Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.13

Jēkabpilī 2017.gada 15.jūnijā

Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 2014.gada 7.augusta saistošajos noteikumos Nr.20 "Kārtība, kādā sedz ar dzīvojamās telpas lietošanu saistītos izdevumus"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par palīdzību
dzīvokļa jautājumu risināšanā" 25.pantu,
26.panta otro daļu, 27.panta otro daļu,
Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma
35.panta piekto daļu

Izdarīt Jēkabpils pilsētas domes 2014.gada 7.augusta saistošajos noteikumos Nr.20 "Kārtība, kādā sedz ar dzīvojamās telpas lietošanu saistītos izdevumus" (Latvijas Vēstnesis, 2014., 160.nr., 254.nr.; 2015., 132.nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt saistošo noteikumu norādē uz izdošanas tiesisko pamatu aiz skaitļiem un vārda "25.pantu" ar skaitļiem un vārdiem "26.panta otro daļu, 27.panta otro daļu".

2. Svītrot 3.punktā vārdus "vienu no šādiem pabalstiem".

3. Papildināt saistošos noteikumus ar 3.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

"3.3. vienreizējs pabalsts dzīvojamās telpas vai dzīvojamās mājas remontam."

4. Izteikt saistošo noteikumu 4.punktu šādā redakcijā:

"4. Tiesības saņemt dzīvokļa (mājokļa) pabalstu ir ģimenei vai atsevišķi dzīvojošai personai (turpmāk - palīdzības pieprasītājs), kura atbilst šādiem kritērijiem:

4.1. deklarējusi savu pamata dzīvesvietu Jēkabpils pilsētas administratīvajā teritorijā;

4.2. normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā atzīta par trūcīgu vai maznodrošinātu personu (ģimeni)."

5. Papildināt saistošos noteikumus ar 6.1 punktu šādā redakcijā:

"6.1 Tiesības saņemt vienreizēju pabalstu dzīvojamās telpas vai dzīvojamās mājas remontam ir trūcīgai vai maznodrošinātai ģimenei (personai), kura īrētajā vai īpašumā esošajā dzīvojamā telpā vai dzīvojamā mājā ir deklarējusi savu dzīvesvietu."

6. Izteikt 7.punktu šādā redakcijā:

"7. Iesniedzot Jēkabpils Sociālajā dienestā (turpmāk - Dienests) šo noteikumu 10. un 28.1punktā minēto iesniegumu, palīdzības pieprasītājs dod atļauju iegūt un izmantot pašvaldības un valsts datu reģistros pieejamo informāciju par visiem ģimenes locekļiem, kas nepieciešama lēmuma pieņemšanai, un veikt datu apstrādi elektroniskajā datu bāzē SOPA."

7. Izteikt 8.punktu šādā redakcijā:

"8. Dienesta sociālā darba speciālisti palīdzības pieprasītāja sniegtās ziņas pārbauda, izskatot iesniegtos dokumentus, pieprasot ziņas no valsts un pašvaldības institūcijām, kā arī citām juridiskajām un fiziskajām personām un, nepieciešamības gadījumā, apsekojot dzīvesvietu. Ja ģimene (persona) atsakās vai nenodrošina Dienestam iespēju veikt tās dzīves apstākļu pārbaudi dzīvesvietā vai Jēkabpils pilsētas pašvaldības Pilsētsaimniecības departamentam (turpmāk - Departaments) veikt ģimenes (personas) īrētās vai īpašumā esošās dzīvojamās telpas vai dzīvojamās mājas apsekošanu un tehniskā stāvokļa izvērtējumu šo noteikumu III1 nodaļā noteiktā pabalsta saņemšanai, Dienests var atteikt sociālās palīdzības sniegšanu."

8. Svītrot 9.punktu.

9. Izteikt 16.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"16.1. daudzbērnu ģimene;".

10. Aizstāt 16.punktā skaitli "16.6." ar skaitli "16.5." un skaitli "16.7." ar skaitli "16.6.".

11. Papildināt saistošos noteikumus ar 23.1punktu šādā redakcijā:

"23.1 Lēmumu par dzīvokļa (mājokļa) pabalsta piešķiršanu vai par atteikumu piešķirt minēto pabalstu, Dienests pieņem desmit darbdienu laikā pēc iesnieguma un citu dokumentu saņemšanas."

12. Papildināt saistošos noteikumus ar III1 nodaļu šādā redakcijā:

"III.1 Vienreizējs pabalsts dzīvojamās telpas vai dzīvojamās mājas remontam

28.1 Vienreizēja pabalsta dzīvojamās telpas vai dzīvojamās mājas remontam saņemšanai ģimene (persona) Dienestā kopā ar iesniegumu iesniedz dzīvojamās telpas vai dzīvojamās mājas īres līguma, kurš ir spēkā vēl vismaz trīs gadus pēc pabalsta pieprasīšanas, kopiju (uzrādot oriģinālu) un ēkas apsaimniekotāja izsniegtu izziņu par īres maksas parāda neesamību, ja izīrētājs ir pašvaldība.

28.2 Vienreizējs pabalsts dzīvojamās telpas vai dzīvojamās mājas remontam tiek piešķirts ģimenes (personas) īrētās vai īpašumā esošās dzīvojamās telpas vai dzīvojamās mājas šādu konstruktīvo elementu un inženierkomunikāciju bojājumu, kas radušies dzīvojamās telpas vai dzīvojamās mājas vispārējās nolietošanās rezultātā, remontam vai nomaiņai:

28.21. ārējo norobežojošo un nesošo konstrukciju remontam, izņemot kosmētisko remontu;

28.22. ūdensvada un kanalizācijas sistēmu un sanitārtehnisko ierīču remontam vai nomaiņai;

28.23. apkures un ventilācijas sistēmu remontam;

28.24. krāšņu, pavardu un dūmvadu remontam vai nomaiņai;

28.25. elektroinstalāciju un elektroapgādes iekārtu remontam vai nomaiņai.

28.3 Dienests divu darbdienu laikā no iesnieguma un šo noteikumu 28.1punktā minēto dokumentu saņemšanas dienas nosūta Departamentam rakstisku pieprasījumu par dzīvojamās telpas vai dzīvojamās mājas apsekošanu un atzinuma sniegšanu.

28.4 Departaments 14 dienu laikā pēc Dienesta pieprasījuma saņemšanas apseko norādīto dzīvojamo telpu vai dzīvojamo māju un novērtē tās tehnisko stāvokli un sastāda aktu, norādot vai dzīvojamā telpa vai dzīvojamā māja ir atjaunojama. Ja Departaments atzīst, ka dzīvojamā telpa vai dzīvojamā māja ir atjaunojama (radītie bojājumi novēršami), sagatavo nepieciešamo remontdarbu izmaksu tāmi un iesniedz to Dienestam.

28.5 Dienests piecu darbdienu laikā no Departamenta noformētā akta un nepieciešamo remontdarbu izmaksu tāmes saņemšanas dienas pieņem lēmumu par vienreizēja pabalsta dzīvojamās telpas vai dzīvojamās mājas remontam piešķiršanu vai par atteikumu piešķirt vienreizēju pabalstu dzīvojamās telpas vai dzīvojamās mājas remontam. Pabalsta apmērs tiek noteikts, pamatojoties uz Departamenta iesniegto nepieciešamo remontdarbu izmaksu tāmi, nepārsniedzot 1000 euro.

28.6 Vienreizējs pabalsts dzīvojamās telpas vai dzīvojamās mājas remontam tiek piešķirts ne biežāk kā vienu reizi trīs gados, apmaksājot Departamenta nodrošinātos remontdarbus saskaņā ar veicamo remontdarbu izmaksu tāmi un iesniegto rēķinu.

28.7 Vienreizējs pabalsts dzīvojamās telpas vai dzīvojamās mājas remontam tiek piešķirts tādā secībā, kādā reģistrēti iesniegumi."

13. Papildināt saistošos noteikumus ar III2 nodaļu šādā redakcijā:

"III.2 Lēmumu apstrīdēšanas un pārsūdzēšanas kārtība

28.8 Dienesta lēmumu var apstrīdēt Jēkabpils pilsētas dome Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

28.9 Jēkabpils pilsētas domes lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā."

14. Aizstāt 29.punktā vārdus "Dzīvokļa (mājokļa) pabalstu" ar vārdu "Šajos saistošajos noteikumos noteiktos pabalstus"

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs L.Salcevičs

 

Saistošo noteikumu Nr.13 "Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 2014.gada 7.augusta saistošajos noteikumos Nr.20 "Kārtība, kādā sedz ar dzīvojamās telpas lietošanu saistītos izdevumus""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saskaņā ar Jēkabpils pilsētas domes 2014.gada 7.augusta saistošo noteikumu Nr.20 "Kārtība, kādā sedz ar dzīvojamās telpas lietošanu saistītos izdevumus" (turpmāk - saistošie noteikumi) 4.3.apakšpunktu ģimenei vai atsevišķi dzīvojošai personai (turpmāk - ģimene (persona)), kura dzīvo sociālajā mājā vai dzīvoklī, kuram piešķirts sociālā dzīvokļa statuss nav tiesību saņemt dzīvokļa (mājokļa) pabalstu.
Valsts kontrole savā 2014.gada 19.decembra likumības revīzijas Nr.2.4.1-4/2014 "Pašvaldību sniegtās sociālās palīdzības tiesiskums un efektivitāte" ziņojumā norādījusi, ka pašvaldībām nav piešķirtas tiesības ierobežot trūcīgas ģimenes (personas) tiesības saņemt dzīvokļa pabalstu.
Patlaban vienreizēja pabalsta dzīvojamās telpas vai dzīvojamās mājas remontam pieprasīšanas un piešķiršanas kārtība tiek reglamentēta ar Jēkabpils pilsētas domes 2012.gada 8.novembra saistošajiem noteikumiem Nr.32 "Saistošie noteikumi par vienreizēju pabalstu piešķiršanu Jēkabpils pilsētā".
Ņemot vērā iepriekš minēto, lai nodrošinātu Valsts kontroles ieteikumu īstenošanu un ar dzīvokļa (mājokļa) lietošanu saistīto pabalstu regulējuma unificēšanu, saistošajos noteikumos veicami tehniski un saturiski grozījumi.
2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi paredz:
1. Noteikt, ka tiesības saņemt dzīvokļa (mājokļa) pabalstu ir arī trūcīgai vai maznodrošinātai ģimenei (personai), kura savu dzīvesvietu deklarējusi Jēkabpils pilsētas administratīvajā teritorijā, neatkarīgi no tā, vai ģimene (persona) dzīvo sociālajā mājā vai dzīvoklī, kuram piešķirts sociālā dzīvokļa statuss.
2. Noteikt, ka sociālā darba speciālistiem pārbaudot palīdzības pieprasītāja sniegtās ziņas, nepieciešamības gadījumā, ir tiesības apsekot palīdzības pieprasītāja dzīvesvietu, nevis pienākums.
3. Noteikt, ka Sociālajam dienestam ir tiesības atteikt sociālās palīdzības sniegšanu, ja ģimene (persona) atsakās vai nenodrošina Sociālajam dienestam iespēju veikt tās dzīves apstākļu pārbaudi dzīvesvietā vai Jēkabpils pilsētas pašvaldības Pilsētsaimniecības departamentam veikt ģimenes (personas) īrētās vai īpašumā esošās dzīvojamās telpas vai dzīvojamās mājas apsekošanu un tehniskā stāvokļa izvērtējumu vienreizēja pabalsta dzīvojamās telpas vai dzīvojamās mājas saņemšanai.
4. Papildināt saistošos noteikumus ar jaunu nodaļu "Vienreizējs pabalsts dzīvojamās telpas vai dzīvojamās mājas remontam".
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Budžeta izdevumu sadaļu būtiski neietekmēs.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Nav attiecināms.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas ir veiktas ar sabiedriskā labuma biedrību "Jēkabpils NVO resursu centrs".

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs L.Salcevičs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 2014.gada 7.augusta saistošajos noteikumos Nr.20 "Kārtība, kādā .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Jēkabpils pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 13Pieņemts: 15.06.2017.Stājas spēkā: 06.07.2017.Zaudē spēku: 18.01.2022.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 132, 05.07.2017. OP numurs: 2017/132.28
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
292011
06.07.2017
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"