Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Konkurences padomes lēmums Nr. 21

Rīgā 2019. gada 12. septembrī (prot. Nr. 48, 5. §)

Par tirgus dalībnieku apvienošanos

Lieta Nr. KL KL\2.2-4\19\20

"Par SIA "Petrol Property" un AS "VIADA Baltija" izšķirošas ietekmes iegūšanu pār atsevišķiem SIA "Baltijas Degviela" aktīviem"

Konkurences padome (turpmāk - KP) 30.08.2019. saņēma saīsināto ziņojumu (turpmāk - Ziņojums) par tirgus dalībnieku apvienošanos, AS "VIADA Baltija" un SIA "Petrol Property" iegūstot tiesības izmantot divas SIA "Baltijas Degviela" piederošās degvielas uzpildes stacijas, kuras iepriekš nomāja SIA "EAST-WEST TRANSIT".

Izvērtējot Ziņojumā ietverto un KP rīcībā esošo informāciju, KP

konstatēja:

05.12.2017. SIA "Petrol Property" iegādājās SIA "Baltijas degviela" piederošo aktīvu - degvielas uzpildes staciju, kas atrodas adresē: Brikšņu ielā 2, Jūrmalā, kura ir nodota lietošanā AS "VIADA Baltija", kas ir SIA "Petrol Property" saistītais uzņēmums.

SIA "Petrol Property" iegādāsies SIA "Baltijas degviela" piederošu aktīvu - degvielas uzpildes staciju, kas atrodas adresē: "Ziemeri", Garkalnes pagastā, Garkalnes novadā, kuru pēc apvienošanās darījuma pabeigšanas arī plānots nodot lietošanai AS "VIADA Baltija".

Saskaņā ar Ministru kabineta 03.10.2008. noteikumos Nr. 800 "Kārtība, kādā iesniedz un izskata pilno un saīsināto ziņojumu par tirgus dalībnieku apvienošanos"1 noteikto, apvienošanās izvērtēšanai tiek pakļauti abi iepriekš minētie darījumi. Līdz ar to apvienošanās atbilst Konkurences likuma 15. panta pirmās daļas 3. punktam un pirms otrā darījuma ir paziņojama KP.

Izvērtējot Ziņojumā sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, secināms, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra degvielas vairumtirdzniecības tirgū Latvijā un mazumtirdzniecības konkrētajos tirgos, kas aptver Jūrmalu un Rīgu un tās apkārtni, kā arī neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis nevienā no ietekmētajiem tirgiem. Līdz ar to atbilstoši Konkurences likuma 16. panta ceturtajai daļai apvienošanās ir atļaujama.

Ņemot vērā minēto un saskaņā ar Konkurences likuma 8. panta pirmās daļas 5. punktu, 15. panta pirmās daļas 3. punktu un 16. panta pirmo un ceturto daļu, Konkurences padome

nolēma:

atļaut apvienošanos, SIA "Petrol Property" iegādājoties SIA "Baltijas degviela" piederošus aktīvus - degvielas uzpildes stacijas, kas atrodas: Brikšņu ielā 2, Jūrmalā un "Ziemeri", Garkalnes pagastā, Garkalnes novadā un nododot tos lietošanā AS "VIADA Baltija".

Saskaņā ar Konkurences likuma 8. panta otro daļu KP lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā viena mēneša laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas.


1 Ministru kabineta noteikumu Nr. 800 "Kārtība, kādā iesniedz un izskata pilno un saīsināto ziņojumu par tirgus dalībnieku apvienošanos" 6. punkts paredz, ka vienu vai vairākus tādus darījumus, kas divu gadu laikā notiek starp tiem pašiem tirgus dalībniekiem un kuru rezultātā viens tirgus dalībnieks iegūst divu vai vairāku citu tirgus dalībnieku aktīvus (daļu vai visus) vai tiesības tos izmantot, uzskata par vienu apvienošanos, kas rodas dienā, kad notiek pēdējais darījums.

Konkurences padomes priekšsēdētāja S. Ābrama

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par tirgus dalībnieku apvienošanos Izdevējs: Konkurences padome Veids: lēmums Numurs: 21Pieņemts: 12.09.2019.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 191, 19.09.2019. OP numurs: 2019/191.22
Saistītie dokumenti
  • Saistītie dokumenti
309444
136
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"