Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Konkurences padomes lēmums Nr. 12

Rīgā 2019. gada 26. aprīlī (prot. Nr. 22, 2. §)

Par tirgus dalībnieku apvienošanos

Lieta Nr. KL\2.2-4\19\5

"Par SIA "LATVIJAS PROPĀNA GĀZE" nomas tiesību iegūšanu Rīgā, Buļļu ielā 2a"

Konkurences padome (turpmāk - KP) 08.04.2019. ir saņēmusi ziņojumu par tirgus dalībnieku apvienošanos, kuras ietvaros SIA "LATVIJAS PROPĀNA GĀZE" plāno iegūt valdījumā uz nomas līguma pamata no SIA "NESTE LATVIJA" autogāzes uzpildes staciju, kas atrodas Rīgā, Buļļu ielā 2a.

Izvērtējot Ziņojumā ietverto un KP rīcībā esošo informāciju, KP

konstatēja:

Apvienošanās rezultātā SIA "LATVIJAS PROPĀNA GĀZE" plāno iegūt valdījumā uz nomas līguma pamata no SIA "NESTE LATVIJA" autogāzes uzpildes staciju, kas atrodas Rīgā, Buļļu ielā 2a, kas pašlaik atrodas nomnieka SIA "PRO GĀZE SNGB", reģ.nr. 40003886775, valdījumā. Līdz ar to apvienošanās atbilst Konkurences likuma 15. panta pirmās daļas 3. punktam un saskaņā ar Konkurences likuma 15. panta 2.4 daļu, apvienošanās dalībnieki apvienošanās ziņojumu KP iesnieguši pēc savas iniciatīvas.

Saskaņā ar Ziņojumā sniegto informāciju, SIA "LATVIJAS PROPĀNA GĀZE" darbība ir saistīta ar degvielas, cietā, šķidrā un gāzveida kurināmā un līdzīgu produktu vairumtirdzniecību, degvielas mazumtirdzniecību degvielas uzpildes stacijās, citur neklasificētu jaunu preču mazumtirdzniecību specializētajos veikalos, t.sk. gāzes balonu tirdzniecību. SIA "PRO GĀZE SNGB" darbība saistīta ar degvielas, cietā, šķidrā un gāzveida kurināmā un līdzīgu produktu mazumtirdzniecību.

Saskaņā ar Ziņojumā norādīto, ietekmētais tirgus definēts kā autogāzes mazumtirdzniecības tirgus Rīgā un tās apkārtnē, ar terminu "apkārtne" saprotot 20 km, izņemot Ogres virzienā 10 km, attālumu no Rīgas administratīvās robežas, kā arī gāzes balonu tirdzniecības tirgus, kura ģeogrāfiskais tirgus varētu būt nacionāla mēroga, tomēr konkrētās apvienošanās ietvaros konkrētā ģeogrāfiskā tirgus definīcija paliek atvērta.

Izvērtējot Ziņojumā sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, secināms, ka ietekmētajos tirgos apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis. Līdz ar to atbilstoši KL 16. panta ceturtajai daļai apvienošanās ir atļaujama.

Ņemot vērā minēto un saskaņā ar Konkurences likuma 8. panta pirmās daļas 5. punktu, 15. panta pirmās daļas 3. punktu un 16. panta pirmo un ceturto daļu, Konkurences padome

nolēma:

atļaut apvienošanos, SIA "LATVIJAS PROPĀNA GĀZE" iegūstot valdījumā uz nomas līguma pamata no SIA "NESTE LATVIJA" autogāzes uzpildes staciju, kas atrodas Rīgā, Buļļu ielā 2a.

Saskaņā ar Konkurences likuma 8. panta otro daļu KP lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā viena mēneša laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas.

Konkurences padomes priekšsēdētāja S. Ābrama

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par tirgus dalībnieku apvienošanos Izdevējs: Konkurences padome Veids: lēmums Numurs: 12Pieņemts: 26.04.2019.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 88, 03.05.2019. OP numurs: 2019/88.17
Saistītie dokumenti
  • Saistītie dokumenti
306600
136
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"