Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr. 500

Rīgā 2018. gada 14. augustā (prot. Nr. 38 2. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2010. gada 16. novembra noteikumos Nr. 1042 "Noteikumi par karavīru sociālajām garantijām"

Izdoti saskaņā ar Valsts un pašvaldību institūciju
amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma
20. pantu, 24. panta pirmo daļu, 29. panta pirmo, otro un trešo daļu,
30. panta pirmo un otro daļu, 33. un 34. pantu
un Militārā dienesta likuma 66. panta 7.1 daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2010. gada 16. novembra noteikumos Nr. 1042 "Noteikumi par karavīru sociālajām garantijām" (Latvijas Vēstnesis, 2011, 48., 132. nr.; 2014, 173. nr.; 2015, 46. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt norādi, uz kāda likuma pamata noteikumi izdoti, šādā redakcijā:

"Izdoti saskaņā ar Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma 20. pantu, 24. panta pirmo daļu, 29. panta pirmo, otro un trešo daļu, 30. panta pirmo un otro daļu, 33. un 34. pantu un Militārā dienesta likuma 66. panta 7.1 daļu".

2. Papildināt noteikumus ar 1.4.1 apakšpunktu šādā redakcijā:

"1.4.1 kārtību, kādā uz militārajām mācībām iesauktajam rezerves karavīram izmaksā kompensāciju par izdevumiem, kas radušies, lai, izmantojot personīgo vai sabiedrisko transportu, nokļūtu no deklarētās dzīvesvietas līdz pavēstē norādītajai dienesta pienākumu izpildes vietai un atpakaļ un līdz veselības stāvokļa pārbaudes vietai un atpakaļ, kā arī kompensācijas apmēru un nosacījumus kompensācijas izmaksai."

3. Svītrot 1.9. apakšpunktu.

4. Izteikt 7. punktu šādā redakcijā:

"7. Kompensācijas apmēru, kas saistīts ar sabiedriskā transporta izmantošanu Latvijas Republikā dienesta pienākumu izpildei vai rezerves karavīra došanos no deklarētās dzīvesvietas uz rezerves karavīru militāro mācību norises vietu un atpakaļ, kā arī uz veselības stāvokļa pārbaudes vietu un atpakaļ, nosaka, ņemot vērā faktiskos izdevumus apliecinošus attaisnojuma dokumentus (biļetes, čekus vai rēķinus par biļešu iegādi tīmeklī)."

5. Papildināt noteikumus ar 7.1 punktu šādā redakcijā:

"7.1 Ja uz militārajām mācībām iesauktais rezerves karavīrs ierodas no ārvalsts, viņš izvēlas ekonomiski pamatotu lētāko transporta veidu. Kompensācijas apmēru, kas saistīts ar sabiedriskā transporta izmantošanu, lai no ārvalstīs deklarētās dzīvesvietas dotos uz rezerves karavīru militāro mācību norises vietu un atpakaļ, kā arī uz veselības stāvokļa pārbaudes vietu un atpakaļ, nosaka, ņemot vērā faktiskos izdevumus apliecinošus attaisnojuma dokumentus (biļetes, čekus vai rēķinus par biļešu iegādi tīmeklī), kas atbilst ekonomiskās klases vai tai pielīdzināmās klases tarifiem."

6. Izteikt 9. punktu šādā redakcijā:

"9. Lai saņemtu šo noteikumu 1.4. apakšpunktā minēto kompensāciju, karavīrs, rezerves karavīrs un rezervists mēneša laikā pēc ārstniecības vai atveseļošanas iestādes apmeklējuma iesniedz Nacionālo bruņoto spēku regulāro spēku vienības komandierim vai Zemessardzes komandierim, vai iestādes vadītājam (atkarībā no dienesta vietas vai pavēstē norādītās dienesta pienākumu izpildes vietas), vai viņu pilnvarotai amatpersonai šādus dokumentus:

9.1. iesniegumu par sabiedriskā transporta izdevumu kompensācijas piešķiršanu;

9.2. faktiskos ar sabiedriskā transporta izmantošanu saistītos izdevumus apliecinošus attaisnojuma dokumentus (biļetes, čekus vai rēķinus par biļešu iegādi tīmeklī)."

7. Papildināt noteikumus ar 9.1 punktu šādā redakcijā:

"9.1 Lai saņemtu šo noteikumu 1.4.1 apakšpunktā minēto kompensāciju par izdevumiem, kas radušies, lai, izmantojot sabiedrisko transportu, nokļūtu no deklarētās dzīvesvietas līdz pavēstē norādītajai dienesta pienākumu izpildes vietai un atpakaļ, kā arī līdz veselības stāvokļa pārbaudes vietai un atpakaļ, uz militārajām mācībām iesauktais rezerves karavīrs Nacionālo bruņoto spēku regulāro spēku vienības komandierim vai Zemessardzes komandierim (atkarībā no pavēstē norādītās dienesta vietas), vai viņu pilnvarotai amatpersonai ne vēlāk kā līdz nākamā mēneša desmitajam datumam iesniedz šādus dokumentus:

9.1 1. iesniegumu par sabiedriskā transporta izdevumu kompensācijas piešķiršanu, kurā norāda:

9.1 1.1. katru sabiedriskā transporta izmantošanas gadījumu;

9.1 1.2. deklarētās dzīvesvietas adresi;

9.1 1.3. kontu kredītiestādē, uz kuru pārskaitīt kompensāciju;

9.1 2. faktiskos ar sabiedriskā transporta izmantošanu saistītos izdevumus apliecinošus attaisnojuma dokumentus (biļetes, čekus vai rēķinus par biļešu iegādi tīmeklī)."

8. Izteikt 10. punktu šādā redakcijā:

"10. Šo noteikumu 1.2., 1.4. un 1.4.1 apakšpunktā minēto kompensāciju par izdevumiem, kas radušies, izmantojot sabiedrisko transportu, izmaksā mēneša laikā pēc šo noteikumu 8. un 9. vai 9.1 punktā minēto dokumentu saņemšanas, pārskaitot kompensāciju uz iesniegumā norādīto kontu kredītiestādē."

9. Papildināt 14. punktu aiz vārda "saņemtu" ar vārdiem un skaitli "šo noteikumu 1.3. apakšpunktā minēto".

10. Papildināt noteikumus ar 14.1 punktu šādā redakcijā:

"14.1 Lai saņemtu šo noteikumu 1.4.1 apakšpunktā minēto kompensāciju par personīgā vai valdījumā esošā transportlīdzekļa degvielas izdevumiem, uz militārajām mācībām iesauktais rezerves karavīrs Nacionālo bruņoto spēku regulāro spēku vienības komandierim vai Zemessardzes komandierim (atkarībā no pavēstē norādītās dienesta vietas), vai viņu pilnvarotai amatpersonai ne vēlāk kā līdz nākamā mēneša desmitajam datumam iesniedz šādus dokumentus:

14.1 1. iesniegumu par kompensācijas piešķiršanu par personīgā vai valdījumā esošā transportlīdzekļa izmantošanu, kurā norāda:

14.1 1.1. transportlīdzekļa marku, degvielas marku un patēriņu uz 100 kilometriem;

14.1 1.2. deklarētās dzīvesvietas adresi un attālumu (kilometros) no deklarētās dzīvesvietas līdz pavēstē norādītajai mācību norises vietai un atpakaļ, kā arī līdz veselības stāvokļa pārbaudes vietai un atpakaļ;

14.1 1.3. katru transportlīdzekļa izmantošanas gadījumu;

14.1 1.4. kontu kredītiestādē, uz kuru pārskaitīt kompensāciju;

14.1 2. faktiskos izdevumus apliecinošus attaisnojuma dokumentus par patērēto degvielu (čekus, kvītis)."

11. Papildināt 16. punktu aiz vārda "izmantošanu" ar vārdiem "dienesta pienākumu izpildei".

12. Papildināt IV nodaļu ar 16.1 punktu šādā redakcijā:

"16.1 Uz militārajām mācībām iesauktajam rezerves karavīram kompensāciju par izdevumiem, kas radušies, lai, izmantojot personīgo vai valdījumā esošo transportlīdzekli, nokļūtu no deklarētās dzīvesvietas līdz pavēstē norādītajai dienesta pienākumu izpildes vietai un atpakaļ, kā arī līdz veselības stāvokļa pārbaudes vietai un atpakaļ, izmaksā mēneša laikā pēc šo noteikumu 14.1 punktā minēto dokumentu saņemšanas, pārskaitot kompensāciju uz iesniegumā norādīto kontu kredītiestādē."

13. Svītrot XI nodaļu.

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2010. gada 16. novembra noteikumos Nr. 1042 "Noteikumi par karavīru sociālajām .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 500Pieņemts: 14.08.2018.Stājas spēkā: 17.08.2018.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 162, 16.08.2018. OP numurs: 2018/162.5
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
301008
17.08.2018
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"