Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Talsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 12

Talsos 2016. gada 16. jūnijā (prot. Nr. 13, 5. p., lēmums Nr. 321)

Grozījumi saistošajos noteikumos Nr. 8 "Kārtība, kādā Talsu novada pašvaldība sniedz palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta pirmās daļas 13. punktu,
likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"
6. panta otro daļu, 7. panta sesto daļu,14. panta astoto daļu,
15. pantu, 21.1 panta pirmās daļas otro punktu,
21.2 panta otro daļu, 24. panta pirmo daļu,
likuma "Par sociālajiem dzīvokļiem un sociālajām
dzīvojamām mājām" 5. panta ceturto daļu, 6. pantu,
9. panta ceturto daļu, 10. panta otro daļu

Izdarīt Talsu novada domes 13.03.2014. saistošajos noteikumos Nr. 8 "Kārtība, kādā Talsu novada pašvaldība sniedz palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" (Talsu novada domes 13.03.2014. sēdes protokols Nr. 7, 13. punkts, lēmums Nr. 119) šādus grozījumus:

1. Izteikt saistošo noteikumu 1. punktu šādā redakcijā:

"1. Šie saistošie noteikumi (turpmāk - Noteikumi) piemērojami, Talsu novada pašvaldībai (turpmāk tekstā - Pašvaldība) sniedzot palīdzību Talsu novada iedzīvotājiem un šajos saistošajos noteikumos noteikto kategoriju kvalificētiem speciālistiem (turpmāk tekstā - speciālists) dzīvokļa jautājumu risināšanā (turpmāk tekstā - Palīdzība)."

2. Izteikt saistošo noteikumu 4. punktu šādā redakcijā:

"4. Lēmumu par dzīvojamo telpu izīrēšanu konkrētai personai, lēmumu par personas reģistrēšanu Palīdzības saņemšanai, izslēgšanai no reģistra, kā arī par Palīdzības sniegšanas secību, ņemot vērā konkrētos apstākļus, pieņem Talsu novada dzīvokļu komisija (turpmāk tekstā - Komisija), lēmumu par dzīvojamo telpu izīrēšanu speciālistam pieņem Talsu novada dome".

3. Papildināt saistošos noteikumus ar 7.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"7.4. reģistrs kvalificētiem speciālistiem."

4. Izteikt saistošo noteikumu 10.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"10.4. persona reģistrēta Palīdzības saņemšanai, bet vismaz trīs reizes atsakās no dzīvojamo telpu īres piedāvājumiem vai nav sniegusi atbildi uz tiem."

5. Izteikt saistošo noteikumu 23.6. apakšpunktu šādā redakcijā:

"23.6. Maznodrošinātas personas, kuras:

a) dzīvo denacionalizētā vai likumīgajam īpašniekam atdotā mājā un lietojušas dzīvokli līdz īpašuma tiesību atjaunošanai,

b) dzīvo dzīvoklī, kura īpašnieka maiņa notikusi līdz likuma "Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju" spēkā stāšanās brīdim valsts īpašuma konversijas rezultātā vai starpsaimniecību uzņēmumu privatizācijas rezultātā un kurš nav privatizēts likumos "Par kooperatīvo dzīvokļu privatizāciju" un "Par lauksaimniecības uzņēmumu un zvejnieku kolhozu privatizāciju" noteiktajā kārtībā, un kuras lietojušas dzīvokli dzīvojamās mājas īpašnieka maiņas brīdī;

c) likuma "Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju" spēkā stāšanās brīdī dzīvoja kooperatīvo biedrību savienības uzņēmumam piederošā dzīvoklī, ja dzīvoklis nav privatizēts normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā."

6. Papildināt saistošo noteikumu 25. punktu ar otro teikumu šādā redakcijā:

"Tiesības uz nodrošinājumu ar pašvaldības dzīvojamo telpu bērni bāreņi vai bērni, kuri palikuši bez vecāku gādības, iegūst, sasniedzot pilngadību, un saglabā līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai."

7. Izteikt saistošo noteikumu 29. punktu šādā redakcijā:

"29. Lēmumu par pašvaldībai piederošas dzīvojamās telpas izīrēšanu Talsu novada iedzīvotājiem pieņem Komisija, lēmumā norādot termiņu, uz kādu slēdzams īres līgums. Sociālo dzīvokli izīrē uz laiku, kas nav ilgāks par sešiem mēnešiem."

8. Papildināt saistošos noteikumus ar VII nodaļu šādā redakcijā:

"VII. Dzīvojamo telpu izīrēšana kvalificētiem speciālistiem

43. Pašvaldībai piederošu vai tās nomātu dzīvojamo telpu, kurai Talsu novada dome ir noteikusi speciālistam izīrējamas dzīvojamās telpas statusu, izīrē ar Talsu novada domes lēmumu likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 21.2 pantā noteiktajā kārtībā.

44. Pašvaldībai piederošu vai tās nomātu dzīvojamo telpu izīrē:

44.1. kvalificētiem speciālistiem šādās attīstības programmā ietvertās attīstāmajās nozarēs (rīcības virzieni, jomas u.c.) - rīcības virziena i-4-4 Veselības aprūpes pakalpojumu pieejamība, rīcībā i-4-4-2 Motivācijas programma ģimenes ārstu, veselības aprūpes speciālistu piesaistei (mājokļa atbalsts, dzīvojamās platības nodrošināšana u.c.), rīcības virziena i-6-4 Pieejamu mājokļu un jaunu dzīvojamās apbūves teritoriju attīstība, rīcībā i-6-4-3 Dzīvokļi jaunajiem speciālistiem;

44.2. kvalificētiem speciālistiem šādās ar valsts vai pašvaldības funkciju nodrošināšanu saistītās pārvaldes uzdevumu jomās - rīcības virziena i-2-1 Novada izglītības sistēmas pārvaldība, rīcībā i-2-1-3 Darbinieku motivācijas pasākumi, rīcībās virziena i-3-3 Talantu audzināšana, rīcībā 3-3-1 Atbalsts sporta, mūzikas un mākslas skolu pedagogiem, radošo jomu speciālistiem, rīcības virziena i-6-4 Pieejamu mājokļu un jaunu dzīvojamās apbūves teritoriju attīstība, rīcībā i-6-4-3 Dzīvokļi jaunajiem speciālistiem.

45. Saistošo noteikumu 44. punktam atbilstošās konkrētās specialitātes nosaka Talsu novada dome ar lēmumu.

46. Speciālists, kurš ir tiesīgs īrēt pašvaldībai piederošu vai tās nomātu dzīvojamo platību, iesniedz Pašvaldībā iesniegumu, kuram pievienots darba līgums ar darba devēju vai sadarbības līgums ar pašvaldību, kā arī pēc dzīvokļu komisijas pieprasījuma izziņu par ģimenes sastāvu.

47. Pašvaldība nav tiesīga izīrēt dzīvojamo telpu speciālistam, ja Talsu novada teritorijā atrodas speciālistam piederoša dzīvojamā telpa.

48. Speciālistam izīrēto pašvaldībai piederošo dzīvojamo telpu speciālists nav tiesīgs nodot apakšīrē vai iegūt īpašumā, bet Talsu novada pašvaldība nav tiesīga to atsavināt.

49. Ja Talsu novada pašvaldība nav speciālista darba devējs, tā slēdz sadarbības līgumu ar speciālista darba devēju. Sadarbības līgums izbeidzas likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" noteiktajā kārtībā.

50. Pašvaldība dzīvojamās telpas īres līgumu ar speciālistu slēdz uz darba tiesisko attiecību laiku, bet ne ilgāku par trim gadiem, saskaņojot to ar speciālista darba devēju. Talsu novada domei ir tiesības īres līgumu pagarināt.

51. Dzīvojamās telpas īres līgums ar speciālistu izbeidzas, iestājoties šajā līgumā noteiktajam termiņam. Ja izbeidzas īres līguma termiņš un tas netiek pagarināts, bet speciālists atsakās atbrīvot pašvaldības dzīvojamo telpu, viņu izliek tiesas ceļā bez citas dzīvojamās telpas ierādīšanas."

Talsu novada domes priekšsēdētājs A. Lācarus

 

Pielikums Nr. 2
Talsu novada domes 16.06.2016. lēmumam Nr. 321

Talsu novada pašvaldībai nepieciešamo kvalificēto speciālistu sarakstss

1. Ārstniecības specialitātēs:

1.1. otolaringologs,

1.2. neirologs,

1.3. ķirurgs,

1.4. internists,

1.5. reanimatologs anesteziologs;

1.6. ģimenes ārsts.

2. Pedagoģijas specialitātēs:

2.1. krievu valodas skolotājs/pedagogs;

2.2. izglītības psihologs;

2.3. fizikas skolotājs/pedagogs;

2.4. ķīmijas skolotājs/pedagogs.

Talsu novada domes priekšsēdētājs A. Lācarus

 

Saistošo noteikumu Nr. 12 "Grozījumi saistošajos noteikumos Nr. 8 "Kārtība, kādā Talsu novada pašvaldība sniedz palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā""
paskaidrojuma raksts

Sadaļas nosaukums Sadaļas paskaidrojums
1. Projekta nepieciešamības pamatojums 2016. gada 18. aprīlī stājās spēkā grozījumi likumā "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā", kurā noteikta kārtība, kad pašvaldība ir tiesīga izīrēt dzīvojamo telpu kvalificētam speciālistam.
2. Īss projekta satura izklāsts Noteikumu projektā ir noteikta kārtība, kam un kādā kārtībā Talsu novada pašvaldība sniedz palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā kvalificētam speciālistam Talsu novadā.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav attiecināms.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Grozījumi saistošajos noteikumos nodrošinās speciālistu piesaisti, kuri ir nepieciešami gan uzņēmējdarbības veicināšanai pašvaldības teritorijā, gan publisko pakalpojumu nodrošināšanai - tie ir nepieciešamie dažādu profesiju speciālisti, kas vēlēsies uzsākt darbu vietējos uzņēmumos un arī valsts un pašvaldību iestādēs.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Noteikumos noteikto administratīvo procedūru piemērošanu nodrošina Talsu novada dzīvokļu komisija un Talsu novada pašvaldības Komunālā nodaļa. Izmaiņas saistošo noteikumu projektā neparedz administratīvo procedūru palielināšanu.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav attiecināms.

Talsu novada domes priekšsēdētājs A. Lācarus

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi saistošajos noteikumos Nr. 8 "Kārtība, kādā Talsu novada pašvaldība sniedz palīdzību .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Talsu novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 12Pieņemts: 16.06.2016.Stājas spēkā: 16.07.2016.Zaudē spēku: 26.09.2020.Publicēts: Talsu Novada Ziņas, 13, 15.07.2016.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
301333
16.07.2016
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"