Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr. 348

Rīgā 2018. gada 19. jūnijā (prot. Nr. 29 14. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2015. gada 8. decembra noteikumos Nr. 695 "Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība pasākuma "Konsultāciju pakalpojumi, lauku saimniecību pārvaldības un lauku saimniecību atbalsta pakalpojumi" apakšpasākumā "Atbalsts konsultāciju pakalpojumu izmantošanas veicināšanai""

Izdoti saskaņā ar Lauksaimniecības un
lauku attīstības likuma 5. panta ceturto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2015. gada 8. decembra noteikumos Nr. 695 "Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība pasākuma "Konsultāciju pakalpojumi, lauku saimniecību pārvaldības un lauku saimniecību atbalsta pakalpojumi" apakšpasākumā "Atbalsts konsultāciju pakalpojumu izmantošanas veicināšanai"" (Latvijas Vēstnesis, 2015, 242. nr.; 2016, 107., 245. nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt I nodaļu ar 7.1 punktu šādā redakcijā:

"7.1 Lai nodrošinātu apakšpasākumu īstenošanu, Lauku atbalsta dienests un apakšpasākuma finansējuma saņēmējs apstrādā personas datus (personas vārdu, uzvārdu, personas kodu, tālruņa numuru, e-pasta adresi, Lauku atbalsta dienesta klienta numuru, nekustamā īpašuma adresi, nekustamā īpašuma kadastra numuru). Personas dati tiek glabāti līdz 2028. gada 31. decembrim."

2. Aizstāt 14.2. apakšpunktā skaitli un vārdus "3. punktā norādīto konsultācijas saņēmēja" ar skaitli un vārdiem "9. punktā norādīto gala labuma guvēja".

3. Papildināt noteikumus ar 14.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"14.3. uzrāda dokumentu, kas apliecina šo noteikumu pielikuma 3. punktā norādīto konsultācijas saņēmēja saistību ar gala labuma guvēju, un iesniedz tā kopiju, izņemot gadījumu, ja konsultācijas saņēmējs pats ir gala labuma guvējs un ir iesniedzis šo noteikumu 14.2. apakšpunktā minētā dokumenta kopiju."

4. Aizstāt 17.5. apakšpunktā skaitli un vārdus "3. punktā norādīto konsultācijas saņēmēja" ar skaitli un vārdiem "9. punktā norādīto gala labuma guvēja".

5. Papildināt noteikumus ar 17.6. apakšpunktu šādā redakcijā:

"17.6. tā dokumenta kopiju, kas apliecina šo noteikumu pielikuma 3. punktā norādīto konsultācijas saņēmēja saistību ar gala labuma guvēju, izņemot gadījumu, ja konsultācijas saņēmējs pats ir gala labuma guvējs un ir iesniedzis šo noteikumu 17.5. apakšpunktā minētā dokumenta kopiju."

6. Izteikt 19. punktu šādā redakcijā:

"19. Atbalsta pretendents līdz kārtējā gada 15. februārim Elektroniskās pieteikšanās sistēmā iesniedz:

19.1. pārskatu par iepriekšējā kalendāra gadā konstatētajām problēmām, riska faktoriem un to iespējamajiem risinājumiem, ja iepriekšējā kalendāra gadā ir radusies auditējamā vērtība;

19.2. apliecinājumu par iepriekšējā kalendāra gadā konsultāciju sniegšanā iesaistīto konsultantu apmācību jomā, kas nepieciešama to darba pienākumu veikšanai."

7. Izteikt pielikuma 3. punktu šādā redakcijā:

"3. Konsultācijas saņēmēja statuss un saistība ar gala labuma guvēju (atzīmēt atbilstošo) Saimniecības īpašnieks, lauksaimniecības vai meža zemes īpašnieks, tiesiskais valdītājs:
 īpašuma tiesības
nomas līgums
uz pilnvaras pamata
Cits konsultācijas saņēmējs:
darbinieks, strādnieks
saimniecības, lauksaimniecības vai meža zemes īpašnieka, tiesiskā valdītāja ģimenes loceklis vai persona, ar kuru ir kopīga mājsaimniecība, ja tie ir iesaistīti gala labuma guvēja saimnieciskajā darbībā"

8. Izteikt pielikuma 9. punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"9. Gala labuma guvēja statuss un iesaistes veids lauksaimniecības vai mežsaimniecības nozarē

(atzīmēt atbilstošo)

juridiska persona, kas iesaistīta lauksaimniecības nozarē

juridiska persona, kas iesaistīta mežsaimniecības nozarē

fiziska persona, kas iesaistīta lauksaimniecības nozarē

fiziska persona, kas iesaistīta mežsaimniecības nozarē

fiziska persona, kas veic saimniecisko darbību lauksaimniecības nozarē

fiziska persona, kas veic saimniecisko darbību mežsaimniecības nozarē

lauksaimniecības zemes īpašnieks vai tiesiskais valdītājs

meža zemes īpašnieks vai tiesiskais valdītājs"

9. Papildināt pielikumu aiz teksta "(attiecināms uz gala labuma guvēju, kas piesakās konsultācijām par mežsaimniecības nozares jautājumiem. Atzīmēt ar x, ja gala labuma guvējs neatbilst minētajām pazīmēm)" ar tekstu šādā redakcijā:

"Personas datu apstrāde notiek saskaņā ar Ministru kabineta 2015. gada 8. decembra noteikumu Nr. 695 "Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība pasākuma "Konsultāciju pakalpojumi, lauku saimniecību pārvaldības un lauku saimniecību atbalsta pakalpojumi" apakšpasākumā "Atbalsts konsultāciju pakalpojumu izmantošanas veicināšanai"" 7.1 punktu."

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2015. gada 8. decembra noteikumos Nr. 695 "Valsts un Eiropas Savienības .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 348Pieņemts: 19.06.2018.Stājas spēkā: 26.06.2018.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 125, 25.06.2018. OP numurs: 2018/125.5
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
299870
26.06.2018
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"