Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Mārupes novada domes saistošie noteikumi Nr. 18/2019

Mārupē 2019. gada 25. septembrī

Grozījumi Mārupes novada domes 2018. gada 19. decembra saistošajos noteikumos Nr. 17/2018 "Par decentralizēto kanalizācijas pakalpojumu sniegšanas un uzskaites kārtību Mārupes novadā"

Pieņemti ar Mārupes novada domes
2019. gada 25. septembra sēdes Nr. 12 lēmumu Nr. 10

Precizēti ar Mārupes novada domes
2019 gada 30. oktobra sēdes Nr. 14 lēmumu Nr. 23

Izdoti saskaņā ar
Ūdenssaimniecības pakalpojumu likuma
6. panta ceturtās daļas 5. punktu un piekto daļu un
Ministru kabineta 2017. gada 27. jūnija noteikumu Nr. 384
"Noteikumi par decentralizēto kanalizācijas sistēmu
apsaimniekošanu un reģistrēšanu" 6. punktu

Izdarīt Mārupes novada domes 2018. gada 19. decembra saistošajos noteikumos Nr. 17/2018 "Par decentralizēto kanalizācijas pakalpojumu sniegšanas un uzskaites kārtību Mārupes novadā" (turpmāk - Saistošie noteikumi) šādus grozījumus:

1. Svītrot Saistošo noteikumu 4. punktu.

2. Izteikt Saistošo noteikumu 5. punktu un 6. punktu šādā redakcijā:

"5. Reģistru un Komersantu reģistru izveido un uztur Mārupes novada Pašvaldības īpašuma pārvalde (turpmāk tekstā- Pārvalde).

6. Reģistra informācija nav publiski pieejama."

3. Saistošo noteikumu tekstā vārdus "Reģistra uzturētājs" aizstāt ar vārdu "Pārvalde" attiecīgā locījumā.

4. Svītrot Saistošo noteikumu 12.8 apakšpunktu.

5. Izteikt Saistošo noteikumu 17., 18. un 19. punktu šādā redakcijā:

"17. Asenizators drīkst sniegt pakalpojumu tikai saskaņā ar cenrādi, kas tika norādīts reģistrēšanas pieteikumā pēc tam, kad ir reģistrējies Komersantu reģistrā, ja informācija par to ir publicēta novada tīmekļa vietnē.

18. Sniedzot pakalpojumu, Asenizators sadarbojas ar Pārvaldi, pēc tās pieprasījuma, bet ne retāk kā vienu reizi gadā, sniedzot atskaites par Mārupes novada administratīvajā teritorijā savākto, izvesto un nodoto notekūdeņu apjomu. Atskaitei obligāti pievieno aizpildītu deklarāciju (3. pielikums) un aizpildītu reģistrācijas žurnālu (4. pielikums) Pārvaldes pieprasītajam laika periodam. Pārvaldei ir tiesības pieprasīt Asenizatoram iesniegt dokumentus, kas pierāda deklarācijā un reģistrācijas žurnālā norādītās ziņas.

19. Par Noteikumu 18. punkta neizpildi Pārvalde var izslēgt Asenizatoru no Komersanta reģistra."

6. Izteikt Saistošo noteikumu 24. punktu šādā redakcijā:

"24. Minimālo notekūdeņu un nosēdumu izvešanas biežumu no rūpnieciski izgatavotām attīrīšanas iekārtām, kuras attīrītos notekūdeņus novada vidē un kuru kopējā jauda ir mazāka par 5 m3/diennaktī, Pārvalde nosaka, ievērojot iekārtas ražotāja izdoto tehnisko dokumentāciju vai instrukcijas par iekārtu ekspluatāciju, vai atbilstoša komersanta rakstveida apliecinājumu par iekārtas tehnisko stāvokli un ekspluatācijas nosacījumiem gadījumos, ja Privātpersonas rīcībā nav sākotnējās iekārtas tehniskās dokumentācijas."

7. Papildināt Saistošos noteikumus ar 25.1 punktu šādā redakcijā:

"25.1 Pārvalde kontroles un uzraudzības īstenošanai var pieprasīt visu decentralizēto kanalizācijas sistēmu (rūpnieciski izgatavoto notekūdeņu attīrīšanas iekārtu, kuru kopējā jauda ir mazāka par 5 m3 diennaktī, septiķu un krājtverņu) īpašniekiem uzrādīt pakalpojumu saņemšanas darījumu apliecinošu dokumentu, kā arī veikt plānveida un ārpuskārtas pārbaudes visu veidu decentralizētajās kanalizācijas sistēmās pašvaldības administratīvajā teritorijā".

8. Izteikt Saistošo noteikumu 29. un 30. punktu šādā redakcijā:

"29. Administratīvā pārkāpuma procesu par šo saistošo noteikumu pārkāpumu līdz administratīvā pārkāpuma lietas izskatīšanai veic Mārupes novada pašvaldības policija. Administratīvā pārkāpuma lietu izskata Mārupes novada administratīvā komisija.

30. Komersantu reģistrs tiek izveidots un decentralizēto kanalizācijas jeb asenizācijas pakalpojumu sniedzēju prasības reģistra izveidošanai (III nodaļa) stājas spēkā ar 2020. gada 1. janvāri."

Mārupes novada domes priekšsēdētājs M. Bojārs

 

Saistošo noteikumu Nr.18/2019 "Grozījumi Mārupes novada domes 2018. gada 19. decembra saistošajos noteikumos Nr. 17/2018 "Par decentralizēto kanalizācijas pakalpojumu sniegšanas un uzskaites kārtību Mārupes novadā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešo daļu dome var pieņemt saistošos noteikumus arī, lai nodrošinātu pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildi.

Saskaņā ar Ūdenssaimniecības pakalpojumu likuma 6. panta ceturtās daļas 5. punktu vietējās pašvaldības dome izdod saistošos noteikumus, kuros paredz decentralizēto kanalizācijas pakalpojumu sniegšanas un uzskaites kārtību.

Tā paša likuma panta piektā daļa noteic, ka vietējās pašvaldības dome saistošajos noteikumos var paredzēt administratīvo atbildību par šā panta ceturtās daļas 1., 2., 4. un 5. punktā minēto saistošo noteikumu pārkāpšanu.

Atbilstoši Ministru kabineta 2017. gada 27. jūnija noteikumu Nr. 384 "Noteikumi par decentralizēto kanalizācijas sistēmu apsaimniekošanu un reģistrēšanu" 11. punktam vietējā pašvaldība organizē decentralizēto kanalizācijas sistēmu reģistra izveidi un uzturēšanu par pašvaldības administratīvajā teritorijā esošajām decentralizētajām kanalizācijas sistēmām (turpmāk - reģistrs) vai slēdz līgumu ar sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzēju par reģistra izveidi un uzturēšanu.

Saskaņā ar Konkurences likuma 14.1 panta pirmo daļu, kas stāsies spēkā 2020. gada 1. janvārī, tiešās pārvaldes un pastarpinātās pārvaldes iestādei, kā arī kapitālsabiedrībai, kurā publiskai personai ir izšķiroša ietekme, aizliegts ar savu darbību kavēt, ierobežot vai deformēt konkurenci, kas var izpausties arī kā:

1) tirgus dalībnieku diskriminācija, radot atšķirīgus konkurences apstākļus;

2) priekšrocību radīšana kapitālsabiedrībai, kurā publiskai personai ir tieša vai netieša līdzdalība.

2. Īss projekta satura izklāsts

Saistošie noteikumi paredz, ka turpmāk pašvaldības dibinātā iestāde - pašvaldības īpašumu pārvalde nodrošinās gan decentralizēto kanalizācijas sistēmu reģistra, kas satur informāciju par visām pašvaldības administratīvajā teritorijā ciemu robežās esošajām decentralizētajām kanalizācijas sistēmām (turpmāk tekstā - Reģistrs), gan komersantu reģistra, kas satur informāciju par visiem komersantiem, kas tiesīgi sniegt decentralizētos kanalizācijas jeb asenizācijas pakalpojumus Mārupes novada pašvaldības administratīvajā teritorijā (turpmāk tekstā - Komersantu reģistrs), izveidošanu un uzturēšanu, atbrīvojot no šā pienākuma pašvaldības dibināto kapitālsabiedrību - akciju sabiedrību "Mārupes komunālie pakalpojumi", kura saimnieciskās darbības ietvaros sniedz arī asenizācijas pakalpojumus.

Tāpat grozījumu projektā ir paredzēts pagarināt Komersantu reģistra piemērošanas uzsākšanas termiņu līdz 2020. gada 1. janvārim.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav paredzama ietekme uz pašvaldības budžetu.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Netiek grozīta.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Netiek paredzēta.

Mārupes novada domes priekšsēdētājs M. Bojārs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Mārupes novada domes 2018. gada 19. decembra saistošajos noteikumos Nr. 17/2018 "Par decentralizēto .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Mārupes novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 18/2019Pieņemts: 25.09.2019.Stājas spēkā: 09.11.2019.Zaudē spēku: 04.03.2022.Tēma:  Administratīvās atbildības ceļvedisPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 125, 02.07.2020. OP numurs: 2020/125.24
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
315840
09.11.2019
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"