Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Talsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 7

Talsos 2012. gada 1. martā (prot. Nr. 4, 37. p., lēmums Nr. 141)

Par grozījumiem 13.05.2010. saistošajos noteikumos Nr. 24 "Talsu novada noteikumi"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
21. panta pirmās daļas 16. punktu un
43. panta pirmās daļas 2. un 4. punktu

Papildināt Talsu novada 13.05.2010. saistošo noteikumu Nr. 24 (protokols Nr. 11, 25. punkts, lēmums Nr. 349) "Talsu novada noteikumi" ar 2.15. punktu šādā redakcijā:

"2.15. Talsu novada teritorijā aizliegts uzbraukt ar mehānisko transportlīdzekli uz ledus ūdenstilpēs, izņemot gadījumus, kad nepieciešams sniegt palīdzību vai apsaimniekot ūdenstilpi, kā arī publiska pasākuma ietvaros, ja tas saskaņots Talsu pilsētā ar Talsu novada pašvaldības izpilddirektora vietnieku tehniskajos un nekustamā īpašuma jautājumos, bet pārējās novada pilsētu un pagastu pārvaldēs - ar pārvaldes vadītāju. Pasākuma organizators uzņemas atbildību par pasākuma norises drošību".

Talsu novada domes priekšsēdētājs M. Krotovs

 

01.03.2012. saistošo noteikumu Nr. 7 "Par grozījumiem 13.05.2010. saistošajos noteikumos Nr. 24 "Talsu novada noteikumi""
paskaidrojuma raksts

Sadaļas nosaukums Sadaļas paskaidrojums
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Talsu novada domes 01.03.2012. saistošie noteikumi Nr. 7 "Par grozījumiem 13.05.2010. saistošajos noteikumos Nr. 24 "Talsu novada noteikumi"" sagatavoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 21. panta pirmās daļas 16. punktu un 43. panta pirmās daļas 2., 4. punktu. Noteikumu projektā tiek papildināts 2.15. punkts, jo nepieciešams aizliegt ar mehānisko transportlīdzekli atrasties uz ledus ūdenstilpēs.

Talsu novada pašvaldības policijas darbinieki vairākkārt ir saņēmuši sūdzības par to, ka novada teritorijā uz ezeru ledus tiek rīkotas autosacīkstes, radot bīstamas situācijas. Likumdošanā nav paredzēts, ka ledu nevar izmantot kā ceļu, pa kuru braukt ar mehānisko transportlīdzekli. Ceļu satiksmes likuma 1. panta 3. punktā ir definējums, kas ir ceļš: "ceļš - jebkura satiksmei izbūvēta teritorija (autoceļš, iela, prospekts, šķērsiela un tamlīdzīgas teritorijas visā platumā, ieskaitot brauktuvi, ietves, nomales, sadalošās joslas un saliņas). Ceļa kompleksā ietilpst ceļš, mākslīgās būves (tilti, satiksmes pārvadi, tuneļi, caurtekas, ūdens novadīšanas ietaises, atbalsta sienas un citas būves), ceļu inženierbūves (pasažieru sabiedrisko transportlīdzekļu pieturvietas un paviljoni, bremzēšanas un paātrinājuma joslas, transportlīdzekļu stāvvietas, atpūtas laukumi, veloceliņi un ietves, ceļu sakaru un apgaismojuma līnijas un citas inženierbūves), satiksmes organizācijas tehniskie līdzekļi (ceļa zīmes, luksofori, signālstabiņi, aizsargbarjeras, gājēju barjeras, vertikālie un horizontālie ceļa apzīmējumi un citi tehniskie līdzekļi)".

2. Īss projekta satura izklāsts Noteikumu projektā ir noteikts Talsu novada administratīvajā teritorijā aizliegt uzbraukt ar mehānisko transportlīdzekli uz ledus novada ūdenstilpēs.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav attiecināms.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Noteikumu izpildi un piemērošanu nodrošina Talsu novada pašvaldības un Valsts policijas darbinieki. Izmaiņas noteikumos neparedz administratīvo procedūru palielināšanu.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas ar privātpersonām nav notikušas.

Talsu novada domes priekšsēdētājs M. Krotovs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par grozījumiem 13.05.2010. saistošajos noteikumos Nr. 24 "Talsu novada noteikumi" Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Talsu novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 7Pieņemts: 01.03.2012.Stājas spēkā: 29.04.2012.Zaudē spēku: 01.07.2020.Publicēts: Talsu Novada Ziņas, 34, 01.05.2012.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
291643
29.04.2012
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"