Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.27

Liepājā 2017.gada 14.decembrī (prot. Nr.15, 14.§)

Grozījumi Liepājas pilsētas domes 2015.gada 16.aprīļa saistošajos noteikumos Nr.11 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem Liepājas pilsētas sabiedriskajā transportā"

Izdoti saskaņā ar Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma
14.panta trešo daļu

1. Izdarīt Liepājas pilsētas domes 2015.gada 16.aprīļa saistošajos noteikumos Nr.11 "PAR BRAUKŠANAS MAKSAS ATVIEGLOJUMIEM LIEPĀJAS PILSĒTAS SABIEDRISKAJĀ TRANSPORTĀ" šādus grozījumus:

1.1. aizstāt 3., 5.punktā un 4.2., 4.5., 4.7., 4.9., 4.10. un 4.14.apakšpunktā vārdus "Liepājas pašvaldības aģentūra "Liepājas sabiedriskais transports"" ar vārdiem "Liepājas pilsētas pašvaldības aģentūra "Liepājas sabiedriskais transports"" (attiecīgā locījumā);

1.2. izteikt 4.8.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"4.8.2. visiem pasažieriem 18.martā, 18.novembrī, 31.decembrī, kā arī 1.janvārī līdz pulksten 06.00";

1.3. izteikt 4.12.apakšpunkta pirmo teikumu šādā redakcijā:

"4.12. politiski represētām personām, kuras ir nestrādājoši pensionāri, 100% apmērā.";

1.4. izteikt 4.14.apakšpunkta pirmo teikumu šādā redakcijā:

"4.14. Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībniekiem un Černobiļas atomelektrostacijas avārijas rezultātā cietušajām personām, 100% apmērā";

1.5. papildināt 4.punktu ar 4.15.apakšpunktu šādā redakcijā:

"4.15. bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem, kuri ir ārpusģimenes aprūpē, kā arī pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās līdz 24 gadu vecumam, ja viņi nepārtraukti klātienē turpina iegūt pamatizglītību, vidējo izglītību vai augstāko izglītību un sekmīgi apgūst mācību procesu un par kuriem lēmums par ārpusģimenes aprūpi pieņemts Liepājas pilsētas bāriņtiesā, vai ir deklarējuši dzīvesvietu Liepājas pilsētā, vai mācās vai studē Liepājas izglītības iestādēs, 100% apmērā. Liepājas izglītības iestāžu 1.-12.klašu klātienē izglītojamiem Abonementa biļetes izsniedz Liepājas izglītības iestādē, Liepājas pilsētas pašvaldības iestādē "LIEPĀJAS PILSĒTAS DOMES SOCIĀLAIS DIENESTS" vai Liepājas pilsētas pašvaldības aģentūrā "Liepājas sabiedriskais transports". Citu pilsētu 1.-12.klašu, profesionālās vidējās izglītības iestāžu vai dienas nodaļā izglītojamiem un augstākās izglītības iestāžu pilna laika studējošiem Abonementa biļetes izsniedz Liepājas pilsētas pašvaldības iestādē "LIEPĀJAS PILSĒTAS DOMES SOCIĀLAIS DIENESTS" vai Liepājas pilsētas pašvaldības aģentūrā "Liepājas sabiedriskais transports". Lai saņemtu abonementa biļeti, nepieciešams uzrādīt derīgu "Apliecību sociālo garantiju nodrošināšanai".

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā 2018.gada 1.janvārī.

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs U.Sesks

 

Saistošo noteikumu "Grozījumi Liepājas pilsētas domes 2015.gada 16.aprīļa saistošajos noteikumos Nr.11 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem Liepājas pilsētas sabiedriskajā transportā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saistošo noteikumu "GROZĪJUMI LIEPĀJAS PILSĒTAS DOMES 2015.GADA 16.APRĪĻA SAISTOŠAJOS NOTEIKUMOS Nr.11 "PAR BRAUKŠANAS MAKSAS ATVIEGLOJUMIEM LIEPĀJAS PILSĒTAS SABIEDRISKAJĀ TRANSPORTĀ"" (turpmāk arī - Grozījumi) nepieciešamība tiek pamatota ar Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma 14.panta trešo daļu, kas noteic, ka pašvaldībām ir tiesības noteikt braukšanas maksas atvieglojumus savā administratīvajā teritorijā, ja ar šo braukšanas maksas atvieglojumu noteikšanu pārvadātājam radītos zaudējumus pilnībā kompensē no pašvaldības budžeta, kā arī ar Ministru kabineta 2005.gada 15.novembra noteikumu Nr.57 "Noteikumi par sociālajām garantijām bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam, kurš ir ārpusģimenes aprūpē, kā arī pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās" 21.punktu - bērnam un pilngadību sasniegušajam bērnam, uzrādot apliecību, ir tiesības izmantot braukšanas maksas atvieglojumus sabiedriskajā transportā.

Pieņemot Grozījumus, tiks:

1) sniegts lielāks atbalsts sociāli mazāk aizsargātajām iedzīvotāju grupām - politiski represētajām personām, kuras ir nestrādājoši pensionāri, Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībniekiem un Černobiļas atomelektrostacijas avārijas rezultātā cietušajām personām, kā arī bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajam bērniem, kuri ir ārpusģimenes aprūpē, kā arī pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās līdz 24 gadu vecumam, ja viņi nepārtraukti klātienē turpina iegūt pamatizglītību, vidējo izglītību vai augstāko izglītību un sekmīgi apgūst mācību procesu;

2) precizēts Liepājas pilsētas pašvaldības aģentūras "Liepājas sabiedriskais transports" nosaukums;

3) nodrošināta iepriekš noteiktu atvieglojumu piešķiršana pēc būtības.

2. Īss projekta satura izklāsts Līdz šim Liepājas pilsētas domes 2015.gada 16.aprīļa saistošo noteikumu Nr.11 "PAR BRAUKŠANAS MAKSAS ATVIEGLOJUMIEM LIEPĀJAS PILSĒTAS SABIEDRISKAJĀ TRANSPORTĀ" (turpmāk - Noteikumi) 4.12.apakšpunkts noteica, ka braukšanas maksas atvieglojumus 50% apmērā abonenta biļetei sabiedriskajā transportā ir tiesības saņemt politiski represētām personām, kuras ir nestrādājoši pensionāri, bet 4.14.apakšpunkts noteica, ka braukšanas maksas atvieglojumus 50% apmērā abonenta biļetei sabiedriskajā transportā ir tiesības saņemt Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībniekiem un Černobiļas atomelektrostacijas avārijas rezultātā cietušajām personām. Turpretim bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem, kuri ir ārpusģimenes aprūpē, kā arī pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās, braukšanas maksas atvieglojumi Noteikumos nav bijuši iekļauti.

Ar Grozījumiem tiek palielināts noteikto atvieglojumu apmērs no 50% uz 100% politiski represētām personām, kuras ir nestrādājoši pensionāri, Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībniekiem un Černobiļas atomelektrostacijas avārijas rezultātā cietušajām personām, kā arī tiks noteikts 100% atvieglojums bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem, kuri ir ārpusģimenes aprūpē, kā arī pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās.

Pēc Grozījumu stāšanās spēkā sabiedriskā transporta braukšanas maksas atvieglojumu abonenta biļetei 100% apmērā saņēmēju skaits palielināsies par aptuveni 358 personām.

Papildus Grozījumos tiek precizēts Liepājas pilsētas pašvaldības aģentūras "Liepājas sabiedriskais transports" nosaukums, kā arī nodrošināti iepriekš noteiktie atvieglojumi pēc būtības, sniedzot iespēju pilsētas iedzīvotājiem un viesiem sagaidīt kopīgi jauno gadu ciemos vai kopīgi pilsētas centrā un atgriezties mājās.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Atvieglojumu nodrošināšanai finanšu līdzekļi tiks plānoti Liepājas pilsētas pašvaldības budžetā 2018.gadam.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošie noteikumi tiks nosūtīti informācijai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un pašvaldības mājaslapā www.liepaja.lv.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām  

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs U.Sesks

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Liepājas pilsētas domes 2015.gada 16.aprīļa saistošajos noteikumos Nr.11 "Par braukšanas .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Liepājas pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 27Pieņemts: 14.12.2017.Stājas spēkā: 13.01.2018.Zaudē spēku: 01.12.2018.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 9, 12.01.2018. OP numurs: 2018/9.10
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
296396
13.01.2018
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"