Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Carnikavas novada domes saistošie noteikumi Nr.SN/2017/1

Carnikavā 2017.gada 18.janvārī

Grozījumi Carnikavas novada domes 2014.gada 17.decembra saistošajos noteikumos Nr.SN/2014/23 "Kārtība, kādā pašvaldība piešķir finansējumu valsts pārvaldes uzdevumu veikšanai"

APSTIPRINĀTI
ar Carnikavas novada domes
2017.gada 18.janvāra sēdes lēmumu (prot. Nr.1, 3.§)

PRECIZĒTI ar Carnikavas novada domes
2017.gada 22.februāra sēdes lēmumu (prot. Nr.4, 9.§)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
12.pantu un Valsts pārvaldes iekārtas likuma 40.panta otro daļu,
49.panta pirmo daļu, 50.panta sesto daļu

Izdarīt Carnikavas novada domes 2014.gada 17.decembra saistošajos noteikumos Nr.SN/2014/23 "Kārtība, kādā pašvaldība piešķir finansējumu valsts pārvaldes uzdevumu veikšanai" (apstiprināti ar Carnikavas novada domes 2014.gada 17.decembra sēdes lēmumu (protokols Nr.29, 7.§)), turpmāk - Noteikumi, šādu grozījumu:

1. Izteikt Noteikumu 1.punktu šādā redakcijā:

"1. Saistošie noteikumi (turpmāk - Noteikumi) nosaka kārtību, kādā Carnikavas novada pašvaldība (turpmāk - Pašvaldība):

1.1. deleģē privātpersonām (turpmāk - privātpersona) valsts pārvaldes uzdevumu veikšanu un slēdz līdzdarbības līgumus;

1.2. piešķir finansējumu privātpersonai valsts pārvaldes uzdevumu veikšanai un uzrauga piešķirtā finansējuma izlietojumu."

2. Svītrot Noteikumu 6.punktu.

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja D.Jurēvica

Carnikavā 2017.gada 22.februārī

 

Paskaidrojuma raksts
Carnikavas novada domes saistošajiem noteikumiem Nr.SN/2017/1 "Grozījumi Carnikavas novada domes 2014.gada 17.decembra saistošajos noteikumos Nr.SN/2014/23 "Kārtība, kādā pašvaldība piešķir finansējumu valsts pārvaldes uzdevumu veikšanai""

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums 1.1. Spēkā esošo saistošo noteikumu (turpmāk - saistošie noteikumi) 6.punkta redakcijā noteikts viena deleģētā valsts pārvaldes uzdevuma veikšanai paredzētais finansējuma apmērs.

1.2. 15.02.2017. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas atzinumā Nr.1-18/1353 ir norādīts, ka 6.punkts no saistošajiem noteikumiem ir svītrojams, jo atbilstoši Valsts pārvaldes iekārtas likuma 46. pantam un 50.pantam, finanšu resursu piešķiršanas noteikumus norāda deleģēšanas un līdzdarbības līgumā, nevis saistošajos noteikumos.

1.3. Vienlaikus atzinumā norādīts, ka nepieciešams precizēt saistošo noteikumu 1.punktu, jo, ņemot vērā saistošo noteikumu izdošanas tiesisko pamatojumu un saturu, saistošie noteikumi attiecas ne vien uz sabiedrības līdzdarbību, bet arī uz pārvaldes uzdevumu deleģēšanu.

1.4. Domes pilnvarojums izstrādāt saistošos noteikumus izriet no likuma "Par pašvaldībām" 12.pantā un 43.panta trešajā daļā noteiktā, ka dome ir tiesīga pieņemt saistošos noteikumus arī, lai nodrošinātu pašvaldības brīvprātīgo iniciatīvu izpildi.

2. Īss projekta satura izklāsts 2.1. Saistošo noteikumu 1.punkts tiek izteikts sekojošā redakcijā:

"1.Saistošie noteikumi (turpmāk - Noteikumi) nosaka kārtību, kādā Carnikavas novada pašvaldība (turpmāk - Pašvaldība):

1.1. deleģē privātpersonām (turpmāk - privātpersona) valsts pārvaldes uzdevumu veikšanu un slēdz līdzdarbības līgumus;

1.2. piešķir finansējumu privātpersonai valsts pārvaldes uzdevumu veikšanai un uzrauga piešķirtā finansējuma izlietojumu."

2.2. Tiek svītrots saistošo noteikumu 6.punkts.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu

3.1. Saistošo noteikumu īstenošanai tiek prognozēta finansiāla ietekme uz pašvaldības budžeta izdevumu daļu, kas saistīti ar valsts pārvaldes uzdevuma veikšanu konkursa "Sabiedrība ar dvēseli" ietvaros;

3.2. Saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanai nav nepieciešams veidot jaunas pašvaldības institūcijas, darba vietas vai paplašināt esošo institūciju kompetenci;

3.3. Saistošo noteikumu īstenošanai netiek prognozēta finansiāla ietekme uz pašvaldības budžeta ieņēmumu daļu.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sabiedrību (mērķgrupām) un uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

4.1. Sabiedrības mērķgrupa, uz kuru attiecināms saistošo noteikumu tiesiskais regulējums, ir privātpersonas, kuras īsteno projektus konkursa "Sabiedrība ar dvēseli" ietvaros, un novada administratīvās teritorijas iedzīvotāji, kuri izmanto izveidoto infrastruktūru;

4.2. Saistošo noteikumu tiesiskais regulējums labvēlīgi ietekmēs sabiedrības iesaistīšanos un līdzdalību ar infrastruktūras izveidi saistītu valsts pārvaldes uzdevumu veikšanā, sekmēs vides sakārtošanu un uzlabošanu novada administratīvajā teritorijā;

4.3. Saistošo noteikumu ieviešanai netiek prognozēta tieša ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības administratīvajā teritorijā.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām Institūcija, kurā privātpersona vai citi sabiedrības pārstāvji var vērsties saistošo noteikumu piemērošanā, ir ar Carnikavas novada domes 18.03.2015. lēmumu "Par konkursa "Sabiedrība ar dvēseli" komisijas nolikuma apstiprināšanu un konkursa komisijas izveidi" (protokols Nr.4, 2.§) apstiprinātā konkursa "Sabiedrība ar dvēseli" komisija, kura organizē konkursu saskaņā ar tā nolikumu un tādējādi uzrauga saistošo noteikumu un konkursa nolikuma Nr. INA/2015/8 ievērošanu.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām 6.1. Saistošo noteikumu izstrādes procesā ir notikušas konsultācijas ar sabiedrības pārstāvjiem - privātpersonām, kuras īstenoja projektus konkursa "Sabiedrība ar dvēseli" ietvaros. Pēc saistošo noteikumu projekta un tam pievienotā paskaidrojuma raksta izskatīšanas domes pastāvīgās komitejas sēdē un publicēšanas pašvaldības mājaslapā internetā www.carnikava.lv, saņemto sabiedrības pārstāvju izteikto priekšlikumu izskatīšanas, būtiskākos no tiem, izvērtējot lietderības apsvērumus, paredzēts iekļaut saistošajos noteikumos;

6.2. Plānotais sabiedrības līdzdalības veids - saskaņā ar pašvaldības nolikumu: priekšlikumu iesniegšana (e-pastā: dome@carnikava.lv, pa pastu vai personīgi: Stacijas ielā 5, Carnikavā, Carnikavas nov.) un izvērtēšana pēc projekta publicēšanas pašvaldības mājaslapā internetā www.carnikava.lv.

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja D.Jurēvica

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Carnikavas novada domes 2014.gada 17.decembra saistošajos noteikumos Nr.SN/2014/23 "Kārtība, .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Carnikavas novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: SN/2017/1Pieņemts: 18.01.2017.Stājas spēkā: 28.02.2017.Zaudē spēku: 01.01.2023.Publicēts: Carnikavas novada vēstis, 253, 27.02.2017.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
289043
28.02.2017
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"