Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Konkurences padomes lēmums Nr. 17

Rīgā 2019. gada 8. augustā (prot. Nr. 44, 2. §)

Par tirgus dalībnieku apvienošanos

Lieta Nr. KL\2.2-4\19\16
Par ALSO Holding AG izšķirošas ietekmes iegūšanu pār Solytron Bulgaria OOD

Konkurences padome (turpmāk - KP) 31.07.2019. saņēma saīsināto ziņojumu par tirgus dalībnieku apvienošanos (turpmāk - Ziņojums), kuras ietvaros ALSO Holding AG (Šveicē reģistrēta holdinga sabiedrība, reģistrācijas numurs CH-150.3.001.209-9) iegūst izšķirošu ietekmi pār Solytron Bulgaria OOD (Bulgārijā reģistrēta holdinga sabiedrība, reģistrācijas numurs 202990290).

Izvērtējot Ziņojumā ietverto un KP rīcībā esošo informāciju, KP

konstatēja:

Apvienošanās rezultātā ALSO Holding AG iegūs izšķirošu ietekmi pār Solytron Bulgaria OOD. Līdz ar to apvienošanās atbilst Konkurences likuma 15. panta pirmās daļas 3. punktam un saskaņā ar Konkurences likuma 15. panta otro daļu ir paziņojama KP.

Saskaņā ar Ziņojumā norādīto ALSO Holding AG pamatdarbība ir informācijas un komunikācijas tehnoloģiju, sadzīves elektronikas preču, risinājumu un pakalpojumu vairumtirdzniecība. Savukārt Solytron Bulgaria OOD darbības veidi ir informācijas un komunikācijas tehnoloģiju preču un drukāšanai izlietojamo materiālu vairumtirdzniecība, sadzīves elektronisko preču tirdzniecība, konsultāciju sniegšana un informācijas tehnoloģiju pakalpojumi.

Saskaņā ar Ziņojumā norādīto apvienošanās rezultātā ietekmētais tirgus ir elektronisko preču vairumtirdzniecības tirgus. Savukārt konkrēto ģeogrāfisko tirgu lietas ietvaros KP atstāj atvērtu.

Izvērtējot Ziņojumā sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, secināms, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis ietekmētajā tirgū, kurā darbojas apvienošanās dalībnieki. Līdz ar to atbilstoši Konkurences likuma 16. panta ceturtajai daļai apvienošanās ir atļaujama.

Ņemot vērā minēto un pamatojoties uz Konkurences likuma 8. panta pirmās daļas 5. punktu, 15. panta pirmās daļas 3. punktu un 16. panta pirmo un ceturto daļu, Konkurences padome

nolēma:

atļaut apvienošanos, ALSO Holding AG iegūstot izšķirošu ietekmi pār Solytron Bulgaria OOD.

Saskaņā ar Konkurences likuma 8. panta otro daļu Konkurences padomes lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā viena mēneša laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas.

Konkurences padomes priekšsēdētāja S. Ābrama

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par tirgus dalībnieku apvienošanos Izdevējs: Konkurences padome Veids: lēmums Numurs: 17Pieņemts: 08.08.2019.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 164, 14.08.2019. OP numurs: 2019/164.6
Saistītie dokumenti
  • Saistītie dokumenti
308674
136
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"