Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts zaudēs spēku 2024. gada 1. jūlijā.
Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 40

Jūrmalā 2019. gada 26. septembrī (prot. Nr. 13, 25. p.)
Grozījums Jūrmalas pilsētas domes 2019. gada 20. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 23 "Jūrmalas pilsētas pašvaldības kapsētu darbības un uzturēšanas saistošie noteikumi"
Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta pirmās daļas 6. punktu un trešo daļu

1. Izdarīt Jūrmalas pilsētas domes 2019. gada 20. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 23 "Jūrmalas pilsētas pašvaldības kapsētu darbības un uzturēšanas saistošie noteikumi" šādu grozījumu:

Izteikt 79. punktu šādā redakcijā:

"79. Par šo noteikumu 6., 8., 25., 27., 28., 29., 31., 66., 68. un 77. punktā noteikto prasību neievērošanu izsaka brīdinājumu vai piemēro naudas sodu fiziskajām personām līdz sešām naudas soda vienībām, juridiskajām personām līdz 20 naudas soda vienībām. Par tādiem pašiem pārkāpumiem, ja tie izdarīti atkārtoti gada laikā – piemēro naudas sodu fiziskajām personām līdz 10 naudas soda vienībām, juridiskajām personām – līdz 60 naudas soda vienībām."

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā vienlaikus ar Administratīvās atbildības likumu.

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs G. Truksnis
Paskaidrojuma raksts
Jūrmalas pilsētas domes 2019. gada 26. septembra saistošajiem noteikumiem Nr. 40 "Grozījums Jūrmalas pilsētas domes 2019. gada 20. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 23 "Jūrmalas pilsētas pašvaldības kapsētu darbības un uzturēšanas saistošie noteikumi""
Paskaidrojuma raksta sadaļasNorādāmā informācija
1. Īss projekta satura izklāsts1.1. Likuma "Par pašvaldībām" 15. panta pirmās daļas 2. punkts noteic, ka pašvaldības autonomā funkcija ir gādāt par savas administratīvās teritorijas labiekārtošanu un sanitāro tīrību, apbedīšanas vietu izveidošanu un uzturēšanu. Minētā likuma 43. pants noteic, ka Dome ir tiesīga izdot saistošos noteikumus, paredzot administratīvo atbildību par to pārkāpšanu, ja tas nav paredzēts likumos, par sanitārās tīrības uzturēšanu, tostarp kapsētu apbedīšanas vietu izveidošanu un uzturēšanu.

1.2. Saistošo noteikumu mērķis ir nodrošināt to atbilstību Administratīvās atbildības likumam, izsakot piemērojamo sodus soda naudas vienībās.

2. Projekta nepieciešamības pamatojumsŅemot vērā, ka 2020. gada 1. janvārī stājas spēkā Administratīvās atbildības likums, kas nosaka, ka naudas soda apmēru pašvaldību saistošajos noteikumos izsaka naudas soda vienībās, saistošo noteikumu 79. punkts precizējams.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetuSaistošo noteikumu īstenošanas rezultātā finansiālā ietekme uz pašvaldības budžetu nav.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijāSaistošie noteikumi ir saistoši Jūrmalas pilsētas pašvaldības iestādei "Jūrmalas kapi", jebkurai fiziskajai un juridiskajai personai, atrodoties Jūrmalas pilsētas pašvaldības kapsētās. Uzņēmējiem tiek nodrošināta vienlīdzīga iespēja sniegt apbedīšanas, kapu kopšanas vai amatniecības pakalpojumus, ja tiek ievēroti pašvaldības noteiktie kapsētu darbības un uzturēšanas noteikumi.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām5.1. Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās Jūrmalas pilsētas pašvaldības iestāde "Jūrmalas kapi". No saistošajos noteikumos iekļautajām normām Jūrmalas pilsētas pašvaldības policijas un Administratīvās komisijas funkcijas un uzdevumi netiek paplašināti vai sašaurināti.

5.2. Saistošo noteikumu piemērošanā privātpersona var vērsties pie kapsētu apsaimniekotāja – Jūrmalas pilsētas pašvaldības iestādē "Jūrmalas kapi", Jūrmalas pilsētas domē vai Jūrmalas pilsētas pašvaldības policijā.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonāmNav nepieciešamas, jo neietekmē privātpersonas.
Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs G. Truksnis
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījums Jūrmalas pilsētas domes 2019. gada 20. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 23 .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Jūrmalas pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 40Pieņemts: 26.09.2019.Stājas spēkā: 01.07.2020.Zaudē spēku: 01.07.2024.Tēma:  Administratīvās atbildības ceļvedisPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 210, 16.10.2019. OP numurs: 2019/210.8
Saistītie dokumenti
  • Zaudēs spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
310000
01.07.2020
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"