Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.4

Jēkabpilī 2018.gada 8.februārī

Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 2012.gada 8.novembra saistošajos noteikumos Nr.31 "Saistošie noteikumi par materiālo atbalstu Jēkabpils pilsētā"

APSTIPRINĀTS
ar Jēkabpils pilsētas domes 08.02.2018.
lēmumu Nr.40 (prot. Nr.4, 3.§)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43.panta trešo daļu,
Izglītības likuma
17.panta trešās daļas 21.punktu

Izdarīt Jēkabpils pilsētas domes 2012.gada 8.novembra saistošajos noteikumos Nr.31 "Saistošie noteikumi par materiālo atbalstu Jēkabpils pilsētā" (Latvijas Vēstnesis, 2012., 194.nr.; 2013., 80.nr., 132.nr., 224.nr., 247.nr.; 2014., 223.nr.; 2015., 231.nr., 243.nr.; 2016., 88.nr.; 2017., 129.nr.) šādus grozījumus:

1. Svītrot no saistošo noteikumu izdošanas tiesiskā pamata skaitli un vārdu "12.pantu".

2. Papildināt 3.nodaļu ar 9.2 un 9.3 punktu šādā redakcijā:

"9.2 Šo noteikumu 8.1 nodaļā minētais svētku pabalsts 100 gadu jubilejā tiek piešķirts uz Jēkabpils pilsētas pašvaldības iniciatīvas pamata. Dienests svētku pabalsta piešķiršanai ne retāk kā vienu reizi pusgadā pieprasa informāciju no Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes par personām, kuras attiecīgajā gadā sasniegs 100 gadu vecumu un kuras atbilst šo noteikumu 7.punktā noteiktajam kritērijam, bez attiecīgo personu rakstiskas piekrišanas saņemšanas.

9.3 Ja nepieciešams, Dienests, izmantojot pašvaldības un valsts datu reģistros pieejamo informāciju, bez attiecīgo personu rakstiskas piekrišanas saņemšanas, iegūst ziņas par mirušās personas apgādniekiem Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma izpratnē un ģimenes locekļiem (vecāki, vecvecāki, māsas, brāļi), lai risinātu jautājumu par mirušās personas apbedīšanu saskaņā ar šo noteikumu 8.3 nodaļā noteikto."

3. Izteikt 7.nodaļu jaunā redakcijā:

"7. Svētku pabalsts politiski represētajām personām, nacionālās pretošanās kustības un Otrā pasaules kara dalībniekiem

37. Svētku pabalstu politiski represētajai personai, nacionālās pretošanās kustības un Otrā pasaules kara dalībniekam piešķir, sagaidot:

37.1. Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu (4.maiju);

37.2. Latvijas Republikas proklamēšanas dienu (18.novembri).

38. Svētku pabalsts, uzrādot politiski represētās personas, nacionālās pretošanās kustības vai Otrā pasaules kara dalībnieka apliecību, pieprasāms divas reizes gadā, no 1.aprīļa līdz 20.jūnijam un no 1.oktobra līdz 20.decembrim.

39. Svētku pabalsta apmērs ir 120 euro kalendārajā gadā - 60 euro sagaidot Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu un 60 euro sagaidot Latvijas Republikas proklamēšanas dienu."

4. Izteikt 42.3 punktu jaunā redakcijā:

"42.3 Pabalstu piešķir mēnesī, kurā persona sasniegusi 100 gadu vecumu."

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs R.Ragainis

 

Saistošo noteikumu "Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 2012.gada 8.novembra saistošajos noteikumos Nr.31 "Saistošie noteikumi par materiālo atbalstu Jēkabpils pilsētā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Spēkā esošajos Jēkabpils pilsētas domes 2012.gada 8.novembra saistošajos noteikumos Nr.31 "Saistošie noteikumi par materiālo atbalstu Jēkabpils pilsētā", turpmāk - saistošie noteikumi Nr.31, noteikts:

[1] Ja mirušajai personai nav apgādnieku un personu, kas uzņemtos apbedīšanu, Dienests sedz ar apbedīšanu saistītos un citus izdevumus (mirušā transportēšana, uzglabāšana u.c.) (42.26 punkts).

Ņemot vērā situācijas, ka mirušajai personai nav apgādnieku Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma izpratnē, bet tuvākie radinieki, piemēram, māsas, brāļi mitinās citās pašvaldībās vai ārpus Latvijas vai arī mirušās personas apgādnieki (bērni) mitinās ārpus Latvijas un ne vienmēr savlaicīgi ir saņēmuši informāciju par tuvinieka nāvi, kā rezultātā attiecīgās valsts vai pašvaldību institūcijas lūdz pašvaldības sociālo dienestu risināt jautājumu par mirušās personas apbedīšanu, lai pašvaldības sociālais dienests varētu gūt pilnīgu un precīzu informāciju par mirušās personas apgādnieku vai citu tuvu radinieku esamību, ievērojot normatīvo aktu prasības fizisko personu datu aizsardzības jomā, nepieciešams saistošajos noteikumos Nr.31 veikt grozījumus, paredzot, ka gadījumos, kad neviena persona nav uzņēmusies mirušās personas apbedīšanu, pašvaldības sociālajam dienestam ir tiesības pārbaudīt valsts un pašvaldību datu reģistros ziņas par mirušās personas apgādniekiem un citiem tuviem radiniekiem, bez attiecīgo personu piekrišanas saņemšanas.

[2] Jēkabpils pilsētas pašvaldībā deklarētajām politiski represētajām personām un nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem ir tiesības saņemt svētku pabalstu 60 euro, sagaidot Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu (18.novembris). Tiks palielināts svētku pabalsts politiski represētajām personām un nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem, turpmāk - svētku pabalsts, līdz 120 euro gadā, paredzot, ka tas piešķirams un izmaksājams divas reizes gadā.

Latvijas Republikas Saeima 2017.gada 21.decembrī pieņēma likumu "Par Otrā pasaules kara dalībnieka statusu", turpmāk - likums (stājas spēkā 01.02.2018.). Saskaņā ar likuma 1.pantu, tā mērķis ir noteikt Otrā pasaules kara dalībnieka statusu Latvijas pilsoņiem, kuri šā kara laikā citu valstu regulāro militāro vienību sastāvā piedalījās bruņotā cīņā pret Padomju Sociālistisko Republiku Savienības, nacistiskās Vācijas vai tās sabiedroto militārajiem formējumiem, kā arī veicināt vienotu sabiedrības izpratni par Otro pasaules karu un vienlīdzīgu attieksmi pret tā dalībniekiem. Likuma anotācijā minēts: "Ņemot vērā to, ka padomju un pēc tam nacistiskās okupācijas rezultātā Latvijas valsts nebija spējīga nodrošināt tās pilsoņu tiesību aizsardzību, šīs personas ir uzskatāmas par kara noziegumu upuriem un ir pelnījušas atbalstu un aizsardzību no Latvijas valsts, kā arī sabiedrības puses."

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi paredz:

1. Noteikt, ka, ja nepieciešams, pašvaldības sociālais dienests, izmantojot pašvaldības un valsts datu reģistros pieejamo informāciju, bez attiecīgo personu rakstiskas piekrišanas saņemšanas, iegūst ziņas par mirušās personas apgādniekiem Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma izpratnē un ģimenes locekļiem (vecāki, vecvecāki, māsas, brāļi), lai risinātu jautājumu par mirušās personas apbedīšanu saskaņā ar saistošo noteikumu Nr.31 8.3 nodaļā noteikto.

2. Paplašināt personu loku, kurām ir tiesības saņemt svētku pabalstu, nosakot, ka svētku pabalstu ir tiesības saņemt arī personām, kurām piešķirts Otrā pasaules kara dalībnieka statuss.

3. Palielināt svētku pabalsta apmēru no 60 euro gadā uz 120 euro kalendārajā gadā.

4. Nodrošināt svētku pabalsta piešķiršanu un izmaksu divas reizes kalendārajā gadā, piešķirot attiecīgi pa 60 euro uz 4.maiju un 18.novembri.

5. Noteikt, ka svētku pabalsts pieprasāms divas reizes gadā - no 1.aprīļa līdz 20.jūnijam un no 1.oktobra līdz 20.decembrim.

6. Noteikt, ka svētku pabalsts 100 gadu jubilejā tiek piešķirts uz Jēkabpils pilsētas pašvaldības iniciatīvas pamata un ka Jēkabpils Sociālais dienests ne retāk kā vienu reizi pusgadā pieprasa informāciju no Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes par personām, kuras attiecīgajā gadā sasniegs 100 gadu vecumu un ir deklarējušas savu dzīvesvietu Jēkabpils pilsētas pašvaldībā, bez attiecīgo personu piekrišanas saņemšanas.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Palielinot svētku pabalstu no 60 euro uz 120 euro, plānotais pašvaldības budžeta izdevumu pieaugums 2018.gadā - 10800 euro.

Paplašinot personu loku, kurām ir tiesības saņemt svētku pabalstu ar personām, kurām likumā noteiktajā kārtībā piešķirts Otrā pasaules kara dalībnieka statuss, precīzi plānot pašvaldības budžeta izdevumu pieaugumu 2018.gadam un nākamajiem gadiem nav iespējams. Saskaņā ar likuma anotācijā ietvertajām aplēsēm tiek prognozēts, ka ik gadu minētajam statusam pieteiksies ap 100 personām no visās Latvijas teritorijas, t.sk. personas, kuras neatbilst statusa piešķiršanas kritērijiem.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Jaunas institūcijas netiks radītas un esošo institūciju funkcijas netiks paplašinātas.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Izstrādājot saistošos noteikumus, ņemts vērā Latvijas Politiski represēto apvienības Jēkabpils nodaļas iesniegumā izteiktais ierosinājums palielināt svētku pabalsta apmēru politiski represētajām personām un nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem, izmaksājot to arī uz Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu (4.maijs).

Konsultācijas veiktas arī ar sabiedriskā labuma organizāciju - Biedrība "Jēkabpils NVO Resursu centrs"

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs R.Ragainis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 2012.gada 8.novembra saistošajos noteikumos Nr.31 "Saistošie .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Jēkabpils pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 4Pieņemts: 08.02.2018.Stājas spēkā: 24.02.2018.Zaudē spēku: 18.01.2022.Tēma: Covid-19 pašvaldībāsPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 39, 23.02.2018. OP numurs: 2018/39.16
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
297260
24.02.2018
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"