Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Talsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 51

Talsos 2013. gada 28. decembrī (prot. Nr. 30, 11. p., lēmums Nr. 834)

Par grozījumiem 17.12.2009. saistošajos noteikumos Nr. 59 "Par sociālajiem pakalpojumiem Talsu novada pašvaldībā"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
41. panta pirmās daļas 1. punktu
un Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma
3. panta otro un trešo daļu

Izdarīt Talsu novada domes 17.12.2009. saistošajos noteikumos Nr. 59 "Par sociālajiem pakalpojumiem Talsu novada pašvaldībā" (turpmāk - noteikumi) šādus grozījumus:

1. Papildināt noteikumus ar 13.1 nodaļu šādā redakcijā:

"13.1 Īslaicīgas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumi institūcijā pilngadīgām personām";

"13.1 1. Īslaicīgas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumi institūcijā pilngadīgām personām (turpmāk - īslaicīgas aprūpes pakalpojums) nodrošina terminētu diennakts aprūpi, sociālo rehabilitāciju un pagaidu dzīvesvietu:

13.1 1.1. personai, kurai nepieciešamais pakalpojuma apjoms pārsniedz aprūpei mājās noteikto apjomu;

13.1 1.2. personai, kuru ģimenes locekļi nespēj nodrošināt nepieciešamo aprūpi nodarbinātības vai citu iemeslu dēļ;

13.1 1.3. personai atveseļošanās periodā;

13.1 1.4. personai līdz pakalpojuma saņemšanai ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijā;

13.1 1.5. personai krīzes situācijā.

13.1 2. Tiesības saņemt īslaicīgas aprūpes pakalpojumu ir personām, kurām īslaicīgas aprūpes pakalpojums ir piemērotākais sociālais pakalpojums saskaņā ar sociālā dienesta veiktu personas vajadzību pēc sociālajiem pakalpojumiem novērtējumu.

13.1 3. Klients vai viņa apgādnieks par saņemto īslaicīgas aprūpes pakalpojumu maksā atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajai kārtībai.

13.1 4. Ja klients vai viņa apgādnieks nespēj samaksāt par īslaicīgas aprūpes pakalpojumu, minētā pakalpojuma izmaksas tiek segtas no pašvaldības budžeta normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

13.1 5. Īslaicīgas aprūpes pakalpojumu par pašvaldības līdzekļiem var saņemt:

13.1 5.1. persona, kurai noteikta atbilstība trūcīgas vai maznodrošinātas personas (ģimenes) statusam un kurai nav likumīgu apgādnieku, vai kura saskaņā ar Civillikumu nesaņem nepieciešamo aprūpi no tās apgādniekiem;

13.1 5.2. persona, kuras vienīgais apgādnieks vai apgādnieki vecuma vai funkcionālo traucējumu dēļ nespēj nodrošināt aprūpi.

13.1 5.3. Ja īslaicīgas aprūpes pakalpojuma izmaksas tiek segtas no pašvaldības budžeta līdzekļiem, minētais pakalpojums personai tiek nodrošināts līdz 30 dienām kalendārajā gadā. Sociālajam dienestam ir tiesības personai pagarināt īslaicīgas aprūpes pakalpojuma saņemšanas termiņu līdz 60 dienām kalendārajā gadā, ja pakalpojumu klientam nav iespējams aizstāt ar citu sociālo pakalpojumu dzīvesvietā vai institūcijā.

13.1 6. īslaicīgas aprūpes pakalpojums par pašvaldības līdzekļiem netiek nodrošināts personām, kuras saņem valsts noteikto pabalstu invalīdam, kuram ir nepieciešama kopšana.

13.1 7. Lai saņemtu īslaicīgas aprūpes pakalpojumu, persona sociālā pakalpojuma sniedzējam iesniedz šādus dokumentus:

13.1 7.1. primārās veselības aprūpes ārsta izraksta "Izraksts no stacionāra pacienta/ambulatorā pacienta medicīniskās kartes" (veidlapa Nr. 027/u), kurā norādīta pakalpojuma nepieciešamība un kontrindikāciju neesība pakalpojuma saņemšanai (izraksta derīguma termiņš - 6 mēneši) kopiju;

13.1 7.2. sociālā dienesta sagatavotu personas vajadzību novērtējumu;

13.1 7.3. sociālā dienesta atzinumu;

13.1 7.4. sociālā pakalpojuma saņēmēja un/vai personas apgādnieka, citas fiziskas vai juridiskas personas iesniegumu, kurā iesnieguma iesniedzējs apņemas segt maksu par pakalpojumu pilnā apmērā."

Talsu novada domes priekšsēdētājs A. Lācarus

 

28.12.2013. saistošo noteikumu Nr. 51 "Par grozījumiem 17.12.2009. saistošajos noteikumos Nr. 59 "Par sociālajiem pakalpojumiem Talsu novada pašvaldībā"
paskaidrojuma raksts

Sadaļas nosaukums

Sadaļas paskaidrojums

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Talsu novada domes saistošo noteikumu projekts "Par grozījumiem saistošajos noteikumos Nr. 59 "Par sociālajiem pakalpojumiem Talsu novada pašvaldībā"" (turpmāk - noteikumu projekts) izstrādāts saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 3. panta trešo daļu un 4. panta otro daļu un paredz nodrošināt sociālos pakalpojumus klienta dzīvesvietā vai iespējami tuvu tai.
Saistošo noteikumu projekts tiek papildināts ar jaunu pakalpojuma veidu - īslaicīgas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumi institūcijā pilngadīgām personām. Minēto pakalpojumu ir nepieciešams nodrošināt gadījumos, kad citi pakalpojuma veidi, piemēram, aprūpe personai dzīvesvietā, nespēj nodrošināt personas aprūpi atbilstošā apjomā, vai arī gadījumos, kad personai nav nepieciešama ilgstoša aprūpe institūcijā.
Paredzēts, ka īslaicīgas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumu institūcijā pilngadīgām personām sniedz:
1) Talsu novada pašvaldības iestāde "Pansionāts "Lauciene"";
2) Biedrības "Latvijas Sarkanais Krusts" Kurzemes komiteja.
2. Īss projekta satura izklāsts Saistošo noteikumu projekts papildina saistošos noteikumus ar jaunu sociālā pakalpojuma veidu - īslaicīgas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumu institūcijā pilngadīgām personām.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Pakalpojuma nodrošināšanai 2014. gada budžetā nepieciešams paredzēt EUR 38 220.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav būtiskas ietekmes.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Noteikumu izpildi un piemērošanu nodrošina Talsu novada sociālais dienests. Izmaiņas noteikumu projektā paredz jau normatīvajos aktos noteikto administratīvo procedūru veikšanu.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas ar privātpersonām nav notikušas.

Talsu novada domes priekšsēdētājs A. Lācarus

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par grozījumiem 17.12.2009. saistošajos noteikumos Nr. 59 "Par sociālajiem pakalpojumiem Talsu novada .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Talsu novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 51Pieņemts: 28.12.2013.Stājas spēkā: 18.02.2014.Zaudē spēku: 01.10.2021.Publicēts: Talsu Novada Ziņas, 3, 17.02.2014.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
292722
18.02.2014
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"