Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.22

Jūrmalā 2017.gada 9.jūnijā (prot. Nr.10, 4.p.)

Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2010.gada 4.februāra saistošajos noteikumos Nr.6 "Jūrmalas pilsētas pašvaldības nolikums"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
21.panta pirmās daļas 1.punktu un 24.pantu

Izdarīt Jūrmalas pilsētas domes 2010.gada 4.februāra saistošajos noteikumos Nr.6 "Jūrmalas pilsētas pašvaldības nolikums" šādus grozījumus:

1. Izteikt 28.10.apakšpunktu šādā redakcijā:

"28.10. pieņem lēmumus par nokavēto nekustamā īpašuma nodokļa maksājumu piedziņu bezstrīda kārtībā;"

2. Papildināt ar 28.15. un 28.16.apakšpunktiem šādā redakcijā:

"28.15. pieņem lēmumus par nekustamā īpašuma nodokļa pārmaksas dzēšanu un lēmumus par nekustamā īpašuma nodokļa parāda, kā arī ar to saistītās nokavējuma naudas un soda naudas dzēšanu atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajai kārtībai;

28.16. pieņem lēmumus par nokavēto nekustamā īpašuma nodokļa maksājumu sadalīšanu termiņos un lēmumus par nokavēto nekustamā īpašuma nodokļa maksājumu labprātīgu izpildi atbilstoši likumā "Par nodokļiem un nodevām" noteiktajai kārtībai."

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja R.Sproģe

 

Paskaidrojuma raksts
Jūrmalas pilsētas domes 2017.gada 9.jūnija saistošajiem noteikumiem Nr.22 "Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2010.gada 4.februāra saistošajos noteikumos Nr.6 "Jūrmalas pilsētas pašvaldības nolikums""

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Īss saistošo noteikumu satura izklāsts Atbilstoši likuma "Par pašvaldībām" 24.panta pirmajai daļai pašvaldības nolikums ir saistošie noteikumi, kas nosaka pašvaldības pārvaldes organizāciju, lēmumu pieņemšanas kārtību, iedzīvotāju tiesības un pienākumus vietējā pārvaldē, kā arī citus pašvaldības darba organizācijas jautājumus.
2. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums 1. Saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 363.panta pirmo daļu privātpersona, pret kuru vērsta piespiedu izpilde, var iesniegt sūdzību, ja izpildiestādes darbības, kas vērstas uz administratīvā akta piespiedu izpildi, neatbilst likumos paredzētajiem administratīvo aktu un tiesas nolēmumu izpildes noteikumiem.

Līdz ar to saistošo noteikumu regulējums jāsaskaņo ar Administratīvā procesa likuma normām.

2. Lai vienkāršotu un paātrinātu lēmumu pieņemšanas procesu, ar saistošo noteikumu grozījumiem ir paredzēts pašvaldības izpilddirektoram deleģēt tiesības pieņemt lēmumu par nekustamā īpašuma nodokļa pārmaksas, parāda un ar to saistītās nokavējuma naudas un soda naudas dzēšanu, kā arī lēmumu par nokavēto nekustamā īpašuma nodokļa maksājumu sadalīšanu termiņos vai labprātīgu izpildi.

Saskaņā ar likuma "Par nodokļiem un nodevām" 25.panta trešo daļu pašvaldību budžetos ieskaitāmā nekustamā īpašuma nodokļa parādus, kā arī ar tiem saistītās nokavējuma naudas un soda naudas šā panta pirmajā daļā noteiktajos gadījumos dzēš attiecīgās pašvaldības. Tāpat atbilstoši minētā likuma 25.1 panta 2.punktam pašvaldību budžetos ieskaitāmā nekustamā īpašuma nodokļa pārmaksas dzēš attiecīgās pašvaldības.

Gadījumi, kad nekustamā īpašuma nodokļa parādi ir dzēšami, ir noteikti likumā "Par nodokļiem un nodevām", kā arī speciālajos likumos - Maksātnespējas likumā, Notariāta likumā. Savukārt nekustamā īpašuma nodokļa pārmaksa dzēšama likuma "Par nodokļiem un nodevām" 25.1 pantā noteiktajos gadījumos.

Tādējādi nodokļa parāds un nodokļa pārmaksa ir dzēšama, tiklīdz iestājies normatīvajos aktos noteikto apstākļu kopums.

Tāpat pašvaldības nolikumā nepieciešams nostiprināt izpilddirektora tiesības likumā "Par nodokļiem un nodevām" noteiktajā kārtībā sadalīt termiņos nokavētos nekustamā īpašuma nodokļa maksājumus un pieņemt lēmumu par nokavēto nodokļu maksājumu labprātīgu izpildi.

3. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu projekta īstenošanas nodrošināšanai nav nepieciešami grozījumi pašvaldības budžetā.
4. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz administratīvajām procedūrām Ar saistošo noteikumu grozījumiem tiek paātrināts un vienkāršots lēmumu pieņemšanas process.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Saistošo noteikumu izstrādē nav nepieciešama konsultēšanās ar privātpersonām, jo tie neierobežo sabiedrības intereses.

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja R.Sproģe

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2010.gada 4.februāra saistošajos noteikumos Nr.6 "Jūrmalas pilsētas .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Jūrmalas pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 22Pieņemts: 09.06.2017.Stājas spēkā: 14.06.2017.Zaudē spēku: 01.01.2022.Tēma: Covid-19 pašvaldībāsPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 123, 21.06.2017. OP numurs: 2017/123.6
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
291683
14.06.2017
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"