Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Talsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 11

Talsos 2014. gada 27. martā (prot. Nr. 8, 12. p., lēmums Nr. 143)

Par grozījumiem saistošajos noteikumos Nr. 25 "Par tirdzniecību publiskās ielu tirdzniecības vietās Talsu novada administratīvajā teritorijā"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 14. panta trešo daļu,
Ministru kabineta 2010. gada 12. maija noteikumu Nr. 440
"Noteikumi par tirdzniecības veidiem, kas saskaņojami ar pašvaldību,
un tirdzniecības organizēšanas kārtību" 8. un 9. punktu

Izdarīt grozījumus saistošajos noteikumos Nr. 25 "Par tirdzniecību publiskās ielu tirdzniecības vietās Talsu novada administratīvajā teritorijā" un izslēgt saistošo noteikumu 1. pielikuma 1.1. apakšpunktu.

Talsu novada domes priekšsēdētājs A. Lācarus

 

Saistošo noteikumu Nr. 11 "Par grozījumiem saistošajos noteikumos Nr. 25 "Par tirdzniecību publiskās ielu tirdzniecības vietās Talsu novada administratīvajā teritorijā""
paskaidrojuma raksts

Sadaļas nosaukumss Sadaļas paskaidrojums
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Likuma "Par pašvaldībām" 14. panta trešā daļa nosaka, ka savu funkciju izpildes nodrošināšanai likumā noteiktajos gadījumos pašvaldības izdod saistošus noteikumus. Ministru kabineta 2010. gada 12. maija noteikumu Nr. 440 "Noteikumi par tirdzniecības veidiem, kas saskaņojami ar pašvaldību, un tirdzniecības organizēšanas kārtību" 8. un 9. punkts nosaka, ka Pašvaldības dome ielu tirdzniecības jomā ir tiesīga noteikt kārtību, kādā tirdzniecības dalībnieks vai tirdzniecības organizators saskaņo ar pašvaldību tirdzniecības vietas iekārtošanu un tirdzniecības dalībnieka un tirdzniecības organizatora pienākumus kārtības nodrošināšanai, kā arī Pašvaldības dome minētās prasības un kārtību nosaka, izdodot pašvaldības saistošos noteikumus. Tāpēc, ņemot vērā Talsu tirgus attīstības koncepciju, veikto Ezera ielas rekonstrukciju un satiksmes drošības nodrošināšanas pasākumus Talsu pilsētā, jāveic atbilstoši grozījumi 15.08.2013. saistošajos noteikumos Nr. 25.
2. Īss projekta satura izklāsts Tā kā ir pabeigta Talsu pilsētas Ezera ielas rekonstrukcija, apstiprinātā publiskā tirdzniecības vieta Ezera iela 7, Talsu pilsētā (auto stāvlaukums pie tirgus paviljona), ir jāizslēdz no saistošo noteikumu pielikuma, jo stāvlaukumā ir veikta rekonstrukcija, turpmāk neplānojot to izmantot tirdzniecībai.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Netiks iekasētas pašvaldības nodevas.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Veicinās Talsu tirgus kompleksa sniegto pakalpojumu daudzveidību.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Nav attiecināms.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Ir notikusi tirgotāju informēšana par publisko tirdzniecības vietu skaita izmaiņām.

Talsu novada domes priekšsēdētājs A. Lācarus

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par grozījumiem saistošajos noteikumos Nr. 25 "Par tirdzniecību publiskās ielu tirdzniecības vietās .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Talsu novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 11Pieņemts: 27.03.2014.Stājas spēkā: 07.05.2014.Zaudē spēku: 01.01.2023.Tēma:  Administratīvās atbildības ceļvedisPublicēts: Talsu Novada Ziņas, 8, 06.05.2014.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
301335
07.05.2014
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"