Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Talsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 4

Talsos 2018. gada 29. martā (prot. Nr. 6, 11. p., lēmums Nr. 111)

Grozījumi Talsu novada domes 2009. gada 9. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 2 "Talsu novada pašvaldības nolikums"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
21. un 24. pantu

Izdarīt Talsu novada pašvaldības 2009. gada 9. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 2 "Talsu novada pašvaldības nolikums" (protokols Nr. 3, lēmums Nr. 15) šādus grozījumus:

1. Izteikt saistošo noteikumu 6. punktu šādā redakcijā:

"6. Domes darbību nodrošina domes priekšsēdētājs, domes priekšsēdētāja vietnieki, pašvaldības izpilddirektors, kā arī pašvaldības centrālās administrācijas darbinieki. Pašvaldības centrālā administrācija ir pašvaldības iestāde, kas nodrošina domes pieņemto lēmumu izpildi, kā arī darba organizatorisko un tehnisko apkalpošanu, un tā sastāv no:

6.1. izpilddirektora;

6.2. izpilddirektora vietnieka;

6.3. priekšsēdētāja padomnieka;

6.4. kancelejas;

6.5. finanšu un grāmatvedības nodaļas;

6.6. juridiskās nodaļas;

6.7. nekustamā īpašuma nodaļas;

6.8. dzimtsarakstu nodaļas;

6.9. komunālās nodaļas;

6.10. attīstības plānošanas un projektu vadības nodaļas;

6.11. pašvaldības policijas;

6.12. būvvaldes;

6.13. sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļas;

6.14. kultūras un sporta attīstības nodaļas;

6.15. darba aizsardzības nodaļas;

6.16. informācijas tehnoloģiju nodaļas;

6.17. biroja administratora."

2. Papildināt saistošos noteikumus ar 6.1 punktu šādā redakcijā:

"6.1 Pašvaldības centrālās administrācijas struktūrvienību nolikumu, to grozījumu sagatavošanu organizē pašvaldības izpilddirektors. Pēc nolikumu saskaņošanas ar attiecīgās jomas domes priekšsēdētāja vietnieku, tos ar rīkojumu apstiprina domes priekšsēdētājs."

3. Izteikt saistošo noteikumu 8. punktu šādā redakcijā:

"8. Pašvaldības organizatoriskās struktūras shēma tiek publicēta pašvaldības mājaslapā."

4. Papildināt saistošos noteikumus ar 20.14. punktu šādā redakcijā:

"20.14. ar rīkojumu apstiprina atbildīgos darbiniekus par komiteju, komisiju, darba grupu un padomju organizatorisko un tehnisko apkalpošanu un protokolēšanu."

5. Izteikt saistošo noteikumu 21. punkta pirmo un otro teikumu šādā redakcijā:

"Pašvaldības izpilddirektoram ir viens vietnieks. Izpilddirektora vietnieku apstiprina pašvaldības dome."

6. Aizstāt saistošo noteikumu 22. punktā vārdu "finanšu" ar vārdiem "finanšu un grāmatvedības".

7. Svītrot saistošo noteikumu 25. punkta otro teikumu.

8. Izteikt saistošo noteikumu 27. punktu šādā redakcijā:

"27. Finanšu komitejas pārraudzībā ir finanšu un grāmatvedības nodaļa, kanceleja, juridiskā nodaļa, sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa, darba aizsardzības nodaļa, informācijas tehnoloģiju nodaļa, biroja administrators, ētikas komisija, iepirkuma komisija, vēlēšanu komisija, administratīvā komisija, licencēšanas komisija, dzīvojamo māju privatizācijas komisija, objektu privatizācijas un īpašuma atsavināšanas komisija, Talsu sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisija, apbalvojumu izvērtēšanas komisija, mantas iznomāšanas komisija, komisija materiālu izskatīšanai par nacionālās pretošanās kustības dalībnieka statusa piešķiršanu, komisija pilsoņiem nepamatoti atsavinātās mantas vērtības noteikšanai, stipendiju piešķiršanas komisija, Talsu reģionālā biznesa inkubatora konsultatīvā komisija un SIA "Talsu televīzija"."

9. Izteikt saistošo noteikumu 31. punktu šādā redakcijā:

"31. Sociālo un veselības jautājumu komitejas pārraudzībā ir sociālais dienests, bāriņtiesa, dzīvokļu komisija, deinstitucionalizācijas komisija, sadarbības grupa bērnu tiesību aizsardzībā, Strazdes bērnunams, pansionāts "Lauciene", SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca"."

10. Izteikt saistošo noteikumu 33. punktu šādā redakcijā:

"33. Izglītības, kultūras un sporta komitejas pārraudzībā ir dzimtsarakstu nodaļa, kultūras un sporta attīstības nodaļa, pirmsskolas izglītības iestādes, vispārizglītojošās un specializētās izglītības iestādes, kultūras, sporta un tūrisma centrs, tautas nami, kultūras nami, saieta nami un brīvā laika pavadīšanas centri, mūzikas un mākslas skolas, bibliotēkas, pieaugušo izglītības centrs, izglītības pārvalde, bērnu un jauniešu centrs, sporta skola, novada muzejs, pedagoģiski medicīniskā komisija, interešu izglītības programmu vērtēšanas un mērķdotācijas sadales komisija, pieteikumu nometņu organizēšanai izvērtēšanas komisija, sporta komisija, Talsu novada jaunatnes lietu konsultatīvā padome."

11. Izteikt saistošo noteikumu 35. punktu šādā redakcijā:

"35. Tautsaimniecības komitejas pārraudzībā ir pilsētu un pagastu pārvaldes, nekustamā īpašuma nodaļa, attīstības plānošanas un projektu vadības nodaļa, komunālā nodaļa, būvvalde, pašvaldības policija, sabiedriskās kārtības komisija, zaļumsaimniecības komisija, pasažieru pārvadājumu un ceļu apsaimniekošanas komisija, komisija lēmumu pieņemšanai par lauksaimniecības zemes iegūšanu īpašumā, medību koordinācijas komisija, SIA "Talsu ūdens", SIA "Talsu namsaimnieks", SIA "Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība "Piejūra""."

12. Izteikt saistošo noteikumu 70. punktu šādā redakcijā:

"70. Deputātu piedalīšanos domes sēdēs reģistrē kancelejas darbinieks. Domes sēdē jāpiedalās pašvaldības izpilddirektoram, izpilddirektora vietniekam, juridiskās nodaļas, finanšu un grāmatvedības nodaļas, sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļas un kancelejas vadītājiem, lēmumu projektu sagatavotājiem vai to nodaļu vadītājiem. Pašvaldības iestāžu un kapitālsabiedrību vadītājiem jāpiedalās domes sēdēs, kurās tiek izskatīti to atbildības jomā esošie jautājumi. Citu pašvaldības darbinieku piedalīšanos jautājuma izskatīšanā nepieciešamības gadījumā nodrošina attiecīgās iestādes vai centrālās administrācijas struktūrvienības vadītājs."

13. Aizstāt saistošo noteikumu 102. punktā un 102.1. apakšpunktā vārdu "vietniekiem" ar vārdiem "vietniekam".

14. Svītrot saistošo noteikumu 1. un 2. pielikumu.

Talsu novada domes priekšsēdētājs E. Zelderis

 

Saistošo noteikumu Nr. 4 "Grozījumi Talsu novada domes 2009. gada 9. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 2 "Talsu novada pašvaldības nolikums""
paskaidrojuma raksts

Sadaļas nosaukums

Sadaļas paskaidrojums

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 24. panta otro daļu pašvaldības nolikumā ir jānosaka pašvaldības administrācijas struktūra. Atbilstoši Talsu novada domes pieņemtajiem lēmumiem ir jāprecizē saistošo noteikumu 6., 27., 31., 33., 35. punkts, un ir nepieciešams veikt atbilstošus grozījumus Talsu novada domes 2009. gada 9. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 2 (protokols Nr. 3., lēmums Nr. 15) "Talsu novada pašvaldības nolikums".
2. Īss projekta satura izklāsts Saistošo noteikumu projekts nosaka pašvaldības centrālās administrācijas struktūru atbilstoši apstiprinātajiem nodaļu nosaukumiem. Saistošo noteikumu projektā ir precizētas katras komitejas pārraudzībā esošās nodaļas atbilstoši to jaunajiem nosaukumiem. Saistošo noteikumu projektā ir veiktas citas izmaiņas, kas saistītas ar strukturālajām izmaiņām pašvaldības centrālajā administrācijā.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav attiecināms.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Nav attiecināms.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav attiecināms.

Talsu novada domes priekšsēdētājs E. Zelderis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Talsu novada domes 2009. gada 9. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 2 "Talsu novada pašvaldības .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Talsu novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 4Pieņemts: 29.03.2018.Stājas spēkā: 30.03.2018.Zaudē spēku: 03.07.2021.Tēma: Covid-19 pašvaldībāsPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 68, 05.04.2018. OP numurs: 2018/68.23
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
298174
30.03.2018
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"