Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr. 191

Rīgā 2017. gada 4. aprīlī (prot. Nr. 18 19. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2014. gada 11. februāra noteikumos Nr. 93 "Kārtība, kādā Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersona ar speciālo dienesta pakāpi, kura atvaļināta no dienesta sakarā ar noteiktajām prasībām neatbilstošu veselības stāvokli, saņem apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus"

Izdoti saskaņā ar Valsts un pašvaldību institūciju
amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma
39. panta otro daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2014. gada 11. februāra noteikumos Nr. 93 "Kārtība, kādā Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersona ar speciālo dienesta pakāpi, kura atvaļināta no dienesta sakarā ar noteiktajām prasībām neatbilstošu veselības stāvokli, saņem apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus" (Latvijas Vēstnesis, 2014, 37. nr.; 2016, 164. nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt noteikumus ar 6.7. apakšpunktu šādā redakcijā:

"6.7. vienreizējā iemaksa vai līdzmaksājums par medicīniskās ierīces, kas ir tehniskais palīglīdzeklis, saņemšanu saskaņā ar normatīvajiem aktiem par tehniskajiem palīglīdzekļiem, kas atvaļinātai amatpersonai nepieciešama nelaimes gadījumā gūtā ievainojuma vai sakropļojuma dēļ, ja vienreizējās iemaksas vai līdzmaksājuma segšana pieprasīta ne vēlāk kā 12 mēnešus pēc tehniskā palīglīdzekļa saņemšanas."

2. Papildināt noteikumus ar 7.7. apakšpunktu šādā redakcijā:

"7.7. šo noteikumu 6.7. apakšpunktā minētos pakalpojumus apmaksā, pamatojoties uz valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Nacionālais rehabilitācijas centrs "Vaivari"", biedrības "Latvijas Neredzīgo biedrība" vai biedrības "Latvijas Nedzirdīgo savienība" pieņemto lēmumu par tehniskā palīglīdzekļa piešķiršanu atvaļinātai amatpersonai un sedzot vienreizējo iemaksu vai līdzmaksājumu par tehnisko palīglīdzekli. Līdzmaksājuma izdevumus sedz, izmaksājot kompensāciju atvaļinātai amatpersonai vai izsniedzot garantijas vēstuli un veicot maksājumu tehniskā palīglīdzekļa izgatavotājam, bet ne vairāk kā 5000 euro apmērā triju gadu periodā."

3. Papildināt noteikumus ar 9.1 un 9.2 punktu šādā redakcijā:

"9.1 Lēmumu par šo noteikumu 6.7. apakšpunktā minētās vienreizējās iemaksas kompensēšanu centrs pieņem, izvērtējot atvaļinātās amatpersonas iesniegumu un šādu informāciju:

9.1 1. attiecīgi valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Nacionālais rehabilitācijas centrs "Vaivari"", biedrības "Latvijas Neredzīgo biedrība" vai biedrības "Latvijas Nedzirdīgo savienība" informāciju par tehniskā palīglīdzekļa pakalpojuma piešķiršanu;

9.1 2. vienreizējo iemaksu apliecinošu dokumentu.

9.2 Lēmumu par šo noteikumu 6.7. apakšpunktā minētā līdzmaksājuma kompensēšanu centrs pieņem, izvērtējot atvaļinātās amatpersonas iesniegumu un šādu informāciju:

9.2 1. attiecīgi valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Nacionālais rehabilitācijas centrs "Vaivari"", biedrības "Latvijas Neredzīgo biedrība" vai biedrības "Latvijas Nedzirdīgo savienība" informāciju par tehniskā palīglīdzekļa pakalpojuma piešķiršanu ar līdzmaksājumu;

9.2 2. informāciju par atvaļinātās amatpersonas izvēlētajam tehniskajam palīglīdzeklim analoga tehniskā palīglīdzekļa iepirkuma cenu attiecīgajā gadā;

9.2 3. tehniskā palīglīdzekļa ražotāja sniegto informāciju par izvēlētā tehniskā palīglīdzekļa funkcionalitāti un cenu;

9.2 4. maksājumu apliecinošu dokumentu, ja atvaļinātā amatpersona līdzmaksājumu ir veikusi pati."

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2014. gada 11. februāra noteikumos Nr. 93 "Kārtība, kādā Iekšlietu .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 191Pieņemts: 04.04.2017.Stājas spēkā: 07.04.2017.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 71, 06.04.2017. OP numurs: 2017/71.2
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
289948
07.04.2017
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"