Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta rīkojums Nr. 571

Rīgā 2019. gada 19. novembrī (prot. Nr. 54 22. §)

Par kopējām valsts pārvaldē auditējamām prioritātēm 2020. gadam

1. Saskaņā ar Iekšējā audita likuma 8. panta 2. punktu ministriju un iestāžu iekšējā audita struktūrvienībām 2020. gadā atbilstoši iekšējo auditu reglamentējošajos normatīvajos aktos noteiktajai kārtībai un metodikai, kā arī šā rīkojuma 2. punktā minētajām vadlīnijām veikt fizisko personu datu aizsardzības iekšējo auditu.

2. Finanšu ministrijai sadarbībā ar Tieslietu ministriju izstrādāt un līdz 2019. gada 29. novembrim elektroniski nosūtīt ministriju un iestāžu iekšējā audita struktūrvienībām informāciju par audita apjomu un ieteicamos principus fizisko personu datu aizsardzības iekšējā audita iekļaušanai iekšējā audita stratēģiskajā un gada plānā, kā arī līdz 2020. gada 15. februārim elektroniski nosūtīt fizisko personu datu aizsardzības iekšējā audita vadlīnijas (turpmāk - vadlīnijas). Vadlīnijās iekļaut pārskata struktūru, norādot kārtību, kādā sniedzama informācija par šā rīkojuma 1. punktā minētā uzdevuma izpildi.

3. Lai īstenotu Valsts pārvaldes reformu plānu 2020 (apstiprināts ar Ministru kabineta 2017. gada 24. novembra rīkojumu Nr. 701 "Par Valsts pārvaldes reformu plānu 2020"), ministriju un iestāžu iekšējā audita struktūrvienībām 2020. gadā plānoto iekšējo auditu ietvaros:

3.1. novērtēt, vai ieviestie iekšējās kontroles sistēmas elementi sekmē efektīvāku procesu norisi un orientāciju uz sasniedzamo rezultātu;

3.2. izlases veidā atbilstoši riska novērtējumam turpināt vienlaikus veikt līdzīgu procesu iekšējos auditus attiecīgā resora iestādēs;

3.3. nodrošināt savstarpēju sadarbību un pēc iespējas veidot starpresoru iekšējā audita komandas, auditējot politiku, kas tiek plānota, īstenota un uzraudzīta mijiedarbībā ar citiem resoriem.

4. Finanšu ministrijai izstrādāt un līdz 2020. gada 15. janvārim elektroniski nosūtīt ministriju un iestāžu iekšējā audita struktūrvienībām pārskata struktūru, norādot kārtību, kādā sniedzama informācija par šā rīkojuma 3. punktā minēto uzdevumu izpildi.

5. Ministriju un iestāžu iekšējā audita struktūrvienībām līdz 2021. gada 1. martam iesniegt Finanšu ministrijā pārskatu par šā rīkojuma 1. punkta izpildi, kas sagatavots atbilstoši vadlīnijās noteiktajai struktūrai. Ja nepieciešams, Finanšu ministrija pieprasa no iekšējā audita struktūrvienības fizisko personu datu aizsardzības iekšējā audita ziņojumu un ieteikumu ieviešanas grafiku pilnvērtīgai informācijas apkopošanai. Pārskatā par iekšējā audita struktūrvienības darbību 2020. gadā iekļaut informāciju par šā rīkojuma 3. punkta izpildi (atbilstoši šā rīkojuma 4. punktā noteiktajai pārskata struktūrai).

6. Finanšu ministrijai apkopot ministriju un iestāžu iesniegto informāciju par iekšējā audita rezultātiem un līdz 2021. gada 31. martam iesniegt Tieslietu ministrijā kopsavilkumu par fizisko personu datu aizsardzības iekšējā audita novērojumiem, secinājumiem un priekšlikumiem risku novēršanai personas datu apstrādes politikas ieviešanā.

7. Finanšu ministrijai informatīvajā ziņojumā par ministriju un iestāžu iekšējā audita struktūrvienību darbību 2020. gadā iekļaut informāciju par šā rīkojuma 1. un 3. punktā minēto uzdevumu izpildi.

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Finanšu ministrs J. Reirs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par kopējām valsts pārvaldē auditējamām prioritātēm 2020. gadam Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: rīkojums Numurs: 571Pieņemts: 19.11.2019.Stājas spēkā: 19.11.2019.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 235, 21.11.2019. OP numurs: 2019/235.38
Saistītie dokumenti
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Politikas plānošanas dokumenti
  • Citi saistītie dokumenti
310809
19.11.2019
85
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"