Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr. 326

Rīgā 2019. gada 9. jūlijā (prot. Nr. 32 36. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2014. gada 12. augusta noteikumos Nr. 461 "Prasības pārtikas kvalitātes shēmām, to ieviešanas, darbības, uzraudzības un kontroles kārtība"

Izdoti saskaņā ar Pārtikas aprites uzraudzības likuma
4. panta divpadsmito daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2014. gada 12. augusta noteikumos Nr. 461 "Prasības pārtikas kvalitātes shēmām, to ieviešanas, darbības, uzraudzības un kontroles kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2014, 165. nr.; 2015, 210. nr.; 2016, 135., 199. nr.; 2017, 193. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 1. un 2. pielikumu šādā redakcijā:

"1. pielikums
Ministru kabineta
2014. gada 12. augusta
noteikumiem Nr. 461

Pārskats par
nacionālajā pārtikas kvalitātes shēmā realizētiem produktiem

Pārskata periods - 20__. gada 1. janvāris-31. decembris

Juridiskās personas nosaukums  
   
Fiziskās personas (pilnvarotās personas) vārds, uzvārds  
   
Numurs Pārtikas un veterinārā dienesta uzraudzības objektu reģistrā  
   
Faktiskā adrese  
   

Nr.
p. k.

Produkta veids

Shēmā realizētais produkcijas apjoms (t)

1. Svaigpiens, piens un piena produkti  
2. Liellopu, cūku, kazu un aitu gaļa un tās produkti  
3. Putnu gaļa un tās produkti  
4. Olas  
5. Medus un biškopības produkti  
6. Graudaugi un to produkti  
7. Eļļas augi un to produkti  
8. Maizes un miltu izstrādājumi un kaņepju pavalgs  
9. Alus, kvass un iesala dzēriens  
10. Dārzeņi, kartupeļi un to produkti  
11. Augļi, ogas un to produkti  
12. Saliktie produkti un uztura bagātinātāji  
13. Zivis un to produkti  
14. Dzeramais ūdens, avota ūdens, minerālūdens, sulu dzērieni  
15. Konditorejas izstrādājumi  
 

Kopā

 
     
     

(datums*)

 

(vārds, uzvārds, paraksts*)

Piezīme. * Dokumenta rekvizītus "datums" un "paraksts" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

2. pielikums
Ministru kabineta
2014. gada 12. augusta
noteikumiem Nr. 461

Pārskats par

  shēmā realizētiem produktiem

(shēmas nosaukums)

 

Pārskata periods - 20__. gada 1. janvāris-31. decembris

Juridiskās personas nosaukums  
   
Fiziskās personas (pilnvarotās personas) vārds, uzvārds  
   
Numurs Pārtikas un veterinārā dienesta uzraudzības objektu reģistrā  
   
Faktiskā adrese  

EK regulas numurs un datums, ar ko produkta nosaukumu ieraksta aizsargātu ģeogrāfiskās izcelsmes norāžu, aizsargātu cilmes vietas nosaukumu vai garantēto tradicionālo produktu reģistrā _________________________

Nr.
p. k.

Produkta nosaukums

Realizētās produkcijas apjoms (t)

Eksports (t)

Valstis,
uz kurām eksportē

         
         
 

Kopā

 

x

x

         
     

(datums*)

 

(vārds, uzvārds, paraksts*)

Piezīme. * Dokumenta rekvizītus "datums" un "paraksts" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.";

2. Izteikt 9. pielikuma 1. punktu šādā redakcijā:

"1. Ja produkts tiks marķēts ar Ministru kabineta 2014. gada 12. augusta noteikumu Nr. 461 "Prasības pārtikas kvalitātes shēmām, to ieviešanas, darbības, uzraudzības un kontroles kārtība" 5. pielikuma II nodaļā minēto norādi, izejvielu audzētājs un operators, kas ir primāro produktu ražotājs, nodrošina, ka produkts ir audzēts atbilstoši normatīvajiem aktiem par lauksaimniecības produktu integrētās audzēšanas, uzglabāšanas un marķēšanas prasībām un kontroles kārtību un to apliecina ieraksts Valsts augu aizsardzības dienesta Lauksaimniecības produktu integrētās audzēšanas reģistrā."

3. Papildināt 9. pielikumu ar 5.1 punktu šādā redakcijā:

"5.1 Produktam pievienotā sāls daudzums:

5.1 1. svaigiem, mizotiem, vārītiem un tvaicētiem kartupeļiem un dārzeņiem (vakuumā) sāls nav pievienots;

5.1 2. marinētiem, skābētiem, sālītiem dārzeņiem un sēnēm - ne vairāk kā 2,5 g uz 100 g produkta;

5.1 3. zaļajiem zirnīšiem - ne vairāk kā 0,7 g uz 100 g produkta;

5.1 4. dārzeņu salātiem un dārzeņu konserviem - ne vairāk kā 1,2 g uz 100 g produkta."

4. Izteikt 9. pielikuma 7. punktu šādā redakcijā:

"7. Šā pielikuma 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9. un 10. tabulā minētos produktu mikrobioloģiskos un fizikāli ķīmiskos rādītājus operators kontrolē ne retāk kā reizi gadā, un tie atbilst attiecīgajās tabulās minētajiem kvalitātes rādītājiem."

5. Svītrot 9. pielikuma 2. tabulu.

6. Izteikt 9. pielikuma 3. tabulu šādā redakcijā:

"3. tabula

Kvalitātes rādītāji konservētiem dārzeņiem

Nr.
p. k.

Produkts

Rādītājs

Rādītāja lielums

1. Zaļie zirnīši Zirņu masas daļa, % zirņi, ne mazāk kā 55 % no svara
Hlorīdu masas daļa, % 0,8-1,5
pH ne mazāks kā 5,3
Mezofilie aerobie un fakultatīvi anaerobie mikroorganismi ne vairāk kā 100 kvv/1 g
Pelējumu sēnītes un raugu šūnas ne vairāk kā 10 kvv/1 g
2. Dārzeņu salāti Hlorīdu masas daļa, % 0,9-2,25
Titrējamās skābes masas daļa, % (pārrēķinot uz etiķskābi) ne vairāk kā 1,5
pH 3,0-5,0
Mezofilie aerobie un fakultatīvi anaerobie mikroorganismi ne vairāk kā 1 x1 03 kvv/1 g
Pelējumu sēnītes un raugu šūnas ne vairāk kā 5 x 10 kvv/1 g
3. Dārzeņu konservi Hlorīdu masas daļa, % 0,8-2,0
Mezofilie aerobie un fakultatīvi anaerobie mikroorganismi ne vairāk kā 1 x103 kvv/1 g
Pelējumu sēnītes un raugu šūnas ne vairāk kā 5 x 10 kvv/1 g"

7. Izteikt 9. pielikuma 10. tabulu šādā redakcijā:

"10. tabula

Kvalitātes rādītāji svaigiem un mizotiem, vārītiem un tvaicētiem, skābētiem un sālītiem produktiem

Nr. 
p. k.

Produkts

Rādītājs

Rādītāja lielums

1. Svaigi, mizoti, vārīti un tvaicēti kartupeļi un dārzeņi (vakuumā) Mezofilie aerobie un fakultatīvi anaerobie mikroorganismi ne vairāk kā 1 x 106 kvv/1 g
Pelējuma sēnītes ne vairāk kā 100 kvv/1 g
2. Skābēti un sālīti dārzeņi un sēnes Mezofilie aerobie un fakultatīvi anaerobie mikroorganismi ne vairāk kā 1 x 104 kvv/1 g
Pelējuma sēnītes un rauga šūnas ne vairāk kā 100 kvv/1 g
Salmonellas 25 g nav pieļaujamas"

8. Izteikt 10. pielikuma 1. punktu šādā redakcijā:

"1. Ja produkts tiks marķēts ar Ministru kabineta 2014. gada 12. augusta noteikumu Nr. 461 "Prasības pārtikas kvalitātes shēmām, to ieviešanas, darbības, uzraudzības un kontroles kārtība" 5. pielikuma II nodaļā minēto norādi, izejvielu audzētājs un operators, kas ir primāro produktu ražotājs, nodrošina, ka produkts ir audzēts atbilstoši normatīvajiem aktiem par lauksaimniecības produktu integrētās audzēšanas, uzglabāšanas un marķēšanas prasībām un kontroles kārtību un to apliecina ieraksts Valsts augu aizsardzības dienesta Lauksaimniecības produktu integrētās audzēšanas reģistrā."

9. Papildināt 11. pielikumu ar 7.2 punktu šādā redakcijā:

"7.2 Putnu liemeni, sadalītu gaļu un subproduktus marķē ar noteikumu 5. pielikuma III nodaļā minēto norādi, ja putns audzēts vienā Eiropas Savienības dalībvalstī vai reģionā, bet kauts un sadalīts citā Eiropas Savienības dalībvalstī vai reģionā."

10. Aizstāt 11. pielikuma 8. punktā vārdus "Atdzesētu putnu gaļu" ar vārdiem "Svaigu putnu gaļu".

11. Izteikt 16. un 17. pielikumu šādā redakcijā:

"16. pielikums
Ministru kabineta
2014. gada 12. augusta
noteikumiem Nr. 461

Iesniegums
produkta sertifikācijai nacionālajā pārtikas kvalitātes shēmā

(informāciju rakstīt drukātiem burtiem)

Pārtikas un veterinārā dienesta

   

pārvaldei

 

(PVD teritoriālā struktūrvienība)

 
     
Es,   , operatora  
 

(vārds, uzvārds)

 

(nosaukums un

 

likumīgais vai pilnvarotais pārstāvis, lūdzu veikt

numurs PVD uzraudzības objektu reģistrā)

 
 

(produkta nosaukums)

sertifikāciju nacionālajā pārtikas kvalitātes shēmā, kā arī uzraudzību un kontroli un sniedzu šādas ziņas:

1. Pārtikas produktu grupa

Augu izcelsmes produkti Dzīvnieku izcelsmes produkti
 graudaugi un to produkti  svaigpiens, piens un piena produkti
 dārzeņi un to produkti  liellopu gaļa un tās produkti
 augļi, ogas un to pārstrādes produkti  cūkgaļa un tās produkti
 eļļas augi un to produkti  kazu un aitu gaļa un tās produkti
 alus, kvass un iesala dzēriens  putnu gaļa un tās produkti
 saliktie produkti, uztura bagātinātāji  trušu gaļa un tās produkti
 dzeramais ūdens, avota ūdens, minerālūdens un sulas dzērieni  zivis un zivju produkti
 konditorejas izstrādājumi  medus un biškopības produkti
   olas un to produkti
   
2. Pārtikas produkta nosaukums(-i)  
   
3. Uzņēmuma juridiskā adrese  
   
4. Uzņēmuma faktiskā adrese  
   
5. Pasta adrese  
   
6. Kontakttālruņa un faksa numurs  
   
7. Oficiālā elektroniskā adrese (ja ir aktivizēts oficiālās elektroniskās adreses konts) vai elektroniskā pasta adrese
 

Iesniegumam pievienoju sarakstu, kurā norādīti izejvielu piegādātāji*

 

Apliecinu, ka esmu informēts par nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas prasībām, kas noteiktas normatīvajos aktos par prasībām pārtikas kvalitātes shēmām, to ieviešanai, darbībai, uzraudzībai un kontrolei, apņemos tās ievērot un pakļauties kontrolei.

     

(datums**)

 

(vārds, uzvārds, paraksts**)

Piezīmes.

* Aizpilda, ja produktu marķēšanā izmantos shēmas norādi zaļā krāsā.

** Dokumenta rekvizītus "datums" un "paraksts" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

17. pielikums
Ministru kabineta
2014. gada 12. augusta
noteikumiem Nr. 461

Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas operatora
izejvielu piegādātāju saraksts

Operators  
 

(nosaukums un numurs PVD uzraudzības objektu reģistrā)

   
   

(pārskata periods/gads)

 

Izejvielu piegādātāji, kuri pārskata periodā ir iesaistīti sertifikācijai pieteiktā produkta ražošanā:

Nr.
p. k.

Izejvielu piegādātājs

Reģ. Nr.

Adrese

Piegādātais produkts

1.        
2.        
3.        
4.        
5.        
6.        
7.        
8.        
9.        
10.        
         
     

(datums*)

 

(vārds, uzvārds, paraksts*)

     
Kontaktinformācija  
 

(tālruņa numurs, oficiālā elektroniskā adrese (ja ir aktivizēts oficiālās elektroniskās adreses konts) vai elektroniskā pasta adrese)

Piezīme. * Dokumenta rekvizītus "datums" un "paraksts" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu."

Ministru prezidenta vietā -
Ministru prezidenta biedrs,
tieslietu ministrs J. Bordāns

Zemkopības ministrs K. Gerhards

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2014. gada 12. augusta noteikumos Nr. 461 "Prasības pārtikas kvalitātes .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 326Pieņemts: 09.07.2019.Stājas spēkā: 16.07.2019.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 142, 15.07.2019. OP numurs: 2019/142.2
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
308139
16.07.2019
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"