Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Līvānu novada domes saistošie noteikumi Nr. 3

Līvānos 2020. gada 16. aprīlī

Grozījumi Līvānu novada domes 2011. gada 24. februāra saistošajos noteikumos Nr. 6 "Par profesionālās ievirzes izglītības ieguves maksu Jēkaba Graubiņa Līvānu Mūzikas un mākslas skolā"

APSTIPRINĀTS
ar Līvānu novada domes 2020. gada 16. aprīļa
sēdes protokola Nr. 7 lēmumu Nr. 7-5

Izdoti saskaņā ar Izglītības likuma
12. panta 2.1 daļu

1. Izdarīt Līvānu novada domes 2011. gada 24. februāra saistošajos noteikumos Nr. 6 "Par profesionālās ievirzes izglītības ieguves maksu Jēkaba Graubiņa Līvānu Mūzikas un mākslas skolā" grozījumus un papildināt tos ar Pārejas noteikumiem šādā redakcijā:

"Pārejas noteikumi

1. Ar Covid-19 izplatības ierobežošanas izsludinātajā ārkārtējās situācijas spēkā esamības laikā nenoteikt maksu kā vecāku līdzfinansējumu par izglītības programmu apguvi mūzikā un par izglītības programmu apguvi mākslā no 2020. gada 13. marta.

2. Par izglītības ieguvi 2019./2020. mācību gada otrajā semestrī līdz ārkārtējās situācijas izsludināšanai noteikt maksu kā līdzfinansējumu sekojošā apmērā:

2.1. par izglītības programmu apguvi mūzikā - 25 EUR apmērā;

2.2. par izglītības programmu apguvi mākslā - 20 EUR apmērā.

3. Līvānu novada domes Uzskaites daļai veikt pārrēķinu par 2019./2020. mācību gada otro semestri Jēkaba Graubiņa Līvānu Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu vecākiem, kuri atbilstoši saistošo noteikumu 2. un 5. punktam samaksu par otro semestri ir veikuši pilnā apmērā."

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā ar 2020. gada 17. aprīli.

Līvānu novada domes priekšsēdētājs A. Vaivods

 

Līvānu novada domes 2020. gada 16. aprīļa saistošo noteikumu Nr. 3 "Grozījumi Līvānu novada domes 2011. gada 24. februāra saistošajos noteikumos Nr. 6 "Par profesionālās ievirzes izglītības ieguves maksu Jēkaba Graubiņa Līvānu Mūzikas un mākslas skolā""
paskaidrojuma raksts

1. Projekta nepieciešamības pamatojums 1.1. Izdoti saskaņā ar Izglītības likuma 12. panta 2.1 daļu, kas nosaka, ka pašvaldība saistošajos noteikumos var paredzēt daļēju maksu kā līdzfinansējumu par izglītības ieguvi pašvaldības dibinātajās profesionālās ievirzes izglītības iestādēs, un sakarā ar izsludināto ārkārtējo situāciju valstī atbilstoši likumam "Par ārkārtējo situāciju un izņēmuma stāvokli" un Ministru kabineta 2020. gada 12. marta rīkojumam Nr. 103 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" (turpmāk tekstā - Rīkojums) visā Latvijas valsts teritorijā izsludināta ārkārtēja situācija no lēmuma pieņemšanas brīža līdz 2020. gada 12. maijam ar mērķi ierobežot Covid-19 izplatību ārkārtējās situācijas spēkā esamības laikā.

1.2. Ņemot vērā, ka ārkārtējās situācijas izsludinātajā laikā Jēkaba Graubiņa Līvānu Mūzikas un mākslas skolas audzēkņiem mācību process notiek attālināti un klātienē nodarbības no 2020. gada 13. marta nenotiek, ir radusies situācija, kurā nepieciešams pārskatīt skolas maksu kā līdzfinansējumu par izglītības ieguvi pašvaldības dibinātajā profesionālās ievirzes izglītības iestādē.

2. Īss projekta satura izklāsts Tiek mainīta maksas kā līdzfinansējuma par izglītības ieguvi pašvaldības dibinātajā profesionālās ievirzes izglītības iestādē Jēkaba Graubiņa Līvānu Mūzikas un mākslas skola apjoms un nomaksas kārtība.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu 3.1. Saistošo noteikumu īstenošana radīs ietekmi uz pašvaldības budžetu - ieņēmumi no līdzfinansējuma samazināsies par 4630 EUR.

3.2. Saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanai nav nepieciešams veidot jaunas pašvaldības institūcijas, darba vietas vai paplašināt esošo institūciju kompetenci.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā 4.1. Sabiedrības mērķa grupa, uz kuru attiecināms saistošo noteikumu tiesiskais regulējums, ir novada administratīvās teritorijas iedzīvotāji, kuru bērni mācās profesionālās ievirzes izglītības iestādē.

4.2. Netiek prognozēta negatīva ietekme uz sabiedrību un uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošo noteikumu izpilde tiks nodrošināta esošo institūciju ietvaros.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav veikta.

Līvānu novada domes priekšsēdētājs A. Vaivods

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Līvānu novada domes 2011. gada 24. februāra saistošajos noteikumos Nr. 6 "Par profesionālās .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Līvānu novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 3Pieņemts: 16.04.2020.Stājas spēkā: 17.04.2020.Tēma: Covid-19 pašvaldībāsPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 81, 27.04.2020. OP numurs: 2020/81.7
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
314280
17.04.2020
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"