Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Talsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 19

Talsos 2018. gada 14. jūnijā (prot. Nr. 13, 6. p., lēmums Nr. 201)

Grozījumi Talsu novada domes 2016. gada 28. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 15 "Pirmsskolas vecuma bērnu reģistrācijas un uzņemšanas kārtība Talsu novada izglītības iestādēs, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmas"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešo daļu
un Vispārējās izglītības likuma 26. panta pirmo daļu

Izdarīt Talsu novada domes 2016. gada 28. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 15 "Pirmsskolas vecuma bērnu reģistrācijas un uzņemšanas kārtība Talsu novada izglītības iestādēs, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmas" šādus grozījumus:

1. Aizstāt 12. un 13. punktā vārdus "iestādi "Kastanītis"" ar vārdiem "iestādes "Kastanītis" speciālās izglītības programmu grupām".

2. Izteikt 14. punktu šādā redakcijā:

"14. Uz pirmsskolas izglītības iestādes "Kastanītis" speciālās izglītības programmu grupām veido atsevišķu reģistru, reģistrējot bērnus iesniegumu iesniegšanas secībā."

3. Izteikt 24.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"24.2. kādā no Talsu pilsētas pirmsskolas izglītības iestādēm, kuru kā vēlamo norādījis bērna vecāks, un bērns reģistrēts vienotajā Talsu pilsētas pirmsskolas izglītības iestāžu rindas 1.reģistrā, tomēr bērns uzņemts citā Talsu pilsētas pirmsskolas Izglītības iestādē, kurā ir brīvas vietas, viņš tiek izslēgts no rindu reģistra, izņemot 24.4. punktā minētajā gadījumā;"

4. Papildināt saistošos noteikumus ar 24.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"24.4. Talsu pilsētas pirmsskolas izglītības iestādē, kuru apmeklē viņa brālis vai māsa, un bērns reģistrēts vienotajā Talsu pilsētas pirmsskolas izglītības iestāžu rindas 1. reģistrā, viņš var tikt uzņemts uz laiku citā Talsu pilsētas pirmsskolas Izglītības iestādē, nezaudējot vietu vienotajā reģistrācijas rindā uz to pirmsskolas izglītības iestādi, kuru apmeklē brālis vai māsa, bet ne ilgāk kā līdz brīdim, kamēr brālis vai māsa apmeklē šo pirmsskolas izglītības iestādi."

5. Izteikt saistošo noteikumu pielikumu šādā redakcijā:

"Pielikums
Talsu novada domes 2016. gada 28. jūlija
saistošajiem noteikumiem Nr. 15

Bērna reģistrācijas iesniegums Talsu novada pirmsskolas izglītības iestādēs

Kods (piešķir darbinieks):  
Vārds:  
Uzvārds:  
Personas kods:  
Dzimšanas datums (dd.mm.gggg.)  
Pirmsskolas izglītības iestāde:  
   
Ir brālis un/vai māsa pirmsskolas vecumā

Brāļa un/vai māsas vārds, uzvārds

1.
Pirmsskolas izglītības iestāde 2.
  3.
Vēlamās pirmsskolas izglītības iestādes

(ja bērns tiek reģistrēts rindā uz vienoto Talsu pilsētas izglītības iestāžu rindu reģistru, norāda vēlamās pirmsskolas prioritārā secībā, citos gadījumos norāda vienu izglītības iestādi)

1)
2)
3)
4)
5)
Datums, kad vēlas uzsākt mācības:  
   
Reģistrs (aizpilda darbinieks):  
Programma (aizpilda darbinieks):  
Reģistrācijas datums (aizpilda darbinieks):  
   
Mātes vārds:  
Uzvārds:  
Tēva vārds:  
Uzvārds:  
Bērna un vismaz viena no vecākiem deklarētā adrese:  
 
 
 
   
Telefoni:  
e-pasta adrese  
Norīkojumu vai citu aktuālu informāciju par rindu vēlos saņemt (atzīmēt vajadzīgo)

Pa pastu

 

e-pastā

 
• Rindu reģistrs apskatāms mājaslapās; www.talsi.lv; www.tnip.lv

• Ja Vecāki 10 (desmit) darba dienu laikā pēc norīkojuma saņemšanas neierodas Izglītības iestādē vai elektroniski nesazinās ar izglītības iestādi vai Izglītības pārvaldi, norīkojums zaudē spēku. Šādā gadījumā vieta izglītības iestādē tiek piedāvāta nākamajam bērnam reģistrācijas rindā, bet neuzņemtais bērns vietu rindā saglabā.

• Vecākam ir pienākums par iesniegumā minētās informācijas izmaiņām, tai skaitā bērna deklarētās adreses un kontaktinformācijas izmaiņām, ja tādas radušās no iesnieguma iesniegšanas brīža līdz uzņemšanai pirmsskolas izglītības iestādē, 5 (piecu) darba dienu laikā informēt Izglītības pārvaldes iestādes atbildīgo darbinieku.

Iesniedzot šo iesniegumu, piekrītu, ka mana bērna dati tiek uzkrāti un apstrādāti saskaņā ar spēkā esošajiem normatīvajiem datiem par personas datu apstrādi, ar mērķi nodrošināt pirmsskolas izglītības bērnu vienotus nosacījumus uzņemšanai pirmsskolas izglītības programmu apgūšanai.

Vecāka paraksts   (   )  
Darbinieka paraksts   (   ), tālr.________________ 20___.____________"

Talsu novada domes priekšsēdētājs E. Zelderis

Talsu novada domes saistošo noteikumu Nr. 19 "Grozījumi Talsu novada domes 2016. gada 28. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 15 "Pirmsskolas vecuma bērnu reģistrācijas un uzņemšanas kārtība Talsu novada izglītības iestādēs, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmas""
paskaidrojuma raksts

1. Īss projekta satura izklāsts Ņemot vērā to, ka Talsu pirmsskolas izglītības iestādē "Kastanītis" prognozēts, ka bērnu skaits, kuriem nepieciešams apgūt pirmsskolas izglītības programmu speciālajās izglītības programmās, samazinās, pastāv iespēja šajā izglītības iestādē atvērt grupas izglītojamajiem, kuriem nav nepieciešams apgūt speciālās izglītības programmu. Līdz ar to nepieciešams veikt grozījumus saistošajos noteikumos Nr. 15 "Pirmsskolas vecuma bērnu reģistrācijas un uzņemšanas kārtība Talsu novada izglītības iestādēs, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmas". Pēc grozījumu veikšanas 12. un 13. punktā arī pretendenti pirmsskolas izglītības iestāžu rindā uz pirmsskolas izglītības iestādes "Kastanītis" grupām (izņemot uz speciālās izglītības programmām) tiks iekļauti vienotajā Talsu pilsētas rindu reģistrā ar pārējām Talsu pilsētas pirmsskolas izglītības iestādēm.

Grozījumi 24. punktā papildina nosacījumus, kuros gadījumos bērns saglabā vietu reģistrācijas rindā, ja tas ticis uzņemts citā pirmsskolas izglītības iestādē. Veicot minētos grozījumus tiek noteikts, ka, ja bērnu nav iespējams uzņemt Talsu pilsētas pirmsskolas izglītības iestādē, kuru apmeklē viņa brālis vai māsa, tad bērns var tikt uzņemts uz laiku citā Talsu pilsētas pirmsskolas Izglītības iestādē, nezaudējot vietu vienotajā reģistrācijas rindā uz to pirmsskolas izglītības iestādi, kuru apmeklē brālis vai māsa.

Papildu tam noteikumu pielikumā precizēta iesnieguma veidlapa, konkretizējot aizpildāmo informāciju.

2. Projekta nepieciešamības raksturojums Saistošie noteikumi nosaka iespēju uzņemt Talsu pilsētas pirmsskolas izglītības iestādē "Kastanītis" bērnus, kuriem nav nepieciešams apgūt speciālās izglītības programmu, kā arī papildina nosacījumus, kuros gadījumos bērns saglabā vietu reģistrācijas rindā, ja tas ticis uzņemts citā pirmsskolas izglītības iestādē.
3. Plānotā projekta ietekme uz pašvaldības budžetu Nav attiecināms.
4. Uzņēmējdarbības vide pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Administratīvās procedūras Administratīvās procedūras paliek nemainīgas.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Ņemti vērā ierosinājumi.

Talsu novada domes priekšsēdētājs E. Zelderis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Talsu novada domes 2016. gada 28. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 15 "Pirmsskolas vecuma .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Talsu novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 19Pieņemts: 14.06.2018.Stājas spēkā: 18.08.2018.Zaudē spēku: 07.05.2022.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 163, 17.08.2018. OP numurs: 2018/163.16
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
301067
18.08.2018
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"