Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr. 177

Rīgā 2020. gada 31. martā (prot. Nr. 20 25. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2016. gada 21. jūnija noteikumos Nr. 392 "Meža inventarizācijas veicēju sertifikācijas un sertificēto personu darbības uzraudzības kārtība"

Izdoti saskaņā ar Meža likuma 34. panta otro daļu
un Brīvas pakalpojumu sniegšanas likuma 14. panta otro daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2016. gada 21. jūnija noteikumos Nr. 392 "Meža inventarizācijas veicēju sertifikācijas un sertificēto personu darbības uzraudzības kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2016, 122. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 5. punktu šādā redakcijā:

"5. Fiziska persona var pretendēt uz sertifikātu, ja tā ir ieguvusi vismaz pirmā līmeņa profesionālo augstāko izglītību un ceturtā līmeņa profesionālo kvalifikāciju mežsaimniecībā vai akadēmisko bakalaura grādu mežsaimniecībā. Personai, kas laikposmā no 1996. gada līdz 1999. gadam ir pabeigusi Latvijas Lauksaimniecības universitātes Meža fakultāti, apgūstot mežizstrādes specialitāti, papildus jāapgūst licencēta profesionālās pilnveides izglītības programma (vismaz 240 stundu apjomā) vai akreditētas augstākās izglītības studiju programmas daļa, kas ietver zināšanas mērniecībā, dendroloģijā, meža botānikā, meža taksācijā, mežierīcībā, mežkopībā, meža atjaunošanā, meža augsnes zinātnē, meža ekoloģijā un dabas aizsardzībā."

2. Papildināt noteikumus ar 5.1 punktu šādā redakcijā:

"5.1 Par apgūtu licencētu profesionālās pilnveides izglītības programmu (vismaz 240 stundu apjomā) vai akreditētas augstākās izglītības studiju programmas daļas apguvi klausītāja statusā izsniedz apliecību. Studiju programmas daļas apguvi studējošā statusā apliecina augstskolas izsniegta akadēmiskā izziņa."

3. Izteikt 18. un 19. punktu šādā redakcijā:

"18.  10 darbdienu laikā pēc sertificēšanas pārbaudes, pamatojoties uz tās rezultātiem, sertificēšanas institūcija pieņem lēmumu par sertifikāta izsniegšanu vai pamatotu lēmumu par atteikumu izsniegt sertifikātu.

19. Ja sertificēšanas institūcija pieņēmusi lēmumu par sertifikāta izsniegšanu, tā lēmuma pieņemšanas dienā sertifikātu elektroniska ieraksta veidā reģistrē meža inventarizācijas jomā sertificēto personu reģistrā. Sertifikātu papīra dokumenta formā izsniedz tikai pēc sertificētās personas pieprasījuma. Sertifikātā, ko izsniedz papīra dokumenta formā, norāda sertificētās personas vārdu, uzvārdu, personas kodu, sertifikāta izdošanas datumu, sertifikācijas jomu, sertifikāta numuru un sertificēšanas institūcijas nosaukumu, reģistrācijas numuru un adresi."

4. Izteikt 54. punktu šādā redakcijā:

"54. Šo noteikumu 5. punktā minētā prasība stājas spēkā 2021. gada 1. jūlijā. Līdz 2021. gada 30. jūnijam fiziska persona var pretendēt uz sertifikāta iegūšanu, ja tai ir vismaz pirmā līmeņa profesionālā augstākā izglītība un ceturtā līmeņa profesionālā kvalifikācija mežsaimniecībā vai akadēmiskais bakalaura grāds mežsaimniecībā, vai tai ir augstākā izglītība citā, nevis mežsaimniecības nozarē, vidējā profesionālā vai vidējā izglītība un tā ir apguvusi licencētu profesionālās pilnveides izglītības programmu (vismaz 240 stundu apjomā) vai akreditētas augstākās izglītības studiju programmas daļu, kas ietver zināšanas mērniecībā, dendroloģijā, meža botānikā, meža taksācijā, mežierīcībā, mežkopībā, meža atjaunošanā, meža augsnes zinātnē, meža ekoloģijā un dabas aizsardzībā."

5. Papildināt noteikumus ar 54.1 punktu šādā redakcijā:

"54.1 Prasība apgūt licencētu profesionālās pilnveides izglītības programmu (vismaz 240 stundu apjomā) vai akreditētas augstākās izglītības studiju programmas daļu, kas ietver zināšanas mērniecībā, dendroloģijā, meža botānikā, meža taksācijā, mežierīcībā, mežkopībā, meža atjaunošanā, meža augsnes zinātnē, meža ekoloģijā un dabas aizsardzībā, attiecas arī uz personu, kas laikposmā no 1996. gada līdz 1999. gadam ir pabeigusi Latvijas Lauksaimniecības universitātes Meža fakultāti, apgūstot mežizstrādes specialitāti."

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Zemkopības ministrs K. Gerhards

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2016. gada 21. jūnija noteikumos Nr. 392 "Meža inventarizācijas veicēju .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 177Pieņemts: 31.03.2020.Stājas spēkā: 03.04.2020.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 66, 02.04.2020. OP numurs: 2020/66.9
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
313626
03.04.2020
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"