Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr. 717

Rīgā 2017. gada 12. decembrī (prot. Nr. 61 1. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2010. gada 3. augusta noteikumos Nr. 720 "Noteikumi par karavīru paplašinātās pirmās palīdzības mācību kursa programmu, kārtību, kādā nodrošina apmācību paplašinātās pirmās palīdzības sniegšanā, un kārtību, kādā ārvalstīs apgūtu mācību kursu atzīst Latvijas Republikā, kā arī paplašinātās pirmās palīdzības sniegšanai paredzētā aprīkojuma, medicīnisko materiālu un medikamentu uzglabāšanas, izlietošanas, uzskaites un iznīcināšanas kārtību"

Izdoti saskaņā ar Militārā dienesta likuma 14.1 panta otro daļu
un Latvijas Republikas Zemessardzes likuma 22.1 panta otro daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2010. gada 3. augusta noteikumos Nr. 720 "Noteikumi par karavīru paplašinātās pirmās palīdzības mācību kursa programmu, kārtību, kādā nodrošina apmācību paplašinātās pirmās palīdzības sniegšanā, un kārtību, kādā ārvalstīs apgūtu mācību kursu atzīst Latvijas Republikā, kā arī paplašinātās pirmās palīdzības sniegšanai paredzētā aprīkojuma, medicīnisko materiālu un medikamentu uzglabāšanas, izlietošanas, uzskaites un iznīcināšanas kārtību" (Latvijas Vēstnesis, 2010, 125. nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt noteikumu nosaukumu aiz vārda "karavīru" ar vārdiem "un zemessargu".

2. Izteikt norādi, uz kāda likuma pamata noteikumi izdoti, šādā redakcijā:

"Izdoti saskaņā ar Militārā dienesta likuma 14.1 panta otro daļu un Latvijas Republikas Zemessardzes likuma 22.1 panta otro daļu".

3. Aizstāt noteikumu tekstā vārdus "karavīrs-glābējs" (attiecīgā skaitlī un locījumā) ar vārdu "glābējs" (attiecīgā skaitlī un locījumā).

4. Papildināt 1.1. apakšpunktu aiz vārda "karavīru" ar vārdiem "un zemessargu".

5. Izteikt 2. punktu šādā redakcijā:

"2. Paplašinātā pirmā palīdzība ir palīdzība, ko karavīrs vai zemessargs, pildot dienesta pienākumus, sniedz dzīvībai kritiskā stāvoklī esošiem cietušiem karavīriem vai zemessargiem, izmantojot šajos noteikumos apstiprināto aprīkojumu, medicīniskos materiālus un medikamentus."

6. Papildināt II nodaļas nosaukumu aiz vārda "karavīru" ar vārdiem "un zemessargu".

7. Papildināt 3.1. apakšpunktu aiz vārda "karavīra" ar vārdiem "vai zemessarga".

8. Papildināt 4.2., 4.3., 4.4., 4.5., 4.6., 5.2. un 5.3. apakšpunktu aiz vārda "karavīrs" (attiecīgā skaitlī un locījumā) ar vārdiem "vai zemessargs" (attiecīgā skaitlī un locījumā).

9. Izteikt 5.4. un 5.5. apakšpunktu šādā redakcijā:

"5.4. apliecībā par glābēja kursa apgūšanu ir norādīts, ka karavīrs vai zemessargs ir beidzis paplašinātās pirmās palīdzības glābēja kursu, nokārtojis ieskaiti un, pildot dienesta pienākumus, ir tiesīgs lietot glābēja aprīkojuma, medicīnisko materiālu un medikamentu komplektu (turpmāk - glābēja komplekts) (4. pielikums). Apliecība ir derīga neierobežotu termiņu, ja karavīrs vai zemessargs reizi divos gados šo noteikumu 5.5. apakšpunktā noteiktajā kārtībā apgūst glābēja kvalifikācijas celšanas apmācību vai pēc satura un apjoma līdzvērtīgu mācību kursu ārvalstīs, kas ir atzīts Latvijas Republikā šo noteikumu III nodaļā noteiktajā kārtībā;

5.5. Nacionālie bruņotie spēki ne retāk kā reizi divos gados organizē glābēja kvalifikācijas celšanas apmācību, kurā karavīri vai zemessargi, kas dienesta pienākumu pildīšanai lieto glābēja komplektu paplašinātās pirmās palīdzības sniegšanai, apgūst glābēja kursa aprakstā noteiktās praktiskās iemaņas un kārto teorētisko zināšanu un praktisko iemaņu pārbaudi;".

10. Papildināt 5.6. apakšpunktu aiz vārda "karavīrs" ar vārdiem "vai zemessargs".

11. Izteikt 5.7. un 5.8. apakšpunktu šādā redakcijā:

"5.7. apliecībā par glābēja kvalifikācijas celšanas apmācību ir norādīts, ka karavīrs vai zemessargs ir beidzis paplašinātās pirmās palīdzības glābēja kvalifikācijas celšanas apmācību, nokārtojis ieskaiti un, pildot dienesta pienākumus, ir tiesīgs lietot glābēja komplektu. Apliecība ir derīga divus gadus;

5.8. pirms dalības starptautiskajās operācijās karavīrus vai zemessargus, kuri izmanto glābēja komplektu, ja nepieciešams, atkārtoti apmāca atbilstoši glābēja kursa aprakstam, papildus ņemot vērā starptautiskās operācijas specifiku un tajā veicamos uzdevumus;".

12. Papildināt 9., 10. un 11. punktu aiz vārda "karavīrs" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "vai zemessargs" (attiecīgā locījumā).

13. Papildināt 14.4., 14.5., 14.6. un 14.7. apakšpunktu aiz vārda "karavīrs" (attiecīgā skaitlī un locījumā) ar vārdiem "vai zemessargs" (attiecīgā skaitlī un locījumā).

14. Papildināt 17.2., 17.3., 17.4. un 17.5. apakšpunktu aiz vārda "karavīrs" (attiecīgā skaitlī un locījumā) ar vārdiem "vai zemessargs" (attiecīgā skaitlī un locījumā).

15. Papildināt 18.12. apakšpunktu aiz vārda "karavīru" ar vārdiem "vai zemessargu".

16. Aizstāt 20. punktā vārdu "atjaunināšanu" ar vārdiem "komplektēšanu ar ārstniecības līdzekļiem".

17.  1. pielikumā:

17.1. papildināt pielikuma nosaukumu un 1. punktu aiz vārda "karavīrs" (attiecīgā skaitlī un locījumā) ar vārdiem "un zemessargs" (attiecīgā skaitlī un locījumā);

17.2. svītrot 2. punktā vārdu "karavīriem";

17.3. papildināt 4. punkta tabulas ailes "Apakštēma" 1.2. un 3.10. apakšpunktu aiz vārda "Karavīra" ar vārdiem "un zemessarga";

17.4. papildināt 5.11. un 5.36. apakšpunktu aiz vārda "karavīra" ar vārdiem "un zemessarga".

18. Papildināt 2. pielikuma nosaukumu un piezīmi aiz vārda "karavīra" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "un zemessarga" (attiecīgā locījumā).

19.  3. pielikumā:

19.1. izteikt 4. punkta tabulas ailes "Apakštēma" 1.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"1.3. Glābēja aprīkojuma, medicīnisko materiālu un medikamentu komplekts. Karavīra un zemessarga individuālais medicīnisko materiālu un medikamentu komplekts";

19.2. papildināt 4. punkta tabulas ailes "Apakštēma" 4.13. apakšpunktu aiz vārda "karavīram" ar vārdiem "vai zemessargam";

19.3. aizstāt 5.19. apakšpunktā vārdu "olāksteri" ar vārdu "plāksteri";

19.4. papildināt 5.30. apakšpunktu aiz vārda "karavīra" ar vārdiem "vai zemessarga";

19.5. papildināt 5.60. apakšpunktu aiz vārda "karavīra" ar vārdiem "un zemessarga".

20. Papildināt 4. pielikuma piezīmi aiz vārda "karavīrs" ar vārdiem "un zemessargs".

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2010. gada 3. augusta noteikumos Nr. 720 "Noteikumi par karavīru paplašinātās .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 717Pieņemts: 12.12.2017.Stājas spēkā: 15.12.2017.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 248, 14.12.2017. OP numurs: 2017/248.3
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
295773
15.12.2017
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"