Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Talsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 46

Talsos 2010. gada 16. decembrī (prot. Nr. 35, lēmums Nr. 944)

Par grozījumiem saistošajos noteikumos Nr. 24 "Talsu novada noteikumi"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
21. panta pirmās daļas 16. punktu un 43. panta pirmās daļas
2., 4., 5., 6., 9., 10. un 11. punktu un trešo daļu

1. Izslēgt Talsu novada saistošo noteikumu Nr. 24 (protokols Nr. 11, 25. punkts, lēmums Nr. 349) "Talsu novada noteikumi" 2.13. punktu.

2. Izteikt 3.9. punktu šādā redakcijā:

"3.9. Par namu dzīvojamo telpu, iekārtu un inženierkomunikāciju (ūdensvada, kanalizācijas) ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, bojāšanu, iznīcināšanu, atbildīgo personu uzlikto aizzīmogojumu - ūdens un siltumenerģijas skaitītāju, dzīvojamo ēku koplietošanas telpu elementu bojāšanu, vainīgajai personai uzliek naudas sodu no Ls 15 līdz Ls 250. Naudas soda uzlikšana neatbrīvo no atbildības atlīdzināt faktiskos zaudējumus."

3. Izteikt 3.10. punktu šādā redakcijā:

"3.10.(1) Par ēku, būvju, dzīvokļu un saimniecisko telpu patvaļīgu pieslēgšanu siltumapgādes tīkliem, ūdensvadam, kanalizācijai, īpašniekam vai īrniekam uzliek naudas sodu no Ls 20 līdz Ls 100.

(2) Par ēku, būvju, dzīvokļu un saimniecisko telpu patvaļīgu pieslēgšanu siltumapgādes tīkliem, ūdensvadam un kanalizācijai, ja tas konstatēts atkārtoti gada laikā, īpašniekam vai īrniekam uzliek naudas sodu no Ls 50 līdz Ls 500."

4. Izslēgt 4.7.6. punktu.

5. Izteikt 4.18. punktu šādā redakcijā:

"4.18.(1) Par Talsu novada pilsētu un pagastu pārvalžu centralizētā ūdensvada ūdens izmantošanu dārzu laistīšanai (ja nav uzstādīts ūdens skaitītājs) vainīgajai personai uzliek naudas sodu no Ls 5 līdz Ls 25.

(2) Par Talsu novada pilsētu un pagastu pārvalžu centralizētā ūdensvada ūdens izmantošanu dārzu laistīšanai (ja nav uzstādīts ūdens skaitītājs), ja tas izdarīts atkārtoti gada laikā, vainīgajai personai uzliek naudas sodu no Ls 25 līdz Ls 50."

6. Izteikt 5.6. punktu šādā redakcijā:

"5.6. Sauso atkritumu konteineros aizliegts izvietot metāllūžņus, sadzīves un citus priekšmetus un tehniku, kā arī šo noteikumu 7.5.6. punktā minētos."

7. Izteikt 5.6.(1) punktu šādā redakcijā:

"5.6.(1) Par sadzīves atkritumu novietošanu citas personas īpašumā (lietošanā) esošajās tvertnēs, vainīgajai personai tiek uzlikts naudas sods no Ls 10 līdz Ls 150."

8. Izslēgt 5.14.punktu.

9. Izslēgt 5.15.punktu.

10. Izslēgt 6.8. punktu.

11. Izslēgt 6.10.punktu.

12. Izslēgt 6.11.punktu.

13. Izteikt 6.14. punktu šādā redakcijā:

"6.14.(1) Par sistemātisku alkoholisko dzērienu lietošanu dzīvojamās telpās - žūpību (žūpība - sistemātiska, pārmērīga alkoholisko dzērienu lietošana, kas kaitīgi ietekmē cilvēka veselību, sadzīvi un sabiedriskās intereses) - un ja tas traucē apkārtējiem iedzīvotājiem, vainīgajai personai uzliek naudas sodu no Ls 25 līdz Ls 50.

(2) Par sistemātisku alkoholisko dzērienu lietošanu dzīvojamās telpās - žūpību (žūpība - sistemātiska, pārmērīga alkoholisko dzērienu lietošana, kas kaitīgi ietekmē cilvēka veselību, sadzīvi un sabiedriskās intereses) - un ja tas traucē apkārtējiem iedzīvotājiem, ja tas konstatēts atkārtoti gada laikā, vainīgajai personai uzliek naudas sodu no Ls 50 līdz Ls 150."

14. Izteikt 7.6.1. punktu šādā redakcijā:

"7.6.1. Ikvienam sadzīves atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumam pirms savas darbības uzsākšanas jāslēdz sadarbības līgums ar Talsu novada pašvaldību. Šiem uzņēmumiem jābūt apgādātiem ar specializētiem atkritumu transporta līdzekļiem, iekārtām un ierīcēm, kas nodrošina vides un gaisa tīrību un nepārsniedz pieļaujamo trokšņu līmeni."

15. Izteikt Astoto nodaļu "Suņu un kaķu turēšanas noteikumi" šādā redakcijā:

"8.1. Vispārīgie noteikumi

8.1.1. Noteikumi nosaka suņu un kaķu (turpmāk - dzīvnieki) reģistrācijas (uzskaites) un turēšanas kārtību, īpašnieku (turētāju) tiesības un pienākumus, atbildību par šo noteikumu neievērošanu, pašvaldības nodevas maksāšanas kārtību - iekasēšanu un kontroli, kā arī klaiņojošu dzīvnieku izķeršanas kārtību. Noteikumi ir saistoši visiem dzīvnieku īpašniekiem un turētājiem Talsu novadā.

8.1.2. Noteikumu mērķis ir panākt vienotu dzīvnieku reģistrāciju (uzskaiti) un to identifikāciju, samazināt dzīvnieku radīto traumu skaitu un iespēju inficēties ar trakumsērgu un citām infekcijas slimībām, novērst vides piesārņošanu un dzīvnieku klaiņošanu.

8.1.3. Nodevas mērķis ir iegūt papildus līdzekļus klaiņojošo dzīvnieku izķeršanai.

8.1.4. Dzīvnieku reģistrāciju (uzskaiti) veic praktizējošs sertificēts veterinārārsts, kam ir veterinārmedicīniskā prakse, ar kuru Talsu novada pašvaldība noslēgusi līgumu. Pagastu un pilsētu pārvaldes reizi trijos mēnešos organizē dzīvnieku reģistrāciju savās pārvaldēs. Reģistrējot dzīvniekus, izsniedz vienota parauga numurētus suņu reģistrācijas žetonus, vakcinācijas apliecības un numurētas kaķu vakcinācijas apliecības, kas identificē dzīvnieku. Ja reģistrācijas žetons tiek nozaudēts, dzīvnieka īpašnieks (turētājs) apmaksā žetona izgatavošanas izdevumus. Vakcinācijas apliecības iegādājās dzīvnieku īpašnieki.

8.1.5. Nodeva iemaksājuma Talsu novada pašvaldības budžetā, ko iemaksā Talsu novada pašvaldības kasē, bankas kontā vai pie praktizējošā sertificētā veterinārārsta.

8.1.6. Talsu novada domei ir tiesības regulēt maksimālo dzīvnieku skaitu daudzdzīvokļu mājā, dzīvojamā mājā vai dzīvoklī, respektējot iedzīvotāju likumīgās tiesības un intereses.

8.2. Dzīvnieku īpašnieku (turētāju) pienākumi

8.2.1. Reģistrēt dzīvnieku līdz sešu mēneša vecumu sasniegšanai, vai viena mēneša laikā pēc dzīvnieka iegādes.

8.2.2. Samaksāt Talsu novada domes noteikto nodevu.

8.2.3. Nekustamo īpašumu īpašnieki vai to apsaimniekotāji viņiem piederošajos objektos un teritorijās nedrīkst pieļaut klaiņojošo dzīvnieku uzturēšanos un barošanos, nepieļaut dzīvnieku barošanu sabiedriskā vietā.

8.2.4. Nepieļaut dzīvnieku atrašanos izglītības iestādēs un stadionos, izņemot, ja dzīvnieku atrašanās teritorijā saistīta ar to demonstrēšanu un saskaņota ar iestādi.

8.2.5. Nepieļaut dzīvnieku atrašanos parkos, skvēros un bērnu spēļu laukumos, izņemot, ja dzīvnieku atrašanās teritorijā saistīta ar to demonstrēšanu un saskaņota ar pašvaldību.

8.2.6. Nepieļaut dzīvnieku atrašanos vietās, kur izvietota norāde, ka dzīvnieku atrašanās tajā vietā nav atļauta.

8.2.7. Nodrošināt sunim kakla siksnu ar tai piestiprinātu žetonu vai citu identifikācijas zīmi.

8.3. Klaiņojošu dzīvnieku izķeršana un izolācija

8.3.1. Dzīvnieki, kuri palikuši bez aprūpes un kuri bez īpašnieka (turētāja) klātbūtnes atrodas uz ielas, tirgos, laukumos, peldvietās, sabiedriskā transporta līdzekļos un citās sabiedriskās vietās, uzskatāmi par klaiņojošiem.

8.3.2. Klaiņojošu dzīvnieku izķeršanu un izolāciju organizē Talsu novada pašvaldības komunālā nodaļa.

8.3.3. Bezsaimnieku dzīvnieku līķu (tai skaitā savvaļas dzīvnieki) savākšanu organizē Talsu novada pašvaldības komunālā nodaļa.

8.3.4. Gadījumā, ja tiek identificēti (pēc reģistrācijas žetona vai citām pazīmēm) noķertie dzīvnieki, tos nogādā īpašniekam (turētājam), kurš sedz visus izdevumus, kas saistīti ar dzīvnieku izķeršanu un transportēšanu.

8.4. Atbildība par noteikumu pārkāpšanu

8.4.1. Kontroli par noteikumu ievērošanu veic Talsu novada pašvaldības policija.

8.4.2. Administratīvo pārkāpumu lietas, pamatojoties uz administratīvo pārkāpumu protokoliem, izskata Talsu novada Administratīvā komisija.

8.4.3. Par šo noteikumu prasību neievērošanu tiek piemērots sods saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu.

Talsu novada domes priekšsēdētājs M.Krotovs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par grozījumiem saistošajos noteikumos Nr. 24 "Talsu novada noteikumi" Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Talsu novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 46Pieņemts: 16.12.2010.Stājas spēkā: 01.02.2011.Zaudē spēku: 01.07.2020.Publicēts: Talsu Novada Ziņas, 18, 01.01.2011.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
292225
01.02.2011
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"