Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Talsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 7

Talsos 2016. gada 12. maijā (prot. Nr. 9, 2. p., lēmums Nr. 254)

Par grozījumiem Talsu novada domes 29.01.2015. saistošajos noteikumos Nr. 4 "Par Talsu novada pašvaldības stipendiju piešķiršanu"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu

Izdarīt Talsu novada domes 29.01.2015. saistošajos noteikumos Nr. 4 (Talsu novada domes 29.01.2015. sēdes protokols Nr. 2, 35. §, lēmums Nr. 63) "Par Talsu novada pašvaldības stipendiju piešķiršanu" šādus grozījumus:

1. Izteikt saistošo noteikumu 3. punktu šādā redakcijā:

"3. Talsu novada dome (turpmāk tekstā - Dome) ar atsevišķu lēmumu, ne vēlāk kā līdz nākamā gada budžeta apstiprināšanai, nosaka atbalstāmās 2.1. un 2.2. punktā minēto studiju programmu specialitātes prioritārā secībā. Ja Dome līdz nākamā gada budžeta apstiprināšanai nav noteikusi atbalstāmās studiju specialitātes, tad Dome piemēro pēdējās noteiktās atbalstāmās studiju specialitātes."

2. Izteikt saistošo noteikumu 6. punktu šādā redakcijā:

"6. Izvērtējot pretendentu iesniegumus par stipendijas piešķiršanu un ņemot vērā budžetā paredzētos līdzekļus, stipendijas piešķir konkursa kārtībā. Ja konkursā minētajā termiņā (līdz 20. septembrim) neviens pretendents uz konkrēto atbalstāmo iesniedzēja izvēlēto specialitāti nav pieteicies, komisijai ir tiesības pieņemt un izskatīt pretendentu iesniegumus, kuri iesniegti pēc noteiktā termiņa to iesniegšanas secībā."

3. Izteikt saistošo noteikumu 21. punktu šādā redakcijā:

"21. Pirmajā gadā stipendiju par septembra un oktobra mēnesi piešķir līdz 15. novembrim, izņemot saistošo noteikumu 6. punkta otrajā teikumā minētos gadījumus. Pretendentiem, kuri iesniegumus ir iesnieguši pēc noteiktā termiņa, stipendiju uzsāk maksāt pēc Domes lēmuma pieņemšanas."

Talsu novada domes priekšsēdētājs A.Lācarus

 

Saistošo noteikumu Nr. 7 "Par grozījumiem Talsu novada domes 29.01.2015. saistošajos noteikumos Nr. 4 "Par Talsu novada pašvaldības stipendiju piešķiršanu""
paskaidrojuma raksts

Sadaļas nosaukums Sadaļas paskaidrojums
1. Projekta nepieciešamības pamatojumsms Pašvaldību viena no autonomajām funkcijām ir nodrošināt veselības aprūpes pieejamību pašvaldības administratīvajā teritorijā.

Stipendiju piešķiršanas mērķis ir piesaistīt Talsu novada pašvaldībā kvalificētus speciālistus. 2015. gadā konkursā noteiktajā termiņā nepieteicās neviens pretendents. Izvērtējot noteikumus, ir secināts, ka jādod iespēja iesniegt pieteikumus pēc noteiktā termiņa. Tāpēc ir nepieciešami grozījumi noteikumos.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā tiek piešķirtas studentu stipendijas un stipendijas medicīnas specialitātes 4.kursa vai rezidentūras studentiem.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Pašlaik nav attiecināms.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Stipendiju piešķiršana veicinās kvalificētu speciālistu piesaisti novadam un iedzīvotājiem nodrošinās kvalificētu veselības aprūpi.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Pretendentiem, lai saņemtu stipendiju, pašvaldībā jāiesniedz: pieteikums, izziņa no augstskolas par studiju faktu un apgūstamo specialitāti, sekmju izraksts par pēdējo noslēgto mācību gadu un citi dokumenti. Pieteikumus izskata Talsu novada domes izveidota komisija, lēmumu par stipendijas piešķiršanu pieņem Talsu novada dome.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas veiktas ar SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca".

Talsu novada domes priekšsēdētājs A.Lācarus

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par grozījumiem Talsu novada domes 29.01.2015. saistošajos noteikumos Nr. 4 "Par Talsu novada pašvaldības .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Talsu novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 7Pieņemts: 12.05.2016.Stājas spēkā: 02.07.2016.Zaudē spēku: 08.10.2021.Publicēts: Talsu Novada Ziņas, 12, 01.07.2016.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
290434
02.07.2016
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"