Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi Elektronisko sakaru likumā

Izdarīt Elektronisko sakaru likumā (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 2004, 23. nr.; 2005, 12. nr.; 2006, 24. nr.; 2007, 12. nr.; 2008, 15. nr.; 2009, 14. nr.; Latvijas Vēstnesis, 2010, 102., 206. nr.; 2011, 88. nr.; 2013, 232. nr.; 2014, 17., 60. nr.; 2015, 222., 251. nr.; 2016, 108., 241. nr.; 2017, 70., 132. nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt 8. panta pirmās daļas 1. punktā vārdu "invalīdiem" ar vārdiem "personām ar invaliditāti".

2. 19. panta pirmajā daļā:

izteikt 11. punktu šādā redakcijā:

"11) šā likuma 71.1 pantā noteiktajā kārtībā nodrošināt saglabājamo datu glabāšanu 18 mēnešus, kā arī to nodošanu likumā noteiktajā kārtībā 71.1 panta pirmajā daļā minētajām institūcijām, ja šīs institūcijas to pieprasa;";

papildināt daļu ar 27. punktu šādā redakcijā:

"27) šā likuma 71.3 pantā noteiktajā kārtībā un apjomā nodrošināt informācijas nodošanu, ja to pieprasa Centrālā statistikas pārvalde."

3. 39. pantā:

aizstāt pirmajā daļā vārdus "publicējamiem pamatpiedāvājumiem" ar vārdu "tiem";

papildināt trešo daļu pēc vārda "kārtībā" ar vārdiem "un termiņos";

papildināt trešo daļu ar vārdiem "un publisko informāciju par uzskaiti, tehniskajiem un tīkla raksturparametriem, cenu un tarifu, piekļuves un starpsavienojumu nodrošināšanas un izmantošanas nosacījumiem";

papildināt ceturtās daļas 1. punktu pēc vārdiem "attiecībā uz" ar vārdiem "informācijas publiskošanu";

papildināt ceturtās daļas 2. punktu pēc vārda "noteikt" ar vārdiem "publiskojamās informācijas";

papildināt ceturtās daļas 3. punktu pēc vārda "pamatpiedāvājumā" ar vārdiem "un publiskojamā informācijā".

4. Aizstāt 63. panta nosaukumā un tekstā vārdu "invalīdiem" ar vārdiem "personām ar invaliditāti".

5. 64. pantā:

papildināt pirmo daļu pēc vārda "Lai" ar vārdu "visā";

papildināt otro daļu pēc vārdiem "izdevīgākajā veidā" ar vārdiem "pastāvīgi un nepārtraukti";

izslēgt trešajā daļā vārdus "vai kādā tās daļā, un nodrošina to, ka elektronisko sakaru komersantam nav liegta iespēja tikt noteiktam par universālā pakalpojuma sniedzēju".

6. Papildināt likumu ar 64.1 pantu šādā redakcijā:

"64.1 pants. Universālā pakalpojuma sniedzēja izvēle

(1) Regulators izdod noteikumus, saskaņā ar kuriem rīko konkursu, lai noteiktu universālā pakalpojuma sniedzēju. Noteikumos nosaka konkursa priekšmetu, prasības pretendentiem un universālā pakalpojuma sniedzējam, konkursa norises kārtību, izvērtēšanas kārtību, vērtēšanas kritērijus, kārtību, kādā Regulators rīkojas, ja universālā pakalpojuma sniedzējs nepilda tam noteiktās universālā pakalpojuma saistības un citus ar konkursa norisi saistītos pienākumus. Uz konkursa norisi nav attiecināms Publisko iepirkumu likums.

(2) Regulators nodrošina vienlīdzīgu attieksmi pret visiem konkursa dalībniekiem, nevienam konkursa dalībniekam nerada labvēlīgākus apstākļus un nodrošina, ka elektronisko sakaru komersantam ir iespēja kļūt par universālā pakalpojuma sniedzēju, ja tas atbilst Regulatora noteiktajām konkursa prasībām pretendentiem.

(3) Ja šā panta pirmajā daļā minētais konkurss noslēdzas bez rezultāta, Regulators:

1) divu gadu laikā rīko atkārtotu konkursu;

2) līdz nākamā konkursa rezultātu paziņošanai, bet ne ilgāk kā uz diviem gadiem pagarina universālā pakalpojuma saistības tam elektronisko sakaru komersantam, kurš tās pildīja līdz konkursa izsludināšanas dienai.

(4) Universālā pakalpojuma sniedzēju Regulators nosaka uz trim gadiem."

7. Papildināt 68. panta pirmo daļu pēc skaitļa un vārdiem "70. panta astotajā" ar skaitli "8.1" un pēc skaitļa "71.2" - ar vārdu un skaitli "un 71.3".

8. 70. pantā:

papildināt trešo daļu pēc vārda "astotajā" ar skaitli "8.1";

aizstāt trešajā daļā skaitļus un vārdu "71.1 un 71.2" ar skaitļiem un vārdu "71.1, 71.2 un 71.3";

papildināt pantu ar 8.1 un 8.2 daļu šādā redakcijā:

"(81) Lai veiktu normatīvajos aktos noteikto uzraudzību patērētāju kolektīvo interešu aizsardzības un informācijas sabiedrības pakalpojumu aprites jomā, Patērētāju tiesību aizsardzības centram ir tiesības pieprasīt no elektronisko sakaru komersanta šādus noslodzes datus par abonentu vai lietotāju:

1) nosaukumu (firmu) un reģistrācijas numuru, ja abonents vai lietotājs ir juridiskā persona;

2) vārdu, uzvārdu un personas kodu, ja abonents vai lietotājs ir fiziskā persona;

3) abonentam vai lietotājam saskaņā ar elektronisko sakaru pakalpojumu līgumu piešķirtos telefonu numurus, interneta protokola (IP) adreses un kontaktinformāciju.

(82) Elektronisko sakaru komersantam ir pienākums 15 dienu laikā sniegt tā rīcībā esošos šā panta 8.1 daļā minētos noslodzes datus.";

papildināt desmito daļu pēc vārda "astotajā" ar skaitli "8.1";

papildināt vienpadsmito daļu pēc vārda "astotajā" ar skaitli "8.1".

9. Papildināt 71.1 panta pirmo daļu ar teikumu šādā redakcijā:

"Informācija par tā abonenta vai reģistrētā lietotāja vārdu, uzvārdu, personas kodu vai nosaukumu, reģistrācijas numuru un adresi, kuram savienojuma laikā piešķirta interneta protokola (IP) adrese, lietotāja identifikatoru vai telefona numuru un abonenta atrašanās vietu tiek saglabāta un nodota Valsts policijai, lai nodrošinātu elektroniskajā vidē aizskarto personas tiesību un tiesisko interešu aizsardzību administratīvo pārkāpumu lietās par fizisku un emocionālu vardarbību pret bērnu."

10. Papildināt likumu ar 71.3 pantu šādā redakcijā:

"71.3 pants. Informācijas sniegšana oficiālās statistikas nodrošināšanai

(1) Lai nodrošinātu normatīvajos aktos noteikto oficiālo statistiku, Centrālajai statistikas pārvaldei (turpmāk - Pārvalde) ir tiesības pieprasīt un elektronisko sakaru komersantam, kas sniedz balss telefonijas pakalpojumus, ir pienākums apstrādāt un sniegt anonimizētus atrašanās vietas datus, viesabonēšanas gadījumā - datus par abonenta valsti. Atrašanās vietas dati tiek apstrādāti, izmantojot vismaz mobilo sakaru torņa pārklājuma informāciju [šūnas identifikatoru (Cell ID) vai sektora identifikatoru (Sector ID)] vai citu elektronisko sakaru tīklā tehniski pieejamu izsaucēja atrašanās vietas noteikšanas metodi, kas ļauj iegūt precīzākus un uzticamākus abonenta vai lietotāja atrašanās vietas datus.

(2) Lai nodrošinātu normatīvajos aktos noteikto oficiālo statistiku, Pārvaldei ir tiesības pieprasīt un elektronisko sakaru komersantam, kas nodrošina publiskā mobilo telefonu tīkla darbību, ir pienākums sniegt tā rīcībā esošo informāciju par abonentam vai lietotājam ar elektronisko sakaru pakalpojumu līgumu piešķirtajiem telefona numuriem atbilstoši Pārvaldes sagatavotajam abonentu vai lietotāju izlases sarakstam. Pārvaldei ir tiesības pieprasīt šajā daļā minēto informāciju ne biežāk kā divas reizes gadā, nodrošinot elektronisko sakaru komersantam pašizmaksās balstītu samaksu par informāciju.

(3) Ministru kabinets nosaka šā panta pirmajā daļā minētās informācijas pieprasīšanas kārtību un veidu, pieprasāmās informācijas apjomu un samaksu par pieprasītā informācijas apjoma sagatavošanu, kā arī informācijas sagatavošanas un nodošanas termiņus."

11. Pārejas noteikumos:

aizstāt 14. punktā skaitļus un vārdus "2018. gada 1. janvārim" ar skaitļiem un vārdiem "2022. gada 1. janvārim";

papildināt pārejas noteikumus ar 42. un 43. punktu šādā redakcijā:

"42. Šā likuma 19. panta pirmās daļas 27. punkts, 68. panta pirmās daļas papildinājums ar skaitli "71.3" un 71.3 pants stājas spēkā 2019. gada 1. janvārī. Ministru kabinets līdz 2018. gada 31. decembrim izdod šā likuma 71.3 panta trešajā daļā minētos noteikumus.

43. Grozījumi attiecībā uz šā likuma 68. panta pirmās daļas un 70. panta trešās, desmitās un vienpadsmitās daļas papildināšanu ar skaitli 8.1, kā arī grozījums par 70. panta papildināšanu ar 8.1 un 8.2 daļu stājas spēkā 2018. gada 1. novembrī."

Likums Saeimā pieņemts 2018. gada 3. maijā.

Valsts prezidents R. Vējonis

Rīgā 2018. gada 18. maijā

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Elektronisko sakaru likumā Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Saeima Veids: likums Pieņemts: 03.05.2018.Stājas spēkā: 01.06.2018.Zaudē spēku: 29.07.2022.Tēma: Transports un sakari; Konkurences tiesības; Mediji, reklāma; Administratīvās atbildības ceļvedisPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 97, 18.05.2018. OP numurs: 2018/97.4
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Citi saistītie dokumenti
299058
01.06.2018
84
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"