Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.11

Liepājā 2017.gada 13.jūlijā (prot. Nr.10, 8.§)

Grozījumi Liepājas pilsētas domes 2016.gada 8.decembra saistošajos noteikumos Nr.25 "Par pabalstu aizgādnībā esošo pilngadīgo personu aizgādņiem"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
15.panta pirmās daļas 8.punktu un
43.panta trešo daļu

Izdarīt Liepājas pilsētas domes 2016.gada 8.decembra saistošajos noteikumos Nr.25 "PAR PABALSTU AIZGĀDNĪBĀ ESOŠO PILNGADĪGO PERSONU AIZGĀDŅIEM" (Latvijas Vēstnesis, 2017, 4.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 2.punktu šādā redakcijā:

"2. Tiesības saņemt pabalstu ir personai:

2.1. kuru par aizgādni pilngadīgai personai, kurai tiesa ierobežojusi rīcībspēju un nodibinājusi aizgādnību, vai pagaidu aizgādni pilngadīgai personai, kurai nodibināta pagaidu aizgādnība (turpmāk - aizgādnībā esoša persona) ir iecēlusi Liepājas pilsētas pašvaldības iestāde "LIEPĀJAS PILSĒTAS BĀRIŅTIESA" (turpmāk - Liepājas bāriņtiesa), un, ja:

2.1.1. aizgādnībā esošā persona ir deklarējusi dzīvesvietu un dzīvo Liepājas pilsētas administratīvajā teritorijā;

2.1.2. aizgādnībā esošas personas deklarētā pamata dzīvesvieta līdz ievietošanai ārpus Liepājas pilsētas administratīvās teritorijas esošajā ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijā (turpmāk - institūcija) vai ārstniecības iestādē ir bijusi Liepājas pilsētas administratīvā teritorija;

2.2. kuru par aizgādni pilngadīgai personai, kurai tiesa ierobežojusi rīcībspēju un nodibinājusi aizgādnību, vai pagaidu aizgādni pilngadīgai personai, kurai nodibināta pagaidu aizgādnība, ir iecēlusi citas pašvaldības bāriņtiesa, un, ja aizgādnībā esošā persona un aizgādnis ir deklarējuši dzīvesvietu un dzīvo Liepājas pilsētas administratīvajā teritorijā vismaz 12 mēnešus pirms pabalsta pieprasīšanas, un aizgādnis nesaņem pabalstu citā pašvaldībā".

2. Svītrot 15.3.apakšpunktā vārdu "Liepājas".

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs U.Sesks

 

Saistošo noteikumu "Par grozījumiem Liepājas pilsētas domes 2016.gada 8.decembra saistošajos noteikumos Nr.25 "Par pabalstu aizgādnībā esošo pilngadīgo personu aizgādņiem""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums

Liepājas pilsētas pašvaldības pabalsta aizgādnībā esošo pilngadīgo personu aizgādņiem piešķiršanas kārtību noteic Liepājas pilsētas domes 2016.gada 8.decembra saistošie noteikumi Nr.25 "PAR PABALSTU AIZGĀDNĪBĀ ESOŠO PILNGADĪGO PERSONU AIZGĀDŅIEM" (turpmāk - noteikumi).

Saskaņā ar noteikumiem tiesības saņemt pabalstu ir personai, kuru Liepājas pilsētas bāriņtiesa ir iecēlusi par aizgādni vai pagaidu aizgādni pilngadīgai personai (turpmāk - aizgādnībā esoša persona), ja aizgādnībā esošā persona ir deklarējusi dzīvesvietu un dzīvo Liepājas pilsētas administratīvajā teritorijā, vai aizgādnībā esošas personas deklarētā pamata dzīvesvieta līdz ievietošanai ārpus Liepājas pilsētas administratīvās teritorijas esošajā ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijā vai ārstniecības iestādē ir bijusi Liepājas pilsētas administratīvā teritorija.

Šobrīd tie Liepājas pilsētā deklarētie aizgādņi, kurus par aizgādņiem ir iecēlusi citas pašvaldības bāriņtiesa, par aizgādnībā esošu personu, kura ir deklarēta un dzīvo Liepājas pilsētā, pabalstu saņemt nevar.

Lai motivētu aizgādņus apzinīgi pildīt savus pienākumus, ir nepieciešams paplašināt pabalsta saņēmēju loku, nodrošinot iespēju saņemt pabalstu visiem aizgādņiem, kuri ir deklarēti un dzīvo Liepājas pilsētā, neatkarīgi no tā, kuras pilsētas bāriņtiesa ir pieņēmusi lēmumu.

2. Īss projekta satura izklāsts

Saistošo noteikumu projekts paredz, ka tiesības saņemt pabalstu būs arī personai, kuru par aizgādni pilngadīgai personai, kurai tiesa ierobežojusi rīcībspēju un nodibinājusi aizgādnību, vai pagaidu aizgādni pilngadīgai personai, kurai nodibināta pagaidu aizgādnība, ir iecēlusi citas pašvaldības bāriņtiesa, un, ja aizgādnībā esošā persona un aizgādnis ir deklarējuši dzīvesvietu un dzīvo Liepājas pilsētas administratīvajā teritorijā vismaz 12 mēnešus pirms pabalsta pieprasīšanas, un aizgādnis nesaņem pabalstu citā pašvaldībā.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu

Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes "LIEPĀJAS PILSĒTAS DOMES SOCIĀLAIS DIENESTS" (turpmāk - Sociālais dienests) 2017.gada budžetā šī pabalsta izmaksai paredzēti 25000 euro. Papildu finansējums nav nepieciešams.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sociāli ekonomisko stāvokli (uzņēmējdarbības vidi) pašvaldības teritorijā

Nav tiešas ietekmes.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām

Saistošie noteikumi tiks nosūtīti informācijai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās Sociālais dienests sadarbībā ar Liepājas pilsētas bāriņtiesu.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Notikušas konsultācijas ar Liepājas pilsētas bāriņtiesu, kura atbalstījusi saistošo noteikumu projekta redakciju.

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs U.Sesks

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Liepājas pilsētas domes 2016.gada 8.decembra saistošajos noteikumos Nr.25 "Par pabalstu .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Liepājas pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 11Pieņemts: 13.07.2017.Stājas spēkā: 09.08.2017.Zaudē spēku: 06.10.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 156, 08.08.2017. OP numurs: 2017/156.17
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
292686
09.08.2017
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"