2.8. apakšsadaļas "Izglītība, prasmes un mūžizglītība" tabulu Nr. 2.8.17. (5) "ESF specifiskie iznākuma rādītāji" šādā redakcijā:

ID

Rādītājs

Mērvienība

Finansējums avots

Plānotā vērtība (2023. gadā)

Datu avots

Ziņošanas regularitāte

i.8.4.1.a

Nodarbināto personu skaits vecumā no 17 gadiem, kas saņēmušas ESF atbalstu dalībai apmācībās, izņemot nodarbinātos ar zemu izglītības līmeni

Personu skaits

ESF

35 893Projektu datiReizi gadā
i.8.4.1.bNodarbināto personu ar zemu izglītības līmeni skaits vecumā no 17 gadiem, kas saņēmušas ESF atbalstu dalībai apmācībās

Personu skaits

ESF

19 734Projektu datiReizi gadā
 

50. Izteikt 2.8. apakšsadaļas "Izglītība, prasmes un mūžizglītība" tabulu Nr. 2.8.22. (6) "Prioritārā virziena snieguma ietvars" šādā redakcijā:

Indikatora tips

ID.
Rādītāja nosaukums

Definīcija

Mērvienība

Fonds

Reģiona kategorija

Starpposma vērtība 2018. gadā

Mērķa vērtība

Datu avots

Rādītāja nozīmīguma apraksts

sievietes

vīrieši

kopā

Finanšu rādītājs(F14) Finanšu rādītājs 8. PV (ERAF)

EURERAFMazāk attīstītie reģioni80 534 872320 665 225Sertifikācijas iestādes uzskaites sistēma

Finanšu rādītājs(F15) Finanšu rādītājs 8. PV (ESF)

EURESFMazāk attīstītie reģioni

36 865 959

297 232 532Sertifikācijas iestādes uzskaites sistēma

Iznākuma rādītājsPakalpojumu sniegšanas veiktspēja atbalstītajā izglītības infrastruktūrā

(CO35)

KopējaisPersonasERAFMazāk attīstītie reģioni12 16289 400

 

Projektu datiIznākuma rādītājs iekļauj 8.1.1., 8.1.2., 8.1.3. un 8.1.4. SAM plānotās investīcijas izglītības infrastruktūras modernizācijā un uzlabošanā. Rādītājs aptver 100 % kopējo investīciju prioritārajam virzienam ERAF atbalsta ietvaros.
Iznākuma rādītājsi.8.2.1.c

Jauno pedagoģijas studiju programmu skaits, kuru izstrādei un ieviešanai piešķirts ESF atbalsts

Atbalstīto jauno pedagoģijas studiju programmu skaits, kuru izstrādei un attīstībai piešķirts ESF atbalsts. Atbalsts jauno pedagoģijas studiju programmu ieviešanai ietver starptautiski atzītas akreditācijas izdevumu segšanu un publicitāti.Programmu skaitsESFMazāk attīstītie reģioni16  22Projektu datiIznākuma rādītājs ietver 8.2.1. SAM plānotās investīcijas jauno pedagoģijas studiju programmu izveides nodrošināšanai. Rādītājs aptver 1,33 % (3 975 594 EUR) kopējo investīciju prioritārajam virzienam ESF atbalsta ietvaros
Iznākuma rādītājsi.8.2.2.b Ārvalstu pasniedzēju skaits, kuri saņēmuši ESF atbalstu darbam augstākās izglītības institūcijā Latvijā.Ārvalstu pasniedzēji, kuri saņēmuši ESF atbalstu darbam augstākās izglītības institūcijā Latvijā.

Ārvalsts pasniedzējs – ārvalsts mācībspēks saskaņā ar Augstskolu likuma 40.pantu (viesprofesors, asociētais viesprofesors, viesdocents, vieslektors vai viesasistents)

Personu skaitsESFMazāk attīstītie reģioni50  300Projektu datiIznākuma rādītājs iekļauj 8.2.2. SAM plānotās investīcijas studentu un pasniedzēju piesaistei darbam augstākās izglītības institūcijā. Rādītājs aptver 7,63 % (22 687 155 EUR) kopējo investīciju prioritārajam virzienam ESF atbalsta ietvaros
Iznākuma rādītājsi.8.2.3.a Augstākās izglītības institūciju skaits, kurām piešķirts ESF atbalsts attīstības stratēģiju un rezultātu pārvaldības ieviešanai (augstākās izglītības institūcijas)Augstākās izglītības institūcijas, kurām piešķirts ESF atbalsts attīstības stratēģiju un rezultātu pārvaldības ieviešanaiInstitūciju skaitsESFMazāk attīstītie reģioni10  

20

Projektu datiIznākuma rādītājs i.8.2.3.a iekļauj SAM darbības, kas saistītas ar atbalstu attīstības un konsolidācijas stratēģiju uzlabošanai, izstrādāšanai un ieviešanai. Rādītājs aptver 6,34 %
(18 852 242 EUR) kopējo investīciju prioritārajam virzienam ESF atbalsta ietvaros
Iznākuma rādītājsi.8.3.1.b

Kompetenču pieejā balstītu izglītojamiem (t.sk. izglītojamiem ar mācīšanās traucējumiem) un pedagogiem paredzēto mācību un metodisko līdzekļu skaits, kuru izstrādei piešķirts ESF atbalsts

Kompetenču pieejā balstītu izglītojamiem (t.sk. izglītojamiem ar mācīšanās traucējumiem) un pedagogiem paredzētu mācību un metodisko līdzekļu skaits, kuru izstrādei piešķirts ESF atbalstsMācību un metodisko līdzekļu skaitsESFMazāk attīstītie reģioni10  61Projektu datiRādītājs i.8.3.1.b iekļauj darbības, kas saistītas ar mācību un metodisko materiālu izstrādi. Rādītājs aptver 3,22 %
(9 578 275 EUR) kopējo investīciju prioritārajam virzienam ESF atbalsta ietvaros
Iznākuma rādītājsi.8.3.1.a Vadlīniju un valsts standartu skaits vispārējā izglītībā, kuru, aprobācijai un ieviešanai saņemts ESF atbalstsVadlīniju un valsts standartu skaits vispārējā izglītībā (pirmsskolas izglītības vadlīnijas, valsts standarts pamatizglītībā un valsts vispārējās vidējās izglītības standarts), kuru aprobācijai un ieviešanai saņemts ESF atbalstsVadlīniju un valsts standartu skaitsESFMazāk attīstītie reģioni3  3Projektu datiRādītājs i.8.3.1.a iekļauj darbības, kas saistītas ar mācību un metodisko materiālu izstrādi. Rādītājs aptver 5,49 %
(16 318 466 EUR) kopējo investīciju prioritārajam virzienam ESF atbalsta ietvaros
Iznākuma rādītājsi.8.3.2.a Vispārējās izglītības iestāžu skaits, kas saņēmušas ESF atbalstu individuālas mācību pieejas attīstībai un ieviešanai izglītojamo kompetenču attīstībaiVispārējās izglītības iestāžu skaits, kas saņēmušas ESF atbalstu individuālas mācību pieejas attīstībai un ieviešanai izglītojamo kompetenču attīstībaiIestāžu skaitsESFMazāk attīstītie reģioni180  272Projektu datiRādītājs i.8.3.2.a iekļauj 8.3.2. SAM investīcijas personalizēto mācību pieeju attīstībai. Rādītājs aptver 11,49 % (34 145 389 EUR) kopējo investīciju prioritārajam virzienam ESF atbalsta ietvaros
Iznākuma rādītājsi.8.3.3.a

NEET jauniešu skaits, kas saņēmuši atbalstu ESF finansējuma ietvaros

NEET jauniešu skaits, kas saņēmuši atbalstu (veikts vismaz viens no šiem motivēšanas un aktivizēšanas posmiem: veikta NEET jaunieša apzināšana un sākotnējā motivēšana iesaistīties projektā, veikta NEET jaunieša profilēšana, izstrādāta individuālā pasākumu programma, īstenota individuālā pasākumu programma) ESF finansējuma ietvarosPersonu skaitsESFMazāk attīstītie reģioni1 950  3 500Projektu datiIznākuma rādītājs iekļauj 8.3.3.a SAM ietvaros plānotās darbības, lai attīstītu NEET jauniešu prasmes un veicinātu to iesaisti izglītībā, darba tirgū un nevalstisko organizāciju vai jauniešu centru darbībā. Rādītājs aptver 2,54 %
(7 560 329  EUR) kopējo investīciju prioritārajam virzienam ESF atbalsta ietvaros
Iznākuma rādītājsi.8.3.5.a Vispārējās un profesionālās izglītības iestāžu skaits, kas saņēmušas ESF atbalstu karjeras izglītībai un karjeras attīstības atbalstamVispārējās un profesionālās izglītības iestāžu skaits, kas saņēmušas ESF atbalstu karjeras izglītībai un karjeras attīstības atbalstam (individuālu un/ vai grupu karjeras atbalsta pasākumu īstenošanai, piemēram, konsultācijas, praktiskās nodarbības, meistarklases, karjeras dienas)Iestāžu skaitsESFMazāk attīstītie reģioni295  328Projektu datiRādītājs i.8.3.5.a iekļauj SAM darbības, kas saistītas ar karjeras atbalsta pasākumu īstenošanu. Rādītājs aptver 7,5 % (22 280 687 EUR) kopējo investīciju prioritārajam virzienam ESF atbalsta ietvaros
Iznākuma rādītājsi.8.4.1.a Nodarbināto personu skaits vecumā no 17 gadiem, kas saņēmušas ESF atbalstu dalībai pieaugušo apmācībās, izņemot nodarbinātos ar zemu izglītības līmeni

Nodarbinātās personas ar profesionālo vidējo vai augstāko izglītību vecumā no 17 gadiem, kas saņēmušas ESF atbalstu dalībai pieaugušo apmācībās, izņemot nodarbinātos ar zemu izglītības līmeni

Personu skaitsESFMazāk attīstītie reģioni11 562  35 893Projektu datiRādītājs i.8.4.1.a iekļauj darbības, kas saistītas ar nodarbināto pieaugušo profesionālās kompetences paaugstināšanu. Rādītājs aptver 11,26 % (33 457 580 EUR) kopējo investīciju prioritārajam virzienam ESF atbalsta ietvaros
Iznākuma rādītājsi.8.5.1.a Audzēkņu skaits, kas iesaistīti darba vidē balstītās mācībās ESF atbalsta ietvaros (personu skaits)Audzēkņu skaits, kas iesaistīti darba vidē balstītās mācībās ESF atbalsta ietvarosPersonu skaitsESFMazāk attīstītie reģioni  756  3 150Projektu datiRādītājs i.8.5.1.a iekļauj SAM atbalstāmās darbības, kas vērstas uz darba devēja vadītām mācībām profesionālajā izglītībā. Rādītājs aptver 3,69 %
(10 961 776 EUR) kopējo investīciju prioritārajam virzienam ESF atbalsta ietvaros

51. Izteikt 2.8. apakšsadaļas "Izglītība, prasmes un mūžizglītība" tabulu Nr. 2.8.23. (7-12) "Intervences kategorijas" šādā redakcijā:

"ERAF: Mazāk attīstītie reģioni

Intervences kategorijas

Finansējuma veids

Teritorija

Teritoriālie sasniegšanas mehānismi

ESF sekundāras tēmas (tikai ESF)

Tematiskie mērķi

KodsEURKodsEURKodsEURKodsEURKodsEURKodsEUR
4944 002 4861272 565 4401131 269 5937180 659 300N/AN/A10272 565 440
5063 925 718  299 779 053191 906 140    
51118 556 969  341 516 794      
1346 080 267         

 

".

 

52. Izteikt 2.8. apakšsadaļas "Izglītība, prasmes un mūžizglītība" tabulu Nr. 2.8.24. (7-12) "Intervences kategorijas" šādā redakcijā:

"ESF: Mazāk attīstītie reģioni

Intervences kategorijas

Finansējuma veids

Teritorija

Teritoriālie sasniegšanas mehānismi

ESF sekundāras tēmas (tikai ESF)

Tematiskie mērķi

KodsEURKodsEURKodsEURKodsEURKodsEURKodsEUR
115126 936 4211252 647 6487252 647 6487252 647 6488252 647 64810252 647 648
11656 431 260          
11739 818 339          
11829 461 628         

 

".

 

53. Izteikt 2.9. apakšsadaļas "Sociālā iekļaušana un nabadzības apkarošana" 867. punktu šādā redakcijā:

"(867)) 9.1.1. SAM: palielināt sociālās atstumtības riskam pakļauto mērķa grupu, tostarp bezdarbnieku, t.sk. nelabvēlīgākā situācijā esošu bezdarbnieku, iekļaušanos darba tirgū.".

54. Izteikt 2.9. apakšsadaļas "Sociālā iekļaušana un nabadzības apkarošana" tabulu Nr. 2.9.1. (4) "ESF kopējie un specifiskie rezultāta rādītāji" šādā redakcijā:

ID

Rādītājs

Reģiona kategorija vai JNI9

Mērvienība

Kopējais iznākuma rādītājs

Sākotnējā vērtība

Sākotnējās vērtības gads

Sākotnējās un mērķa vērtības mērvienība

Plānotā vērtība (2023. gadā)

Datu avots

Ziņošanas regularitāte

r.9.1.1.ak

Nodarbinātībā vai pašnodarbinātībā iesaistītie dalībnieki pēc aiziešanas

Mazāk attīstītie reģioni

Dalībnieku skaits

Bezdarbnieki, tostarp ilgstošie bezdarbnieki

(CO01)

1 067

2012

Dalībnieku skaits

9 711

Projektu dati, administratīvo datu (NVA BURVIS, VIS) salīdzināšana

Divas reizes gadāā

r.9.1.1.b

Pasākuma dalībnieki izglītībā/apmācībā, kvalifikācijas ieguvē, vai ir nodarbināti, tostarp pašnodarbināti sešu mēnešu laikā pēc dalības pasākumā

Mazāk attīstītie reģioni

Dalībnieku skaits

Bezdarbnieki, tostarp ilgstošie bezdarbnieki

(CO01)

1 067

2012

Dalībnieku skaits

 11 750

Projektu dati, administratīvo datu (NVA BURVIS, VIS) salīdzināšana

Divas reizes gadāā

55. Izteikt 2.9. apakšsadaļas "Sociālā iekļaušana un nabadzības apkarošana" tabulu Nr. 2.9.4. (6) "ESF kopējais rezultāta rādītājs" šādā redakcijā:

"ID

Rādītājs

Reģiona kategorija vai JNI10

Mērvienība

Kopējais iznākuma rādītājs

Sākotnējā vērtība

Sākotnējās vērtības gads

Sākotnējās un mērķa vērtības mērvienība

Plānotā vērtība (2023. gadā)

Datu avots

Ziņošanas regularitāte

r.9.1.4.ak

Nelabvēlīgā situācijā esoši dalībnieki, kas pēc aiziešanas sākuši darba meklējumus, iesaistījušies izglītībā/apmācībā, kvalifikācijas ieguvē, nodarbinātībā, tostarp pašnodarbinātie

Mazāk attīstītie reģioni

Dalībnieku skaits

NA

1 254

2007

Dalībnieku skaits

1 020

Projektu dati

Reizi gadā".

56. Izteikt 2.9. apakšsadaļas "Sociālā iekļaušana un nabadzības apkarošana" 894. un 895. punktu šādā redakcijā:

"(894) 9.1.1.SAM indikatīvās atbalstāmās darbības: pagaidu nodarbinātības pasākumi, subsidētas darbavietas bezdarbniekiem, t.sk. bezdarbniekiem ar invaliditāti un nelabvēlīgākā situācijā esošiem bezdarbniekiem, integrēti profesionālās piemērotības noteikšanas un prasmju pilnveidošanas pasākumi, ilgstošo bezdarbnieku aktivizācijas pasākumi apvienojumā ar atbalstu sociālās situācijas risināšanai, motivācijai un darba meklēšanai, atbalsts sociālās uzņēmējdarbības īstenošanai un darbavietu izveidei, t.sk. iekārtu, aprīkojuma iegādei, speciālistu (psihologu u.c.) konsultācijas, mentorings, atbalsts reģionālajai mobilitātei, nodarbinātības šķēršļu mazināšana, t.sk. atbalsts atkarību pārvarēšanai. Minētais atbalsts tiks sniegts sadarbībā ar darba devējiem, t.sk. sociālās uzņēmējdarbības veicējiem, pašvaldībām, biedrībām un nodibinājumiem, Sociālās integrācijas valsts aģentūru.

(895) 9.1.1.SAM indikatīvā mērķa grupa: bezdarbnieki, t.sk. nelabvēlīgākā situācijā esošie bezdarbnieki, īpaši ilgstošie bezdarbnieki, bezdarbnieki ar apgādājamiem un gados vecāki bezdarbnieki, sociālās atstumtības riskam pakļautās iedzīvotāju grupas, sociālās uzņēmējdarbības veicēji.".

57. Izteikt 2.9. apakšsadaļas "Sociālā iekļaušana un nabadzības apkarošana" tabulu Nr. 2.9.5. (5) "ESF kopējie un specifiskie iznākuma rādītāji" šādā redakcijā:

"IDRādītājsMērvienībaFinansējums avotsPlānotā vērtība (2023. gadā)Datu avotsZiņošanas regularitāte

i.9.1.1.ak

Bezdarbnieki, tostarp ilgstošie bezdarbniekiDalībniekiESF

46 393

Projektu datiReizi gadā
i.9.1.1.bAtbalstīto sociālo uzņēmumu skaitsUzņēmumiESF

112

Projektu datiReizi gadā
i.9.1.2.aResocializācijas pasākumus un atbalstu saņēmušo ieslodzīto un bijušo ieslodzīto skaitsDalībniekiESF

16 000

Projektu datiReizi gadā

i.9.1.3.a

Apmācīto ieslodzījuma vietu un probācijas speciālistu skaits, kas strādā ar ieslodzītajiem un bijušajiem ieslodzītajiemPersonas (IeVP un VPD darbinieki)ESF

1400 IeVP un 250 VPD darbinieku, kas strādā ar klientu

Projektu datiReizi gadā
i.9.1.3.bRiska un vajadzību novērtēšanas (RVN) instrumenti, kuru pilnveidei sniegts ESF atbalstsRVN instrumentiESF

6

Projektu datiReizi gadā

i.9.1.4.a

Atbalstu saņēmušo nelabvēlīgā situācijā esošu iedzīvotāju skaitsDalībniekiESF

6 300

Projektu datiReizi gadā".

58. Izteikt 2.9. apakšsadaļas "Sociālā iekļaušana un nabadzības apkarošana" 925. punktu šādā redakcijā:

"(925) SAM īstenojams ciešā sasaistē ar 9.2.2., 9.2.4., 9.2.5., 9.2.6., 9.2.7., 9.3.1. un 9.3.2.SAM, kas nodrošinās SAM ietvaros definēto pasākumus īstenošanu.".

59. Izteikt 2.9. apakšsadaļas "Sociālā iekļaušana un nabadzības apkarošana" 933. punktu šādā redakcijā:

"(933) 9.2.5.SAM: uzlabot pieejamību ārstniecības un ārstniecības atbalsta personām, kas sniedz pakalpojumus prioritārajās veselības jomās un sabiedrības veselības krīžu novēršanai iedzīvotājiem, kas dzīvo ārpus Rīgas.".

60. Izteikt 2.9. apakšsadaļas "Sociālā iekļaušana un nabadzības apkarošana" 936. punktu šādā redakcijā:

"(936) Rezultātā tiks nodrošināta pieejamība nepieciešamajām ārstniecības personām, uzlabojot pieejamību veselības aprūpes pakalpojumiem iedzīvotājiem ārpus Rīgas, t.sk. nabadzības un sociālās atstumtības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem, kā arī sabiedrības veselības krīžu situācijā.".

61. Izteikt 2.9. apakšsadaļas "Sociālā iekļaušana un nabadzības apkarošana" tabulu "ESF specifiskie rezultāta rādītāji" (pēc 936.punkta) šādā redakcijā:

"Tabula Nr. 2.9.10.1. (4)

ESF specifiskie rezultāta rādītāji

"ID

Rādītājs

Reģiona kategorija vai JNI11

Mērvienība

Kopējais iznākuma rādītājs

Sākotnējā vērtība

Sākotnējās vērtības gads

Sākotnējās un mērķa vērtības mērvienība

Plānotā vērtība (2023. gadā)

Datu avots

Ziņošanas regularitāte

r.9.2.5.aAtbalstīto ārstniecības personu skaits, kuras strādā teritoriālajās vienībās ārpus Rīgas gadu pēc atbalsta saņemšanas

Mazāk attīstītie reģioni

PersonasN/A02012Personu skaits50612Projektu datiReizi gadā".

62. Izteikt 2.9. apakšsadaļas "Sociālā iekļaušana un nabadzības apkarošana" 938., 939. un 940. punktu šādā redakcijā:

"(938) Lai nodrošinātu ārstniecības procesā iesaistītā personāla prasmes un zināšanas atbilstoši veselības tīklu attīstības vadlīnijās noteiktajai specifikai, prioritātēm, sadarbības mehānismiem, kā arī ņemot vērā straujo medicīnas zinātnes attīstības gaitu, nepieciešams nodrošināt tālākizglītības apmācību pieejamību ārstniecības un ārstniecības atbalsta procesā iesaistītajam personālam prioritārajās (sirds un asinsvadu, onkoloģijas, bērnu (sākot no perinatālā un neonatālā perioda) aprūpes, garīgās veselības un ar COVID-19 vīrusu, kā arī citu sabiedrības veselības krīžu saistītajās) jomās.

(939) Atbalsts veselības aprūpes procesā iesaistītajam personālam paredzēts veselības aprūpes sistēmas efektivizēšanas ietvaros, nodrošinot personāla prasmju un kompetenču pilnveidi, tādējādi papildinot pārējās investīcijas sabiedrības veselībā un nodrošinot kompleksu atbalstu veselības aprūpes (tai skaitā medicīniskās rehabilitācijas) pakalpojumu kvalitātes celšanai.

(940) SAM ietvaros tiks uzlabota sadarbība starp medicīnas un sociālo pakalpojumu sniedzējiem (sociālajā jomā strādājošo speciālistu sadarbība ar ģimenes ārstiem, speciālistiem u.tml.), tai skaitā nodrošinot sociālajā jomā strādājošo speciālistu apmācību. SAM ietvaros tiks atbalstītas cilvēkresursu apmācības un profesionālā izaugsme ārstniecības un ārstniecības atbalsta personām, kā arī farmaceitiskās aprūpes pakalpojumu sniedzējiem, nodrošinot personu kvalifikācijas un iemaņu atbilstību prioritāro (sirds un asinsvadu, onkoloģijas, bērnu (sākot no perinatālā un neonatālā perioda) aprūpes, garīgās veselības un ar COVID-19 vīrusu, kā arī citu sabiedrības veselības krīžu saistītajās) veselības jomu veselības tīklu attīstības vadlīnijās noteiktajām prasībām, kā arī veselības nozares plānošanas dokumentos identificētajām cilvēkresursu attīstības vajadzībām. SAM ietvaros tiks nodrošināta ārstniecības un ārstniecības atbalsta personu kvalifikācijas uzlabošana atbilstoši 9.2.3.SAM ietvaros izstrādātajām veselības tīklu attīstības vadlīnijām, nodrošinot personāla prasmju un kvalifikācijas atbilstību noteiktajām prasībām, savukārt turpmākā vispārējā kvalifikācijas uzturēšana tiks īstenota atbilstoši līdz šim valstī noteiktajai kārtībai, kas paredz, ka ārstniecības persona reizi piecos gados veic resertifikāciju par saviem vai darba devēja līdzekļiem. Pasākumi ir veicami ciešā sasaistē ar deinstitucionalizācijas mērķiem (tai skaitā garīgās veselības ietvaros), un to īstenošanā tiks nodrošināta koordinēta pakalpojumu attīstības plānošana.".

63. Papildināt 2.9. apakšsadaļu "Sociālā iekļaušana un nabadzības apkarošana" pēc tabulas Nr. 2.9.11. (4) "ESF specifiskie rezultāta rādītāji" ar 9411., 9412., 9413., 9414., 9415. punktu un tabulu Nr. 2.9.11.1. (4) "ESF specifiskie rezultāta rādītāji" šādā redakcijā:

(9411) 9.2.7.SAM: Atbalsts ārstniecības personām, kas nodrošina pacientu ārstēšanu sabiedrības veselības krīžu situāciju novēršanai

(9412) COVID-19 izraisītā krīze ir izgaismojusi virkni problēmu veselības aprūpes pakalpojumu jomā, kas arī citu sabiedrības veselības krīžu situācijā radītu riskus sabiedrībai, tai skaitā Latvijā pakalpojumu pieejamību būtiski ietekmē ārstniecības personu trūkums slimnīcās un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā Rīgā, kur COVID-19 pacientu skaits ir vislielākais (Rīgā uz 17.06.2020. bija 651 pozitīvs COVID-19 pacients, kas ir vairāk kā puse no visiem gadījumiem Latvijā13) un kur tiek ārstēti smagākie saslimšanas gadījumi visās diagnonožu grupās.

(9413)Būtiskākās ar veselības jomas personāla pieejamību saistītās problēmas Rīgā ir:

1. Medicīnas māsu un māsu palīgu, kā arī ārstu palīgu trūkums. Praktizējošo ārstniecības personu ar vidējo medicīnisko izglītību uz 10 000 iedzīvotāju skaits pēdējos gados Rīgā samazinās – 2013. gadā šis skaits bija 115,9, savukārt 2017. gadā jau tikai 109,9. Latvijā uz 10 000 iedzīvotājiem ir 45,7 praktizējošas māsas, kas ir 3. zemākais rādītājs ES14. Viena no problēmām tieši veselības aprūpē Rīgā ir tā, ka māsas strādā vairākās darba vietās, līdz ar to bieži vien darba slodze ir pārāk liela un rada izdegšanas riskus, līdz ar to īpaši COVID-19 krīzes apstākļos tieši māsu nepieejamība negatīvi ietekmēja veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību Rīgā. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu galvenais cilvēkresurss ir ārstu palīgi – sabiedrības veselības krīzes apstākļos tieši šī veselības aprūpes personāla iesaiste veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanā ir būtiska gan slimnīcās, gan Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbā.

2. Ģimenes ārstu novecošanās (līdz 2020. gada beigām Rīgā strādās 130 ģimenes ārsti, kas jau sasnieguši pensijas vecumu) – minētais aspekts būtiski ietekmē ģimenes medicīnas pieejamību Rīgā COVID-19 izplatības apstākļos, jo šie ģimenes ārsti ir slimības riska grupā un krīzes situācijā tiek apdraudēta pensijas vecuma ārsta iespējas sniegt veselības aprūpes pakalpojumu, turklāt ģimenes ārstam kā primārās veselības aprūpes pakalpojumu sniedzējam ir būtiska loma COVID-19 un citu slimību ierobežošanā. Ģimenes ārstu paaudžu nomaiņa ir preventīvs pasākums veselības krīzes situācijas novēršanai – ja pirms vai krīzes laikā ģimenes ārsti pensijas vecumā pārtrauks darbu, operatīvi nenododot pacientus nākamai ārstu paaudzei, tas var ierobežot primārās veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību.

(9414) Lai risinātu minētās problēmas, nepieciešams nodrošināt ārstniecības personu motivācijas sistēmu, sniedzot papildu atbalstu māsām, māsu palīgiem un ārstu palīgiem, ja tie pēc izglītības iegūšanas vai ārstniecības personām, kas šobrīd strādā citās nozarēs, izvēlas uzsākt darbu valsts apmaksātajā veselības aprūpē. Tāpat problēmas risināšanai nepieciešams atbalstīt pensijas vecuma ģimenes ārstu motivāciju nodot praksi un zināšanas jaunajam ģimenes ārstam, lai mazinātu primārās veselības aprūpes ierobežotās pieejamības risku ārkārtas situācijas apstākļos.

(9415) Minētais risinājums nodrošinās labāku ārstniecības iestāžu gatavību nodrošināt pakalpojumus Latvijas iedzīvotājiem un veselības aprūpes sistēmas kapacitātes stiprināšanu gan COVID-19 krīzes gadījumā, gan citu slimību uzliesmojumu gadījumā, gan arī sniedzot kvalitatīvus un savlaicīgus veselības aprūpes pakalpojumus ikdienā.

Tabula Nr. 2.9.11.1. (4)

ESF specifiskie rezultāta rādītāji

ID

Rādītājs

Reģiona kategorija vai JNI15

Mērvienībaa

Kopējais iznākuma rādītājs

Sākotnējā vērtība

Sākotnējās vērtības gads

Sākotnējās un mērķa vērtības mērvienība

Plānotā vērtība (2023. gadā)

Datu avots

Ziņošanas regularitāte

r.9.2.7.a

(CVR1)

Dalībnieku skaits, kas strādā sešus mēnešus pēc atbalsta saņemšanas

Mazāk attīstītie reģioni

Personas

N/A

0

2020.

Personu skaits

270

Projektu dati

Reizi gadā

64. Izteikt 2.9. apakšsadaļas "Sociālā iekļaušana un nabadzības apkarošana" 946. punktu šādā redakcijā:

"(946) Veselības aprūpe: Identificēto trūkumu un nepilnību risināšanai veselības jomā, plānots attīstīt veselības tīklus prioritārajās16 veselības jomās, kā arī īstenot pasākumus veselības aprūpē, kas nodrošinātu ārstniecības personu pieejamību dažādu sabiedrības veselības krīžu situācijās, tai skaitā ievērojot arī EK Padomes rekomendāciju Latvijai 2014.–2015. gadam "uzlabot veselības aprūpes sistēmas izmaksu efektivitāti, kvalitāti un pieejamību". Veselības tīklu attīstības vadlīniju mērķis ir izstrādāt efektīvu un ilgtspējīgu sistēmu, uzlabojot kvalitatīvu pakalpojumu pieejamību un samazinot vidējo laiku diagnozes noteikšanai. Ņemot vērā augstos saslimstības, hospitalizācijas un mirstības rādītājus prioritārajās17 veselības jomās18 Latvijā, būtiski pilnveidot primāro veselības aprūpi slimību profilaksei un ārstēšanai.".

65. Izteikt 2.9. apakšsadaļas "Sociālā iekļaušana un nabadzības apkarošana" 965. punktu šādā redakcijā:

"(965) 9.2.4.SAM indikatīvās atbalstāmās darbības: veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumu īstenošana prioritāro (sirds un asinsvadu, onkoloģijas, bērnu (sākot no perinatālā un neonatālā perioda) aprūpe, garīgā veselība un ar COVID-19, kā arī citu sabiedrības veselības krīžu saistīto) veselības jomu ietvaros, jo īpaši nabadzības un sociālās atstumtības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem (trūcīgās personas, bērni, personas ar invaliditāti, vecāka gadagājuma cilvēki19 u.c.), tai skaitā organizēti slimību profilakses pasākumi un informatīvie pasākumi par slimību profilakses un veselīga dzīvesveida nozīmi veselības saglabāšanā, veselības veicināšanas koordinatoru un atbildīgo amatpersonu apmācības, interešu grupu nodarbību organizēšana, jauniešu izglītošana līdzaudžu programmās par veselīga dzīvesveida paradumiem, dalība interaktīvās izglītojošās nodarbībās, konkrētu rīcību vai iespēju popularizējošu pasākumu organizēšana pašvaldībās, pētījumu veikšana u.c.".

66. Izteikt 2.9. apakšsadaļas "Sociālā iekļaušana un nabadzības apkarošana" 974. punktu šādā redakcijā:

"(974) 9.2.6.SAM indikatīvās atbalstāmās darbības: kvalifikācijas celšanas apmācību programmu izstrāde un ieviešana, ieskaitot specifisku prasmju pilnveidošanai, kas saistīta ar nepieciešamajām zināšanām un prasmēm četru prioritāro tīklu ieviešanai un COVID-19, kā arī citu sabiedrības veselības krīžu seku mazināšanai, tai skaitā, piemēram, ārstniecības un ārstniecības atbalsta personām, sociālā darba speciālistiem (prasmēm sociālā pakalpojuma sniegšanas ietvaros identificēt nepieciešamību piesaistīt ārstniecības personālu) u.c. Veselības un sociālās jomas cilvēkresursu apmācību saturā tiks integrēti vienlīdzīgu iespēju jautājumi - neatkarīgi no dzimuma, vecuma, invaliditātes, etniskās piederības un citiem diskriminācijas veidiem.".

67. Papildināt 2.9. apakšsadaļu "Sociālā iekļaušana un nabadzības apkarošana" ar 9771., 9772., 9773. un 9774. punktu šādā redakcijā:

"(9771) 9.2.7.SAM indikatīvās atbalstāmās darbības: kompensācijas ārstniecības personu (māsu, māsu palīgu un ārstu palīgu u.c.) piesaistīšanai darbam ārstniecības iestādēs un atbalsts ģimenes ārstu paaudžu nomaiņai Rīgā.

(9772) 9.2.7.SAM indikatīvā mērķa grupa: ārstniecības personas.

(9773) 9.2.7.SAM indikatīvie finansējuma saņēmēji: Veselības ministrija.

(9774) 9.2.7.SAM  projektu atlase: skat. pielikumu "Projektu atlase".".

68. Izteikt 2.9. apakšsadaļas "Sociālā iekļaušana un nabadzības apkarošana" tabulu Nr. 2.9.12. (5) "ESF specifiskie iznākuma rādītāji" šādā redakcijā:

IDRādītājs

Mērvienība

Finansējuma avotsPlānotā vērtība (2023. gadā)Datu avotsZiņošanas regularitāte

i.9.2.1.a

Sociālā darba speciālistu skaits, kuri piedalījušies profesionālās kompetences pilnveidē- supervīzijā un apmācībāsDalībniekiESF2 000Projektu datiReizi gadā

i.9.2.1.b

Speciālistu skaits, kuri piedalījušies apmācībās bērnu tiesību aizsardzības jomāDalībniekiESF5 825Projektu datiReizi gadā
i.9.2.1.cBērnu ar saskarsmes grūtībām skaits, kuriem izstrādātas atbalsta programmasPersonasESF1 640Projektu datiReizi gadā
i.9.2.1.dSpeciālistiem un bērnu ar saskarsmes grūtībām likumiskajiem pārstāvjiem un aprūpētājiem bērnu uzvedības korekcijai sniegto rekomendāciju skaitsRekomendāciju skaitsESF3 690Projektu datiReizi gadā
i.9.2.1.eIekļaujoša darba tirgus un nabadzības risku pētījumi (izvērtējumi, metodoloģija), kuru izstrādei sniegts atbalstsPētījumiESF10Projektu datiReizi gadā
i.9.2.1.fKonsultatīvā atbalsta izmēģinājumprojektu skaitsIzmēģinājumprojektsESF1Projekta datiReizi plānošanas periodā - uz 31.12.2023.

i.9.2.2.a

Personu ar garīga rakstura traucējumiem skaits, kuras saņem ESF atbalstītos sociālās aprūpes pakalpojumus dzīvesvietāPersonasESF2 100Projektu datiReizi gadā

i.9.2.2.b

Bērnu ar funkcionāliem traucējumiem skaits, kuri saņem ESF atbalstītus sociālos pakalpojumusPersonasESF3 570Projektu datiReizi gadā
i.9.2.2.cPieaugušo personu ar garīga rakstura traucējumiem skaits, kurām ar ESF atbalstu veikts individuālo vajadzību izvērtējumsPersonasESF2 100Projektu datiReizi gadā
i.9.2.2.dBērnu aprūpes iestādēs esošo bērnu skaits, kuriem veikts individuālo vajadzību izvērtējumsPersonasESF1 198Projektu datiReizi gadā
i.9.2.2.eSlēgšanai atbalstīto ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūciju/filiāļu skaitsInstitūciju/filiāļu skaitsESF3Projektu datiReizi plānošanas periodā- uz 31.12.2016.
i.9.2.2.fIzstrādāti sabiedrībā balstītu pakalpojumu finansēšanas mehānismiFinansēšanas mehānismiESF2Projektu datiReizi plānošanas periodā – uz 31.12.2018.
i.9.2.2.gIzstrādāts atbalsta personas pakalpojums un ieviešanas mehānismsPakalpojumsESF1Projektu datiReizi plānošanas periodā – uz 31.12.2017.

i.9.2.3.a

Attīstībai un ieviešanai atbalstīto veselības tīklu attīstības vadlīniju skaitsVadlīniju skaitsESF4Projektu datiReizi gadā

i.9.2.3.b

Stacionāro ārstniecības iestāžu skaits, kuras nodrošina neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanu un ir atbalstītas kvalitātes sistēmas un veselības tīklu attīstības vadlīniju izstrādāšanai un ieviešanaiIestāžu skaitsESF 21Projektu datiReizi gadā

i..9.2.4..a

Iedzīvotāju skaits, kas iekļaujas 6 mērķa grupās (sk. DP 966.rindkopu) un kas piedalījušies ESF slimību profilakses pasākumosPersonu skaitsESF45 000Projektu datiReizi gadā

i.9.2.4.b

Iedzīvotāju skaits, kas iekļaujas 6 mērķa grupās (sk. DP 966.rindkopu) un kas piedalījušies ESF veselības veicināšanas pasākumosPersonu skaitsESF175 000Projektu datiReizi gadā
i.9.2.4.cESF ietvaros īstenoto veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumu skaitsPasākumu skaitsESF60 197Projekta datiReizi gadā
i.9.2.4.dESF ietvaros īstenoto veselības veicināšanas un slimību profilakses kampaņu skaitsKampaņu skaitsESF5Projekta datiReizi gadā

i.9.2.5.a

Reģioniem piesaistīto ārstniecības personu skaits, kuras saņēmušas atbalstu, lai veicinātu to piesaisti darbam teritoriālajās vienībās ārpus RīgasPersonu skaitsESF142020Projektu datiReizi gadā

i.9.2.6.a

Veselības un sociālās aprūpes jomā strādājošās personas, kuras saņēmušas ESF atbalstītās apmācības veselības jomāDalībnieku skaitsESF35 000Projektu datiReizi gadā
i.9.2.7.a
(CVHC)
Ārstniecības personu skaits, kuras saņēmušas ESF atbalstuPersonu skaitsESF270Projekta datiReizi gadā

69. Izteikt 2.9. apakšsadaļas "Sociālā iekļaušana un nabadzības apkarošana" 986. punktu šādā redakcijā:

"(986) SAM īstenošana ļaus nodrošināt kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību prioritārajās (sirds un asinsvadu, onkoloģijas, bērnu (sākot no perinatālā un neonatālā perioda), garīgās veselības un ar COVID-19, kā arī citu sabiedrības veselības krīžu saistītajās) veselības jomās, attīstot veselības aprūpē tehnisko nodrošinājumu un izveidojot infrastruktūru kvalitātes nodrošināšanas sistēmas ieviešanai. Veselības aprūpes pakalpojumu kvalitātes uzlabošana, attīstot veselības aprūpes infrastruktūru, SAM ietvaros notiks ciešā sasaistē ar 9.2.3.SAM, kura ietvaros izstrādātās prioritāro veselības jomu veselības tīklu attīstības vadlīnijas noteiks katra aprūpes līmeņa kompetences un nepieciešamo tehnisko nodrošinājumu, tai skaitā atrunājot nosacījumus pakalpojumu pieejamības paaugstināšanai sociālās atstumtības un nabadzības riska grupām, un nosakot kritērijus un principus veselības aprūpes infrastruktūras attīstībai un izvietojumam (kartējums). Vienlaicīgi 9.2.3.SAM ietvaros izstrādātais kartējums21 nodrošinās izvietojuma ietvaru veselības attīstības tīkliem, nodrošinot ERAF un ESF SAM sasaisti prioritāro (sirds un asinsvadu, onkoloģijas, bērnu (sākot no perinatālā un neonatālā perioda) aprūpes un garīgās veselības) veselības jomu ietvaros. 9.2.3.SAM, 9.2.4.SAM, 9.2.5.SAM, 9.2.6. un 9.2.7.SAM ietvaros pakalpojumu pieejamība ir cieši saistīta ar teritoriālo aspektu, kas tiks izmantots prioritāro veselības jomu veselības attīstības tīklu detalizētā izstrādē, lai nodrošinātu, ka veselības pakalpojumi vienlīdz kvalitatīvi tiek nodrošināti gan iedzīvotājiem pilsētās, gan lauku teritorijās, kā arī sociālās atstumtības un nabadzības riskam pakļautajām grupām, paredzot efektīvu un ilgtspējīgu sistēmu, kādā tiek nodrošināta attiecīgā līmeņa pakalpojumi pacienta dzīvesvietas tuvumā vai uzlabota pacientu piekļūšana augstākas specializācijas pakalpojumam no dzīvesvietas attālāk esošās iestādēs. Rezultātā tiks nodrošināta kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamība, t.sk. nabadzības un sociālās atstumtības riskam pakļauto iedzīvotāju grupām".

70. Izteikt 2.9. apakšsadaļas "Sociālā iekļaušana un nabadzības apkarošana" 997. punktu šādā redakcijā:

"(997) 9.3.2.SAM indikatīvās atbalstāmās darbības: prioritāro (sirds un asinsvadu, onkoloģijas, bērnu (sākot no perinatālā un neonatālā perioda) aprūpes, garīgās veselības un ar COVID-19, kā arī citu sabiedrības veselības krīžu saistītajās) veselības aprūpes jomu ietvaros ārstniecības iestāžu tehniskā nodrošinājuma uzlabošana (t.sk. telpu attīstība un aprīkošana) visos aprūpes līmeņos ieskaitot pakalpojumu kvalitātes sistēmas ieviešanu.".

71. Izteikt 2.9. apakšsadaļas "Sociālā iekļaušana un nabadzības apkarošana" tabulu Nr. 2.9.15. (5) "ERAF specifiskie iznākuma rādītāji" šādā redakcijā:

"IDRādītājsMērvienībaFinansējuma avotsPlānotā vērtība (2023. gadā)Datu avotsZiņošanas regularitāte

i.9.3.1.a

Izveidoto un/ vai labiekārtoto vietu skaits bērnu aprūpei ģimeniskā vidēVietu skaitsERAF250Projektu datiReizi gadā

i.9.3.1.b

Izveidoto un labiekārtoto vietu skaits sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu sniegšanai personām ar garīga rakstura traucējumiem un bērniem ar funkcionāliem traucējumiemVietu skaitsERAF2473Projektu datiReizi gadā
i.9.3.1.cIzveidota funkcionēšanas novērtēšanas sistēmas infrastruktūraInfrastruktūraERAF1Projektu datiVienu reizi plānošanas periodā – uz 31.12.2019.

i.9.3.2.a

Uzlaboto ārstniecības iestāžu skaits, kurās attīstīta infrastruktūra veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanaiĀrstniecības iestāžu skaitsERAF607Projektu datiReizi gadā
i.9.3.2.b

(CO36)

Iedzīvotāju skaits, kuriem ir pieejami uzlaboti veselības aprūpes pakalpojumiCilvēku skaitsERAF1 839 598Projektu datiReizi gadā
i.9.3.2.c

(CV12)

Attīstītās infrastruktūras vērtība COVID-19 seku mazināšanaiKopējās publiskās izmaksas, EURERAF30 356 471Projektu datiReizi gadā
 

72. Izteikt 2.9. apakšsadaļas "Sociālā iekļaušana un nabadzības apkarošana" tabulu Nr. 2.9.16. (6) "Prioritārā virziena snieguma ietvars" šādā redakcijā:

"Indikatora tips

ID.
Rādītāja nosaukums

Definīcija

Mērvienība

Fonds

Reģiona kategorija

Starpposma vērtība 2018. gadā

Mērķa vērtība

Datu avots

Rādītāja nozīmīguma apraksts

sievietesvīriešikopā
Finanšu rādītājs (F16) Finanšu rādītājs 9.PV (ESF)

EURESFMazāk attīstītie reģioni47 915 277299 081 202Sertifikācijas iestādes uzskaites sistēma

Finanšu rādītājs (F17) Finanšu rādītājs 9.PV (ERAF) EURERAFMazāk attīstītie reģioni7 796 118287 533 985Sertifikācijas iestādes uzskaites sistēma

Iznākuma rādītājsi.9.1.1.ak

Bezdarbnieki, tostarp ilgstošie bezdarbnieki

 DalībniekiESFMazāk attīstītie reģioni12 500  46 393Projektu datiIznākuma rādītājs iekļauj 9.1.1. SAM plānotās investīcijas, kas veido 41 % no 9. prioritārajam virzienam plānotā kopējā finansējuma ESF atbalsta ietvaros
Iznākuma rādītājs

i.9.2.2.a Personu ar garīga rakstura traucējumiem skaits, kuras saņem ESF atbalstītos sociālās aprūpes pakalpojumus dzīvesvietā

To personu ar garīga rakstura traucējumiem skaits, kuras ir saņēmušas no valsts budžeta finansētu pakalpojumu ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijā, ir pārcēlušās uz dzīvi pašvaldībā un saņem individuālajām vajadzībām atbilstošus sociālos pakalpojumus dzīvesvietā ar ESF atbalstu, un to personu ar garīga rakstura traucējumiem skaits, kurām ir indikācijas valsts finansēta pakalpojuma ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijā saņemšanai, bet kuras turpina dzīvot pašvaldībā un saņemt ESF līdzfinansētus sociālos pakalpojumus dzīvesvietāPersonasESFMazāk attīstītie reģioni

210

  2100Projektu datiIznākuma rādītājs iekļauj daļu no 9.2.2. SAM plānotajām investīcijām, kas veido 17 % no 9. prioritārajam virzienam plānotā kopējā finansējuma ESF atbalsta ietvaros
Iznākuma rādītājsi.9.2.4.a Iedzīvotāju skaits, kas iekļaujas 6 mērķa grupās (sk. DP 966. punktu) un kas piedalījušies ESF  slimību profilakses pasākumos

Iedzīvotāju skaits, kas iekļaujas 6 mērķa grupās (sk. DP 966. punktu) un kas piedalījušies ESF  slimību profilakses pasākumos

IedzīvotājiESFMazāk attīstītie reģioni

20 000

  

45 000

Projektu datiIznākuma rādītājs iekļauj 9.2.4. SAM plānotās investīcijas, kas veido 16 % no 9. prioritārajam virzienam plānotā kopējā finansējuma ESF atbalsta ietvaros
Iznākuma rādītājsi.9.3.2.a Uzlaboto ārstniecības iestāžu skaits, kurās attīstīta infrastruktūra veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanaiĀrstniecības iestāžu skaits, kuras saņēmušas atbalstu. specifiskā atbalsta mērķa ietvarosĀrstniecības iestādesERAFMazāk attīstītie reģioni

0

608

Projektu dati

Iznākuma rādītājs atbilst

70 % no 9. prioritārajam virzienam plānotā kopējā finansējuma ERAF atbalsta ietvaros

Galvenais īstenošanas posms9.3.2.a

Ar finansējuma saņēmēju noslēgtie līgumi % no kopējā SAM finansējuma

(S932)

Ar finansējuma saņēmēju noslēgtie līgumi % no kopējā SAM finansējuma%ERAFMazāk attīstītie reģioni30Projektu dati

 ".

73. Izteikt 2.9. apakšsadaļas "Sociālā iekļaušana un nabadzības apkarošana" tabulu Nr. 2.9.17. (7-12) "Intervences kategorijas" šādā redakcijā:

"ERAF: Mazāk attīstītie reģioni

Intervences kategorijas

Finansējuma veids

Teritorija

Teritoriālie sasniegšanas mehānismi

ESF sekundāras tēmas (tikai ESF)

Tematiskie mērķi

KodsEURKodsEURKodsEURKodsEURKodsEURKodsEUR
53198 708 1531244 403 8861189 601 6517231 578 236N/AN/A9244 403 886
5545 390 655  245 522 585112 825 650    
13305 078  39 279 650     

".

 

74. Izteikt 2.9. apakšsadaļas "Sociālā iekļaušana un nabadzības apkarošana" tabulu Nr. 2.9.18. (7-12) "Intervences kategorijas" šādā redakcijā:

"ESF: Mazāk attīstītie reģioni

Intervences kategorijas

Finansējuma veids

Teritorija

Teritoriālie sasniegšanas mehānismi

ESF sekundāras tēmas (tikai ESF)

Tematiskie mērķi

KodsEURKodsEURKodsEURKodsEURKodsEURKodsEUR
109121 453 1191254 219 0187254 219 0187254 219 0188254 219 0189254 219 018
112132 765 899         

".

 

75. Izteikt 3.sadaļas "Finansējuma plāns" tabulu Nr. 3.1. (17) "ESF, ERAF un KF finansējuma sadalījums pa gadiem, milj. EUR" šādā redakcijā:

"NRFondsReģions2014, EUR2015, EUR2016, EUR2017, EUR2018, EUR2019, EUR2020, EURKopā, EUR
(1)ERAFMazāk attīstīts reģions277 214 930291 536 583328 768 552342 810 774357 274 862394 164 452474 113 0052 465 883 158
 PamatsummaMazāk attīstīts reģions260 582 034274 044 388309 042 439322 242 128335 838 370370 514 585449 544 0662 321 808 010
 RezerveMazāk attīstīts reģions16 632 89617 492 19519 726 11320 568 64621 436 49223 649 86724 568 939144 075 148
(5)ESFMazāk attīstīts reģions101 569 026105 377 52587 428 10191 162 29495 008 67076 968 199119 191 010676 704 825
 PamatsummaMazāk attīstīts reģions96 452 77199 817 62582 182 41585 692 55689 308 15072 350 107114 328 513640 132 137
 RezerveMazāk attīstīts reģions5 116 2555 559 9005 245 6865 469 7385 700 5204 618 0924 862 49736 572 688
(9)JNIN/A16 298 11212 712 5270000029 010 639
 PamatsummaN/A16 298 11212 712 5270000029 010 639
 RezerveN/AN/AN/AN/AN/AN/AN/AN/AN/A
(10)KFN/A167 454 594175 995 293185 012 112193 047 173200 965 711209 486 800114 672 9091 246 634 592
 PamatsummaN/A157 407 318165 435 575173 911 385181 464 343188 907 768196 917 592101 625 7291 165 669 710
 RezerveN/A10 047 27610 559 71811 100 72711 582 83012 057 94312 569 208 13 047 180 80 964 882
(12)Kopā 562 536 662585 621 928601 208 765627 020 241653 249 243680 619 451707 976 9244 418 233 214".

76. Izteikt 3.sadaļas "Finansējuma plāns" tabulu Nr. 3.2. (18A) "Finansējuma plāns darbības programmai" šādā redakcijā:

"Kods

Prioritārais virziens

Fonds

Reģions

Publiskās attiecināmās izmaksas, EUR

Savienības atbalsts, EUR

Nacionālais finansējums, EUR

Nacionālais publiskais finansējums, EUR

Nacionālais privātais finansējums, EUR

Kopējais finansējums, EUR

Līdzfinansējuma likme, %

EIB līdzdalība, EUR

Pamatpiešķīrums bez rezerves, EUR

Rezerve, EUR

Rezerves apjoms, %

1

1. Pētniecības, tehnoloģiju attīstība un inovācijasERAFMazāk attīstīts reģions548 666 891490 732 20286 599 80257 934 68928 665 113577 332 004850462 215 72428 516 4786

2

2. IKT pieejamība, e-pārvalde un pakalpojumiERAFMazāk attīstīts reģions193 814 955171 083 82930 191 26422 731 1267 460 138201 275 093850160 544 83710 538 9926

31

3. Mazo un vidējo komersantu konkurētspējaERAFMazāk attīstīts reģions333 554 195309 994 23354 704 86823 559 96231 144 906364 699 101850291 927 97318 066 2606

32

3. Mazo un vidējo komersantu konkurētspējaESFMazāk attīstīts reģions20 941 00917 799 8573 141 1523 141 152020 941 00985016 676 5831 123 2746

41

4. Pāreja uz ekonomiku, kura rada mazas oglekļa emisijas, visās nozarēsERAFMazāk attīstīts reģions341 875 566290 594 22951 281 33751 281 3370341 875 566850273 128 59317 465 6366

42

4. Pāreja uz ekonomiku, kura rada mazas oglekļa emisijas, visās nozarēsKFN/A348 254 635320 273 12856 518 78927 981 50628 537 282376 791 917850308 254 51412 018 6144

51

5. Vides aizsardzība un resursu izmantošanas efektivitāteERAFMazāk attīstīts reģions484 530 854411 851 22372 679 63172 679 6310484 530 854850385 445 34426 405 8796

52

5. Vides aizsardzība un resursu izmantošanas efektivitāteKFN/A196 160 304191 923 72433 868 8944 236 58029 632 314225 792 618850180 160 490 11 763 2346

61

6. Ilgtspējīga transporta sistēmaERAFMazāk attīstīts reģions277 032 428235 477 56341 554 86541 554 8650277 032 428850221 114 55214 363 0116

62

6. Ilgtspējīga transporta sistēmaKFN/A757 636 658693 722 030122 421 53863 914 62858 506 910816 143 568850636 538 99657 183 0348

72

7. Nodarbinātība un darbaspēka mobilitāteESFMazāk attīstīts reģions117 386 362101 607 62317 930 75915 778 7392 152 020119 538 38285094 633 649

6 973 974

7

73

7. Nodarbinātība un darbaspēka mobilitāteJNIN/A 58 318 70658 021 2785 119 526 297 4284 822 09863 140 80492058 021 278N/AN/A

81

8. Izglītība, prasmes un mūžizglītībaERAFMazāk attīstīts reģions320 665 225272 565 44048 099 78548 099 7850320 665 225850255 641 65216 923 7886

82

8. Izglītība, prasmes un mūžizglītībaESFMazāk attīstīts reģions295 991 006252 647 64844 584 88443 343 3581 241 526297 232 532850238 173 887 14 473 7616

91

9. Sociālā iekļaušana un nabadzības apkarošanaERAFMazāk attīstīts reģions274 948 728244 403 88643 130 09930 544 84212 585 257287 533 985850

232 608 782

11 795 104

6

92

9.Sociālā iekļaušana un nabadzības apkarošanaESFMazāk attīstīts reģions287 848 088254 219 01844 862 18433 629 07011 233 114299 081 202850

240 217 339

14 001 679

6

10

10. Tehniskā palīdzība "Atbalsts ESF ieviešanai un vadībai"ESFMazāk attīstīts reģions25 200 04821 420 0403 780 0083 780 008025 200 04885021 420 04000

11

11. Tehniskā palīdzība "Atbalsts ERAF ieviešanai un vadībai"ERAFMazāk attīstīts reģions46 094 76939 180 5536 914 2166 914 216046 094 76985039 180 55300

12

12. Tehniskā palīdzība "Atbalsts KF ieviešanai un vadībai"KFN/A47 900 83640 715 7107 185 1267 185 126047 900 83685040 715 71000

0

KopāERAFMazāk attīstīts reģions2 821 183 6112 465 883 158435 155 867355 300 45379 855 4142 901 039 0258502 321 808 010144 075 148

0

KopāESFMazāk attīstīts reģions747 366 513647 694 186114 298 98799 672 32714 626 660761 993 173850611 121 49836 572 688

0

KopāJNI 58 318 70658 021 2785 119 526297 4284 822 09863 140 80492058 021 2780

0

KopāKFN/A1 350 195 1831 246 634 592219 994 347103 560 591116 433 7561 466 628 939850

1 165 669 710

80 964 882

0

Kopā4 976 821 2634 418 233 214774 568 727558 588 048215 980 6785 192 801 941850

4 156 620 496

261 612 718"

77. Izteikt 3.sadaļas "Finansējuma plāns" tabulu Nr. 3.4. (18C) "Finansējuma sadalījums pa prioritārajiem virzieniem un tematiskajiem mērķiem" šādā redakcijā:

"Prioritārais virziens

Fonds

Reģions

Tematiskais mērķis

Savienības atbalsts, EUR

Nacionālais finansējums, EUR

Kopējais finansējums, EUR

1. Pētniecības, tehnoloģiju attīstība un inovācijasERAFMazāk attīstīts reģions1. Nostiprināt pētniecību, tehnoloģiju attīstību un inovāciju490 732 20286 599 802577 332 004
2. IKT pieejamība, e-pārvalde un pakalpojumiERAFMazāk attīstīts reģions2. Uzlabot informācijas un komunikācijas tehnoloģiju pieejamību, izmantošanu un kvalitāti171 083 82930 191 264201 275 093
3. Mazo un vidējo komersantu konkurētspējaERAFMazāk attīstīts reģions3. Uzlabot mazo un vidējo komersantu konkurētspēju309 994 23354 704 868364 699 101
3. Mazo un vidējo komersantu konkurētspējaESFMazāk attīstīts reģions11. Uzlabot institucionālās spējas un efektīvu valsts pārvaldi17 799 8573 141 15220 941 009
4. Pāreja uz ekonomiku, kura rada mazas oglekļa emisijas, visās nozarēsERAFMazāk attīstīts reģions4. Atbalstīt pāreju uz ekonomiku ar zemu oglekļa dioksīda emisiju līmeni visās nozarēs290 594 22951 281 337341 875 566
4. Pāreja uz ekonomiku, kura rada mazas oglekļa emisijas, visās nozarēsKFN/A4. Atbalstīt pāreju uz ekonomiku ar zemu oglekļa dioksīda emisiju līmeni visās nozarēs320 273 12856 518 789376 791 917
5. Vides aizsardzība un resursu izmantošanas efektivitāteERAFMazāk attīstīts reģions5. Veicināt pielāgošanos klimata pārmaiņām, riska novēršanu un pārvaldību
6. Aizsargāt vidi un veicināt resursu efektivitāti
411 851 22372 679 631484 530 854
5. Vides aizsardzība un resursu izmantošanas efektivitāteKFN/A6. Aizsargāt vidi un veicināt resursu efektivitāti191 923 72433 868 894225 792 618
6. Ilgtspējīga transporta sistēmaERAFMazāk attīstīts reģions7. Veicināt ilgtspējīgu transportu un novērst trūkumus galvenajās tīkla infrastruktūrās235 477 56341 554 865277 032 428
6. Ilgtspējīga transporta sistēmaKFN/A7. Veicināt ilgtspējīgu transportu un novērst trūkumus galvenajās tīkla infrastruktūrās693 722 030122 421 538816 143 568
7. Nodarbinātība un darbaspēka mobilitāteESFMazāk attīstīts reģions8. Veicināt nodarbinātību un atbalstīt darbaspēka mobilitāti101 607 62317 930 759119 538 382
7. Nodarbinātība un darbaspēka mobilitāteJNIN/A8. Veicināt nodarbinātību un atbalstīt darbaspēka mobilitāti58 021 2785 119 52663 140 804
8. Izglītība, prasmes un mūžizglītībaERAFMazāk attīstīts reģions10. Ieguldīt izglītībā, prasmēs un mūžizglītībā272 565 44048 099 785320 665 225
8. Izglītība, prasmes un mūžizglītībaESFMazāk attīstīts reģions10. Ieguldīt izglītībā, prasmēs un mūžizglītībā252 647 64844 584 884297 232 532
9. Sociālā iekļaušana un nabadzības apkarošanaERAFMazāk attīstīts reģions9. Veicināt sociālo iekļaušanu un apkarot nabadzību244 403 88643 130 099287 533 985
9. Sociālā iekļaušana un nabadzības apkarošanaESFMazāk attīstīts reģions9. Veicināt sociālo iekļaušanu un apkarot nabadzību254 219 01844 862 184299 081 202
10. Tehniskā palīdzība "Atbalsts ESF ieviešanai un vadībai"ESFMazāk attīstīts reģionsNA21 420 0403 780 00825 200 048
11. Tehniskā palīdzība "Atbalsts ERAF ieviešanai un vadībai"ERAFMazāk attīstīts reģionsNA39 180 5536 914 21646 094 769
12. Tehniskā palīdzība "Atbalsts KF ieviešanai un vadībai"KFN/ANA40 715 7107 185 12647 900 836
Kopā4 418 233 214774 568 7275 192 801 941".

78. Izteikt 3. sadaļas "Finansējuma plāns" tabulu Nr. 3.5. (19) "Indikatīvais atbalsta klimata pārmaiņu mērķim" šādā redakcijā:

"Prioritārais virziens

Indikatīvais finansējums apjoms, milj. EUR

Proporcija no kopējā piešķīruma

1. Pētniecības, tehnoloģiju attīstība un inovācijas

0

0%

2. IKT pieejamība, e-pārvalde un pakalpojumi

0

0%

3. Mazo un vidējo komersantu konkurētspēja

5 901 674

1,80%

4. Pāreja uz ekonomiku, kura rada mazas oglekļa emisijas visās nozarēs

451 993 057

73.99%

5. Vides aizsardzība un resursu izmantošanas efektivitāte

119 667 295

19.82%

6. Ilgtspējīga transporta sistēma

202 067 654

21,75%

7. Nodarbinātība un darbaspēka mobilitāte

0

0%

8. Izglītība, prasmes un mūžizglītība

46 080 267

9,03%

9. Sociālā iekļaušana un nabadzības apkarošana

305 078

0,06%

Kopā

826 015 025

18.70%

 

79. Izteikt pielikumu Nr. 3 "Lielo projektu saraksts" šādā redakcijā:

"Nosaukums

Projekta

iesniegšanas laiks EK (gad, cet.)

Plānotais projekta īstenošanas uzsākšanas laiks (gads, cet.)

Plānotais projekta pabeigšanas laiks (gads, cet.)

Ieguldījuma prioritāte

Prioritārais virziens

Rīgas un Pierīgas pasažieru pārvadājumu nodrošināšanai nepieciešamo elektrovilcienu iegāde

2022/2

2019/3

2023/4

Veicināt zemu oglekļa emisiju stratēģijas visu veidu teritorijām, jo īpaši pilsētām, tostarp ilgtspējīgu intermodālo mobilitāti pilsētās un ar ietekmes mazināšanu saistītus pielāgošanās pasākumus

Pāreja uz ekonomiku ar zemu oglekļa emisijas līmeni visās nozarēs

Vēsturiski piesārņoto vietu "Inčukalna sērskābā gudrona dīķi" sanācijas II kārta

2017/3

2017/3

2023/4

Veikt darbības, lai uzlabotu pilsētvidi, revitalizētu pilsētas, atjaunotu un attīrītu pamestas rūpnieciskās teritorijas (tai skaitā pārveidei paredzētās zonas), samazinātu gaisa piesārņojumu un veicinātu trokšņa mazināšanas pasākumus

Vides aizsardzība un resursu izmantošanas efektivitāte

VSIA "Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca" A korpusa otrās kārtas attīstība

2018/3

2017/3

2023/4

Investēt veselības aprūpes un sociālajā infrastruktūrā, kas sniedz ieguldījumu valsts, reģionālajā un vietējā attīstībā, mazinot atšķirības veselības stāvokļa ziņā, veicinot sociālo iekļaušanu ar sociālo, kultūras un atpūtas pakalpojumu uzlabotas pieejamības palīdzību un veicinot pāreju no institucionāliem uz pašvaldību pakalpojumiem

Sociālā iekļaušana un nabadzības apkarošana".

 

1 Iedzīvotāju īpatsvars, kas sadarbībai ar valsts un pašvaldību institūcijām iesniedz veidlapas elektroniski.

2 Uzņēmumu īpatsvars, kas sadarbībai ar valsts un pašvaldību institūcijām iesniedz veidlapas elektroniski.

3 (C) Apstrādes rūpniecība
(F) Būvniecība
(H) Transports un uzglabāšana
(I) Izmitināšana un ēdināšanas pakalpojumi
(M) Profesionālie, zinātniskie un tehniskie pakalpojumi

4 Darba dienas, kuras viens auditors velta tikai audita veikšana (audita dienās netiek ieskaitītas, laiks, kas paredzēts - citiem darbiem, mācībām, darba nespējai, atvaļinājumiem, brīvdienām un svētku dienām) 

5 Eiropas Parlamenta un Padomes Direktīva 2010. gada 7. jūlija 2010/40/ES par pamatu inteliģento transporta sistēmu ieviešanai autotransporta jomā un saskarnēm ar citiem transporta veidiem

6 Jauniešu nodarbinātības iniciatīva (YEI)

7 Jauniešu nodarbinātības iniciatīva (YEI)

8 Jauniešu nodarbinātības iniciatīva (JNI)

9 Jauniešu nodarbinātības iniciatīva (JNI)

10 Jauniešu nodarbinātības iniciatīva (JNI)

11 Jauniešu nodarbinātības iniciatīva (JNI)

12 (svītrots)

13 SPKC dati (https://spkc.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/4469c1fb01ed43cea6f20743ee7d5939)

14 EUROSTAT dati par 2017.gadu.

15 Jauniešu nodarbinātības iniciatīva (JNI)

16 Sirds un asinsvadu, onkoloģijas, bērnu (sākot no perinatālā un neonatālā perioda), garīgās veselības un ar COVID-19 vīrusu, kā arī citu sabiedrības veselības krīžu saistītajās jomā

17 Sirds un asinsvadu, onkoloģijas, bērnu (sākot no perinatālā un neonatālā perioda), garīgās veselības un ar COVID-19 vīrusu, kā arī citu sabiedrības veselības krīžu saistītajās jomās

18 SPKC dati

19 Pensijas vecuma cilvēki

20 (svītrots)

21 Kartējumu plānots izstrādāt vēlākais līdz 2016. gada 1. janvārim.

Finanšu ministrs J. Reirs
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda 2014.–2020. gada plānošanas .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: rīkojums Numurs: 371Pieņemts: 02.07.2020.Stājas spēkā: 02.07.2020.Tēma: Covid-19Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 128, 07.07.2020. OP numurs: 2020/128.2
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Citi saistītie dokumenti
315885
02.07.2020
85
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"