Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Smiltenes novada domes saistošie noteikumi Nr. 15/20

Smiltenē 2020. gada 27. maijā

Grozījums 2011. gada 19. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 7/11 "Par pašvaldības nodevu par tirdzniecību publiskās vietās Smiltenes novadā"

Apstiprināti
ar Smiltenes novada domes
2020. gada 27. maija lēmumu Nr. 339
(prot. Nr. 9, 39. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par nodokļiem un nodevām"
12. panta pirmās daļas 4. punktu un Ministru kabineta
2005. gada 28. jūnija noteikumu Nr. 480
"Noteikumi par kārtību, kādā pašvaldības
var uzlikt pašvaldības nodevas" 3. un 9. punktu

Izdarīt Smiltenes novada domes 2011. gada 19. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 7/11 "Par pašvaldības nodevu par tirdzniecību publiskās vietās Smiltenes novadā" grozījumu, papildinot VI nodaļu "Noslēguma jautājumi" ar 16. punktu šādā redakcijā:

"16. Noteikumu 6.1. apakšpunktā noteikto nodevas likmi par tirdzniecību publiskās vietās nepiemēro no 2020. gada 28. maija līdz 2020. gada 31. oktobrim.".

Smiltenes novada domes priekšsēdētājs E. Avotiņš

 

Saistošo noteikumu Nr. 15/20 "Grozījums 2011. gada 19. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 7/11 "Par pašvaldības nodevu par tirdzniecību publiskās vietās Smiltenes novadā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Saistošo noteikumu projekta nepieciešamības pamatojums Saskaņā ar Ministru kabineta 2020. gada 12. marta rīkojuma Nr. 103 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" 1. punktu no 2020. gada 12. marta visā valsts teritorijā izsludināta ārkārtējā situācija un tās ietvaros ir noteikti būtiski ierobežojumi, kas apgrūtina uzņēmējdarbības un vietējo lauksaimniecības produkcijas, mājražotāju sniegto pakalpojumu un preču piedāvāšanu. Tādējādi ir nepieciešami atbalsta pasākumi uzņēmējiem, piemēram, atbrīvojot tos no pašvaldības noteiktās nodevas par tirdzniecību publiskās vietās samaksas.

Smiltenes novadā spēkā esošie 2011. gada 19. aprīļa saistošie noteikumi Nr. 7/11 "Par pašvaldības nodevu par tirdzniecību publiskās vietās Smiltenes novadā" (turpmāk - noteikumu Nr.7/11) nosaka pašvaldības nodevas likmi par tirdzniecību publiskās vietās Smiltenes novadā. Lai īstenotu noteikumu izdošanas mērķi, nepieciešams veikt grozījumu spēkā esošajos noteikumos, lai sekmētu uzņēmējdarbību un attīstītu vietējo mājražotāju sniegto pakalpojumu un preču apjomu.

Saistošie noteikumi tiek izdoti saskaņā ar likuma "Par nodokļiem un nodevām" 12. panta pirmās daļas 4. punktu un Ministru kabineta 2005. gada 28. jūnija noteikumu Nr. 480 "Noteikumi par kārtību, kādā pašvaldības var uzlikt pašvaldības nodevas" 3. un 9. punktu.

2. Īss projekta satura izklāsts Sagatavotais saistošo noteikumu "Grozījums 2011. gada 19. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 7/11 "Par pašvaldības nodevu par tirdzniecību publiskās vietās Smiltenes novadā"" projekts paredz uz laiku no 2020. gada 28. maija līdz 2020. gada 31. oktobrim nepiemērot (neiekasēt) saistošo noteikumu Nr. 7/11 6.1. apakšpunktā noteikto pašvaldību nodevas par tirdzniecību no pārvietojamā mazumtirdzniecības punkta par tirdzniecību bez alkoholiskajiem dzērieniem (14,20 euro mēnesī), attiecīgi papildinot noteikumu Nr. 7/11 noslēguma jautājumus ar 16. punktu.

Atbilstoši likuma "Par valsts institūciju darbību ārkārtējās situācijas laikā saistībā ar Covid-19 izplatību" 36. panta pirmajai daļai pašvaldības saistošie noteikumi, kas izdoti, lai noteiktu ārkārtējās situācijas laikā īstenojamos pasākumus, stājas spēkā nākamajā dienā pēc to parakstīšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās laiks.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav iespējams noteikt saistošo noteikumu īstenošanas finansiālās ietekmes prognozi uz pašvaldības budžetu, jo pašvaldība nevar prognozēt, kāds skaits ielu tirdzniecības veicēju pieprasīs izsniegt atļaujas ielu tirdzniecības veikšanai.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Ar saistošajiem noteikumiem ir plānots piemēro atvieglotus nosacījumus personām, kas vēlas organizēt tirdzniecību Smiltenes novadā.

Saistošo noteikumu tiesiskais regulējums attiecas uz personām, kuras vēlas saņemt atļauju ielu tirdzniecības veikšanai publiskās vietās Smiltenes novadā.

Saistošie noteikumi labvēlīgi ietekmē uzņēmējdarbību, jo paredz uz noteiktu laiku atbrīvot no nodevas par ielu tirdzniecību publiskās vietās pašvaldības teritorijā.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām Administratīvās procedūras netiek mainītas.

Nodevas izlietojumu kontroli veic Smiltenes novada domes izpilddirektors, domes administrācijas Finanšu nodaļa.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Saistošo noteikumu projekts un paskaidrojuma raksts tiek ievietots pašvaldības mājas lapā www.smiltene.lv, pieejams arī Smiltenes novada domes Kancelejas nodaļā (Dārza ielā 3, Smiltene) un tie izvietoti Smiltenes novada domes informācijas sniegšanas vietā Smiltenes novada domes ēkā Dārza ielā 3, Smiltenē.

Pēc Saistošo noteikumu projekta un tam pievienotā paskaidrojuma raksta izskatīšanas un publicēšanas pašvaldības mājaslapā internetā www.smiltene.lv, saņemto priekšlikumu vai iebildumu apkopošanas, tos, izvērtējot lietderības apsvērumus, paredzēts iekļaut Saistošajos noteikumos.

Plānotais sabiedrības līdzdalības veids - priekšlikumu un iebildumu izvērtēšana pēc projekta publicēšanas pašvaldības mājaslapā internetā - www.smiltene.lv.

Sabiedrības pārstāvju izteiktie priekšlikumi vai iebildumi - paredzēts izvērtēt pēc to saņemšanas.

Smiltenes novada domes priekšsēdētājs E. Avotiņš

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījums 2011. gada 19. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 7/11 "Par pašvaldības nodevu par tirdzniecību .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Smiltenes novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 15/20Pieņemts: 27.05.2020.Stājas spēkā: 29.05.2020.Zaudē spēku: 26.10.2022.Tēma: Covid-19 pašvaldībāsPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 112, 11.06.2020. OP numurs: 2020/112.21
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
315349
29.05.2020
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"