Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi Preču un pakalpojumu drošuma likumā

Izdarīt Preču un pakalpojumu drošuma likumā (Latvijas Vēstnesis, 2004, 66. nr.; 2005, 104. nr.; 2007, 203. nr.; 2011, 33. nr.; 2014, 66. nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt 5. panta trešajā daļā vārdus "oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis"" ar vārdiem "savā tīmekļvietnē (www.lvs.lv)".

2. Aizstāt 8. panta pirmajā daļā vārdus "(arī brīdinājumus)" ar vārdiem "(arī brīdinājumus un lietošanas noteikumus)".

3. Izteikt 11. panta otro daļu šādā redakcijā:

"(2) Tirgus uzraudzības padomes nolikumu apstiprina Ministru kabinets. Tirgus uzraudzības padomes personālsastāvu apstiprina ekonomikas ministrs, iekļaujot tajā pa vienam pārstāvim no Ekonomikas ministrijas, Veselības ministrijas, Labklājības ministrijas, Zemkopības ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, no attiecīgajām tirgus uzraudzības iestādēm, Valsts ieņēmumu dienesta, Pārtikas un veterinārā dienesta un Valsts policijas."

4. Papildināt likumu ar IV nodaļu šādā redakcijā:

"IV nodaļa
Administratīvie pārkāpumi preču un pakalpojumu drošuma jomā un kompetence administratīvo pārkāpumu procesā

17. pants. (1) Par tādu preču vai pakalpojumu laišanu tirgū, piedāvāšanu vai pārdošanu, kuriem nav veikti šā likuma 8. pantā noteiktie pasākumi risku novērtēšanai vai novēršanai, piemēro naudas sodu fiziskajai personai līdz septiņdesmit naudas soda vienībām, bet juridiskajai personai - no sešām līdz četrsimt naudas soda vienībām.

(2) Par šā likuma 8.1 pantā noteikto speciālo prasību neievērošanu vai riska mazināšanai vai novēršanai nepieciešamo pasākumu neveikšanu, kā arī par preču aprites vai pakalpojumu piedāvāšanas kārtības neievērošanu piemēro naudas sodu fiziskajai personai līdz septiņdesmit naudas soda vienībām, bet juridiskajai personai - no sešām līdz četrsimt naudas soda vienībām.

(3) Par tādu gāzes balonu laišanu tirgū, piedāvāšanu vai pārdošanu, kuriem nav veikts tehniskais novērtējums, piemēro naudas sodu fiziskajai personai līdz septiņdesmit naudas soda vienībām, bet juridiskajai personai - no desmit līdz četrsimt naudas soda vienībām.

(4) Par tādu kosmētikas līdzekļu laišanu tirgū, piedāvāšanu vai pārdošanu, kuriem beidzies derīguma termiņš vai kuriem nav normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā norādīts derīguma termiņš, piemēro naudas sodu fiziskajai personai līdz septiņdesmit naudas soda vienībām, bet juridiskajai personai - no desmit līdz simt četrdesmit naudas soda vienībām.

(5) Par normatīvajos aktos noteiktajām drošuma prasībām neatbilstošu preču vai pakalpojumu laišanu tirgū, piedāvāšanu vai pārdošanu piemēro naudas sodu fiziskajai personai no septiņām līdz simt četrdesmit naudas soda vienībām, bet juridiskajai personai - no piecdesmit sešām līdz divtūkstoš astoņsimt naudas soda vienībām.

18. pants. (1) Administratīvā pārkāpuma procesu par šā likuma 17. panta pirmajā, otrajā, trešajā un piektajā daļā minētajiem pārkāpumiem veic Patērētāju tiesību aizsardzības centrs.

(2) Administratīvā pārkāpuma procesu par šā likuma 17. panta pirmajā, otrajā, ceturtajā un piektajā daļā minētajiem pārkāpumiem veic Veselības inspekcija."

5. Papildināt pārejas noteikumus ar 3. punktu šādā redakcijā:

"3. Šā likuma IV nodaļa stājas spēkā vienlaikus ar Administratīvās atbildības likumu."

Likums Saeimā pieņemts 2019. gada 24. oktobrī.

Valsts prezidents E. Levits

Rīgā 2019. gada 6. novembrī

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Preču un pakalpojumu drošuma likumā Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Saeima Veids: likums Pieņemts: 24.10.2019.Stājas spēkā: 20.11.2019.Tēma: Patērētāju tiesības; Administratīvās atbildības ceļvedisPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 225, 06.11.2019. OP numurs: 2019/225.8
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Citi saistītie dokumenti
310479
20.11.2019
84
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"