Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi Narkotisko un psihotropo vielu un zāļu, kā arī prekursoru likumīgās aprites likumā

Izdarīt Narkotisko un psihotropo vielu un zāļu, kā arī prekursoru likumīgās aprites likumā (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1996, 12. nr.; 1998, 15. nr.; 2000, 10. nr.; 2003, 15. nr.; 2006, 12. nr.; 2007, 12., 21. nr.; 2008, 16. nr.; Latvijas Vēstnesis, 2010, 183. nr.; 2012, 200. nr.; 2013, 213. nr.; 2019, 123. nr.) šādus grozījumus:

1.  4. pantā:

papildināt otro daļu pēc vārda "iegādāšanos" ar vārdu "lietošanu";

papildināt trešo daļu ar teikumu šādā redakcijā:

"Valsts policija, konstatējot, ka konkrētā kustamajā vai nekustamajā īpašumā ir veikta jaunu psihoaktīvu vielu vai tās saturošu izstrādājumu neatļauta izgatavošana, glabāšana, pārvadāšana vai realizācija, par šo faktu rakstveidā informē īpašnieku."

2. Izteikt VIII nodaļas nosaukumu šādā redakcijā:

"VIII nodaļa
Likuma ievērošanas uzraudzība un kontrole
".

3. Izslēgt 45. pantu.

4. Papildināt likumu ar IX nodaļu šādā redakcijā:

"IX nodaļa
Administratīvie pārkāpumi narkotisko un psihotropo vielu un zāļu, kā arī prekursoru aprites jomā un kompetence administratīvo pārkāpumu procesā

46. pants. Par prekursoru neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu nelielā apmērā piemēro brīdinājumu vai naudas sodu fiziskajai personai no desmit līdz piecdesmit sešām naudas soda vienībām, bet juridiskajai personai - no simt līdz piecsimt sešdesmit naudas soda vienībām.

47. pants. Par prekursoru izgatavošanas, iegādāšanās, glabāšanas, uzskaites, izsniegšanas, pārvadāšanas, pārsūtīšanas vai izplatīšanas noteikumu pārkāpšanu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu fiziskajai personai no divdesmit līdz divsimt naudas soda vienībām, bet juridiskajai personai - no divsimt līdz divtūkstoš naudas soda vienībām.

48. pants. (1) Par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos vai glabāšanu nelielā apmērā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu lietošanu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu no desmit līdz piecdesmit sešām naudas soda vienībām.

(2) Par atteikšanos no narkotisko vai psihotropo vielu ietekmes medicīniskās pārbaudes piemēro brīdinājumu vai naudas sodu no desmit līdz piecdesmit sešām naudas soda vienībām.

(3) Piemērojot administratīvo sodu par šā panta pirmajā daļā paredzēto pārkāpumu, personu vienlaikus rakstveidā brīdina par kriminālatbildību, ja tā gada laikā pēc administratīvā soda piemērošanas neatļauti iegādāsies vai glabās narkotiskās vai psihotropās vielas nelielā apmērā vai neatļauti tās lietos.

49. pants. (1) Par tādu jaunu psihoaktīvu vielu vai tās saturošu izstrādājumu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai lietošanu, kuru aprite ir aizliegta vai ierobežota, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu no desmit līdz piecdesmit sešām naudas soda vienībām.

(2) Par jaunu psihoaktīvu vielu vai tās saturošu izstrādājumu neatļautas izgatavošanas, glabāšanas, pārvadāšanas vai realizācijas pieļaušanu savā kustamajā vai nekustamajā īpašumā, ja tas konstatēts gada laikā pēc tam, kad persona rakstveidā informēta par šajā īpašumā konstatēto jaunu psihoaktīvu vielu vai tās saturošu izstrādājumu neatļautu izgatavošanu, glabāšanu, pārvadāšanu vai realizāciju, piemēro naudas sodu fiziskajai personai no piecdesmit sešām līdz simt četrdesmit naudas soda vienībām, bet juridiskajai personai - no divsimt astoņdesmit līdz tūkstoš četrsimt divdesmit naudas soda vienībām.

(3) Piemērojot administratīvo sodu par šā panta pirmajā daļā paredzēto pārkāpumu, personu vienlaikus rakstveidā brīdina par kriminālatbildību, ja tā gada laikā pēc administratīvā soda piemērošanas neatļauti iegādāsies, glabās, pārvadās, pārsūtīs vai lietos tādas jaunas psihoaktīvas vielas vai tās saturošus izstrādājumus, kuru aprite ir aizliegta vai ierobežota.

50. pants. Par narkotisko vai psihotropo vielu vai zāļu ražošanas, izgatavošanas, iegādāšanās, glabāšanas, uzskaites, izsniegšanas, pārvadāšanas, pārsūtīšanas vai izplatīšanas noteikumu pārkāpšanu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu fiziskajai personai no divdesmit astoņām līdz simt četrdesmit naudas soda vienībām, bet juridiskajai personai - no divsimt astoņdesmit līdz divtūkstoš astoņsimt naudas soda vienībām.

51. pants. Par tādas receptes izrakstīšanas vai uzglabāšanas prasību pārkāpšanu, ar kuru izsniedz II un III sarakstā iekļautās vielas un zāles lietošanai dzīvniekiem, piemēro naudas sodu fiziskajai personai no septiņām līdz septiņdesmit naudas soda vienībām, bet juridiskajai personai - no desmit līdz simt naudas soda vienībām.

52. pants. Par pasākumu neveikšanu, lai narkotiskās vai psihotropās vielas, tās saturoši augi, augu daļas un to atlikumi vai ražošanas atkritumi nenokļūtu nelegālā apritē, piemēro naudas sodu no desmit līdz divdesmit astoņām naudas soda vienībām.

53. pants. (1) Administratīvā pārkāpuma procesu par šā likuma 46., 48., 49. un 52. pantā minētajiem pārkāpumiem veic Valsts policija.

(2) Administratīvā pārkāpuma procesu par šā likuma 47. un 50. pantā minētajiem pārkāpumiem atbilstoši šā likuma 44. panta pirmajā un otrajā daļā noteiktajai kompetencei veic Veselības inspekcija.

(3) Administratīvā pārkāpuma procesu par šā likuma 47. un 51. pantā minētajiem pārkāpumiem atbilstoši šā likuma 44. panta trešajā daļā noteiktajai kompetencei veic Pārtikas un veterinārais dienests."

5. Papildināt pārejas noteikumus ar 5. punktu šādā redakcijā:

"5. Grozījumi attiecībā uz šā likuma VIII nodaļas nosaukuma izteikšanu jaunā redakcijā un 45. panta izslēgšanu, kā arī IX nodaļa stājas spēkā vienlaikus ar Administratīvās atbildības likumu."

Likums Saeimā pieņemts 2019. gada 21. novembrī.

Valsts prezidents E. Levits

Rīgā 2019. gada 10. decembrī

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Narkotisko un psihotropo vielu un zāļu, kā arī prekursoru likumīgās aprites likumā Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Saeima Veids: likums Pieņemts: 21.11.2019.Stājas spēkā: 24.12.2019.Tēma: Veselības aprūpe, farmācija; Administratīvās atbildības ceļvedisPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 248A, 10.12.2019. OP numurs: 2019/248A.16
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Citi saistītie dokumenti
311274
24.12.2019
84
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"